Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΚΑΡΑΝΤΑΪΝ



Όταν έγραψα το ποστ για τον τον Σεβαστιανό τον άγιο των ομοφυλοφίλων και επεξηγούσα την φωτογραφία του άνδρα που πνίγεται ενώ εκσπερματίζει, δεν είχα φανταστεί ότι θα πέθαινε μετά από λίγο ένας γνωστός ηθοποιός όπως ο Ντέιβιντ Καραντάιν από ,όπως γράφτηκε, «ατύχημα αυτοερωτισμού».
Ήδη το 1997 κατά παρόμοιο τρόπο κρεμασμένος γυμνός από την δερμάτινη ζώνη του και με πορνογραφικό υλικό στα πόδια του βρέθηκε ο τραγουδιστής Michael Hutchence, των INXS.
Αυτός ο συνδυασμός πνιγμονής και εκσπερμάτισης βασίζεται στο γεγονός ότι σε θανάτους από απαγχονισμό έχουν παρατηρήσει ότι το πτώμα εμφανίζει εκροή σπέρματος.
Όπως γράφει στο βιβλίο του «Ιατροδικαστικά θέματα» ο Γ.Αγιουτάντης η στύση του πέους και η εκσπερμάτιση, που είναι συχνό εύρημα στους κρεμασμένους, είναι φαινόμενα μεταθανάτια.
Η στύση γίνεται από το αίμα που μαζεύεται στα χαμηλότερα μέρη του σώματος και γεμίζει τα σηραγγώδη σώματα του πέους και η εκσπερμάτιση από τον σπασμό των σπερματοδόχων κύστεων.
Αυτή η παρατήρηση έχει δημιουργήσει από παλιά την ψευδή εντύπωση ότι ο πνιγμός προσφέρει ηδονή.
Βάσει λοιπόν αυτής της πίστης μερικοί έφτιαξαν ολόκληρους μηχανισμούς για να προκαλούν στον εαυτό τους αίσθημα πνιγμονής την ώρα που αυνανίζονταν.
Ο Μαρκήσιος de Sade ήδη από το 1791 στη νουβέλα Justine περιγράφει ότι κάποιος άνδρας έσφιξε με τη θέλησή του το λαιμό του ώστε να πετύχει σεξουαλική διέγερση.
Ιστορικά πορνεία στην Αγγλία ("Hanged Men's Club") παρείχαν αντίστοιχες υπηρεσίες με ελεγχόμενο σφίξιμο του λαιμού, με σκοπό την αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης.
Σε καλλιτεχνικό επίπεδο επίσης, η δοξασία αυτού του τρόπου σεξουαλικής ικανοποίησης, έχει απεικονιστεί από διάφορους ζωγράφους όπως από τον Mario Patino στον πίνακα του που δημοσίευσα στο ποστ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ DVD….ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ -ΜΕΡΟΣ ΙΙ ή στις σαδοχομαζοχιστικές απεικονίσεις του Bernard Montorgueil που έχω δημοσιεύσει στο ποστ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ –Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ,Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ,Ο ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ. ,στις οποίες είναι χαρακτηριστική και η μετενδυσία, δηλαδή άνδρας να φοράει γυναικεία ρούχα.
Η ψυχοπαθολογική αυτή κατάσταση ονομάζεται υποξυφιλία (hypoxyphilia) και σημαίνει αρέσκεια σε καταστάσεις που μειώνουν την οξυγόνωση.
Αναφέρεται επίσης και σαν ασφυξιοφιλία (asphyxiophilia), σεξουαλική ασφυξία (sexual asphyxia), αυτοερωτική ασφυξία (autoerotic asphyxia), και Kotzwarrism, όνομα προερχόμενο από το μουσικό Kotzwarra που πέθανε το 1791 στο Λονδίνο όταν κρέμασε τον λαιμό του με το πόμολο της πόρτας κατά την διάρκεια επαφής με μία πόρνη. Αυτός είναι και ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος από υποξυφιλία.
Η πόρνη είχε αρνηθεί προηγουμένως έναντι αμοιβής δυο σεληνίων να ικανοποιήσει το αίτημα του να του κόψει τους όρχεις!
Ο συνδυασμός πνιγμού και αποκοπής των γεννητικών οργάνων σαν αποκορύφωση σεξουαλικής επαφής έγινε πραγματικότητα το 1936 στην Ιαπωνία.
Η Sada Abe έπνιξε τον εραστή της , Kichizo Ishida μετά από έντονη ερωτική επαφή ,και περιφερόταν με τα κομμένα γεννητικά του όργανα για μέρες στους δρόμους. Η ιστορία αυτή απετέλεσε το θέμα της πολύκροτης ταινίας του 1976 του Nagisa Oshima ,η Αυτοκρατορία των αισθήσεων.
Τα άτομα που πεθαίνουν όταν χρησιμοποιούν για αυτοερωτισμό αυτές τις τεχνικές, δεν γνωρίζουν ότι η πίεση του καρωτιδικού βολβού στο λαιμό τους μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης (ακριβώς το ίδιο όπως γίνεται και με το νοκ αουτ) που μπορεί να οδηγήσει και σε καρδιακή ανακοπή.
Η πίεση των καρωτίδων προκαλεί ελαττωμένη οξυγόνωση του εγκεφάλου που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της συνείδησης. Ταυτόχρονα η πίεση του πνευμονογαστρικού νεύρου(κίτρινο στο σχήμα), οδηγεί σε μείωση του καρδιακού ρυθμού και του όγκου του αίματος από την καρδιά.

Επειδή τα άτομα αυτά, σε ποσοστό 50%, είναι ταυτόχρονα και δεμένα δεν μπορούν να απελευθερωθούν εύκολα ώστε να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση ανάγκης.
Έτσι ακριβώς βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του και ο Καραντάιν ,«γυμνός με ένα σχοινί τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά όργανά του. Και τα δύο σχοινιά μαζί ήταν δεμένα στην ντουλάπα»
Τώρα πια έχετε καταλάβει πόσο ουσιαστική αλλά και μεταφορική έννοια έχει η μαλακία στον τίτλο αυτού του ποστ.
Παρά το ότι σε μελέτη 157 θανατηφόρου ασφυξιοφιλίας βρέθηκε ότι μόνο 6,3% των ατόμων είχαν ομοφυλόφιλο προσανατολισμό σε ένα ποσοστό 20% εμφανίζεται και μετενδυσία.
Ο Ιατροδικαστής Αγιουτάντης αναφέρει περίπτωση ενός έγγαμου σαραντάρη, πατέρα ενός παιδιού, που βρέθηκε κρεμασμένος μπροστά στον καθρέπτη της κρεβατοκάμαρας του φορώντας τον στηθόδεσμο και την κυλόττα της γυναίκας του ,τα γοβάκια της και ένα φιόγκο στο κεφάλι και έχοντας δεμένα τα πόδια του γύρω στους αστραγάλους και τα χέρια χαλαρά περασμένα σε μια θηλιά. Τα πόδια του πατούσαν στο πάτωμα, αλλά τα είχε τεντώσει προς τα εμπρός ρίχνοντας έτσι το βάρος του στο σκοινί που είχε περάσει στο λαιμό του και δέσει στο χερούλι του παραθύρου φέρνοντας το επάνω από το τζαμιλίκι.
Τα περιστατικά αυτά ενώ στο παρελθόν ήσαν μεμονωμένα και σπάνια έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, το 1972 υπολογίστηκε ότι υπήρχαν περίπου 50 θάνατοι ανά έτος, ενώ το 1979 αυξήθηκαν περίπου στους 250 θανάτους ανά έτος. To 1983 υπολογίστηκε ότι στις ΗΠΑ συνέβαιναν 500-1000 θάνατοι ανά έτος, λόγω ασφυξιοφιλικής πρακτικής, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούσαν νέους ενήλικες ή εφήβους.
Η διάδοση του ιντερνέτ προκάλεσε και την διάδοση του «chocking game» ή fainting game ή pass out game.Υπάρχουν sites που προτρέπουν τους νέους να επιχειρήσουν να απαγχονιστούν προκειμένου να έχουν στύση και εκσπερμάτιση.
Το «παιχνίδι του πνιγμού» υπαγορεύει στους νέους να δέσουν μια ζώνη, ένα σκοινί ή ένα κασκόλ γύρω από λαιμό τους, αποκόπτοντας με αυτό τον τρόπο τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Λίγο προτού χάσουν τις αισθήσεις τους, απελευθερώνουν την πίεση -την οποία ασκούν οι ίδιοι ή κάποιος φίλος τους- και για ελάχιστα δευτερόλεπτα αισθάνονται έντονη ευφορία, καθώς το αίμα που έχει συσσωρευτεί στις αρτηρίες ρέει ξανά προς τον εγκέφαλο.
Το «choking game», το οποίο σκοτώνει κατά μέσο όρο 500 παιδιά κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, κάνει το γύρο του κόσμου. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ -όπου το πρόβλημα εντοπίστηκε από το 1997- αποδίδει στο «choking game» κάθε χρόνο 250 έως και 750 θανάτους.
Οι ερευνητές αναφέρουν πως συνηθίζεται μεταξύ παιδιών ηλικίας 9-16 ετών, ενώ περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά δηλώνει ότι το έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά.
Το 2006 σε μελέτη στο Οχάιο διαπιστώθηκε ότι 11% των νέων ηλικίας 12-18 και το 19% ηλικίας 17-18% έχουν δοκιμάσει αυτό το «παιχνίδι»
Αντίστοιχα στο Οντάριο διαπίστωσαν ότι και εκεί τουλάχιστον 79000 σπουδαστές το έχουν δοκιμάσει.
Υπολογίζεται ότι τρεις έφηβοι στις ΗΠΑ χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα και πολλοί άλλοι παθαίνουν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων που έχουν δοκιμάσει -ή και έχουν πεθάνει από αυτό το «choking game» δεν είναι παιδιά που είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν σημάδια ψυχολογικών διαταραχών.
Η πρώτη περίπτωση «choking game», στην Ελλάδα ήταν η περίπτωση ενός 15χρονου μαθητή στα Γιαννιτσά πριν ένα χρόνο περίπου. Ο 15χρονος έστησε την επιχείρηση απαγχονισμού μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού της γιαγιάς του, θεωρώντας ότι την τελευταία στιγμή θα μπορούσε να απελευθερώσει το βρόχο… Κατέληξε στην εντατική, με «ανοξαιμική βλάβη του εγκεφάλου, συνεπεία καρδιακής ανακοπής».
Ο λόγος που γράφτηκε αυτό το ποστ είναι να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση όσων έχουν αγόρια στις ευαίσθητες ηλικίες για ένα πρόβλημα που δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα και δυστυχώς οι σεξουαλικές πρακτικές και ιδιαιτερότητες δεν αποτελούν σύνηθες θέμα συζήτησης των γονιών με τα παιδιά τους.
Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει έμπρακτα τις επικίνδυνες ηλικίες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθεί η ενημέρωση.



18 σχόλια:

  1. πάντα τό πίστευα πως η μαλακία σκοτώνει.
    (έχω την εντύπωση πως η ταινία ήταν η αυτοκρατορία του πάθους)
    καλημέρα
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. demetrat-
    Μην μπλέκεις με κινηματογραφόφιλους!
    Η αυτοκρατορία του πάθους ή
    Empire of Passion είναι άλλη ταινία του ίδιου σκηνοθέτη.
    Είναι αυτή που το 1978 κέρδισε στις Κάννες το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη.

    Βαρδάκας-
    Σε ωρισμένα άτομα η σεξουαλική τους επιθυμία υπερίσχύει της λογικής.
    Μια και η demetrat μου θύμισε τον κινηματογράφο, μια ταινία από τις σκληρότερες που έχω δεί που δείχνει πόσο μπορεί ένα νέ,έξυπνο,όμορφο και καλλιεργημένο άτομο να ξεφτελίζεται για να ικανοποιήσει την σεξουαλική του επιθυμία είναι το Les Nuits Fauves(παίχτηκε εδώ ως οι Άγριες Νύχτες), αυτοβιογραφική ταινία του Cyril Collar, σκηνοθέτη που πέθανε από AIDS το 1992 ο οποίος το έγραψε και πρωταγωνιστεί.
    Άλλωστε να μην ξεχνάμε τον Παζολίνι ή ακόμα και τους δικούς μας Τσαρούχη και Ταχτσή που όταν διηγούνταν διάφορες προσωπικές τους ιστορίες ως τραβεστί στον Σεφέρη του σηκονόταν η τρίχα όρθια!

    Το χρυσί Πιπί-
    Στο ζωίκό είδος υπάρχουν είδη που πεθαίνουν στο πήδημα.
    Αλλά να πεθαίνεις χωρίς καν να έχεις πηδήξει μόνο ο άνθρωπος το έχει καταφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακά τα ψέματα οτιδήποτε ριψοκινδυνο εξιτάρει. Πόσο μάλλον όταν αυτό συνδέεται με σεξ. Νομίζω πως σε πάρα πολλούς ανθρώπους η σεξουαλική τους επιθυμία υπερίσχύει της λογικής και αυτό είναι...λογικό. Αν κάναμε σεξ με την λογική θα ήταν μάλλον αποτυχημένο. Το ζήτημα είναι να είμαστε προσεκτικοί γιατί όπως αναφέρεις και στο συγκεκριμένο "παιχνίδι" δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα ο εικονικός πνιγμός. Η εκσπερμάτιση συμβαίνει μετά το θάνατο.

    Νομίζω πως κάποια παιχνίδια έχουν ρόλο μόνο αφού αποκτηθεί μία κάποια εμπειρία για να μπορούν να τα χαρούν οι συμμετέχοντες. Σε μικρή ηλικία μόνο κακό μπορουν να προκαλέσουν και δυστυχώς οι έφηβοι (και εμείς υπήρξαμε) δεν μπορούν να το αντιληφθούν όπως άλλωστε δεν μπορούσαμε και εμείς στην ηλικία τους. Εκεί νομίζω πως τον μεγαλύτερο ρόλο τον έχει η οικογένεια και το κατά πόσο "ανοιχτά μυαλά" έχουν οι γονείς για να συμβουλεύσουν, αλλά και να εξηγήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις αρχές της δεκαετίας του 90, στην Αγγλία, είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο (σκανδαλάκι μάλλον γιατί μιλάμε για Αγγλία) όταν βρέθηκε ένας βουλευτής νεκρός, ξαπλωμένος στο τραπέζι της κουζίνας με γυναικεία εσώρουχα και μία σακούλα περασμένη στο κεφάλι. Ο θάνατος αποδόθηκε σε παιχνίδι αυτοερωτισμού. Μάλιστα θυμάμαι χρονογράφημα του Φρέντι Γερμανού που απαντούσε πικρόχολα σε κάποια αρνητική κριτική Άγγλων ευρωβουλευτών προς την ελληνική κυβέρνηση ως εξής: "Τουλάχιστον οι δικοί μας βουλευτές πεθαίνουν φορώντας τα σωστά εσώρουχα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι το είχα διαβάσει κάπου αυτό που τώρα εσύ Αθεόφοβε μου μας εξηγείς τόσο ωραία. Και είχα σκεφθεί και τότε και τώρα "Η τρέλλα δεν πάει στα βουνά, πάει στους μα...κες"!!!!! Χα χα χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το ξέρω, και νομίζω πως παίχτηκαν ανάποδα οι ταινίες εδώ.
    αλλά τώρα με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό να αρχίσω το ψάξιμο, επειδή επιμένω να νομίζω πως η σκηνή με με το κομμένο ..είναι στο πάθος.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχεις δίκιο.
    το θυμήθηκα μόλις το είδα
    http://www.youtube.com/watch?v=bk_aOjfkCrY

    του πάθους είναι με τη δολοφονία.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι η μαλακία γενικώς, αλλά η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ μαλακία σκοτώνει.

    Πολυπλοκότερο το λειτουργικό σύστημα του ανθρώπινου εγκεφάλου, περισσότερα bugs...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα πράγμα ήταν απλό και ευχάριστο σε όλους και το μετέτρεψαν σε πολύπλοκο και επικίνδυνο, τι να πεις;
    Ιδιοφυές!
    Πάντως για να επιμένουν ίσως κάτι να τους προσφέρει,.....κάπου είχα ένα σχοινί "περασμένο" με Βούζια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NdN-
    Δεν θα διαφωνούσα ότι σε πολλούς ανθρώπους το σεξουαλικό ένστικτο υπερισχύει της λογικής.
    Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση πρόκειται για φαντασίωση ότι θα υπάρξει σεξουαλική ικανοποίηση.
    Και άντε σε μεγάλα άτομα σαν τον Καραντάιν που προφανώς από χρόνια έχει συνδέσει φαντασιακά την σεξουαλική του ικανοποίηση με φετίχ και με την όλη διαδικασία αυτή, αλλά παιδιά 12 και 16 χρονών οδηγούνται σε αυτή την τεχνική απλά από περιέργεια και μιμητισμό χωρίς καν να αντιλαμβάνονται ή να γνωρίζουν τους κινδύνους.

    αταίριαστος-
    Αυτή η τεχνική με την σακούλα είναι για να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα μέσω της κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

    meropi-
    "Η τρέλλα δεν πάει στα βουνά, πάει στους μα...κες"!!!!!

    Οι μαλάκες όμως πάνε παντού !!

    demetrat-
    Δεν είμαι σίγουρος αν για αυτές τις ταινίες είχε δωθεί τότε ειδική άδεια να παιχτουν μόνο σε συγκεκριμένους κινηματογράφους όπως το ΣΤΟΥΝΤΙΟ.

    polsemannen-
    Όχι η μαλακία γενικώς, αλλά η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ μαλακία σκοτώνει.

    Εάν σκότωνε,εκτός από αυτές τις περιπτώσεις,δεν θα υπήρχε σήμερα το ανθρώπινο είδος!

    glam-
    Φαίνεται ότι όλοι αυτοί δεν τα πάνε καλά με το πήδημα και πιστεύουν ότι μπροστά σε μια πετυχημένη μαλακία τύφλα ν΄άχει το γαμίσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ιστορία μοιάζει με αυτήν του τσιγγάνου, που του χάρισαν μια βίλα και κείνος έστησε το τσαντίρι στον κήπο!
    Κι αυτός, μπορούσε να έχει ό,τι μανουάλι επιθυμούσε αλλά προτιμούσε τη μαλακία.
    Πήγε ευχαριστημένος τουλάχιστον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα έπρεπε μα το διαβάζουν το ποστ αυτό στα σχολιά αθεόφοβε.. Να μαθαίνουν οι υποψήφιοι αυτόχειρες οτι πρώτα πεθαίνουν και μετά τους σηκώνεται.. Τι τραγική ειρωνία όμως;

    Άσχετα με το λεπτομερές σεμινάριο σου, νεότερες πληροφορίες λένε οτι ο κουν-φου ίσως στραγγαλίστηε από άλλους και δεν μαλακίστηκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. syneas-
    Προφανώς όχι,αν και δεν θα κατάλαβε τίποτα γιατί θα είχε απώλεια της συνειδήσεως.

    zepos-
    Αυτή την εκδοχή την είπε η οικογένεια μέσω του δικηγόρου του .
    Οι δύο πρώην σύζυγοι του πάντως έχουν πει ότι του άρεσαν τα επικίνδυνα σεξουαλικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Που τα βρίσκεις ανθρωπέ μου:)
    Εξοχο, δεν έχω να προσθέσω τίποτα πέρα απο την έκπληξή μου για την ανθρώπινη συμπεριφορά μερικών. Για το θέμα δεν ήξερα τίποτα. Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην φάση που ανακαλύπτουν τα παιδιά τον εαυτόν τους και τις σεξουαλικές τους λειτουργίες, πολλά μπορεί να προσπαθήσουν. Ενημέρωση απότ ους γονείς και τους δασκάλους θα απέτρεπε πολλά δυσάρεστα. Μήπως είναι ακόμη ταμπού το σεξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. locus publicus-
    Απλά παρακολουθώ την ειδησεογραφία και αν κάτι μου προκαλεσει το ενδιαφέρον το ψάχνω.

    heliotypon-
    Εδώ οι γονείς δεν μιλάνε στα παιδιά τους για τις φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις για ανωμαλίες θα τους μιλήσουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή