Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ



1-Αυτές τις μέρες προσπαθώ να βάλω σε κάποια τάξη τα αγαπημένα που έχω μαζέψει, και να ταξινομήσω σε φακέλους.

Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά το έχω συγκεντρώσει από την καθημερινή στήλη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ WWW. Τελειακαιπαυλα.ΕΝΕΤ που επιμελείται η Μαρία Μυστακίδου.

Στο παρελθόν ,επειδή παρακολουθώ καθημερινά την στήλη της, είχα κριτικάρει μια παρουσίαση που είχε κάνει για το εμβόλιο της γρίπης, αλλά άσχετα από αυτό, όσα χρόνια υπάρχει αυτή η στήλη η προσφορά της, σε όσους ασχολούνται με το ιντερνέτ,είναι πολύ μεγάλη.

Θα ήταν πολύ χρονοβόρο για όλους μας και θα χρειαζόταν να τρώμε αρκετή ώρα στο ψάξιμο για να εντοπίσουμε τόσα ποικίλα, ενδιαφέροντα και χρήσιμα sites.

Σας παραθέτω μερικά από τα πιο πρόσφατα sites που έχει δημοσιεύσει, και που ήδη χρησιμοποιώ.

www.printwhatyoulike.com για επιλεκτικό τύπωμα μόνο αυτού του μέρους που μας ενδιαφέρει.

www.imovietube.com Παλιές ταινίες ή ταινίες που δεν βγήκαν στους κινηματογράφους.

www.thetraveleditor.com για όσους ενδιαφέρονται για πληροφορίες για ταξίδια.

http://soluto.com/ Χρησιμότατο, επειδή σου εξηγεί γιατί καθυστερεί το PC μας να ξεκινήσει και σου υποδεικνύει ποιά προγράμματα μπορείς να σταματήσεις να τρέχουν με την έναρξη του.

,

,

vapsomalliades

The intelligent man finds almost everything ridiculous, the responsible man hardly anything. (Goethe, Reflections and Maxims)

2- http://vapsomalliades.blogspot.com/

Ένα εξαιρετικό μπλογκ είναι και το μπλογκ vapsomalliades στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε απολαυστικές παρουσιάσεις ξένων αλλά κυρίως Ελλήνων καλλιτεχνών και πολιτικών και άλλων που βάφουν τα μαλλιά τους!

Έτσι μπορείτε να διαβάσετε για τον Κωστόπουλο, τον Αντώνη Φούσα, τον Βοσκόπουλο, τον Σπηλιωτόπουλο όπως και για πολλούς άλλους.

Προεξέχουσα θέση μεταξύ των αυτών έχει, η μακροσκελέστατη μεν, αλλά σπαρταριστή περιγραφή του Αβραμόπουλου με τίτλο Δημητράκης ο Πολιτεύόμενος:η μικρή ιστορία ενός κατά φαντασίαν μεγάλου

Ο μπλόγκερ vapsomallias είναι προφανώς δημοσιογράφος που ξέρει από πρώτο χέρι τα πρόσωπα που περιγράφει και το πόσο σοβαρά είναι στην πραγματικότητα και διαθέτει ένα καυστικότατο χιούμορ που τσακίζει κόκαλα.

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το επίπεδο των σχολιαστών του μπλογκ ,που προφανώς και αυτοί στην πλειονότητα τους είναι δημοσιογράφοι, και το επίπεδο τους είναι από τα χειρότερα που υπάρχουν.

Η εμπάθεια, η χολή, το κατινίστικο κουτσομπολιό και η εμφανής ζήλεια τους για τους συναδέλφους τους που δικαίως ή αδίκως είναι προβεβλημένοι είναι τόσο εμφανής και τόση που δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Στο παραπάνω ποστ για τον Αβραμόπουλο ένα μεγάλο μέρος από τα 182 !! σχόλια αφορούν διάφορους γνωστούς ή και άγνωστους σε μας δημοσιογράφους, και με κουτσομπολίστικο τρόπο γράφονται τα μύρια όσα ευτυχώς χωρίς σε αυτά να συμμετέχει ο vapsomallias.

Ενδεικτικά σας παραθέτω ελάχιστα από τα σχόλια που αφορούν πχ τον Χατζηνικολάου.

..

Πάντως, θεωρώ πως ο Χατζηνικολάου χρειάζεται επειγόντως διακοπές εφόσον κακαρίζει, πλέον, σαν ξιπασμένη γεροντοκόρη με την πρώτη ευκαιρία πoυ του δίδεται. Κάνε κάτι βρε Νίκο επιτέλους, βάλε ένα υπόθετο στην τελική, μπορεί να σου περάσει, who knows?

,

Οι άνθρωποι που έχουν νεύρα και ψυχολογικά προβλήματα δεν ηρεμούν μόνον με υπόθετο αλλά και με ένα καλοτοποθετημένο, "βιδωτό" κωλοδάκτυλο...

.

Εννοείται πως λέει ένα δυνατό ΟΧΙ σε τηγανητά και γλυκά. Άντε να χαρείς τη ζωή έτσι, αν δεν μπορείς να γευτείς τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Αφού δεν τρώγει, ελπίζω (και πιστεύω)να μπορεί τουλάχιστον να απολαμβάνει τον έρωτα. Σε όποια μορφή προκρίνει εκείνος ως την πιο ταιριαστή για τα γούστα του.

.

να ρωτήσω και κάτι άλλο-ο Νίκος φορούσε λευκές-πετσετέ κάλτσες ως φοιτητής.

.

Ορκίζομαι ότι θυμάμαι ακριβώς την εμφάνισή του: φουσκωμένο μαλλί με χωρίστρα, τεράστια γυαλιά κοκκάλινα, στο χέρι εφημερίδες, γαλάζιο πουκάμισο, μπλε σακάκι, μπλε παντελόνι, καφέ ανοιχτά (!) παντοφλέ πλατιά παπούτσια και...άσπρες κάλτσες.

.

Ο παλαιός ηχολήπτης του 984, και τώρα του real, Πάνος Παππάς, έχει πει γελώντας ότι ο Νίκος έχει και ένα κατά κάποιο τρόπο ορμονικό πρόβλημα: μυρίζουν πολύ έντονα τα πόδια του!!! Ετσι, βάζει ένα είδος ταλκ προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό και αντιαισθητικό πρόβλημα.

.

Να είναι όντως ορμονικό ή μήπως ο τηλεπαρουσιαστής πλένει μόνον ότι φαίνεται on camera και παραμελεί στα της καθαριότητας ότι βρίσκεται κάτωθεν του πάγκου;

.

Μου έχει πει η Ε.Σ. για τον Χατζηνικολάου, ότι ένα βράδυ, σε εκδήλωση κάποιου καναλιού που πήγε να τη φιλήσει κοινωνικά, μύριζε και το στόμα του.

.

Απόψε στο δελτίο του αλτερ ο νικολάκης μίλαγε τόσο παθιασμένα και θυμωμένα προς τον τράγκα που πραγματικά φοβηθήκαμε μήπως και από την πολλή ένταση... κλάσει.

.

.

.

3-Δυστυχώς ένα μπλογκ που είχαμε βασίσει πολλές ελπίδες για να μάθουμε τι έχει γίνει με τις προμήθειες του υπουργείου Υγείας ,το μπλογκ http://ermippos.blogspot.com/ και το οποίο είχα προβάλλει τον Μάιο με το ποστ μου ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ! σταμάτησε να μας ενημερώνει με τα τόσο χιουμοριστικά, αλλά με γεμάτα με σοβαρά στοιχεία, ποστ του, προφανώς επειδή Έρμιππος διαπίστωσε πως σε αυτή την χώρα ότι και όσα να καταγγέλλεις δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και τελικά δεν γίνεται τίποτα !

.

.

.

4-Είχα σκοπό να γράψω σχετικά με τον θάνατο του Ιωαννίδη αλλά με πρόλαβε η Μερόπη και είπε όλα όσα θα έγραφα και εγώ στο ποστ της Ο θανών ΔΕΝ δεδικαίωται....

Απλά μεταφέρω και εδώ το σχόλιο που άφησα εκεί .

Δεν ήταν μόνο εγκληματίας ήταν συγχρόνως και ηλίθιος.
Γράφει
χθες ο Μ.Δρουσιώτης:
Το 1974, λίγους μήνες μετά την κυπριακή τραγωδία, ο Μακάριος διηγήθηκε στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Οριάνα Φαλάτσι την εξής εμπειρία: Ενα πρωινό τον επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Δημήτριος Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Νίκο Σαμψών, για να του εκθέσει ένα σχέδιο που θα τακτοποιούσε το Κυπριακό μια για πάντα.
«Υποκλίθηκε μπροστά μου, φίλησε το χέρι μου με μεγάλο σεβασμό και είπε: "Μακαριώτατε, να το σχέδιο. Θα επιτεθούμε ξαφνικά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε όλο το νησί. Θα τους βγάλουμε μια για πάντα από τη μέση. Και θα ξεμπερδέψουμε". Εμεινα κατάπληκτος. Του είπα ότι δεν μπορούσα να συμφωνήσω μαζί του, διότι δεν μπορούσα να διανοηθώ την ιδέα να σκοτωθούνε τόσοι αθώοι άνθρωποι. Ξαναφίλησε το χέρι μου και έφυγε οργισμένος. Σας λέω, είναι εγκληματίας».

6 σχόλια:

  1. Ax, τι μου κανες σήμερα Αθόφοβε μου! Μπήκα στο http://vapsomalliades.blogspot.com/ και παρασύρθηκα. Έμεινα με τις ώρες εκεί μέσα. Πράγματι αυτός που το γράφει πρέπει να είναι δημοσιογράφος, γνωρίζοντας πολλα πράγματα εκ των έσω.
    Υ.Γ. Ευχαριστώ για την αναφορά στην ανάρτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ένα να τα δώ τα links Αθεόφοβε για να πάρω μια ιδέα. :-)

    Και πλην Μερόπης και enet, τα άλλα άγνωστα εντελώς.

    Καλημέρα σου
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Meropi-
    Άκριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ όταν το πρωτοβρήκα!

    Βάσσια-
    Απέκτησες υλικό για μελέτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθεόφοβε έχω πάθει πλάκα με το Βαψομαλλιάδες! Πρέπει να διαβάζω τις τελευταίες 2 ώρες. Και τα κείμενα, αλλά και πολλά από τα σχόλια (που συνήθως ξεφεύγουν) είναι σπαρταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γνώμη μου για τον Ιωαννίδη είναι πως πρόκειται όχι περί ενός συνειδητού προδότη ή εγκληματία αλλά περί ενός φανατικού βλακός!
    Κι ένας φανατικός βλάκας μπορεί να κάνει μεγάλο κακό και μεγάλα εγκλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NdN-
    Βλέπεις ότι με το χιούμορ πόσα πράγματα μπορείς να πεις που αλλιώς δύσκολα λέγονται;

    Ασκαρδαμυκτί-
    Και καλά αυτός,όλοι αυτοί που τον θεωρούσαν αρχηγό τους δεν ήσαν του αυτού πνευματικού επιπέδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή