Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ, ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΟΣ




Υπάρχει μια χώρα που η έννοια της φιλίας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη…
Ας πάρουμε για παράδειγμα πχ μια παρέα από την ερωτική μας συμπρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, για να δούμε πως αναπτύσσεται, πως εξελίσσεται και πως επεκτείνεται σε αυτή την χώρα η φιλία.
Παρένθεση. Ερωτική, ονομάζεται η Θεσσαλονίκη γιατί έχει ερωτικούς άνδρες σαν τον Άνθιμο, τον Ψωμιάδη και τον Δήμαρχο τους και συμπρωτεύουσα γιατί αν δεν αποκαλέσει ένας Αθηναίος έτσι την Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να πάθει από τα καρντάσια του Βορρά ότι έπαθε μια Θεσσαλονικιά που είπε στον οδηγό του λεωφορείου στην Αθήνα –Καλέ, άνοιξε με απέ πίσω!
Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν υπήρχε μια παρέα γύρω από τον Κωστάκη και την Νατάσσα από φίλους καλούς που δεν έμεινε τελικά κανείς παραπονεμένος.
Αρχίζοντας από τον πασίγνωστο πλέον Πανάγο που κατηγορείται σήμερα για
απόπειρα εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ ,ο οποίος τοποθετήθηκε μόνο σε 5 διοικητικά συμβούλια . Δεν είχε καμία σημασία που προηγουμένως δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του πλην των κομματικών φίλων , είχε όμως το βασικό προσόν ότι διετέλεσε αρχικομματάρχης του Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη.
Ο φαρμακοποιός Βάκης Φραντζής λόγω των ειδικών του γνώσεων για τα λιμάνια που απέκτησε όταν ψάρευε με καθετή στο λιμάνι, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του οργανισμού Λιμένος.
Ο κουμπάρος του Κωστάκη, ο Τέλης πρόεδρος στην ΗΕLEXPO και ο Λ.Τσολέκας που έκανε τον οδηγό στο γραφείο του και είχε δεύτερο ξάδελφο που είχε κατάστημα με σακχαρώδη προϊόντα, Πρόεδρος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Οι δεσμοί της φιλίας είναι ισχυροί και έτσι όσοι δεν χώρεσαν σε κάποια θέση μπήκαν αναγκαστικά υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια.
Τον θυρωρό των γραφείων του δεν πρόλαβε να τον διορίσει πουθενά αλλά υποψιάζομαι ότι έμεινε απ΄έξω γιατί ήταν από αυτούς που γνώριζαν τον Κατσιφάρα.
Ο πιο γνωστός όμως φίλος και των δύο, αλλά κυρίως της Νατάσσας ήταν ο
πασίγνωστος πλέον Ζαχόπουλος που ακολουθεί και αυτός το παράδειγμα του φίλου του και διορίζει και αυτός τους δικούς του φίλους .
Τον πανελληνίου φήμης σκηνοθέτη Μυλωνά ,Πρόεδρο του Μουσείου Κινηματογράφου Θες/νικης, τον Αθ.Πανώρη Πρόεδρο του Μουσείου Φωτογραφίας και τον Γ.Τσάρα Πρόεδρο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Αφού βόλεψε τους φίλους της Θεσσαλονίκης ο Ζαχόπουλος κατηφόρισε στην Αθήνα και εδώ αποκτά νέες φιλίες. Η κ Ηλιοπούλου που την ξέρει από το Ίδρυμα Καραμανλής αλλά και από την ΑΝΕΜΗ, που ο Ζαχόπουλος είχε φτιάξει μαζί με την Νατάσσα, τοποθετείται διευθύνουσα σύμβουλος στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) χωρίς να τον ενοχλεί το γεγονός ότι έχει δύο ιδιωτικές εταιρείες με συναφές έργο αν και η ίδια τα διαψεύδει. Επειδή προφανώς θα άρχισαν διάφοροι κακόβουλοι να δημιουργούν θέμα για το ασυμβίβαστο της ιδιωτικής εταιρείας με την νέα θέση της κ. Ηλιοπούλου η μεν μία εταιρεία γίνεται εταιρεία ακινήτων η δε άλλη μεταβιβάζεται στον σύζυγό της και κάνει χρυσές δουλειές αναλαμβάνοντας το 2006 μια εκδήλωση που πιστεύω ότι όπως και εγώ ούτε και σεις θα είχατε τότε ακούσει, το Balkan Performing Arts Market, στην φτήνια με μόνο 1,5 εκ ευρώ.
Το ποσό κάνει τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ.Βουλγαράκη να τρίβει τα μάτια του από την έκπληξη, αλλά προφανώς δεν μπορούσε να πει τίποτα στον υπουργό του Ζαχόπουλο.
Η κ Ηλιοπούλου λοιπόν που μάλλον βρήκε στον Ζαχόπουλο και το διαμέρισμα από όπου πήδηξε, γιατί έχει και αυτή διαμέρισμα στην διπλανή πολυκατοικία στην Καρνεάδου , του βρήκε και την γραμματέα του που δούλευε αρχικά στην εταιρεία της και την είχε πάρει μαζί της στον ΟΠΕΚ.
Ο Ζαχόπουλος αισθάνεται ιδιαίτερη φιλία για την νέα του γραμματέα σε τέτοιο βαθμό που σαν καλός φίλος της χαρίζει ότι πολυτιμότερο έχει : τον εαυτό του.
Η γραμματέας που θέλει να κρατήσει για πάντα αυτές τις εκδηλώσεις φιλίας τις τραβάει σε βίντεο για να τις έχει όπως έχουμε εμείς φωτογραφίες από το στρατό ,ως ενθύμιον φιλίας.
Εν τω μεταξύ ο Ζαχόπουλος αναθέτει στον φίλο του Κλαδά υποθέσεις του Υπουργείου του γιατί δεν εμπιστεύεται τους νομικούς συμβούλους που έχει αυτό και ο φίλος του σαν γνήσιος φίλος γνωματεύει ότι οι αποφάσεις του είναι οι σωστές.
Όμως ο Κλαδάς είναι και στενός φίλος του Κωστάκη και μαζί με τους άλλους φίλους
του τον Χρ. Χατζηεμμανουήλ και τον Ρουσόπουλο αποτελούν μια επιτροπή που ελέγχει τους άλλους φίλους του Κωστάκη πέρα και πάνω από το άχρηστο ΚΥΣΕΑ και τα άχρηστα υπουργικά συμβούλια.
Εν τω μεταξύ η γραμματεύς, που την λένε 35ρα, έχει και αυτή φίλους δύο δικηγόρους τους Δ. Μπαλέρμπα και Ηρ. Κουτελίδα, που τους γνωρίζει στον φίλο της Ζαχόπουλο ο οποίος και τους προσλαμβάνει χωρίς να τον απασχολεί που ο Κουτελίδας έχει μόνο 13 καταδίκες και έχοντας κάτσει ενάμισι χρόνο στην στενή ο Δικηγορικός Σύλλογος του έχει πάρει την άδεια.
Ο Ζαχόπουλος λόγω της θέσης του έχει αποκτήσει πολλούς νέους φίλους που όλοι θέλουν και αυτοί να βολέψουν κάποιο δικό τους φίλο διορίζοντας τον στο Υπουργείο.
Για να βοηθήσει αυτούς τους φίλους λοιπόν και επειδή δεν μπορεί να επαναλάβει το εν Κανά θαύμα με τις θέσεις που έχει και επειδή δεν χωρούν όλοι μαζί και η 35ρα ,κάνει ότι κάθε σωστός φίλος θα έκανε. Βρίσκει τον φίλο του Μυλωνά και του την παραδίδει για να την πάει στους φίλους του Κλαδά και Πιερουτσάκο να την βολέψουν .
Στις δύσκολες όμως στιγμές φαίνεται η φιλία.
Στο σημείο αυτό η 35ρα αρχίζει να αμφιβάλλει για την φιλία που έχει με τον Ζαχόπουλο και φαίνεται ότι δείχνει το βίντεο που έχει τραβήξει για να θυμάται την φιλία της με αυτόν στους δύο δικηγόρους φίλους της και ένα νέο φίλο της πάλι δικηγόρο τον Νικολιτσόπουλο .
Φαίνεται ότι οι φίλοι της την συμβουλεύουν να δείξει μερικές φωτογραφίες του ενθύμιου φιλίας και στον Ζαχόπουλο και επίσης ο Νικολιτσόπουλος την πάει στον φίλο του τον Θέμο Αναστασιάδη και στο ΜΕGA για να δουν και αυτοί πως είναι ή αληθινή φιλία.
Με τόσες ενδείξεις φιλίας ο Ζαχόπουλος αποφασίζει να αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας του ελπίζοντας έτσι ότι ο φίλος του Κωστάκης δεν θα τον αφήσει ακάλυπτο και θα τον επισκεφτεί στον Ευαγγελισμό να του δώσει το χέρι που δεν του είχε δώσει στην επίσκεψη του στο μουσείο της Ακρόπολης.
Για να συμπαρασταθεί στον φίλο του Ζαχόπουλο ο ένας από τους δύο φίλους του δικηγόρους, ο Κουτελίδας αποκτά φιλική σχέση με ένα φορτηγό αφού έχει στείλει προηγουμένως φιλική επιστολή σε δύο φίλους του βουλευτές ανεγνωρισμένων δημοκρατικών πεποιθήσεων στους οποίους φιλικά ο δημοκρατικός τους αρχηγός τους λέει να κόψουν τις δηλώσεις .
Εν τω μεταξύ ο Αναστασιάδης από ότι φαίνεται έχει κρατήσει αντίγραφο από το ενθύμιον φιλίας, γιατί τον συγκίνησε το πάθος της φιλίας που είδε σε αυτό, αλλά δεν μπορεί να στερήσει αυτές τις εικόνες με την τόση φιλία από τον φίλο του Αδριανό ώστε και αυτός με την σειρά του να τις δείξει στον Κωστάκη για να δει και αυτός τι εστί αληθινή και παθιασμένη φιλία.
Ο Αναστασιάδης έχει ακόμη και ένα άλλο στενό φίλο τον Τριανταφυλλόπουλο, που στα πλαίσια της φιλίας τους δεν μπορεί να καταλάβει που βρήκε ο φίλος του το ευτελές ποσό των 5.000.000 ευρώ, που φιλικά οι αρχές τον ρωτάνε που τα βρήκε και βγαίνει στις τηλεοράσεις για να εξηγήσει ότι φιλικά ο φίλος του δεν του το εξηγεί .
Ο Τριανταφυλλόπουλος από την άλλη μεριά έχει και αυτός έναν φίλο βουλευτή τον Κουκοδήμο που φιλικά του λέει ότι ο φίλος του ο Κλαδάς του είπε πως αν φερθούν φιλικά για την υπόθεση θα φερθεί και αυτός φιλικά στον Θέμο για τα εκατομμύρια που μάλλον κάποιοι φίλοι του τα έχουν δώσει .
Όπως είναι δε γνωστό, στις εφημερίδες είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους και γι΄ αυτό οι δημοσιογράφοι του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΤΟΣ αισθάνονται την ανάγκη να σταθούν αλληλέγγυοι στον Θέμο όποτε διαγράφουν από τον τίτλο της το ΜΑ.
Επειδή όμως ο Τριανταφυλλόπουλος σαν γνήσιος Ταρζάν δεν φοβάται τον Γκαούρ και έχει εκατομμύρια φίλους από τη τηλεόραση βγαίνει και λέει για να μάθουν και αυτοί τι του είπε ο Κουκοδήμος οπότε οι φίλοι του στην ΝΔ να ζηλέψουν για τους από 20ετια φίλους που έχει.
Σεμνά και ταπεινά ο Κουκοδήμος στέλνει μια επιστολή στον φίλο του τον Μάκη που λέει ότι αυτά που του είπε σαν φίλος δεν τα είπε σαν βουλευτής, οπότε όλοι οι φίλοι του οι βουλευτές ανοίγουν την φιλική τους αγκαλιά και τον αγκαλιάζουν λέγοντας του τρυφερά –τη γλίτωσες για την ώρα κόπανε γιατί είμαστε μόνο 152!
Από την άλλη μεριά ο Νικολιτσόπουλος όταν πάει στο ΜΕGA για να δείξει φιλικά στην Τρέμη το βίντεο εκείνη φιλικά δεν το βλέπει αλλά μετά φιλικά περιγράφει στους
άλλους τι είδε. Έτσι φιλικά ο Καμπουράκης περιγράφει στον αδέκαστο Χίο τι άκουσε και αυτός για να μην ξεχάσει ούτε φράση το ηχογραφεί και το δημοσιεύει σαν φιλική συνέντευξη στην έγκυρη και σοβαρή Εspresso.
Επειδή δε σε αυτή την χώρα όλοι είναι φίλοι μεταξύ τους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αγκαλισμένοι βουλιάζουν στις δημοσκοπήσεις αλλά φροντίζουν να μην στεναχωρήσει ο ένας τον άλλο. Άλλωστε στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν προλαβαίνουν έτσι και αλλιώς να ασχοληθούν με την κυβέρνηση γιατί ό Μπενυ προσπαθεί να γράψει τον Γιωργάκη στον όμιλο που φτιάχνει και ο Γιωργάκης τον Μπένυ στο κόμμα που κληρονόμησε.
Επειδή έχω συγκινηθεί από τόση φιλία στην ατμόσφαιρα σταματώ εδώ.
Άμα έχεις τέτοιους φίλους βλέπεις και τους εχθρούς για φίλους!

26 σχόλια:

  1. Δηλαδή, φίλος έδωκεν εις φίλον Τριαντάφυλλο(πουλο)ν με φύλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ενώνει όλους η αγάπη για το ευρώ.
    Κανονικά θα έπρεπε να είχαν ιδρύσει και σύλλογο φίλων ευρώ με καταστατικό στο Πρωτοδικείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Αθεόφοβε,
    Ωραιότατη περιγραφή των συμβάντων.
    Θα ήθελα να σχολιάσω την ακτινογραφία. Είναι προϊόν εξέτασης ασθενούς; Ποιος από τους δύο ασθενεί; Είναι μήπως κάτι αντίστοιχο με τα βίντεο από κινητά που κυκλοφορούν ευρέως; ( Ας βγάλουμε μια ακτινογραφία αφού δε μας βρίσκεται κινητό!) Γιατί οι τρίχες της κεφαλής της θήλεως δε φαίνονται ενώ οι τρίχες γύρω από το όργανο του άρρενος φαίνονται; Μήπως είναι ανήρ καραφλός; Πρόκειται τέλος για φιλική χειρονομία;
    Αυτές είναι οι απορίες μου.
    Φιλικά. Ασ' τα να παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ.. ορέα!!
    Ειδικά το αστέρι, ο σκηνοθέτης Γ.Μυλωνάς, κύριος μάρτυς κατηγορίας με την κατάθεση του οποίου περί εκβιασμού, η "αδίστακτη" και "επικίνδυνη" για την δημόσια τάξη συμβασιούχος και 35ντάρα χώθηκε στη φυλακή να μην κάνει ούτε Χριστούγεννα έξω, μην τυχόν και βρεθεί ανάμεσα στα σκέλια και άλλου ανύποπτου και αθώου θύματος και Γ.γραμματέως και προϊσταμένου....

    Αυτός λοιπόν ο μεγάλος καλιτέχνης της σκηνής και της κάμερας, άφησε μερικά από τα .. διαμαντότερα διαμάντια της ελληνικής τέχνης του σινεμά αλλά και του θεάτρου, με εμπνευσμένους τίτλους, όπως οι τανίες:
    Ο καβαλάρης των FM Stereo
    Ράδιο αρβύλα
    Κορίτσια για τσίμπημα
    Γρανίτα από μελάνι
    Ο σεξοκυνηγός
    Άγριες κότες
    Τζακ ο καβαλάρης (μανία με την καβάλα)

    Αλλά και στα θεατρικά του μεγάλα έργα τέχνης ανάλογους τίτλους:
    Πράσινα και μπλε καρύδια
    I love you και τη σκότωσε!!!
    Ερωτικό τικ τακ
    Το μεγάλο πήδημα!!

    Και βιβλία όμως....:
    Μέλι στο κορμί της...

    Μάλιστα!! Μετά σοκάρει το DVD!
    Συνηθισμένοι στις τσόντες ήταν όλη η παρέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρώνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω αγαπητέ αθεόφοβε, ότι παρόλα όσα γράφετε για τις αγαστές σχέσεις φιλίας και αλληλουποστήριξης, όλα αυτά συνέβησαν άνευ ουδεμίας υποψίας οικονομικών απολαβών ή σκανδάλων.
    Όπως θα έχετε διαπιστώσει, ΚΑΝΕΙΣ εισαγγελεύς ή δικαστής ή ανακριτής τέλος πάντων, αν και είναι αυτά γνωστά τοις πάσοι.. ΔΕΝ διακρίνει ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ παρανομίας..
    Το μόνο που μένει μεμπτόν είναι το ξενοπήδημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ανέκδοτο της χρονιάς:
    "Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη"

    Μπουουουυουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. chris-
    Μάλλον στέφανον εξ ακανθών!

    astanapan-
    Εις τας ευλόγους απορίας σου δεν έχω να απαντήσω τι!
    Ο κατασκευαστής της φωτογραφίας που δεν τον γνωρίζω και δεν θυμάμαι καν από που την έχω βρεί,δεν είχε προβλέψει φαίνεται ότι θα υπάρξουν τόσο προσεκτικοί θεατές!

    zepos-
    Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το πρόσφατον πόνημα μου με τίτλο:
    ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

    http://atheofobos.blogspot.com/2008/01/blog-post.html
    που αναφέρω εκτενώς για την σημαντική συμβολή του Μυλωνά στην 7η τέχνη!
    Είναι δε σαφές όπως γράφω και στο παρόν ποστ ότι όλα έγιναν ανιδιοτελώς στα πλάισια των φιλικών σχέσεων όλων αυτών!

    dmast-
    Δεν πιστεύω ότι δεν εμπιστεύεσαι την δικαιοσύνη!
    Δεν είδες πως ενήργησε για τις υποκλοπές,τους Πακιστανούς,τα ομόλογα κτλ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντήαρ Αθεό,

    Εκπληκτική ανάρτησις πράγματι, που δείχνει πόσο βαθιές ρίζες έχει η φιλία στην κουλτούρα μας.

    Άραγες μπορεί εις δημοσιογραφίσκος να περιγράψει όλη την βρωμερή υπόθεση σε ένα τόσο καλοστημένο και τεκμηριωμένο κείμενο;

    Μάλλον όχι και όσοι μπορούν μάλλον δεν θα το έπρατταν γιατί πιστεύουν στη φιλία! :-P

    Α, ναι, όλα αυτά στα λέω σαν φίλος.

    Κανόνισε να είναι καλό το μπαξίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός των "φίλων" που εν κινδύνεις γιγνώσεις, μήπως έχετε διαβάσει και πως γνώρισε την Νατάσσα και έπεσε "ξερός"?
    Βρέθηκε εκείνη στο γραφείο του να βοηθά εθελοντικά, γιατί ηθελε να τον γνωρίσει........
    Μετά της ήταν όλα εύκολα. Διότι "χάπατο" τον κόβω στις προσωπικές σχέσεις.....
    Καλό σας απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθεόφοβε, ένα μεγάλο μπράβο, διότι η συρραφή των άρθρων σου με στοιχεία και κριτική είναι πράγματι εκπληκτική.
    :-)

    Όσο για το περιεχόμενο του, ανάλογο των γεγονότων, τα οποία έχω πλέον αφήσει στην άκρη γιατί με κάνουν και να ντρέπομαι και με κούρασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι να σου πω ρε γμτ; :))
    ωρες ωρες -που ειναι σχεδον ολες.. :))- με καθηλωνεις

    εκανα κι ενα περασμα χτες στα περασμενα σου
    να μη σε πω θεο, να σε πω μανουλα!..

    φιλια -με τον τονο κατα βουληση.. :)))

    απορια: γραφεις; εννοω σε εφημεριδα
    χρονογραφηματα, σατιρα, κατι τελος παντων.. ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως καταλαβαίνει κανείς από το ποστ οι ειλικρινείς, φτωχομπινέδικες και άδολες παρέες είναι αυτές που συνοδεύονται με μπουγάτσα και καφέ στην Αριστοτέλους. Όταν επεμβαίνουν οι χαμουτζήδες ισχύει η πανάρχαια ρήση του Πλούταρχου που μας θύμισε ο Άκυρος Κουκουδήμος σήμερα έξω από τον γραφείο του φίλου του ανακριτή αφού τον φίλεψε περγαμόντο " φίλοι, φίλοι σου γμ και το καντήλι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. polsemannen-
    Τι θα έλεγες για 5.000.000 ευρώ;

    zouzouna-
    Δηλαδή εσύ αν συναντήσεις μια τόσο γοητευτική φυσιογνωμία δεν θα πέσεις ξερή;
    Δεν το πιστεύω!

    vassia-
    Φαίνεται ότι δεν έχεις τέτοιους φίλους και γι΄αυτό ντρέπεσαι!

    orelia-
    Άπαγε της βλασφημίας!
    Λένε ποτέ τέτοιες ώρες σε κανένα ότι είναι δημοσιογράφος;
    Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν πριν το μπλογκ δεν είχα γράψει ποτέ μου τίποτα άλλο εκτός από ότι είχε σχέση με την δουλειά μου.

    vasikos metoxos-
    Δηλαδή μόλις έφυγαν από την μπουγατσούπολη και έγιναν χαμουτζήδες χάλασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγκινήθηκα από την περιγραφή σου... τέτοιες άδολες φιλίες στην πεζή εποχή μας... τύφλα νάχουν οι Δάμων και Φιντίας! :-DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολύ καλή η περιγραφή!σκάνδαλα,
    λυκοφιλιές,αλληλομαχαιρώματα και κουστουμαρισμένοι απατεώνες συνθέτουν το ελληνικό πολιτικό-δημοσιογραφικό τοπίο της επικαιρότητας..
    το θεμα ειναι οτι ολους αυτους εμεις τους φθασαμε πανω..
    την καληνυχτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απλώς από γραφικοί, ερασιτέχνες, καραγκιόζηδες, γλύφτες της κεντρικής εξουσίας έγιναν επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο εύγε.
    Αλλά βρε παιδάκι μου και συ.
    Μέρος είναι αυτό για μιά τόσο φιλική τοποθέτησι !
    Τα σαγόνια του σκελετού!!!!!!!.
    δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. dodos-
    Ο Δάμων και ο Φιντίας ήσαν ερασιτέχνες μπροστά σε αυτούς!

    iparxeimageia-
    Εχεις δίκιο ότι εμείς τους ανεβάσαμε εκεί ψηλά αλλά από εκεί έυκολα γκρεμοτσακίζεσαι!

    vasikos metoxos-
    Επαγγελματίες ναι άλλα της κακής ώρας!

    demetrat-
    Φταίω εγώ που η πρωταγωνίστρια αυτής της ιστορίας ακολούθησε κατά γράμμα την συμβουλή που έδινε μια παλιά διαφήμιση για πίπες με φίλτρο που έδειχνε μία να κυνηγάει κάποιον από πίσω και έλεγε:
    Μην τον πέρνεις από πίσω πάρτου μια πίπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αθεόφοβε το πόνημά σου είναι ένας πργματικός ύμνος στη φιλία.
    Η μόνη μου στεναχώρια είναι πως εγώ δεν έχω γνωρίσει -ακόμα-τη δύναμη και το δέσιμο τέτοιας φιλίας.
    Να ελπίζω στο μέλλον άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θα πηγαίνω γυρεύοντας να την γνωρίσω (την προσωπικότητα) και μόλις συναντηθούμε
    ....τάβλα θα πέσω..... !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σέ μια ρώγα από σταφύλι
    έπεσαν οχτώ σπουργίτες
    και τρωγόπιναν οι φίλοι.
    Τσίρι - τίρι, τσιριτρό,
    τσιριτρί, τσιριτρό!

    Έχτυπούσανε τις μύτες
    και κουνούσαν τις ουρές
    κι είχαν γέλια και χαρές.
    Τσίρι -τίρι, τσιριτρό,
    τσιριτρί, τσιριτρό!

    Πώ πω πώ πω σε μια ρώγα
    φαγοπότι και φωνή!
    την αφήκαν αδειανή.
    Τσίρι -τίρι, τσιριτρό,
    τσιριτρί, τσιριτρό!

    Και μέθυσαν κι ολημέρα
    πάνε δώθε, πάνε πέρα,
    τραγουδώντας στον αέρα:
    Τσίρι -τίρι, τσιριτρό,
    τσιριτρί, τσιριτρό!

    (κι αν δεν έγραφες για την συμπρωτεύουσα ίσα που θα σ έκανα και φίλο. Τι σχέση έχει βρε τζάνουμ η Θεσσαλονίκη ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Pardon, με τέτοια φιλμογραφία που διαθέτει ο αξιότιμος κ. Μυλωνάς, πώς και δεν θεωρείται σκηνοθέτης του γνωστού DVD? Αν μη τι άλλο, μοιάζει να είναι ο "ηθικός" αυτουργός. Σου βάζει ιδέες, ρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. syneas-
    αν δεν γραφτείς στην ΝΔ που να τους βρείς;

    zoyzoyna-
    Ακριβώς όπως και η Γιάννα;

    kapetanios-
    Εδώ δεν ήταν μια ρόγα σταφύλι,ήταν όλο το αμπέλι!
    Τι φταίω εγώ που όλα ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη;

    espoir-
    Δεν πιστεύω ότι ήταν ο Μυλωνάς, αλλά η 35χρονη με τον Ζαχόπουλο πιθανώς να είχαν και πνευματικές ανησυχίες εκτος των σεξουαλικών και να μελέτησαν μαζί το έργο του δημιουργού οπότε από εκεί να πήρε αυτή την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πλάκα πλάκα, η θεσσαλονίκη ανεδείχθη σε μεγάλο σκανδαλοκήπιο.
    Γιά να μή παραπονιέται πως την υποβαθμίζουν.
    Αυτή είναι τα Άιρα κι Αθήνα τα Κάιρα.
    Και όολοι μαζί πάμε χαρούμενοι στην ακρογυαλιάαααααααα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. α, γειά σου και έλεγα τι άλλο μου θυμίζει !! Yes! και θα έκανα και μια ντουζίνα παιδάκια να μην χάσουμε το γονιδιο !!!
    Σήμερα έχω ποστ, "ενδιαφέρον" (λέω εγώ τώρα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ζούμε απ' οτι φάινεται σε ανθρωπιστική εποχή αθεόφοβε. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο ξεχυλίζει.

    Απίθανο πόστ! Απ' οτι φαίνεται οι ισχυρές φιλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή