Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ KOLOTOUMBAS




Επειδή μερικοί έχουν  κοντή μνήμη είναι καλό να θυμηθούμε τι έγινε αυτές τις μέρες πριν 7 χρόνια. 
Ήταν 27 Ιουνίου 2015, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ένα δραματικό διάγγελμα ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις 5 Ιουλίου, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).


Έτσι, οι Έλληνες οδηγήθηκαν στις κάλπες με κλειστές τις τράπεζες και πλαφόν αναλήψεων έως 60 ευρώ ημερησίως, καθώς μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος το Eurogroup αποφάσισε να μην παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, που έληγε στις 30 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγηθεί στην επιβολή τραπεζικής αργίας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Περιχαρής ο Βαρουφάκης, όπως γράφει ο New Yorker σε ένα εκτενέστατο κείμενο αφιερωμένο σε αυτόν, είπε θριαμβευτικά στην γυναίκα του: «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». -“Honey, I shut the banks!
Από κοντά ο Νίκος Φίλης φιλοσοφεί : «Και τι έγινε που είναι κλειστές οι τράπεζες;» ο δε  Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει με την σιγουριά του άσχετου : «Με ΝΑΙ δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες, με ΟΧΙ ανοίγουν Δευτέρα».
Παρά την σιγουριά του οι τράπεζες έμειναν κλειστές μέχρι τις 20 Ιουλίου!
Εκ των υστέρων ο Τζανακόπουλος προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας : Δεν έκλεισε τις τράπεζες ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο Ντράγκι τις έκλεισε!
Έτσι λοιπόν ο ελληνικός λαός κλήθηκε να απαντήσει σε ένα δημοψήφισμα με  ερωτήματα που αναγράφονται στο παραπάνω ψηφοδέλτιο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Τσίπρα που δήλωσε:
Δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη, χωρίς να έχει διαβάσει προσεκτικά το κείμενο των προτάσεων των θεσμών. Για το λόγο αυτό δίνουμε στη δημοσιότητα την πλήρη πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην Ελληνική Κυβέρνηση (επίσημη μετάφραση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών)»
Όπως είναι αυτονόητο επειδή όλοι οι Έλληνες είναι δίγλωσσοι και αγγλομαθείς, οι περισσότεροι, όπως η θεία μου Μαριγώ στην Κάτω Μαγούλα, που έχει μάθει αγγλικά στο ίδιο φροντιστήριο με τον Τσίπρα, το διάβασαν στα αγγλικά,   ενώ ταυτόχρονα όσες απορίες είχε στα οικονομικά της τις έλυσαν οι έχοντες   οικονομικές γνώσεις ταχυδρόμος  και παππάς του χωριού που τις απέκτησαν χάνοντας τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο.
Έτσι είναι δεδομένο πως  όλοι οι Έλληνες είχαν διαβάσει μέσα στις 5 μέρες αφ΄ότου προκηρύχτηκε τα δύο κείμενα που αναφέρονται στο ψηφοδέλτιο και βεβαίως τα είχαν κατανοήσει πλήρως!
Βέβαια κάτι περίεργοι τύποι σαν τον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο έλεγαν πως παραβιάζονται κραυγαλέα οι συνταγματικοί κανόνες για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος .
 Το ίδιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης  με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το δημοψήφισμα δεν πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς δε δίνεται μια περίοδος τουλάχιστον δύο εβδομάδων για συζήτηση. 
Το ενδιαφέρον δε είναι πως το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, που είχε προταθεί στο Eurogroup της 25ης Ιουνίου 2015, στο μεσοδιάστημα μέχρι το δημοψήφισμα είχε αποσυρθεί από το τραπέζι!
Υπέρ του ΟΧΙ είχαν ταχθεί όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως διαπιστώνει κανείς από την επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την απολύτως έγκυρη KONTRA
.




 Έτσι το 61,31% του ελληνικού λαού ψήφισε θριαμβευτικά  ΟΧΙ έχοντας πιστέψει πως θα γλυτώσει από τα μνημόνια και οι κουτόφραγκοι θα συνεχίσουν να μας δανείζουν εις υγείαν των κορόιδων με τον κομματικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβολογεί μαζί με όλο τον παραθρησκευτικό και λούμπεν συμφυρμό. 










Αυτό μέχρι ο δεινός διαπραγματευτής Τσίπρας βλέποντας το Gexit να πλησιάζει πλησίστιο. κάνει την ιστορική kolotoumba, καθιερώνοντας διεθνώς τον όρο υπογράφοντας το 3ο και χειρότερο μνημόνιο προς γενική κατάθλιψη των οπαδών του.
Έτσι η διάδοχος της έγκυρης ΑΥΡΙΑΝΗΣ του  αείμνηστου  ΚουρήΟ Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», είχε δηλώσει ο θαυμαστής του Τζανακόπουλος) KONTRA, πιστή και αυτή στην δημοσιογραφία, δεν έχει κανένα πρόβλημα ανερυθρίαστα να κάνει στροφή 180o για να θριαμβολογήσει και πάλι. 


Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου