Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ!



Με την δημοσίευση του NOMOΥ υπ’ αριθμ. 4024/2011(A΄226) της 27/11/2011 με θέμα:
Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής  2012−2015.
έπεσαν γερές περικοπές στις αποδοχές  των δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως στα επιδόματα, τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις.
Ενδεικτικά μπορεί να διαβάσει κανείς τις σχετικές περικοπές στο σχετικά άρθρο του νόμου. 


Δεν πέρασαν όμως ούτε 5 μήνες από την δημοσίευση του νόμου και οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη1 φρόντισαν να απαλύνουν τον πόνο τους, χάρις και στην μεγαλοψυχία και  του υπουργού τους Λοβέρδου, που βλέποντας και τις εκλογές να έρχονται δεν μπορούσε να τους αφήσει παραπονεμένους.
Έτσι διαβάζουμε  στον νόμο υπ’ αριθ. 4075 ΦΕΚ 89Α 11.04.2012 με αντικείμενο :
Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις.
στο  άρθρο 55, παράγραφος 9:
Εξαιρείται από τις προβλέψεις της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4024/2011 (Α' 226) το πάσης φύσεως προσωπικό του ΕΟΦ. Στο εν λόγω προσωπικό καταβάλλεται αποκλειστικά από ανταποδοτικούς πόρους ειδικό επιμίσθιο. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ύστερα από πρόταση του ΕΟΦ, καθορίζεται το ύψος του επιμισθίου, ο τρόπος υπολογισμού, η διαδικασία καταβολής και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου.
Με την διάταξη αυτή με ένα σπάρο πετυχαίνουν δύο τρυγόνια!
Πρώτον δεν φαίνεται  ότι επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός αφού αυτό το επιμίσθιο θα καταβάλλεται από ανταποδοτικούς πόρους.
Δεύτερον θα προτείνουν οι ίδιοι στους υπεύθυνους υπουργούς το πόσο και πως θα το παίρνουν!
Οι υπουργοί, αφού δεν θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους το επιμίσθιο γιατί να εκφέρουν αντιρρήσεις στο πόσο θα είναι  αυτό;
Βέβαια το εύλογο ερώτημα που προκύπτει βάσει της κοινής λογικής είναι  ένα.
Αυτά τα λεφτά των ανταποδοτικών πόρων αν δεν μοιραζόντουσαν κατ΄ αυτόν τον τρόπο στους υπαλλήλους  του ΕΟΦ δεν θα πήγαιναν στα ταμεία του, δηλαδή στην ουσία στον κρατικό κορβανά;
Την σύνθεση του προσωπικού του ΕΟΦ μπορείτε να την δείτε εδώ σε πρόσφατη απάντηση ερώτησης βουλευτών στην Βουλή. 
Πάντως θέλω και εγώ επιμίσθιο από τον κρατικό κορβανά αλλά όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω μπάρμπα στην Κορώνη!

Αυτός ο κρατικός όμως  κορβανάς μπορεί να μην έχει κάτι για μάς αλλά από ότι φαίνεται πάντα έχει κάτι να  δώσει σε όσους έχουν  μπάρμπα στην Κορώνη ή έστω από την Σύβαρη2!
Έτσι δεν έγινε και με τους υπαλλήλους της Βουλής στους οποίους ο Βύρων Πολύδωρας ως πρόεδρος της Βουλής τους  χορήγησε μετεκλογικό επίδομα 1000 ευρώ την περίοδο  μάλιστα που αυτή ήτανε κλειστή;
Βέβαια  ο μπάρμπας από την Μεσσηνία μόλις το έμαθε ζήτησε από τον νέο πρόεδρο της Βουλής να μην το δώσει,  οπότε   ο ποιητής Βύρων δήλωσε ταπεινά ''αν ο νέος πρόεδρος θεωρεί πως έκανα λάθος, ας ακυρώσει την απόφαση'' άσχετα αν από μέσα του έβραζε και αναγκαστικά αντί να διοχετεύσει   την οργή του στον στρατηγό Άνεμο3 ή σε μια γράνα2 την διοχέτευσε στην νέα "ασύμμετρη απειλή"4  που αντιμετωπίζει η  ελληνική γλώσσα από Ανθέλληνες, με την ιαχή Επομένως, ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!5 εναντίον 140 πανεπιστημιακών που προασπίζονται την κοινή λογική κατά της συνομωσιακής μπουρδολογίας !
Ψύχραιμη και επιστημονική αντιμετώπιση του ανύπαρκτου θέματος εδώ



ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
1-Εξηγήσεις για την φράση Έχει μπάρμπα στην Κορώνη εδώ.
2- Οι Συβαρίτες ασχολούνταν συνεχώς με συμπόσια, θεάματα και απολαύσεις. Η τρυφηλότητα της ζωής τους και οι υπέρμετρες σπατάλες, στις οποίες επιδίδονταν, έμειναν παροιμιώδεις στην ιστορία με τον όρο «Συβαριτισμός».
Τον 6ο αιώνα π.Χ. ξέσπασαν εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ δημοκρατικών και αριστοκρατικών. Οι τελευταίοι κάλεσαν σε βοήθεια τους Κροτωνιάτες, οι οποίοι το 510 π.Χ. κατέλαβαν και κατέστρεψαν την πόλη.
Ο Πολύδωρας στην παρακάτω απολαυστική ομιλία του στην Βουλή για τα γράνα συγκαταλέγει τον εαυτό του στους Συβαρίτες πολιτικούς!
«Σας ζητώ να εκτιμήσετε, ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε,
ότι πάσχουμε ως κράτος, ως κοινωνία, ως διοικητική δομή,
από τους εργάτες, εντός εισαγωγικών, του πεδίου.
Ποιος θα δει την κομμένη γράνα,
γράνα, που σημαίνει υδραγωγός,
που καταστρέφει το νερό.. το έδαφος,
και ύστερα κόβει… γλύφει και κόβει την άσφαλτο,
και θα έρθουμε εμείς ύστερα, οι συβαρίτες πολιτικοί,
της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας, και των σχεδιασμάτων...
έχασαν από τον Κρότωνα...
Θα έρθουν οι συβαρίτες πολιτικοί, να πουν:
"εδώ τα δισεκατομμύρια στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα,
γιατί ο δρόμος Τριπόλεως Καλαμάτας κάνει… εξαιτίας της διακοπής από το νερό...",
αλλά και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε!!!»
Όσοι από τους θαυμαστές του δεν πιστεύετε ότι τα είπε αυτά μπορείτε να τον δείτε εδώ.
Η ομιλία του αυτή συναγωνίζεται σε σαφήνεια την πασίγνωστη ομιλία του παράγοντα του Εδεσσαϊκού
3-Ο Πολύδωρας  είχε αποδώσει  την αδέξια και αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών τον Αύγουστο 2007 στον άνεμο:«Ο Στρατηγός Άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων»
4-Για τις φωτιές επίσης ρωτηθείς εάν υιοθετεί τη θέση ότι δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή ο Πολύδωρας  απάντησε: «Απολύτως! Έχουμε ευρήματα. Έχουμε τις συλλήψεις, έχουμε και προσαγωγές [...] Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται πράγματι περί ασύμμετρης απειλής.
Μετά λύπης μου, όπως διαβάζω στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Ελεύθερο Τύπο», «Αδέσμευτο Τύπο», «Εστία», «Βραδυνή», «Έθνος» και «Νέα» πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου. Η διάλυση της γραμματικής και της γλώσσας γίνεται με… «επιστημονική» υποστήριξη βαρέος πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών! Δεν είναι λάθος ή αμέλεια. Είναι «προμελέτη». Μας λέγουν με πρωτοφανή οίηση: «Πώς τολμάτε, εσείς οι μη λέκτορες, οι μη ειδικοί, οι μη γλωσσολόγοι, οι αγράμματοι, μ’ ένα λόγο να αντιστέκεσθε;». Επομένως, ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!



13 σχόλια:

  1. Α,ο Πολύδωρ(γενικη,του Πολύδωρος!)),αν δεν ειχαμε κι αυτον,οποία συμφορά για τη γλώσσα!Το 1993 η εφημερίδα τα ΝΕΑ ειχε ζητήσει από φιλολόγους-βαθμολογητές των Γενικών εξετάσεων λόγους πολιτικών στη βουλή,για να τους βαθμολογήσουν,χωρίς το όνομα του πολιτικου φυσικά).Στο λόγο του Πολύδωρα οι βαθμολογητές σχολίασαν!-Λόγος ασύντακτος,το κειμενο βρίθει αδόκιμων όρων, κυριαρχεί ο αναπόδεικτος μεγαλόστομος και στομφωδης βερμπαλισμός...
    Ιδού ο ανθρωπος που υπερασπιζεται τη γλωσσα απο τους γλωσσολόγους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσθήκη(δάσκαλε,που διδασκες:))(εμενα αφορά βεβαιως),...να βαθμολογήσουν λόγους πολιτικών..

      Διαγραφή
    2. Καλά τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτά που έχει πει κατά καιρούς.
      Πιστεύει δε πως έχει μεγάλη μόρφωση και γι΄ αυτό και πετάει και μερικές λατινικούρες όπως εκείνο το αξέχαστο praetoris urbani για τους αστυνομικούς αλλά πιστεύει, και εδώ που τα λέμε έχει και δίκιο πως είναι ανεπανάληπτος και μοναδικός!
      Δεν είχε πεί στο περιοδικό Life & Style το εξής αμίμητο:
      Το πρόβλημα με τις κόρες μου είναι ότι έχουν απεριόριστο θαυμασμό για μένα και αυτό δεν μου αρέσει.Γιατί αν έχουν εμένα ως πρότυπο μπορεί να μην βρίσκουν κάποιον σαν εμένα και να δυστυχήσουν!

      Διαγραφή
  2. Η αρχή της ισότητας επιβάλλει ίση μεταχείριση των υπό τις αυτές συνθήκες τελούντων.
    Άν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη δεν τελείς υπό τις αυτές συνθήκες και επιτρέπεται η εξαίρεση!!!
    Αθάνατε Έλληνα δημόσιε υπάλληλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός υπάλληλος καλά κάνει και διεκδικεί και άμα του τα δώσουν παίρνει ότι του δώσουν παραπάνω.
      Μάλλον θα πρέπει να πει κανείς:
      Αθάνατε Νεοέλληνα Πολιτικέ !

      Διαγραφή
  3. Συμπληρώνω και Αθάνατε Λοβέρδο.
    Τέτοια μαθαίνατε στην ΚΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την παρόμοια συμπεριφορά του Πολύδωρα φαίνεται πως στην ΚΝΕ αλλά και στην ΝΔ είχαν τον ίδιο καθηγητή!

      Διαγραφή
  4. Ο Άκης αγόραζε ψήφους από τους γύφτους και τους παοκτζήδες.
    Ο Πολύδωρ είναι η παναγία μεταμορφωμένη, μπροστά στα όσα κάνουν κάποιοι άλλοι, για τα ψηφαλάκια.....

    Ένταξη , με μια δόση υπερβολής την έχω,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ακης δεν είχε χρόνο για να ασχοληθεί με την ποίηση γιατί έπρεπε να γράψει στο ημερολόγιο του τις καθημερινές του εισπράξεις.
      Ο Πολύδωρας,όμως που έχει ποιητικές ανησυχίες μια φορά σε μία παρουσίαση βιβλίου καυτηρίασε στην ομιλία του τους υπεύθυνους μιας έκθεσης για τον Οδυσσέα Ελύτη, επειδή κακοποίησαν τη γλώσσα του ποιητή γιατί έβαλαν τίτλο της έκθεσης «Ο νικήσαντας τον Άδη».
      Αν ζούσε ο Ελύτης, θα τους μαστίγωνε! αναφώνησε ο κ. Πολύδωρας.
      Κάποιοι, εξίσου άσχετοι τον χειροκρότησαν.
      Ευτυχώς, στο ακροατήριο βρισκόταν η σύντροφος του ποιητή, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, που τον διέκοψε επισημαίνοντας ότι ο τίτλος της έκθεσης είναι αυτούσιος στίχος του Ελύτη, από το Άξιον Εστί!

      Διαγραφή
  5. Η ελαφρά Ταξιαρχία Κορώνης με την βοήθεια του Στρτηγού Ανέμου και της Γράνης, θα συντρίψει το πυροβολικό των 140 γλωσσολόγων!

    Χορηγός: ΕΟΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο Κύριος ήθελε κοντά του τον μακαριστό Χριστόδουλο που θα ήταν πρόθυμος να ηγηθεί της εκστρατείας κραδαίνοντας το λάβαρο της Αγίας Λαύρας!
      Θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει ο Πειραιώς αλλά είναι απασχολημένος συνεχώς στο να γράφει επιστολές για το μποζόνιο, στην βασίλισσα της Αγγλίας,κτλ

      Διαγραφή