Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΑΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ.




Η αγανάκτηση του ψεκασμένου από το ψευδές Photoshop  της πραγματικής επιγραφής.


Οι παραπάνω ανύπαρκτη και κατασκευασμένη από κάποιο κακοήθη προσθήκη στην επιγραφή του ιδρύματος Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς, παρά την κραυγαλέα ανοησία της, έγινε άμεσα πιστευτή από ένα πλήθος ανεγκέφαλων που θεωρούν από καιρό τον Μπίλ Γκέιτς σαν σατανικό εκτελεστή ενός σχεδίου για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού !
Για να κερδίσει άραγε τι; αλλά αυτή είναι πολύ δύσκολη σκέψη για βλάκες.



Και αυτό σκοπεύει να το πραγματοποιήσει μέσω της χρηματοδότησης που κάνει για να εμβολιάζονται τα παιδιά  στις υποανάπτυκτες χώρες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, χάρη στον εμβολιασμό προλαμβάνονται κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο, και μειώνονται σημαντικά οι δαπάνες για την ειδική θεραπεία ασθενειών. 
Δυστυχώς όμως ήδη το 2018 περίπου 19.4 εκατομμύρια βρέφη δεν έλαβαν το βασικό τους εμβολιασμό, ενώ περίπου το 60% από αυτά ζουν σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, 


Μεταξύ των αντιεμβολιαστών εκτός του γνωστού συνωμοσιολόγου  Alex Jones, που υποστηρίζει πως η Microsoft είναι η εφεύρεση των Illuminati,είναι και ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του δημοκρατικού πρώην προέδρου, αλλά και η γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός η δε ιταλίδα βουλευτής Σάρα Κουνιάλ, πρώην στέλεχος των 5 Αστέρων, ζήτησε την σύλληψή του Γκέιτς

Εκτός των αντιεμβολιαστών, μια ετερόκλητη συμμαχία από αριστερούς θιασώτες της φυσικοπαθητικής, πολέμιους της παγκοσμιοποίησης και ακροδεξιούς οπαδούς του Τράμπ, όπως η ομάδα Qanon, που πιστεύει πως ο Τραμπ μυστικά προσπαθεί να εξαρθρώσει ένα «δημοκρατικό παιδοσατανιστικό δίκτυο» που δρα μέσα στην κυβέρνηση!!, έχει συμμαχήσει στην δαιμονοποίηση του Γκέιτς.
Αναπόφευκτα η κάλυψη των ψευδών ειδήσεων και αντιεπιστημονικών θεωριών από τον τύπο και το ιντερνέτ είναι εκτεταμένη με αποτέλεσμα 140.000 παιδιά να πεθαίνουν το 2018 από ιλαρά, ασθένεια που μπορεί να προληφθεί με δύο δόσεις του εμβολίου που υπάρχει εδώ και πάνω από 50 χρόνια. 


Οι ισχυρισμοί αυτοί πολλαπλασιάσθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, επισημαίνει ο Ρόρι Σμιθ διευθυντής έρευνας στην First Draft, δίκτυο μέσων ενημέρωσης που εκπονεί προγράμματα κατά της παραπληροφόρησης. σε σημείο που, σύμφωνα με τους New York Times, η παραπληροφόρηση στα αγγλικά με στόχο τον Μπιλ Γκέιτς διαδίδεται πλέον ταχύτερα απ' όλες τις ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την Covid-19.
Με αναρτήσεις που περιέχουν παραθέσεις δηλώσεων και βίντεο που έχουν διαστρεβλωθεί, σε πολλές γλώσσες στo Facebook, το Twitter, το Instagram, το WhatsApp ή στις ιστοσελίδες συζήτησης 4chan, Reddit κά. τον κατηγορούν ότι θέλει να δώσει ένα δηλητηριασμένο εμβόλιο στους Αφρικανούς, ότι έχει προκαλέσει παράλυση σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ανήκει καθώς είναι δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του, ότι χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό μας για να δημιουργήσει κρυπτονομίσματα ή ακόμη ότι είναι... σατανιστής.





Ως επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε τα πυρά της ηγερίας των υπερσυντηρητικών Λόρα Ίνγκραχαμ, η οποία τον κατηγόρησε ότι με τα εμβόλια θέλει "να παρακολουθεί" τους ανθρώπους.
Από την άλλη πλευρά, όπως επεξηγεί ο Σιλβέν Ντελουβέ ο πλούτος του και το γεγονός ότι είναι μια φυσιογνωμία των γιγάντων της τεχνολογίας τον καθιστά "υποχρεωτικά ύποπτο" για την άκρα αριστερά, ενώ ταυτόχρονα το γεγονός ότι είναι παράλληλα μια διεθνής προσωπικότητα με επιρροή τον καθιστά ενσάρκωση του "κοσμοπολιτισμού", τον οποίο μισεί η άκρα δεξιά.
Η μυθολογία ότι θέλει "να εξαλείψει το 15% του πληθυσμού" μέσω των εμβολίων ξεκίνησε όταν σε μια ομιλία του στο TED το 2010 είχε πει πως με πολύ καλά αποτελέσματα με τα νέα εμβόλια και καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας των παιδιών μειώνονται και σταθεροποιούνται, οι γονείς θα επιλέξουν να έχουν λιγότερα παιδιά, επειδή θα ανησυχούν λιγότερο ότι τα παιδιά τους θα πεθάνουν.


Το 2019 μια ομάδα ερευνητών του ΜΙΤ χρηματοδοτούμενη από το ίδρυμα του είχε εφεύρει κάτι νανοσωματίδια τα οποία μπορούν να ενεθούν κάτω από το δέρμα και  από το σήμα που εκπέμπουν να μπορεί να διαπιστωθεί εάν το άτομο έχει εμβολιαστεί, κάτι το ιδιαίτερα χρήσιμο σε κράτη που δεν υπάρχουν δημόσια αρχεία ή αυτά είναι ελλειπή. Το ίδρυμα για να διαπιστώσει πως θα έβλεπε αυτή την ιδέα αυτή το κοινό, είχε ξεκινήσει μια σφυγμομέτρηση στο Μαλάουι, την Κένυα και το Μπανγκλαντές
Η χρήσιμη αυτή τεχνολογία απετέλεσε τον θρίαμβο της συνομωσιολογίας και κατηγορήθηκε ο Γκέιτς ότι θέλει να μας μαρκάρει όλους με το τσιπ του διαβόλου ή του Αντίχριστου και βέβαια στην χώρα μας η ανοησία και παραπληροφόρηση αυτή δεν θα μπορούσε να μην βρει φανατικούς υποστηρικτές μεταξύ των προοδευτικών στοιχείων της Εκκλησίας μας όπως ο Αμβρόσιος και ο Σεραφείμ αλλά και πολιτικού των ΑΝΕΛ.


Αυτή η παραφιλολογία επιτάθηκε όταν στις 15 Μαρτίου ο Γκαίτς είπε: θα χρειαστούμε πιθανότατα ένα είδος ψηφιακού πιστοποιητικού που θα δείχνει ποιος έχει θεραπευτεί από τον κορονοϊό, ποιος έχει ελεγχθεί πρόσφατα ή έχει εμβολιαστεί άπαξ και αποκτήσουμε ένα εμβόλιο.
Ήδη έχει δωρίσει 250 εκατομμύρια δολάρια για την κρίση, υιοθέτησε τη σημασία της ανάπτυξης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου και υποστήριξε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής χρηματοδοτούμενης υποδομής.
Βέβαια στην γόνιμη φαντασία δεν θα μπορούσε να μην δημιουργηθεί η βεβαιότητα πως ο Γκαίτς εφεύρε ή κατασκεύασε τον ιό!
Αυτό γιατί το ίδρυμα Γκέιτς έχει χρηματοδοτήσει το βρετανικό ινστιτούτο Πίρμπράϊτ, που κάνει έρευνες  γύρω από ένα ζωικό κορονοϊό, τον ιό της μολυσματικής βρογχίτιδας των πτηνών, που πλήττει τα πτηνά.
Γι αυτό λοιπόν, κατά τους συνωμοσιολόγους ,πριν από χρόνια είχε πει πως ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για τον κίνδυνο μιας πανδημίας.
Το γεγονός ότι και πολλοί άλλοι έχουν πει το ίδιο και η απλή σκέψη ποιο λόγο θα είχε να προειδοποιήσει όταν σχεδιάζει να μας εξοντώσει είναι πολύπλοκες σκέψεις για ψεκασμένους εγκεφάλους.
Είναι γνωστό ότι η τεράστια περιουσία του στην πλειοψηφία της θα πάει στην φιλανθρωπία μέσω του ιδρύματος ενώ το κάθε ένα από τα τρία παιδιά του θα λάβει 10 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει λιγότερο από το 1,1% της περιουσίας του πατέρα τους και αυτό γιατί όπως είπε:“Θέλουμε να πετύχουμε ισορροπία όπου θα έχουν μεν την ελευθερία να κάνουν τα πάντα, όχι όμως να τα λούσουμε με τόσα λεφτά, ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτα”.
Θα αναρωτηθεί λοιπόν κανείς γιατί ασχολούμαστε να ανατρέψουμε όλες αυτές τις ανόητες θεωρίες των συνωμοσιολόγων.


Απλά γιατί σε πρόσφατη έρευνα στην Βρετανία έδειξε πως ένας στους δύο πολίτες έχει μικρή ή μεγάλη ροπή στο να πιστέψει τα παραπάνω. Αυτό όμως σημαίνει , σύμφωνα με άλλη έρευνα ότι όλοι αυτοί  δεν είναι διατεθειμένοι να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας ή αργότερα να κάνουν το εμβόλιο όταν βρεθεί.
Έτσι η βλακεία δεν βλάπτει μόνο τον βλάκα αλλά και βλάπτει και το κοινωνικό σύνολο γιατί όπως σωστά ειπώθηκε «Μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης θα πρέπει να υποστούμε την ανοησία της αγέλης»



1 σχόλιο: