Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ




Στο παρελθόν είχα γράψει δύο ποστ σχετικά με ανακοινώσεις του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ στις οποίες καταφέρεται κατά των διαφόρων σεξουαλικών συνηθειών. Για να φοβίσει δε τους αναγνώστες του είχε εμπλακεί  και με ιατρικές ανακρίβειες, για να καταλήξει  τελικά πως το σεξ αφορά μόνο τους παντρεμένους!
Τα σχετικά ποστ είναι το : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. και Ο ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!
Μια μεγάλη όμως και ευχάριστη έκπληξη, είναι η στάση του απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι ευρύτερα γνωστό πως πολλοί παπάδες, καλόγεροι και καλόγριες ανήκουν σε αυτή την ομάδα και επηρεάζουν σημαντικά μεγάλο μέρος θρησκευόμενων.
Υπάρχουν δε και μητροπολίτες, όπως ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος ενώπιον του εκκλησιάσματός του έχει ταχθεί κατά των εμβολίων, ενώ κατά των εμβολίων έχει ταχθεί και ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Ο δε Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, που είναι
και πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, πριν να ζητήσει η κυβέρνηση από την ιεραρχία να πάρει σαφή θέση υπέρ του εμβολιασμού, είχε πει τα μεσοβέζικα:η εκκλησία από τη μια πλευρά δεν μπορεί να βγει με μια σημαία αντιεμβολιαστική, αλλά από την άλλη ούτε με μια σημαία υπέρ του εμβολιασμού, δεδομένων των ανησυχιών που υπάρχουν!!
Επίσης πως:  «Αν κάνει κάποιος το εμβόλιο, ούτε σώζεται ούτε κολάζεται. Και το ίδιο συμβαίνει αν δεν το κάνει».
Από τους 82 μητροπολίτες αυτοί που μαζί με  τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο  έχουν βγει δημοσίως και έχουν μιλήσει υπέρ των εμβολιασμών είναι  ο Λαρίσης Ιερώνυμος, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, ο Φθιώτιδος Συμεών, ο Ξάνθης Παντελεήμων, και ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης όμως Πειραιώς δεν μάσησε τα λόγια του και όσα είπε με σθένος  ας γίνουν Ευαγγέλιο σε όλους του θρησκευόμενους.
Κατ΄ αρχάς τόνισε, αυτό που είναι σύσταση όλων των γιατρών: «βεβαίως έχω κάνει και την τρίτη δόση, έχω κάνει και το εμβόλιο της γρίπης και για τον έρπητα ζωστήρα και εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο».
Μεταξύ των άλλων επεξήγησε πως: «Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του γιατί δεν αγαπούν τον άνθρωπο, δεν αγαπούν το συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους»
«Καταπέλτης» δε ήταν  κατά των ιερέων και κληρικών που τάσσονται κατά του εμβολιασμού, τους οποίους χαρακτήρισε αδελφοκτόνους.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα για ηγουμένους μονών στο Άγιο Όρος που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, υπογράμμισε ότι «αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωισταί που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από το διάβολο από το Θεόν είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη. Μας κυνηγάει και από αριστερά με την αισχροτάτη αθεΐα (…) και από τα δεξιά με το ζηλωτισμό χωρίς επίγνωση».
«Όχι το λέω με στεντόρεια φωνή, δεν έχουν θέση στην Εκκλησία, είναι εκτός του Ευαγγελικού μηνύματος, δρουν εναντίον του Χριστιανισμού, και αυτό θα το αποδείξω αυτή στιγμή, αυτό αποδεικνύεται από τις ύβρεις τις συκοφαντίες, τη λάσπη την οποία απευθύνουν εναντίον των αδελφών τους. Διότι, όταν λάβουμε υπόψη ότι ο Χριστός επάνω στον σταυρό, την ώρα του θανάτου του, αναζήτησε αιτιολογία, δικαιολογία για τους σταυρωτάς τους ‘μην τους τιμωρείς πατέρα μου γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν’ αυτοί οι άνθρωποι δεν κατανοούν τι σημαίνει Χριστιανισμός. Ο Χριστιανός δεν υβρίζει, δε συκοφαντεί».
Επισήμανε δε πως: 
«Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα δράμα στη χώρα, ενώ το εμβόλιο έχει γίνει από 4 – 5 δισεκ. ανθρώπους στη Γη συκοφαντείται, καθυβρίζεται… Είναι ο μόνος τρόπος υπερβάσεως αυτής της τραγικής πανδημίας» 
«Όλες οι μεγάλες ασθένειες, οι πανδημίες κατεστάλησαν με τον εμβολιασμό Αυτή τη στιγμή ζούμε την αποθέωση του δικαιωματικού, είπαμε να υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όχι να γίνουν και είδωλα... Θυμούμαι κι εγώ ως παιδί ερχόταν στο σχολείο ο σχολίατρος και μού έκανε τον εμβολιασμό για τη φυματίωση ούτε άδεια από τους γονείς μου είχε, ούτε από τη σχολική κοινότητα, από κανέναν δεν είχε, από το κράτος είχε, και έκανε τον εμβολιασμό». 
Έκανε λόγο για αποδόμηση της αυθεντίας με κάποιους να έχουν το θράσος να κάνουν τον ειδήμονα γιατρό. «Θράσος, τρέλα, ανισορροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευθύνεται και η πολιτεία, γιατί δεν κάνει περιστολή των ψευδών ειδήσεων. 
Σχετικά δε με την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες είπε:
Δεν είμεθα αστυνομικά όργανα, αλλά έχουμε δώσει εντολάς και στο προσωπικό και στους διακόνους να τηρούνται τα ιατρικά πρωτόκολλα να είναι εμβολιασμένοι όλοι, και υπάρχει και ποσόστωση και εξαερισμός, μάσκα, ό,τι μας εντέλλεται η ιατρική κοινότητα. 
Αν από την αρχή της επιδημίας είχαν και αρκετοί άλλοι, από τους μητροπολίτες που έχουν ακόμα παραμείνει σιωπηλοί,  εκφράσει με παρόμοιο σθένος,  σαν του Μητροπολίτη Πειραιώς, αντίστοιχες συστάσεις πιθανόν σήμερα να μην θρηνούσαμε τόσους νεκρούς από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου