Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΚΑΡΤΕΡΟΣ: Go fuck yourself !



Ο Θανάσης Καρτερός είναι γνωστός στην δημοσιογραφική πιάτσα με το προσωνύμιο «μαρούλιας», επειδή έλεγε ότι το ατύχημα του Τσερνόμπιλ ήταν προπαγάνδα της δύσης,για αυτό και προέτρεπε τους αναγνώστες του, ως αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», να τρώνε άφοβα μαρούλια!
 

Είναι επίσης ο  άνθρωπος που μετέτρεψε σε επιστήμη την προπαγάνδα όταν υπήρξε διευθυντής του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα, με αποκορύφωμα την τραγική διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. 



Όπως γράφει ο Καμπουράκης, ο Θανάσης (Καρτερός) είναι ένας κωλοπετσωμένος εβδομηνταπεντάρης κομμουνιστής. Παλιά καραβάνα της προπαγάνδας, ξέρει πως όταν ένας σύντροφος πει μια π@@@ριά που δεν μαζεύεται, δυο τρόποι μόνο αντιμετώπισης υπάρχουν. Πρώτον να πει κάποιος άλλος κάτι πολύ βαρύτερο ώστε να τραβήξει τη δημοσιότητα πάνω του και δεύτερον να γενικεύσει τόσο πολύ το οπτικό μας πεδίο που η συντροφική βλακεία θα μοιάζει με παρανυχίδα.
…………………………….
Και μη μου πείτε ότι τον κατέλαβε τέτοια ιερή αγανάχτηση για την άδικη επίθεση στον Γιώργο Τσίπρα, ώστε δεν μπόρεσε να κρατήσει τα νεύρα και την πένα του.
Ο Καμπουράκης αναφέρεται στην ιστορική πλέον φράση του πρωθυπουργικού ξαδέλφου στην Βουλή «άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός»
Αλλά νομίζω πως πριν να συνεχίσω, πρέπει να μεταφέρω το υψηλής αισθητικής και ήθους κείμενο του Καρτερού από την ΑΥΓΗ
Βαρέθηκα, πώς το λένε. Να είμαι προδότης, γιος προδότη, ξάδελφος προδότη, φίλος και σύντροφος προδοτών
Βαρέθηκα, σας το λέω. Τις μαύρες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο που είχα την τύχη να γεννηθώ, από πατέρα αριστερό και αντιστασιακό, να συναλλάσσομαι άθελά μου πιο πολύ με την Ασφάλεια παρά με τη δασκάλα μου. Να τους ακούω να γαβγίζουν ότι ο πατέρας μου είναι προδότης. Να βλέπω πασίγνωστους στη γειτονιά πρώην γκεσταπίτες να παίζουν πεντόβολα με τα αγύριστα κεφάλια των φακελωμένων αριστερών και των συνοδοιπόρων. Να σέρνονται άνθρωποι σαν εγκληματίες σε στρατοδικεία, εξορίες, φυλακές και στο απόσπασμα, γιατί οι διώκτες ήταν πατριώτες με γερμανική στολή και οι διωκόμενοι κατσαπλιάδες και προδότες, που πήραν το όπλο για την ελευθερία της πατρίδας.
Βαρέθηκα, πώς το λένε. Να είμαι αργότερα προδότης, γιος προδότη, ξάδελφος προδότη, φίλος και σύντροφος προδοτών. Να μας σέρνει η χούντα σε στρατοδικεία και φυλακές για υπονόμευση της πατρίδας, προδοσία της πατρίδας, αμετανόητους προδότες, πωλητές της Μακεδονίας, πράκτορες του Στάλιν. Ποιοι, αν το βάζει ο νους σας; Οι πιο ξεφτιλισμένοι, δειλοί, τραμπούκοι, βασανιστές, δολοφόνοι της πατρίδας και των πιο καλών παιδιών της, που πούλησαν την Κύπρο, την ψυχή τους, ακόμα και τον Θεό της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών τους, τα καθάρματα. Να ξεσκίζουν τον Δαρειώτη για προδότη, τον Κύρκο για προδότη, τον Φαράκο για προδότη, τον κάθε απείθαρχο αγωνιστή και αριστερό για προδότη.
Και ήρθε ο λιμοκοντόρος του Κολάμπια, να βγάλει τον σκελετό από την ντουλάπα με τις Πρέσπες. Προδότες. Και με τα ελληνοτουρκικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Προδότες. Και χτες, με αφορμή όσα είπε ο Γιώργος Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για τα Ραφάλ και τα συμπαρομαρτούντα. Άρπαξε κάποιες λέξεις του, τις πετσόκοψε από το σώμα της ομιλίας και περιφέρει το κεφάλι του -και το κεφάλι μας- η δημοσιογραφία της αριστεροφαγίας. Προδότες εν έτει 2022! Και προδότες θα πεθάνουμε, όπως φαίνεται, γιατί αυτοί πάντα τη δική τους διαφθορά, ρεμούλα και ξεφτίλα θα την κρύβουν πίσω από τη φονική εθνικοφροσύνη. Και εθνικοφροσύνη χωρίς προδότες δεν στέκει
Ως εκ τούτου, ένα τελευταίο ψύχραιμο σχόλιο: Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ, λόγω Κολάμπια. Και σύντροφοι και φίλοι προδότες, τιμή μας και καμάρι μας. Όταν κάτι τέτοιοι μας χαρακτηρίζουν όπως μας χαρακτηρίζουν, είναι παράσημο. Α σιχτίρ πια!
Και καταλήγει ο Καμπουράκης:
Τα βάζει κάτω ο Θανάσης, βλέπει το «ναι» στις φρεγάτες, το «όχι» στα Ραφάλ, το «όχι» στην ελληνογαλλική συμφωνία, το «όχι» στην ελληνοαμερικανική, το «όχι» στην ψήφιση των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού, που συνοψίζονται σ’ ένα ασυνάρτητο «παρών» και μια μεγαλοπρεπή μπούρδα του Γιώργου Τσίπρα στη Βουλή… καταλαβαίνει ότι το πράμα μπατάρει άσχημα.
Οπότε ανοίγει μέσα σε τριακόσιες λέξεις τον ιστορικό χρόνο, πάει εβδομήντα χρόνια πίσω και μοιράζει κομματικά καθήκοντα στους πεθαμένους του. Ο παππούς Καρτερός που κυνηγήθηκε θα σώσει τον ξάδερφο Τσίπρα από την ιδεοληψία του, ο πατέρας Καρτερός που εξορίστηκε θα σώσει τον Αλέξη Τσίπρα που συμφώνησε μαζί του.
Θα μπάσει στο σκηνικό και μια ντουζίνα Γερμανοτσολιάδες (όχι τους ΠΑΣΟΚους του 2010, τους άλλους), θα προσθέσει και πέντε - δέκα δοσίλογους των κατοχικών κυβερνήσεων, θα στριμώξει τους δολοφόνους του Λαμπράκη και τίποτα χουντικούς, θα ρίξει και τη σπόντα του στον Ρατσένκο ο παμπόνηρος (δεν ξέρω αν το προσέξατε, για να δείτε τι ψυχρό αίμα είναι), θα καταλήξει και στο «Μητσοτάκη Go F@ck Yoyrself»… ε τι διάολο, μετά από όλα αυτά θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον «αυτοσκοπό»;  


Γράφει επίσης σχολιάζοντας το κείμενο του Καρτερού ο Ηλίας Κανέλλης:
Κι ανάμεσα σε αυτά τα μπινελίκια, στην κομματική εφημερίδα, ο Δάσκαλος μεταφέρει το γνωστό λούμπεν υβριστικό χάσταγκ κατά του Πρωθυπουργού, που υποδύεται το πολιτικό σύστημα. Μόνο που ο Δάσκαλος είναι πονηρός. Το λέει από μέσα του: «Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ», γράφει ο Δάσκαλος. Κι είναι χαρούμενος επειδή χρησιμοποιεί ένα αρκτικόλεξο (Go fuck yourself) στα ξένα. Διότι ο Μεγάλος Δάσκαλος δεν διδάσκει μόνο. Μαθαίνει κιόλας.
Η αντίδραση στην ΝΔ ήταν αναπόφευκτη και αναμενόμενη. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως επικράτησε αμηχανία αλλά, όπως γράφουν στο  Protagon.gr


 Ορισμένοι, άλλωστε, όπως ο «πάντα έτοιμος» σε τέτοιες περιπτώσεις, Παύλος Πολάκης, έσπευσαν να το… «μεταλαμπαδεύσουν», προσυπογράφοντας «λέξη προς λέξη» όσα έγραψε ο κ. Καρτερός –με λίγα λόγια υπάρχει πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί δημοσίως και υπερήφανη τη γνωστή πια βρισιά προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και ο πρόεδρός του τον κρατάει στη θέση του, επικαλούμενος τη γνωστή φαιδρή δικαιολογία ότι «όλα τα λουλούδια ανθίζουν» στην Κουμουνδούρου. Αυτά για την πολυδιαφημισμένη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά… 
Τα στελέχη, δημοσίως, ποιούν τη νήσσαν. Η Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και αναβαθμισμένη τομεάρχης Οικονομικών, ρωτήθηκε σχετικά το πρωί της Πέμπτης στην παρουσία της στο Open και είπε ότι δεν έχει… διαβάσει το άρθρο του κ. Καρτερού και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να αναδεικνύει το ύφος των «συντρόφων μας» αντί να απαντάει σε ζητήματα πολιτικής. Έκανε εξάλλου λόγο για «δηκτικό» τόνο. Ο δε Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι κάθε στέλεχος του κόμματος έχει δικαίωμα να εκφράζεται και προσέθεσε ότι άλλωστε «ο σύντροφος Θανάσης Καρτερός» το σημείωσε ότι γράφει «επί προσωπικού» αναλαμβάνοντας και την ευθύνη…
Eξού και τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Opinion Poll όπου η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται ικανοποιητική (πολύ ή αρκετά) από μόλις το 11,2% των ερωτηθέντων και το 26,1% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου