Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ




Δεν πρόλαβε καλά καλά ο ξάδελφος Τσίπρας να πει στην Βουλή το αμίμητο, πως «η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» και ο Πούτιν απέδειξε μέσα σε λίγες ώρες το ακριβώς αντίθετο, πως δηλαδή μπορεί μια χώρα χωρίς άμυνα να καταληφθεί σχεδόν η μισή μέσα σε λίγες ώρες.
Και βέβαια μιας και η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός δεν χρειάζεται να βοηθάς αυτούς που από χρόνια έχεις αμυντική συμμαχία μαζί τους, γιατί έτσι μπορείς να ενοχλήσεις αυτούς που δεν είναι σύμμαχοι σου!
Γι αυτό και ο Τσίπρας κατακεραύνωσε την κυβέρνηση στην Βουλή λέγοντας:
 «Γίνεστε ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που παραχώρησε ελληνικές εγκαταστάσεις στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επ’ αόριστον και κάθε μέρα ακούμε μια αρνητική δήλωση από Ρώσους αξιωματούχους για την δική σας απόφαση σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη»
Έχει βέβαια πολύ μικρή σημασία το ότι δεν τον απασχολεί αν αυτά που λέει δεν είναι αληθή, γιατί η σύμβαση στην πραγματικότητα δεν είναι «επ΄ αόριστον», αλλά πρέπει να ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια, αν και τα δύο μέρη συμφωνούν.
Τελικά μετά την χθεσινή εισβολή στην Ουκρανία τα λεχθέντα  στην ελληνική Βουλή, μέσα στην δίνη των γεγονότων, θα είχαν ξεχαστεί, αν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης δεν έλεγε διαθέτοντας την ίδια λογική στο ραδιόφωνο, πως: Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς.
Βέβαια πλην ΚΚΕ, που μιλάει και αυτό για σύγκρουση δύο ιμπεριαλισμών, όλοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι πολίτες του κόσμου καταδικάζουν απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και την παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας μιας ανεξάρτητης χώρας, καθώς και την καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων που ίσως μπορέσουν να πονέσουν και να συνετίσουν τον Πούτιν.
Πολύ περισσότερο δε από τους άλλους Ευρωπαίους, εμείς έχουμε και συγκεκριμένους λόγους να είμαστε αντίθετοι στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, γιατί σαν τους Ουκρανούς έχουμε την ατυχία να συνορεύουμε με μια χώρα, όπως η Τουρκία, που ο ηγέτης της έχει αρκετά αντίστοιχες αντιλήψεις για την δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο με τον Ρώσο δικτάτορα.
Επίσης μπορεί τα μέτρα που θα ληφθούν από την Δύση για την Ρωσία να της δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία της, ταυτόχρονα όμως θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα και προβλήματα στην δική μας χώρα και την δική μας οικονομία.
Ο βάλτος που οδήγησε η Ρωσική εισβολή την Ευρώπη και οι συνέπειες που θα προκύψουν από αυτήν, μου θύμισαν δυστυχώς την παλιά παροιμία που λέει:
Όταν στον βούρκο μαλώνουν τα βουβάλια…την πληρώνουν τα βατράχια.
Και δυστυχώς δεν είμαστε βουβάλια.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

1 σχόλιο:

  1. 1982
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇧🇬🇧🇬🇧💂‍♂️💂‍♂️🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    όντως είναι 2 ιμπεριαλισμοι
    και μπορούμε όπως ο Ερντογάν
    να παίξουμε και εμείς σε διπλό ταμπλό..Γιατί όχι??

    θα δώσουμε όπλα λεφτά και φάρμακα στην Ουκρανία
    και θα πούμε στον Πούτιν ότι τα δώσαμε κατά λάθος
    και όλα καλά
    . Ο ζελενσκυ είναι εβραίος.
    οπότε αν όλοι οι Ουκρανοί είναι ναζί πλην του τάγματος αζοφ ..
    Ο ζελενσκυ δε θα ήταν αρχηγός κράτους

    είμαι με τον ζελενσκυ
    επειδή είναι εβραίος.
    να δείξουμε το καλό στα μάτια του θεού
    να προστατεύσουμε τον εβραίο
    ζελενσκυ για να καλοπιασουμε τον θεό...
    ας είναι και οι Ρώσοι χριστιανοί
    οι πράξεις τους μετράνε

    ούτε συμφωνώ με τις οικονομικές κυρώσεις η την ακύρωση του μπαλέτου Ρώσων λίμνη των κύκνων στην Αθήνα

    οι καλλιτέχνες και οι Ρώσοι πολίτες δε φταινε τίποτα

    στερείς το δικαίωμα του Ρώσου πολίτη την επόμενη φορά να ψηφίσει κάποιον καλύτερο από τον Πούτιν

    αυτά
    god SAVE the QUEEN
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷💂‍♂️🇬🇧💂‍♂️🇬🇷🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή