Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΡΝΟ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ





Οι πορνογραφικές ταινίες σήμερα αποτελούν μια ισχυρή οικονομικά κινηματογραφική βιομηχανία  με διεθνώς πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.
Η εξέλιξη αυτή έγινε ουσιαστικά μετά τις αρχές του 1970 γιατί μέχρι τότε η λογοκρισία δεν επέτρεπε αυτές τις ταινίες.
Παρά όμως τους απαγορευτικούς νόμους και το κυνήγι από την αστυνομία από τις αρχές του κινηματογράφου υπήρξαν πορνογραφικές ταινίες οι οποίες ονομάζονταν τότε Stag film ή  blue movies.
Το γερμανικό φιλμ  Am Abend ("In The Evening"), το αργεντινό φιλμ  El Satario, και το αμερικανικό  A Free Ride  ή A Grass Sandwich,  είναι τα 3 πρώτα πορνογραφικά φίλμ που γυρίστηκαν μεταξύ του 1907 και του  1915 και έχει συλλέξει  το Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction.


Οι ταινίες προβάλλονταν είτε ιδιωτικά είτε σε ανδρικές λέσχες είτε σε πορνεία . (ο πίνακας πορνείου είναι του  Joachim Beuckelaer, Brothel, του 1562)
Το πρώτο όμως πορνογραφικό φίλμ με κινούμενα σχέδια κατασκευάστηκε στα τέλη της 10ετιας του 1920 και όπως έχει πει ο σημαντικός καρτουνίστας του Walt Disney  Ward Kimball , ένας από τους διακεκριμένους που ανήκαν στους Disney's Nine Old Men:


Το φίλμ κατασκευάστηκε από 3 διαφορετικά στούντιο. το κάθε στούντιο έκανε ένα μέρος του χωρίς να πεί στα άλλα τι έχει κάνει. Το στούντιο Α τελείωσε το πρώτο μέρος και έδωσε το τελευταίο σχέδιο στο στουντιο Β και ούτω καθεξής. Στην σχεδίαση είχαν εμπλακεί οι   Max FleischerPaul Terry και το στούντιο  Mutt and Jeff . 
Το φίλμ σύμφωνα με τις φήμες είχε κατασκευστεί για να παρουσιαστεί σε ένα ιδιωτικό πάρτυ προς τιμή του  Winsor McCay (1869 –1934) ενός από τους πρωτοπόρους καρτουνίστες.


Όπως λέει ο Kimball είχε ακούσει από δύο που είχαν παραβρεθεί στο πάρτυ τα γέλια που ακούστηκαν στην  προβολή του κόντεψαν να τινάξουν την οροφή του ξενοδοχείου που έγινε αυτό.
 Όταν η ταινία παρουσιάστηκε στα τέλη του 1970 στο Σαν Φρανσίσκο το πρόγραμμα ανέφερε ως δημιουργούς τους George Stalling, George Canata, Rudy Zamora, και τον πασίγνωστο Walter Lantz.



Το φίλμ έγινε ευρύτερα γνωστό όταν το συμπεριέλαβαν  στην ταινία The Good Old Naughty Days  του 2002. Το φίλμ αυτό περιλαμβάνει 300  βωβά πορνογραφικά φιλμάκια που έχουν γυριστεί μεταξύ 1905 και 1930.
Το πρώτο χιουμοριστικό πορνογραφικό φίλμ  ονομάζεται Eveready Harton in Buried Treasure,και επίσης είναι γνωστό ως Eveready Harton,  Eveready,  Buried  Treasure, ή  Pecker Island. 


2 σχόλια:

  1. Υπαρχουν τα ιαπωνικα χενται που ειναι ιδιαιτερως ρεαλιστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γράφω γενικά για πορνογραγικά καρτούν που είναι ένα αλλο και τελείως διαφορετικό θέμα.
      Γράφω για το πρώτο που σχεδιάστηκε και δεν νομίζω, από όσα διάβασα, να υπήρξε πουθενά αλλού κάποιο άλλο πριν το 1930.

      Διαγραφή