Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ




Αξίζει τον κόπο να δούμε πως είδαν οι γελοιογράφοι μας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση της εισβολής,  ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση του κάθε γελοιογράφου και του μέσου που δημοσιεύονται οι γελοιογραφίες του.
Αρχικά ας δούμε τις γελοιογραφίες μέχρι την αρχής της εισβολής, που απεικονίζουν τα μέχρι τότε αισθήματα που δημιουργούσε η έκρυθμη κατάσταση ανάλογα με τα πολιτικά πιστεύω του κάθε γελοιογράφου.








Στις μετά την εισβολή γελοιογραφίες, είναι προφανής η διαφορετική αντιμετώπιση της επίθεσης στην Ουκρανία  ανάλογα με τις προσωπικές αντιλήψεις του σκιτσογράφου και του μέσου που δημοσιεύει τις γελοιογραφίες του. Είναι σαφές πάντως ότι οι αριστερής προέλευσης γελοιογραφίες αποφεύγουν την ουσιαστική καταγγελία της ρωσικής εισβολής.  















Χαρακτηριστικές  είναι οι αριστερής ιδεολογικής τοποθέτησης γελοιογραφίες οι οποίες κατευθύνουν τα βέλη τους στο ΝΑΤΟ και την αντίθεση των ΗΠΑ στην προμήθεια της Ευρώπης με πετρέλαιο και αέριο από την Ρωσία.









Τέλος θα ήταν μάλλον απίθανο να μην συσχετιστεί η εισβολή με την ελληνική πολιτική ζωή και τις αντιδράσεις για την εισβολή εδώ.












Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου