Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΣΤ΄ ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ- Η ΑΠΟΚΟΡΎΦΩΣΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ





Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους 536.409 Έλληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

 «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
(περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 26, Μάης 1987)

Δεν υπήρξε γενοκτονία, ούτε θάλαμοι αερίων
Ο αριθμός των Εβραίων νεκρών είναι τόσο μικρός που δεν στοιχειοθετεί γενοκτονία
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
(συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» 2012)

«Η κυρίαρχη άποψη στην Ευρώπη είναι ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι σκοτώθηκαν. Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό είναι ένα ψέμα»,
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ  [Πηγή: www.doctv.gr]


Κάπου 60 χιλιόμετρα από την Κρακοβία υπάρχουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπιργκενάου  που αποτελούν τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στρατοπέδων που κατασκεύασε η ναζιστική Γερμανία.
Από το 1979 το Άουσβιτς ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα από τον πόλεμο μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ναζί.
Ήδη από το 1933 υπήρχε το στρατόπεδο  για το οποίο γράφω στο ποστ μου DIE MOORSOLDATEN, ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ...
Επίσης εκτός από τα στρατόπεδα στην Πολωνία που αναγράφονται στον παραπάνω χάρτη και στην Γερμανία υπήρχαν διάσπαρτα σε όλη την χώρα στρατόπεδα, όπως φαίνονται στον χάρτη που είχε φτιάξει ο Χίτσκοκ και μπορείτε να τον δείτε στο ποστ μου ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΧΙΤΣΚΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ . Τον είχε φτιάξει για να αποδείξει πως λίγο πολύ εκτός από την ναζιστική ηγεσία  και αρκετοί από τον  πληθυσμό της χώρας δεν ήταν δυνατόν  να μην γνωρίζαν  τι γίνεται μέσα σε αυτά.


Μπαίνοντας στο Άουσβιτς Ι και περνώντας από την γνωστή του πύλη με την ειρωνική επιγραφή- Η εργασία απελευθερώνει- η ηλιόλουστη μέρα και η καταπράσινη  καλοκαιρινή φύση γύρω μας δεν καταφέρνει να σου φτιάξει την διάθεση. Όλοι οι  επισκέπτες δίπλα σου έχουν μια κατηφή όψη προφανώς αναλογιζόμενοι τους ανθρώπους που βασανίστηκαν και πέθαναν σε αυτό το μέρος.
Το αντίστοιχο συναίσθημα είχα νιώσει όταν βρέθηκα στο Tuol Sleng της Καμπότζης όπως έχω γράψει στο ποστ μου  V-ΚΑΜΠΟΤΖΗ -Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΟ, Ο ΠΟΛ ΠΟΤ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ
Το στρατόπεδο αυτό το Άουσβιτς Ι ήταν το αρχικό στρατόπεδο και το διοικητικό κέντρο των 3 στρατοπέδων που συγκροτούσαν το συνολικό τεράστιο συγκρότημα των 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σε αυτό δολοφονήθηκαν κάπου 70.000 κυρίως Πολωνοί διανοούμενοι και σοβιετικοί αιχμάλωτοι.



Το Άουσβιτς ΙΙ-Μπιρκενάου ήταν το στρατόπεδο εξόντωσης κυρίως Εβραίων και Ρομά ενώ το Άουσβιτς ΙΙΙ ήταν στρατόπεδο εργασίας.
Μεταξύ των ετών 1940-45 οι Γερμανοί μετέφεραν εκεί τουλάχιστον 1.300.000 ανθρώπους. Από αυτούς ήσαν:
1.100.000 Εβραίοι
140.000-150.000 Πολωνοί
23.000 Ρομά
15.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
25.000 από άλλες εθνικές ομάδες.



 Περπατώντας ανάμεσα από τα μουντά και απωθητικά κτήρια του στρατοπέδου και τα συρματοπλέγματα που το περιβάλλουν φτάνουμε στο μουσείο στο οποίο υπάρχουν πίνακες με στοιχεία και σχετικές φωτογραφίες της εποχής.




Δεν μπορεί να μην αισθανθείς ένα σφίξιμο στην καρδιά όταν βλέπεις όττ 55.000 συμπατριώτες  σου  μετέφεραν εκεί, όπως και η εικόνα τους όταν τους συγκέντρωσαν στην Θεσσαλονίκη .





Εξ ίσου συγκλονιστικές είναι οι εικόνες με τις μανάδες να κρατούν  τα μικρά παιδιά τους στο χέρι για να μπουν στα τρένα που θα τις οδηγήσουν στους τόπους εξόντωσης,αλλά και η κρυφά τραβηγμένη φωτογραφία από Sonderkommando (ειδικές μονάδες κρατουμένων) με τις γυμνές γυναίκες που τις οδηγούσαν στους θαλάμους με τα αέρια τα οποία υπήρχαν στα αμέτρητα άδεια κουτιά που βρέθηκαν εκεί.




Το υπόλοιπο υλικό του μουσείο μιλάει από μόνο του για την θηριωδία των ναζί. Οι φωτογραφίες είναι από το site του μουσείου γιατί απαγορεύεται στους επισκέπτες η φωτογράφηση.



Οι πιο σοκαριστικές  βιτρίνες είναι αυτές με τον τεράστιο σωρό παιδικών παπουτσιών, οι σωροί με τα ανθρώπινα μαλλιά, αλλά και το ύφασμα που είχαν φτιάξει με αυτά!
Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν από τους Ρώσους όταν έφτασαν στο στρατόπεδο ήταν 370.000 ανδρικά  κοστούμια,  837.000 γυναικεία ρούχα  και 7,7 τόνοι από ανθρώπινες τρίχες!
Όλα αυτά βρέθηκαν στις 6 από τις 30 αποθήκες με υλικό που δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν φεύγοντας οι Ναζί.



Η επόμενη επίσκεψη μας στο κτήριο 11 ήταν εξίσου σοκαριστική.
Αυτό ήταν η φυλακή όπου τιμωρούσαν τους παραβάτες των πολυάριθμων κανόνων. Σε κελιά περίπου 1,5 m2 έκλειναν 4 κρατούμενους που αναγκαστικά παρέμεναν όρθιοι και την άλλη μέρα τους έστελναν στην 12ωρη εργασία.
Όσοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο κλεινόντουσαν σε ένα σκοτεινό κελί στο υπόγειο χωρίς τροφή και νερό μέχρι να πεθάνουν.
Άλλους τους κρεμούσαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη μέχρι να εξαρθρωθούν από τους ώμους τους.






Δίπλα ήταν ο τοίχος στον οποίο γίνονταν οι εκτελέσεις.Υπολογίζεται ότι έγιναν εκεί 3000 εκτελέσεις.
Πριν φύγουμε από το Άουσβιτς Ι ,περνώντας από περιοχές με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και φυλάκια, επισκεφτήκαμε και τον χώρο των κρεματορίων. 
Η επίσκεψη στο Άουσβιτς ΙΙ-Μπιρκενάου ήταν εξίσου τραυματική γιατί αυτό ήταν το στρατόπεδο εξόντωσης. 




Η σιδηροδρομική γραμμή έμπαινε μέσα στο στρατόπεδο και σε ένα σημείο γινότανη διαλογή των κρατουμένων μόλις έβγαιναν από βαγόνια σαν αυτό της φωτογραφίας.
Αρχικά γίνονταν δύο ουρές , στην μία οι γυναίκες και τα παιδιά και στην άλλη οι άνδρες. Οι δυνατοί και υγιείς διαχωρίζονταν από τους γέρους τους αρρώστους και τα παιδιά και τους έστελναν στο στρατόπεδο για εργασία. Οι υπόλοιποι, περίπου το 70-75%  πήγαιναν κατευθείαν στον θάλαμο αερίων. 




Τα παραπήγματα που έμεναν οι κρατούμενοι είχαν κρεβάτια που κοιμόντουσαν στο καθένα 6,οι δε τουαλέτες ήσαν κοινές και ο χρόνος χρήσης τους ήταν συγκεκριμένος.
Σε μια συνάντηση που είχαν οι ξεναγοί του Άουσβιτς με επιζώντα του στρατοπέδου τον ρώτησαν πιο ήταν το μεγαλύτερο βασανιστήριο που είχε υποστεί ως κρατούμενος και αυτός τους απάντησε: Η απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!  



Εκεί που τελειώνει η σιδηροδρομική γραμμή ήταν και οι θάλαμοι αερίων τους οποίους μαζί με τα γραπτά αρχεία έκαψαν, κατεδάφισαν  και κατέστρεψαν τα SS για να μην υπάρχουν αποδείξεις  των εγκλημάτων τους.




Δίπλα τους έχει στηθεί ένα απέριττο μνημείο με αναμνηστικές πλάκες σε όλες τις γλώσσες των ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων που εκτελέστηκαν σε αυτά τα στρατόπεδα. Όλη η τεράστια έκταση του μνημείου είναι ντυμένη με κυβόλιθους που ο καθένας τους αντιπροσωπεύει ένα άνθρωπο που χάθηκε εκεί.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 1
Για τους ηλίθιους που αμφισβητούν το ολοκαύτωμα αρκεί να διαβάσουν τι απάντησε ο διοικητής του Άουσβιτς  Ρούντολφ Ες (Rudolf Höß) στην δίκη του όταν κατηγορήθηκε ότι θανάτωσε τρεισήμισι εκατομμύρια κόσμο, :
Όχι, ήταν μόνο δυόμισι εκατομμύρια. Οι υπόλοιποι πέθαναν από αρρώστιες και ασιτία!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2
Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Παλαιστίνη ξαναέφεραν στην επικαιρότητα το ποστ μου  ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

8 σχόλια:

  1. Η απλότητα της αφήγησης μαζί με τις φωτογραφίες κάνουν αυτό το ποστ συγκλονιστικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγνωστε Αθεόφοβε γείτονα και πάλι το κλέβω και το πάω στο ....τoίχο μου στο Face Book. Εστω και ένας αναγνώστης παραπάνω είναι κέρδος.... Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επίσκεψη σε αυτούς τους χώρους είναι μια τραυματική εμπειρία .
      Για να γράψω το κείμενο αναγκαστικά επανέφερα στην μνήμη μου όλες αυτές τις εικόνες της φρίκης που είχα δεί εκεί και βέβαια αυτές δεν αποτελούν κάτι το ευχάριστο ιδίως μέσα στο καλοκαίρι.
      Όμως όταν τελείωσα το ποστ είχα μια αίσθηση ικανοποίησης γιατί τουλάχιστον θα προσέθετα άλλη μια μαρτυρία στις χιλιάδες που υπάρχουν από χρόνια έτσι ώστε όλα αυτά τα εκατομμύρια των παιδιών, γυναικών και ανδρών που μαρτύρησαν εκεί να παραμένουν ζωντανά στην συλλογική μας μνήμη.
      Ίσως δε και κάποιοι που ελαφρά τη καρδία ψήφισαν τους θαυμαστές αυτού του εγκλήματος να το ξανασκεφτούν.
      Γι΄αυτό και συμφωνώ μαζί σου πώς :Εστω και ένας αναγνώστης παραπάνω είναι κέρδος....

      Διαγραφή
    2. και ομως οι σοβιετικοι ηταν πιο οργανωμενοι στα πλαισια της σφαγης του κατυν ο βασιλη μπλοχιν εκτελεσε με πιστολι 7000 πολωνους αιχμαλωτους του 1939 μεσα σε 28 βραδια περιπου 300 την φορα τα πιστολια ηταν γερμανικα βαλτερ 25 καθως ηταν τεχνολογικα ανωτερα των τοκαρεφ

      Διαγραφή
    3. Εκτός του ότι τα Τοκάρεφ μπλόκαραν πιο συχνά με την συνεχή τους χρήση, με την χρησιμοποίηση των Βάλτερ οι σοβιετικοί μπορούσαν να ισχυρίζονται, όπως έκαναν μέχρι το 1990, ότι το έγκλημα το είχαν διαπράξει οι Γερμανοί γιατί στα πτώματα βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες.

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική ανάρτηση !

    Επί το ΕΠΙΛΟΓΟΣ 1
    Για το χαρακτηρισμό ηλίθιος όποιος αμφισβητεί και πιθανόν ψηφίζει φασίστες θα έβαζα πριν από όλες τις ιστορικές αναδρομές:
    Ο φασισμός θα ανθεί αν εγώ δεν ανακαλύψω και πνίξω τα μικρά φιδάκια που κουβαλάω μέσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό που λες, αλλά όσο περνούν τα χρόνια είναι αρκετοί αυτοί που αμφισβητούν την ιστορική πρσαγματικότητα και γι΄ αυτό τον λόγο πάντα θα είναι χρήσιμες οι αναδρομές στα ανατριχιαστικά αυτά γεγονότα.

      Διαγραφή
  4. Απλοϊκή απορία: το άθροισμα των διαφόρων προελεύσεων του πίνακα είναι «μόνον» 1.087.000, και δεν πέθαναν βέβαια όλοι. Πώς ο Höss μιλάει για 2,5 εκατομμύρια και οι κατήγοροί του για 3,5;
    Επίσης, παρατηρώ ότι δεν γίνεται λόγος για εκτοπισμένους από την ΕΣΣΔ. Ίσως βέβαια αυτούς να τους πήγαιναν σε άλλα κολαστήρια, όταν βέβαια δεν τους σκότωναν μαζικά επί τόπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή