Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ






Η χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή ελπίζω να ξεκαθάρισε σε πολλούς την αποκρουστική αλήθεια για αυτό το συνονθύλευμα της "πρώτη φορά αριστεράς με ακροδεξιά" που μας κυβερνά.
Μέσα σε  6 σχεδόν μήνες κατάφεραν να αποδιοργανώσουν την χώρα και την οικονομία της, κάνοντας δήθεν ότι διαπραγματεύονται μια καλύτερη συμφωνία, με ένα υπουργό που το μόνο που πέτυχε ήταν να στρέψει όλους τους εταίρους μας εναντίον μας με τις συνεχείς, αλλεπάλληλες,  αλληλοσυγκρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις του και την αλαζονεία του, αποξενώνοντας τελικά την χώρα από όλους τους συμμάχους της.


Στην κρισιμότερη δε και καθοριστική ψηφοφορία των τελευταίων ετών για  το μέλλον της χώρας, ανέμελος και ήρεμος πήγε ο αχαρακτήριστος για διακοπές στην Αίγινα!
Βέβαια εξ ίσου υπεύθυνος είναι και ο άνευ στοιχειώδους παιδείας πρωθυπουργός μας, που αντιστρέφοντας την  φράσης που είχε  απευθύνει ο Θεμιστοκλής στο Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη σε Άκουσον μεν, πάταξον δε, προτρέποντας τους δηλαδή αφού μας ακούσουν να μας πατάξουν!
Η χθεσινή λοιπόν ψηφοφορία απέδειξε την αλήθεια αυτού που είπε ο Τσακαλώτος στον ΣΚΑΙ ότι η πρόταση των θεσμών δεν θα περνούσε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και προκρίθηκε η επιλογή του δημοψηφίσματος από αυτή των εκλογών!
Δεν δίστασαν δηλαδή οι πολιτικοί αυτοί αγύρτες να φέρουν την χώρα στο χείλος του γκρεμού για να διασώσουν το κόμμα!


Την οδήγησαν σε ένα άχρηστο και άνευ αντικειμένου δημοψήφισμα, με κλειστές τράπεζες και οικονομία σε κατάρρευση, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν μέσω της ψήφου του λαού να αποφύγουν την διάλυση του κόμματος.
Παρά λοιπόν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η ψηφοφορία στην Βουλή απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτός ο κυβερνητικός αχταρμάς δεν πρόκειται να μπορέσει να εκπληρώσει την συμφωνία που ο νέος υπουργός της Οικονομικών θα προτείνει στην Ευρώπη.



Ενώ σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός των Ναζιστών και του κομμουνιστικού απολιθώματος, στήριξαν την κυβέρνηση σε αυτό τον σκοπό, τα μέλη της απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν κοινή ιδεολογία και υπευθυνότητα για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ότι εμμένουν στις ιδεοληψίες που χαρακτήριζαν τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς από όπου και προέρχονται.
Έτσι λοιπόν ψήφισαν

 ΝΑΙ 251
 ΟΧΙ  32
ΠΑΡΩΝ 8
Από τους ΑΠΟΝΤΕΣ  9 βουλευτές, οι 7 ήσαν του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η  Ελένη Αυλωνίτου γνωστοποίησαν με επιστολή τους στον πρόεδρο πως αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «ναι» αλλά η ψήφος τους βέβαια δεν προσμετρήθηκε.
Σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου αναφέρουν:
«Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας»,
Απούσα επίσης ήταν και η βουλευτής, προσωπική επιλογή του Τσίπρα, Ραχήλ Μακρή που είχε εκφραστεί υπέρ του ΟΧΙ.




ΠΑΡΩΝ  ψήφισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα δεκάρικο λόγο σαν αρχηγός κόμματος, οι υπουργοί  Παναγιώτης Λαφαζάνης ,Δημήτρης Στρατούλης και οι βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Στάθης Λεουτσάκος,  Κυρίτση Αγλαϊα,


ΟΧΙ  ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
Αλλά και από αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ 15 βουλευτές οι :Λίτσα Αμανατίδου, Κώστας Δελημήτρος, Ζήση Ζάννα, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Ηλίας Καματερός, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Θωμάς Κότσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοϊλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νίκος Χουντής   δήλωσαν ότι το σημερινό τους "ναι" υπαγορεύεται από πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να καταγραφεί ως "ναι" στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης


Τελικά μετά από αυτό το μπάχαλο 145 από τους 162 βουλευτές της κυβέρνησης ψήφισαν ΝΑΙ και 17 ήταν συνολικά οι διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα έχει χάσει την δεδηλωμένη.
Στην δευτερολογία του πριν την ψηφοφορία ο Τσίπρας είχε πεί :  "Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αναμετριόμαστε με το μπόι μας και το μπόι της ιστορίας"
Πράγματι αναμετρήθηκαν με την ιστορία και το μπόι τους αποδείχτηκε πως ήταν σπιθαμιαίο.
Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτός ο κυβερνητικός θίασος μόνος του τράβηξε το σχοινί για να ρίξει την αυλαία για το  τέλος της παράστασης.
Δεν μένει πλέον παρά να σχηματιστεί μια Οικουμενική κυβέρνηση με στόχο να σταθεροποιήσει την οικονομία και κατά το φθινόπωρο να διενεργήσει εκλογές.

Σκίτσο της σημερινής διαδικτυακής έκδοσης της Telegraph, που σατιρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της.

10 σχόλια:

  1. Θα περίμενα από έναν άνθρωπο με τεράστιο χιούμορ και εξαιρετική ματιά προσέγγισης της ζωής, περισσότερη αντικειμενικότητα. Ευχαριστώ για όσα χρήσιμα αποκόμισα από την παρουσία σου στο διαδικτυακό μου κόσμο. Λυπάμαι, αλλά δεν θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ.
    Καλημέρα Αθεόφοβε να έχεις και ελπίζω να βρεις αυτούς που θα σε εκπροσωπούν στην πολιτική σκηνή της χώρα.
    (Και μη σκεφτείς πως έχω οποιαδήποτε σχέση με Τσίπρα ή ΣΥΡΙΖΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίωμα του καθενός είναι να διαβάζει ότι θέλει.
      Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να αναφέρει κανείς σε ποιό σημείο δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.

      Διαγραφή
  2. καλά ο αποπάνω δεν θα σε διαβάζει πια γιατί δεν του αρέσουν αυτά που λες (χρυσαυγίτης είναι;) αλλά θα σε διαβάζω εγώ παραπάνω για αντιστάθμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθεοφοβε μου!! Εγω μπορω να καταλαβω ολες σου τις αποψεις! Μπορει να διαφωνουμε σε πολλα,ομως προσπαθω να καταλαβω!! Μπορει και εγω που ψηφισα ΟΧΙ για σενα να ηταν εγκληματικη κουτουραδα!! Ενα μονο με πληγωσε! Στο γραμμα ,αυτο που σου εστειλε ο φιλος απο το μελλον......υπαρχει ενας υπαινιγμος,για τις ελληνιδες! Αν γυρισουμε στην δραχμη.....η θα ξενοπλενουμε,η ...χορευτριες στα Τιρανα!! Οχι...σε παρακαλω,μην μου το κανεις αυτο!! Εσυ,ενας ταξιδευτης....δεν μπορει..κατι αλλο ηθελες να πεις!! Ο Γεωργιαδης...ενας ειναι!! Και οπως του ειπα...''εκει που γυριζει...αυτα μυριζει''! Εσυ ,γιατι; Και στο κατω-κατω...εγω που περασα και πραγματικο πολεμο,σε πληροφορω με πολυ ψηλο βιοτικο επιπεδο......δεν επαθα απολυτως τιποτα που βρεθηκα ξαφνικα,και χωρις υπηρεσιες,να ξεβρωμιζω το κονακι μου,ως πραγματικη κυρια που ειμαι,και δεν πηρα και τον ''στραβο ''τον δρομο επειδη εμεινα χωρις χρηματα!! Αυτα τα προσδιοριζει η πραγματικα ''καλη ''ζωη του ανθρωπου! Εγω μαλλον και πολλες αλλες κοπελες,ειχαμε πολυ ''καλη'' ζωη,ποιοτικη....πραγμα που μας κρατησε οταν ηρθαν τα σκουρα,και γιναμε ακομη καλυτερες! Θεωρω,οτι μεσα στην διαθεση σου να περιγραψεις,προχωρησες σε αφορισμους! Και οχι τιποτα αλλο,εμαθα ,εδω σε αυτον τον χωρο σου,πολλα! Εχεις αισθητικη δικη σου! Ειναι πολυ παραδοξο το πλαισιο που ζουμε! Δυσκολο για ολους να λειτουργησουμε ηρεμα και αρμονικα. Ας το εχουμε υπ'οψη μας,και να το μετραμε!! Και δυσκολοι καιροι ερχονται,και αμα υπαρχουν βασεις και ποιοτητα....ολοι θα επιβιωσουμε,και θα μαθουμε και στον αγωνα!! Και να μην περασουμε και στην νεολαια μας,πως αμα υποχρεωθεις να δουλεψεις ,ακομα και στις σκαλες.....χανεις απο τα γραδα σου!! Παλιν ,κυρια μενεις!! Φτανει να εισαι !! Οσο για κατι εκφρασεις,που τον τελευταιο καιρο ακουω ...ετσι με μια ευκολια...''ειναι πολεμος''!! Μην λεμε ανεκδοτα!! Μπορουμε να βαζουμε μπροστα το ''σαν'' και να φτυνουμε τον κορφο μας; Προς το παρον να λεμε...''τα φερνουμε δυσκολα οικονομικα''!! Ο πολεμος,ειναι αλλο πραγμα.Υγεια και αντοχη σε ολους μας,ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φίλος μου που έγραψε την επιστολή μου είπε χαρακτηριστικά ότι η κόρη του στεναχωρήθηκε όταν διάβασε αυτό που έιχε γράψει για την κόρη της και εγγονή του ,για το "Ελληνάδικο" στην Αλβανία.
      Προφανώς και η πλειονότητα των γυναικών δεν πρόκειται αν τα πράγματα χειροτερέψουν πολύ να καταλήξουν έτσι αλλά σε τέτοιες καταστάσεις οι αντοχές και και οι αντιστάσεις δεν είναι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους.
      Αν θυμάσαι το "προσεχώς Βουλγάρες" στα επαρχιακά σκυλάδικα αφορούσε κάποια κορίτσια από την γειτονική μας χώρα που η ανέχεια τις είχε οδηγήσει σε αυτά.

      Διαγραφή
  4. Ειμαι η φιλη των 8:ο5 μ.μ και σε ευχαριστω πολυ που βοηθησες να ξεμπλεχτουμε!! Εχεις δικαιο!! Δεν εχουν ολοι τις ιδιες αντιστασεις!Για αυτο,ας υποσχεθουμε ,πως θα σταθουμε καλυτερα διπλα απο τους αδυναμους μας! Αυτο και αν ειναι αντισταση!! Ευχομαι πολλα ταξιδια,και να φερνεις τις περιγραφες σου,και τις φωτογραφιες σου,την κουλτουρα σου,και την αισθητικη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κι αν δυναμίτισε την οικονομία; Ο Αλέξης πήρε το 4 τοις εκατό, το έκανε 40, το έκανε 60, το έκανε 80 (250/300), αν φέρει 100 τοις εκατό μέτρα, όλα καλά! Εγώ τον βρίσκω καταπληκτικά χαριςματικό κι αν δεν ήταν τέτοιος, δεν θα είχε επιβιώσει ως επικεφαλής του συνασπισμού του. Αν τυχόν γλιτώσουμε τη δραχμή, θα ακούμε είς τους αιώνες ότι έπρεπε να γυρίζαμε στη δραχμή- ουφ, δεν αντέχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε από Δευτέρα να δεις τι έχει να γίνει!

      Διαγραφή
    2. Διαβαζοντας σχολια με τετοιου ειδους συτριπτικα επιχειρηματα,με κανει να θυμαμαι γιατι ηθελα να φυγω απ'την Ελλαδα..

      Διαγραφή