Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!




Στο άρθρο του  Οι ευυπόληπτοι και η καθαρίστρια…στο Protagon, ο Γιώργος Καρελιάς συγκρίνει μερικές από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, με την εμφανή ανισότητα των καταδικών σε σχέση με το αδίκημα.

Γράφει σχετικά: (το κείμενο του με μπλε ιταλικά):

Περίπτωση πρώτη: Πριν από τρεις μήνες η ελληνική ειδησεογραφία ταρακουνήθηκε από μια ασυνήθιστη είδηση. Μια καθαρίστρια καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη και πήγε στη φυλακή (εδώ). Είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο του Δημοτικού, για να διοριστεί στο Δημόσιο. Αδίκημα; Αναμφισβήτητα. Να τιμωρηθεί, αλλά αναλογικά, βρε αδερφέ. Οχι, κακούργημα, λέει ο νόμος. Καταχράστρια του Δημοσίου. Μόνο που η γυναίκα δεν έκλεψε τα λεφτά που πήρε. Δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, για να μην έχουν τα παιδιά της την ίδια τύχη με εκείνην. Ετσι είπε.
(Θα προσθέσω στο κείμενο του ότι, σε μια πανομοιότυπη περίπτωση και δεύτερη καθαρίστρια, μητέρα 13 παιδιών στην Πρέβεζα, καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 8 ετών γιατί διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης της από το Δημοτικό Σχολείο από 1981 σε 1980 για τον ίδιο λόγο με την προηγούμενη, για να διοριστεί και αυτή και να μπορέσει να θρέψει τα παιδιά της.)

Περίπτωση δεύτερη: Πρώην βουλευτής και επιφανής δικηγόρος καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα. Ελεύθερος. Ούτε μια μέρα φυλακή (εδώ).


(Πρόκειται για το Παραδικαστικό 2 και καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια (με αναστολή)  ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος  Μαντούβαλος  και ο εφέτης Γιάννης Ευσταθίου ενώ ο πασίγνωστος αρχιμανδρίτης   Γιοσάκης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια.
Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία, και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε όλους όσοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, επιβλήθηκε και επιπλέον χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον καθένα.)



Περίπτωση τρίτη (χθεσινή): Έτερος πρώην βουλευτής καταδικάζεται σε 28 μήνες φυλάκιση για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Με αναστολή. Ελεύθερος κι αυτός (εδώ).
(Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής.)
 Προφανώς, τα αδικήματα των δύο (πρώην) ευυπόληπτων κυρίων –ατιμωτικά, πάντως, για δημόσια πρόσωπα– είναι ελαφρύτερα από εκείνο της καθαρίστριας, για την οποία χρειάστηκε ειδική παρέμβαση προκειμένου να βγει από τη φυλακή. Έτσι λένε οι νόμοι. Να τους βράσω τέτοιους νόμους. Ο παλιός καγκελάριος της Γερμανίας Οτο Φον Μπίσμαρκ είχε πει: «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πώς φτιάχνονται δύο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα». Αν το επικαιροποιήσουμε, με βάση τα τρία πρόσφατα παραδείγματα, δικαιούμαστε να αναφωνήσουμε: «Αϊ σιχτίρ εσείς και οι νόμοι σας».



ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Μου επισημάνθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΥΓΗ λένε για τον Γεωργιάδη πως «λειτουργούσε ως υπαρχηγός στην Πειραιώς» Στην πραγματικότητα και να ήθελε δεν πρόλαβε!
Το γεγονός είναι ότι ο Γεωργιάδης ήταν επικεφαλής της καμπάνιας του Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες εξελέγη αρχηγός της ΝΔ στις 10-1-2016. Μετά 2 μέρες στις 12-1 χρίζει τον Γεωργιάδη γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού.
Στις 13-1 αποκαλύπτεται η υπόθεση από το Hot Doc και πάραυτα στις 14-1 τον καθαιρεί από αυτή την θέση.   

1 σχόλιο: