Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΝΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ




Τα όσα βγαίνουν στην φόρα σχετικά με την Κιβωτό, αποδεικνύουν ότι τέτοιου είδους κλειστές θρησκευτικές δομές συχνά εμφανίζουν καταστάσεις που σχετίζονται με την κακοποίηση των παιδιών που ζουν σε αυτές.
Δυστυχώς όμως η ιεραρχία της εκκλησίας, όπως και η καθολική εκκλησία στο παρελθόν (σχετικό ποστ μου το ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ), προσπαθεί να κουκουλώσει αυτές τις καταστάσεις, καλύπτοντας τα ένοχα μέλη της με κάθε τρόπο.
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση της Κιβωτού είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα αντίδρασης της αρχιεπισκοπής και η αυστηρή  ανακοίνωση της που λέει:
«Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών»
Και μάλιστα πριν να απαγγελθεί κάποια κατηγορία κατά του ιερέα της Κιβωτού, ο Ιερώνυμος του επέβαλε απαγόρευση να ιερουργεί.
Η υπόνοια που υπάρχει για αυτή την αντιμετώπιση είναι το γεγονός ότι ο παπάς της Κιβωτού είχε αρνηθεί επανειλημμένα να τεθεί αυτή κάτω από την σκέπη της αρχιεπισκοπής, οπότε σημαντικά ποσά από τις μεγάλες δωρεές που είχε, θα του τα κράταγε αυτή.


Αντίθετα ο Λουπασάκης, τον οποίο έχει φιλοξενήσει πρόσφατα ο Ιερώνυμος στο εξοχικό του, και παρά το πόρισμα της έρευνας του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου που κράτησε 3 χρόνια! (2014-17)  και που ζητούσε να ερευνηθεί αυτός   για αγυρτεία, απιστία, απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κτλ ενώ πρότεινε επίσης να: διερευνηθῇ διά ψυχιατρικῶν πραγματογνωμόνων ἡ ἱκανότης τοῦ Πρεσβυτέρου Δημητρίου Λουπασάκη, παρέμενε αμετακίνητος στον Λυκαβηττό μέχρι πρόσφατα, και η τιμωρία του για τα «θαύματα» που έκανε, τους παπάδες που έβλεπε να ίπτανται και τους νεκρούς που ανέστησε, είναι όπως φαίνεται να εξοριστεί στο μετόχι της Αρχιεπισκοπής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που βρίσκεται στα όρια των Mητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας, στου διαόλου την μάνα δηλαδή (!) 

  


Αλλά η κάλυψη από την Ελληνική Εκκλησία ακόμα και σεξουαλικών εγκλημάτων ή ομοφυλοφιλικών παρεκτροπών από μέλη της είναι μόνιμη.
Έτσι ο αδελφός του τότε αρχιεπισκόπου Κρήτης πρωτοπρεσβύτερος Παπουτσάκης που καταδικάστηκε μετά την μαρτυρία 6 τροφίμων του οικοτροφείου του σε φυλάκιση 20 ετών, έμεινε 1 μήνα φυλακή και η εκκλησία δεν τον δίκασε ποτέ. 


Όταν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τον Απρίλιο 2005 έφερε στο φως τα αίσχη του δεσπότη Λέρου Νεκτάριου στο οικοτροφείο Καλύμνου με τίτλο Τα όργια της Καλύμνου, αυτός για να γλυτώσει παραιτήθηκε, δεν δικάστηκε και η εκκλησία του έδωσε άλλο επισκοπικό τίτλο.(Σχετικά εδώ)
Η τακτική αυτή της εκκλησίας  να κουκουλώνει τα πράγματα για να καλύπτει τα μέλη της και να σιωπά, ξέροντας ότι σε λίγο όλα ξεχνιούνται, εφαρμόστηκε και στην περίπτωση που υπήρχαν σοβαρές κατηγορίες ακόμα και για τον προκαθήμενο της. 
 

Το καιρό της χούντας που ο Χριστόδουλος διάβαζε, η παράνομη ΑΥΓΗ στις 31-8-1970 έγραφε:  «Οι θεομπαίχτες του ‘Ελληνοχριστιανικού» πολιτισμού έχουν τον υπεράξιο εκπρόσωπό τους τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο. ‘Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.» Δεν υπήρξε τότε από πουθενά  κάποια αντίδραση.  


Το ίδιο έγινε και όταν το 2007 ο Χριστόδουλος επιτέθηκε στον τότε ΣΥΝ, η ΑΥΓΗ σε πρωτοσέλιδο της ξαναδημοσίευσε στις 29-5-2007, σε πρωτοσέλιδο, το παραπάνω κείμενο και πάλι τότε ούτε ο Χριστόδουλος αλλά περιέργως ούτε και η ΑΥΓΗ ξαναέθιξαν το θέμα.
Το 2004 είχε πει ο Χριστόδουλος: «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]
Το 2010 ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος, γνωστός για τη μαχητικότητά του σε ζητήματα Ορθοδοξίας, σε ομιλία του του στην Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα είπε ξεκάθαρα  πως ο Χριστόδουλος είχε το «κουσούρι»!
Και όπως έγραψε η Πατρινή εφημερίδα Κόσμος της Ενημέρωσης «Και όχι μόνο αυτό, αλλά προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν επίσης το "κουσούρι"», δήλωσε! Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποίησε την παραπάνω λέξη, όμως, ως εφημερίδα αποφασίσαμε να μη γράψουμε ακριβώς τη φράση που είπε (κατά τα όσα φημολογούνται στην πόλη).
Όσο για το «κουσούρι» γράφει σχετικά ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος:
Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
 Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.


Υπάρχουν βέβαια και πιο κραυγαλέα και μάλιστα  πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, που βασίζονται σε τηλεφωνικές υποκλοπές.
Παρά όλα τα παραπάνω γλαφυρά δημοσιεύματα, τόσο για τον Χριστόδουλο, όσο και για τις καταγγελίες για το «κουσούρι» επακολούθησε αυτό που τόσο γλαφυρά περιγράφει ο Σολομός στους Ελεύθερους Πολιορκημένους και που τραγούδησε ο αξέχαστος Ξυλούρης : Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει·
Την ίδια ακριβώς τακτική κουκουλώματος με την Ελληνική Εκκλησία ακολουθεί και η Κυπριακή. Πέντε μητροπολίτες απάλλαξαν τον ιερέα-θετό πατέρα της Έλενας Φραντζή, που την κακοποιούσε σεξουαλικά από 4 ετών, οδηγώντας την στην αυτοκτονία , όπως γράφω στο Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΥΛΙΣΜΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.


Σε ηλικία 10 ετών η Έλενα Φραντζή κατήγγειλε την κακοποίησή της στις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Και το μαρτύριο συνεχίστηκε μέχρι την ενηλικίωσή της. Στα 18 της επανήλθε με νέα καταγγελία, μια καταγγελία που έφερε στα δικαστήρια τον θετό της πατέρα. Η κυπριακή Δικαιοσύνη έστειλε τον ιερέα για 2 χρόνια στη φυλακή. Το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και μάλιστα επέστρεψε και στα καθήκοντά του. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Έλενα.
Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στον σάτυρο ιερέα!
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου