Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



 Αυτές τις μέρες έχω για αρκετές ώρες παρακολουθήσει αρκετές από τις τηλεοπτικές συζητήσεις που γίνονται στα κανάλια της τηλεόρασης.
Παντού στον κόσμο οι συζητητές εκθέτουν τις απόψεις τους και ο καθένας εκφέρει την άποψη του την οποία δέχονται ή απορρίπτουν οι συνομιλητές του.
Σε μας βασικά ΔΕΝ εκφέρει κανένας τις απόψεις του γιατί πριν να προλάβει να ολοκληρώσει μια φράση είτε θα τον βομβαρδίσει με ερωτήσεις ο δημοσιογράφος που διευθύνει το πάνελ ή οι συνομιλητές του.
Το σύνηθες δε είναι να αρχίσουν να μιλάνε όλοι μαζί αντικρούοντας ο ένας τον άλλο και με την εδραιωμένη πίστη  πως όσο πιο δυνατά φωνάξεις τόσο πιο σωστά επιχειρήματα έχεις.
Σε πιο ακραίες καταστάσεις μπορεί, αν ο άλλος επιμένει στην άποψη του, να φτάσεις κοντά στην χειροδικία όπως ο βουλευτής  Τατσόπουλος που ωρυόταν σε έξαλλη κατάσταση στον διπλανό του Σταυρίδη έτοιμος να του χιμήξει λέγοντας  του «μη με αγγίζεις ρε ηλίθιε» και τον  Σταυρίδη να απαντά «θα με δείρεις ρε ανθρωπάκο; Δείρε με»! Για να του απαντήσει ο Τατσόπουλος «Και να σε κουτουλήσω μπορώ»! .


Από την άλλη μεριά φαίνεται πως η αιφνίδια αύξηση της εκλογικής πελατείας προκαλεί ερωτική επιθυμία για εξουσία  σε όσους είναι παρθένοι με αυτήν  αλλά όπως τραγουδάει και η Μελίνα     ... Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη!


Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα ο καθένας προχειρολόγος να βγαίνει και να λέει ότι τερατωδία θέλει, όπως χαρακτηριστικά ο Στρατούλης, που στην εκπομπή του Καμπουράκη εγγυήθηκε προσωπικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα μας πετάξει έξω, παρά την καταγγελία του μνημονίου και την άρνηση πληρωμής των χρεών μας!
Όταν δε του εξήγησαν πως οι Ευρωπαίοι έχουν εξασφαλιστεί από μια ευρωπαϊκή κατάρρευση  αφού θα βάζουν τα απαραίτητα λεφτά στον κλειστό λογαριασμό του εξωτερικού που θεσπίστηκε με τη δανειακή σύμβαση, η απάντηση του κ. Στρατούλη ήταν παραπάνω από αφοπλιστική: «Τώρα που το λέτε, και τον λογαριασμό αυτόν θα καταργήσουμε».
 Αμ η άλλη μεγαλοφυής ιδέα ότι θα διοχετεύσει τα 165δισ. των καταθέσεων στην ανάπτυξη χωρίς να συνειδητοποιεί πως στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτά δεν υπάρχουν γιατί  είναι απλά ένας λογιστικός αριθμός!
Βέβαια αν δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά λύσεις υπάρχουν!
Την βρήκε ο σεβαστός μου Μανώλης Γλέζος λέγοντας πως  « αν οι τράπεζες δε βοηθήσουν το λαό, θα τις κοινωνικοποιήσουμε»
Αλλά δεν έφτανε αυτό γιατί συνέχισε : «Θα κάνουμε ένα δάνειο του κράτους προς τους πολίτες, που θα είναι προαιρετικό για τους φτωχούς και υποχρεωτικό για τους πλούσιους. Είπα παραδειγματικά τα 20.000 ευρώ και πάνω, αλλά είναι προσωπική μου θέση, διότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα ποιος θεωρείται πλούσιος και ποιος φτωχός. Όλοι μαζί θα το αποφασίσουμε.»
΄Οταν δε επιστρατεύθηκαν τα μεγάλα οικονομικά κεφάλια του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο  Γιάννης Μηλιός που είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο εκεί ακούσαμε και άλλο μεγαλεπήβολο σχέδιο στο που θα βρούν λεφτά.
Θα φορολογήσει με 1% τον τζίρο όλων των επιχειρήσεων είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη είναι σίγουρος δε πως αυτό δεν θα έχει επίπτωση σε μισθούς και απολύσεις !
Πιστεύει επίσης  πως: υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη μέσω off shore εταιρειών,(οπότε) τότε θα έρχονται σε διάλογο με τους επιχειρηματίες προκειμένου να πληρώσουν φόρους!
Ιδιαίτερα όσον αφορά τις offshore και απαντώντας στο ερώτημα "πως θα φορολογήσετε επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα και είναι έτοιμες να κλείσουν" ο κ. Μηλιός δήλωσε: "βάσει των ενδείξεων που θα έχουμε από τις offshore εταιρείες που διαθέτουν". Και στο ερώτημα "θα βρείτε δηλαδή τις offshore" η απάντηση του κ. Μηλιού ήταν "όχι που να τις βρω; Θα φορολογήσω κατ΄ εκτίμηση", ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει: "θα φορολογήσω το μεγαλοεπιχειρηματία που ενώ παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, διαθέτει offshore".
Αλλά εκτός από τις εταιρείες ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά "θα φορολογήσουμε και τους εφοπλιστές".
Όταν δε του επεσήμαναν πως αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να πάρουν τα πλοία τους και να τους αλλάξουν σημαία απάντησε πως πιστεύει στον πατριωτισμό τους παρά την πεποίθηση  που εξέφρασε ο Γλέζος πως είτε ευρώ, είτε δραχμή, είτε πεσέτα, είτε λιρέτα, το χρήμα δεν έχει πατρίδα !
Βέβαια τελικά με όλες αυτές τις εξαγγελίες δεν θα μείνει ούτε  ευρώ στις τράπεζες  οπότε θα δικαιωθεί και ο νοσταλγός της δραχμής Λαφαζάνης και η συνάδελφος του κυρία Θεπεφτάτου που δήλωσε με καταπλήσσουσα σαφήνεια : Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;
Μετά από όλα αυτά που  άκουσα για την λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας και τις εξαγγελίες για νέους διορισμούς , επιστροφή χαρατσιών και μειώσεων μισθών,  επανακρατικοποίηση της  Ολυμπιακής και κρατικοποίηση των ΔΕΚΟ σκέφτηκα πως φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και αυτός την ίδια φλέβα χρήματος σαν τον Παπανδρέου της εποχής του "λεφτά υπάρχουν!"

Μέσα στα πλαίσια της τηλεοπτικής μου αποβλάκωσης όταν χόρτασα από Στρατούλη, Παπαδημούλη κτλ παρακολούθησα για να ξελαμπικάρει το μυαλό μου και τις  δύο συνεντεύξεις του Μιχαλολιάκου στον Θεοδωράκη και την Γιάννα Παπαδάκου.
Και οι δύο δημοσιογράφοι ήσαν απαράδεκτα απροετοίμαστοι για να αντιμετωπίσουν ένα γνήσιο δημαγωγό που ξέρει να αντιστρέφει την απάντηση που του κάνεις μεταθέτοντας το θέμα σε πεδίο που το γνωρίζει και από αυτά που αποτελούν στοιχεία της προπαγάνδας του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απάντηση που έδωσε στην Παπαδάκου όταν τον ρώτησε σχετικά με τους νεκρούς του  Πολυτεχνείου. Πράγματι δεν έχει αναφερθεί νεκρός από την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο και την πτώση της πύλης, όπως και δεν υπάρχει και επώνυμος νεκρός μέσα σε αυτό αλλά  αυτή δεν ήξερε τι να του απαντήσει.
Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με το πόρισμα Τσεβά, από μαρτυρίες,  16 νεκροί χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί, εκτός από αυτούς που είναι γνωστοί . Αλλά η  σημασία είναι εάν οι νεκροί σκοτώθηκαν  μέσα ή έξω από το Πολυτεχνείο;
Οι 23 επώνυμοι νεκροί  των ημερών εκείνων από την επέμβαση του στρατού που αναφέρω στο ποστ μου ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ έχει σημασία που σκοτώθηκαν;
Δεν τους σκότωσαν τα όργανα της χούντας που κατέβασαν τα τανκ στους δρόμους της Αθήνας;
Λέει ότι αθωώθηκε ο οδηγός του τανκ Γουνελάς ενώ ο οδηγός ήταν ο Α. Σκευοφύλαξ που θυμάται πολύ καλά ότι με την πτώση της πόρτας τραυμάτισε σοβαρά την νυν καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πέπη Ρηγοπούλου
Δεν μπορείς τέλος να αντιμετωπίσεις αδιάβαστος ένα άτομο σαν τον Μιχαλολιάκο που δεν διστάζει να σου πετάει ασύστολα πως στην αγγλική έκδοση του Mein Kampf τον πρόλογο έχει γράψει ο Winston Churchill όταν αυτό δεν αναφέρεται  πουθενά ή πως την ελληνική έκδοση την έχει μεταφράσει ο Τσιριμώκος!
Προφανώς έχει δει την πρώτη έκδοση του 1961 στην Ελλάδα, σε μετάφραση Δημήτρη Π. Κωστελένου που εμπλουτίστηκε με αναλυτικές μελέτες για τον Χίτλερ και το βιβλίο του (μια προπολεμική και μια μεταπολεμική μελέτη του Τσόρτσιλ και κείμενα των Σίρερ, Σεβαλιέ, Ντάουνς κ.ά.) και με ένα κείμενο μόνο του Τσιριμώκου, όπου ο συγγραφέας αναρωτιέται για τη σκοπιμότητα της έκδοσης.
 Αν στοιχειωδώς και οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προετοιμαστεί για την συνέντευξη θα έπρεπε να έχουν διαβάσει τουλάχιστον τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί για την Χρυσή Αυγή και τον Μιχαλολιάκο στην εξαιρετική δουλεία που έχει  κάνει στο άρθρο  ΦΑΚΕΛΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" το Jungle-Report αλλά και σε πολλά άλλα ποστ τους.

Πρίν 30 χρόνια ο Περάκης γύρισε μια ταινία που ο εμβληματικός της τίτλος περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια την επικρατούσα κατάσταση στην τηλεόραση αλλά και στην πολιτική στην Ελλάδα.
Αυτήν την ταινία μου θύμισαν τα όσα περιγράφω παραπάνω.
Ήταν το Άρπα -κόλλα!

19 σχόλια:

  1. Για το Μηλιό έχεις λίγο άδικο/λάθος, νομίζω από κακή πληροφόρηση. Μίλησε για τις 500 μεγάλες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τους εφοπλιστές, αν θέλουν ας φύγουν. Γιατί δεν έφευγαν τόσα χρονια, αν υπήρχαν καλύτεροι προορισμοί για σημαία; Γιατί απλά θα χάσουν όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές και τα εκατομμύρια επιδοτήσεων. Κι αν φύγουν, θα γλιτώσουν τη φορολογία; Τα ακίνητα που έχουν μπα μπλα μπλα; Εξάλλου, εφοπλιστές μόνο δεν έχουμε. Έχουν δεκάδες επιχειρήσεις. Δεν είναι το θέμα σε μία απειλή που εφευρίσκουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Οι εφοπλιστές δεν έχουν καν μιλήσει και βρίσκουν ήδη για εκείνους επιχειρήματα οι φιλελεύθεροι εκπρόσωποί τους.

    Αλλά, μου κάνει εντύπωση γιατί δεν αναφέρεσαι σε λογύδρια αστειότητας των ΝΔΣΟΚ βουλευτών. Για παράδειγμα δε σου κάνει εντύπωση ότι μέχρι της 5 Μάη δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και πως το μνημόνιο ήταν μονόδρομος; Δε σου κάνει εντύπωση ότι όλοι γελούσαν για τη "διαπραμγατευτική ικανότητα" του Τσίπρα (πέραν του μονοδρόμου) και ξαφνικά όλη η Ευρώπη παρεμβαίνει για να μην αλλάξει το εθνικό πολιτικό status quo; Δε σου κάνει εντύπωση ότι ξαφνικά παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ αναζητούν τον Τσίπρα, όταν τα ελληνικά τον αποσιωπούσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Δείμο, ο Μηλιός στην συνέντευξη του στο MEGA μίλησε για φόρο στον ΤΖΙΡΟ των επιχειρήσεων ασχέτως αν έχουν κέρδη προσδοκώντας να εισπράξει 1δις από αυτόν και θεωρώντας πως αυτοί που παρουσιάζουν ζημιές έχουν οφσορ εταιρείες τις οποίες όμως όπως δήλωσε δεν μπορεί να τις πιάσει!
      Όσο για τους εφοπλιστές στην παρατήρηση ότι αν θα πάρουν τα καράβια τους και φύγουν δεν θα παίρνουν και έλληνες ναυτικούς σε αυτά, το μόνο που είχε να παρατηρήσει ήταν πως- όλες οι πολιτικές περιέχουν ρίσκο!
      Άσε δε που το πρόβλημα θα το λύσει καλώντας τους εφοπλιστές σε διάλογο λέγοντας τους - να δείξετε πόσο πατριώτες είσαστε- και πως - σας παρακαλούμε να μπούμε σε ένα διάλογο για μια μείωση αυτών των φοροαπαλλαγών σας!!, το ωραιότερο δε ήταν το σχόλιο του- οι έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν σε πόλεμο με μια ελληνική κυβέρνηση η οποία λέει ότι επιτέλους θα πρέπει να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα Αν μπουν σε πόλεμο θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει !!
      Αν αυτά είναι πρόγραμμα κόμματος τότε πάω πάσο!
      Όσο για την διαπραγματευτική ικανότητα ΟΛΩΝ των παρατάξεων που μπορούν να έρθουν στην εξουσία να μου επιτρέψεις να διατηρώ μεγάλη αμφιβολία, άλλωστε για να το ξεκαθαρίσει αυτό ήρθε και ο Σουλτς στην Αθήνα που αντιπροσωπεύει όλες της κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

      Διαγραφή
  2. Φίλτατε Αθεόφοβε.
    Είμαι απο τούς τακτικούς αναγνώστες σου. Μεγάλο μειονέκτημά μου είναι ότι είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και της ανανεωτικής αριστεράς πολλά χρόνια. Διακρίνω μια εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απόλυτα σεβαστές οι απόψεις σου. Ομως τι τελικά προτείνεις να ψηφίσει τώρα ο ελληνικός λαός;
    Με εκτίμηση
    Γιάννης Στουπής
    Συνφαλακρός γείτονας που μένει στον Χολαργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου συνδημότη αν η γνώμη μου για το τι να ψηφίσει κανείς είχε μεγάλη βαρύτητα τότε στις προηγούμενες εκλογές δεν θα γινόταν για πρώτη φορά στον κοινό μας βίο να ψηφίσει η γυναίκα μου διαφορετικά από μένα!

      Διαγραφή
  3. Εντάξει να πούμε ότι πολλές οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια ή κλάματα.

    Οι οικονομικες προτάσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν δοκιμαστεί 40 χρόνια τώρα δεν ήταν καταστροφικές; Αν υποθέσουμε ότι 40 χρόνια κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε φτάσει στο Μνημόνιο τι θα λέγαμε;
    Είμαστε στο σημείο όπου εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων λένε «μη ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ γιατι θα οδηγήσει την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή». Μα είμαστε στην οικονομική καταστροφή! Ή όχι;

    Επίσης τι είναι αυτός ο φόβος μη φορολογηθούνε οι πλούσιοι και οι εφοπλιστές; Μονίμως ακούγεται ένα επιχείρημα παιδικού επιπέδου «θα πάρουν τα λεφτά τους και θα φύγουν. Οϊμέ».
    Έχουμε δλδ ένα οικονομικό σύστημα(;) όπου όσο πιο πολλά λεφτά έχεις τόσο πιο φυσιολογικό, φυσικό και αυτονόητο φαίνεται να μη πληρώνεις φόρους. «Έχω εισόδημα 100.000€ το χρόνο, αλλά μη με φορολογήσεις κράτος γιατί θα πάρω τα λεφτά και θα φύγω»
    Μου θυμίζει φοβέρες της Εκκλησίας «μη κάνεις αυτό γιατί θα έρθει ο διαβολος».

    Οι ελληνικές επιχειρήσεις δε θα θέλανε να φορολογούνται όπως φορολογούνται επιχειρησεις στις περισσότερες χώρες στη Βόρεια Ευρώπη ή να έχουν τις υποχρεώσεις τους.
    Εδώ φορολογούνται πλέον με 50% εισοδήματα των 15.000€ το χρόνο και όπoτε έρχεται η κουβέντα σε φορολόγηση των μεγάλων εισοδηματων εμφανίζεται το επιχείρημα «όχι, όχι θα πάρουν τα λεφτά και θα φύγουν».

    Αυτό δε λέγεται ελεύθερη αγορά αυτό λέγεται έχουμε κάποιους με προνόμια φεουδαρχίας. Λες και η συσσώρευση χρήματος δημιουργεί ένα είδος φυσικής τάξης πραγμάτων μέσα στην οποία τα άτομα που το διαθέτουν αποκτούνε αυτόματα μια νέα βιολογική υπόσταση ανώτερη των υπολοίπων. Άρα δε μπορεί ούτε να φορολογούνται ούτε να έχουν τις υποχρεώσεις τους.
    Αυτό για μένα λέγεται θεολογική σκέψη όχι μοντέρνα οικονομική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή τη θέση δεν μπορώ, Πάρη, παρά να συμφωνήσω απολύτως.

      Διαγραφή
    2. Οι οικονομικές προτάσεις του ΝΔΣΟΚ των προηγουμένων ετών κρίθηκαν από τον λαό και πήραν την επιβράβευση που τους άξιζε.
      Τώρα όμως έχουν να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα.
      Και όταν αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση τότε αναπόφευκτα διαβάζει κανείς τι νέο έχει να προτείνει για την οικονομία οπότε τότε με όλα αυτά που λέει ο κάθε συνιστώσος σε πιάνει κλαυσίγελος!
      Βεβαίως και συμφωνώ και εγώ να φορολογηθούν όλοι όσοι έχουν κέρδη από επιχειρήσεις και ακόμα περισσότερο όσοι φοροδιαφεύγουν. Όχι όμως φορολογία 1% στον ΤΖΙΡΟ ασχέτως κερδών της επιχείρησης.
      Σε μια όμως παγκοσμοιοποιημένη οικονομία τα μέτρα που θα λάβεις πρέπει πρώτα να μελετήσεις και ποια αντίδραση θα προκαλέσουν.
      Σήμερα όπως είναι γνωστό αν δεν συμφέρει το επιχειρηματικό περιβάλλον εδώ παίρνουν το εργοστάσιο από την Ελλάδα και το πάνε στην Βουλγαρία.

      Διαγραφή
    3. Αθεόφοβε, ΣΥΡΙΖΑ δε θα ψηφίσω για πολύ περισσότερους λόγους από κάποιες δηλώσεις στελέχων του που στο κάτω κάτω δε διαφέρουν από το «λεφτά υπάρχουν». Αλλά ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν κατηγορήθηκαν αλλά ψηφίστηκαν και εφημερίδες, κόσμος και κοινωνία πανηγύριζαν.

      Διαγραφή
    4. Πανηγύριζαν μέχρι να πάρουν χαμπάρι πως λεφτά δεν υπάρχουν.
      Όταν το πήραν όμως ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο κατηγορήθηκαν αλλά τους έφαγε και τους δύο όπως είδες η μαρμάγκα!
      Τώρα όμως ισχύει το στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα και το δις εξαμαρτείν ουκ λαού σοφού!

      Διαγραφή
    5. Το δις εξαμαρτειν όντως ουκ λαού σοφού. Αλλά στην ιστορία του ελληνικού λαού αυτό έχει επαναληφθεί δεκάδες φορές.
      Και το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» δεν ισχύει τόσο σε αυτή την περίπτωση γιατί και η ΝΔ να κέρδιζε τις εκλογές τι μαγικό θα έκανε δηλαδή; Η πορεία ήταν προκαθορισμένη.
      Και στη Γαλλία ο Ολάντ είπε για 75% φόρο σε υψηλά εισοδήματα αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτά που λένε πολιτικοί πριν τις εκλογές δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν με αποφάσεις τους μετά τις εκλογές.
      Και αν υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση οι πιθανότητες να κρατικοποιούσε τράπεζες και επιχειρήσεις ή να έκανε 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο είναι αρκετά χαμηλές.

      Αλλά τέλως πάντων όπως σου είπα δεν αντέχω την επιχειρηματολογία «θα πάρουν τα λεφτά και θα φύγουν» όταν η συζήτηση έρχεται σε φορολογία υψηλών εισοδημάτων.

      Διαγραφή
  4. "Σε πιο ακραίες καταστάσεις μπορεί, αν ο άλλος επιμένει στην άποψη του, να φτάσεις κοντά στην χειροδικία όπως ο βουλευτής Τατσόπουλος που ωρυόταν σε έξαλλη κατάσταση στον διπλανό του Σταυρίδη έτοιμος να του χιμήξει λέγοντας του «μη με αγγίζεις ρε ηλίθιε» και τον Σταυρίδη να απαντά «θα με δείρεις ρε ανθρωπάκο; Δείρε με»! Για να του απαντήσει ο Τατσόπουλος «Και να σε κουτουλήσω μπορώ»! "

    Για να κουτουλήσεις χρεάζεται να έχει κέρατα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε διαβάζω χρόνια και απολαμβάνω το λεπτό σου χιούμορ σε κάθε σου κείμενο.
    Επειδή σε θεωρώ πανέξυπνο και ξέρω ότι δεν θα με παρεξηγήσεις θάθελα να σου πω αυτό που λέει η Τασούλα στον Κίτσο στη γνωστή διαφήμιση: έχεις ξεφύγει!
    Εντάξει, παραφέρθηκε ο Τατσόπουλος, είπε κάποιες κουβέντες παραπάνω ο Στρατούλης, λίγο φάλτσαρε κάποιος άλλος συριζαίος, αλλά εδώ έχουν το θράσος τα γουρούνια που κυβέρνησαν τη χώρα και μας οδήγησαν στην καταστροφή, όχι μόνο να μη λουφάζουν αλλά να τολμάνε με τη βοήθεια των τρεμοπρετεντέρηδων, να μας κουνάνε και το δάχτυλο!!!
    Δεν λέω να γίνεις οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και να τον ψηφίσεις, αλλά να τον λοιδορείς επειδή όρθωσε το ανάστημά του στους διεθνείς τοκογλύφους και να μην αναφέρεσαι στους προσκυνημένους λακέδες που σέρνονται και γλείφουν μια ζωή τους όπου γης ισχυρούς, αυτό με αφήνει έκπληκτο.
    Δεν πειράζει όμως. Εγώ θα συνεχίσω να σε διαβάζω, κι αν κάπου ¨ξεφεύγεις¨ δεν πειράζει. Κανένας τέλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή όρθωσε το ανάστημά του στους διεθνείς τοκογλύφους

      Το να συμφωνούμε πάντα είναι ιδιαίτερα βαρετό και δεν διεκδικώ το αλάθητο σαν τον Πάπα.
      Εγώ πάντως προσωπικά δεν είδα να ορθώσει κανένα ανάστημα στο εξωτερικό στην επιστολή που έστειλε ο Τσίπρας και στην οποία το μόνο που λέει είναι πως - .. οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής..
      Αυτό είναι ένα ευχολόγιο που ήδη μας το έχουν ξεκόψει "οι διεθνείς τοκογλύφοι", δηλαδή τα 16 κράτη της ευρωζώνης που μας δανειοδοτούν, λέγοντας πως η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.
      Επειδή τους όρους τους βάζουν οι δανειστές, εάν δεν τα θέλουμε αυτά τα λεφτά τότε σταματάνε να μας τα δίνουν και γυρνάμε στην δραχμή με όλα τα επακόλουθα.
      Και δικαιώνονται τότε τα όσα έγραψε ο Αλαβάνος περί αριστεράς και αλήθειας.

      Διαγραφή
  6. Χμμμμμμμ, βλέπω μια τάση σε πολλούς (Έλληνες) να υποστηρίζουν περίπου το εξής: επειδή η οικονομική κατάρρευση της χώρας έγινε όταν κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι Συριζαίοι τώρα έχουν το ελεύθερο να λένε ό,τι ανοησία τους κατέβει στο κεφάλι και να μένουν στο απυρόβλητο. Ξεχνούν όμως ότι υπάρχουν και χειρότερα από την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερόπη μου δυστυχώς η εκτίναξη του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε συμπεριφορές αντίστοιχες με αυτές που έχει περιγράψει γλαφυρά ο Ψαθάς στην Μαντάμ Σουσού όταν από τον Βύθουλα βρέθηκε στο Κολωνάκι!

      Διαγραφή
  7. "Μερόπη μου δυστυχώς η εκτίναξη του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε συμπεριφορές αντίστοιχες με αυτές που έχει περιγράψει γλαφυρά ο Ψαθάς στην Μαντάμ Σουσού όταν από τον Βύθουλα βρέθηκε στο Κολωνάκι!:
    Αυτό ακριβώς συμβαίνει!!
    Η γιαγιά μου έλεγε "Έκανε η μύγα κώλο κι΄έχεσε τον κόσμο όλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι υποψήφιοι βουλευτές ενίοτε δεν επιδεικνύουν ούτε καν αυτοσυγκράτηση και νομοθετούν(!!!) μέσα στα τηλεοπτικά πάνελ! Έχει καταντήσει γελοίο θέαμα μερικές φορές ο διάλογος των υποψηφίων, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις. Κι εκεί που είπαμε "Απεταξάμην το δικομματισμό", μας προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ που με τα στελέχη του που έχουν πάρει σβάρνα τις τηλεοράσεις και φροντίζουν να μας υποψιάσουν για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα! Κάποιος να τους συμμαζέψει λίγο...

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος να τους συμμαζέψει λίγο...

      Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί όταν οι συνιστώσες είναι 12 και η καθεμιά έχει και το δικό της μπαϊράκι προσπαθεί μεν η καθεμία να συντονιστεί με τις άλλες αλλά θέλει και να διατηρήσει την αυτοτέλεια της.
      Πχ η ΚΟΕ(κομμουνιστική οργάνωση Ελλάδας) που βασική της θέση είναι να βγούμε εκτός ΕΕ, με ανακοίνωση της θεωρεί πως είναι προβοκάτσια να εμφανίζονται παλιότερες αφίσες της με αυτό το σύνθημα.
      Δεν αρνείται βέβαια τις θέσεις της αλλά πρόσεξε δικολαβίστικη διατύπωση ότι αυτό δεν είναι στις προτεραιότητες της!
      Γράφει επί λέξει:

      Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ είναι γνωστό.

      Η ΚΟΕ ευαγγελίζεται τον «επαναστατικό μαρξισμό» κατέβηκε στις εκλογές με στόχο μια «Ευρώπη χωρίς Ευρωπαϊκή Ενωση» την οποία θεωρεί «βασικό μηχανισμό επιβολής του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα» και εξέλεξε στις εκλογές 3 βουλευτές.

      Διαγραφή