Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΗ Η ΗΛΙΚΙΑ !



Οι περισσότερες γυναίκες όταν είναι πολύ νέες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουν την ηλικία τους.
Όσο περνούν όμως τα χρόνια αρκετές αποφεύγουν να θίξουν σε συζητήσεις αυτό το θέμα, και όταν τελειώνουν τα άντα και αρχίζουν τα ήντα τότε μερικές αρχίζουν και εξωραΐζουν την πραγματικότητα επιλέγοντας σαν ημερομηνία γεννήσεως αυτήν που θα προτιμούσαν να έχουν γεννηθεί.
Έτσι μια φορά όταν ο πατέρας μου σε μια κουβέντα είπε ότι ήταν συμμαθητής στο σχολείο με μια παρευρισκομένη κυρία, αυτή τον διόρθωσε με αυστηρότητα λέγοντας ότι δεν θυμάται καλά, πως όταν αυτός πήγαινε στην 6η τάξη τότε αυτή πήγε στην 1η οπότε και τον γνώρισε !
Στις εκλογές του 1956 ψήφισαν για πρώτη φορά καθολικά σε όλη την Ελλάδα οι γυναίκες .
Όπως είναι ευνόητο έπρεπε για να ψηφίσουν να αποκτήσουν εκλογικό βιβλιάριο και να έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους .
Έλα όμως που σε αρκετές δεν άρεσε να γράφει την ημερομηνία γέννησης τους το βιβλιάριο και έτσι να βλέπει η επιτροπή στο εκλογικό τμήμα, ιδίως στα μικρά μέρη που γνωρίζονται μεταξύ τους, πότε έχει γεννηθεί η καθεμία !
Οι προτάσεις λοιπόν για να αποκτήσουν οι γυναίκες εκλογικό βιβλιάριο ήταν να αναγράφεται στην θέση της ηλικίας -η νόμιμη ή να μην αναγράφεται καθόλου η ηλικία!
Μπορεί σήμερα αυτές οι αντιλήψεις να φαίνονται, και να είναι πράγματι ξεπερασμένες, όμως εκείνη την εποχή ήσαν αρκετά εδραιωμένες .
Η μάνα μου, ένα άτομο με πολύ προωθημένες ιδέες για την εποχή της, ήταν ανοικτή σε όλα τα σύγχρονα ρεύματα και τις νέες ιδέες αλλά παρ' όλα αυτά η ημερομηνία γέννησης της αποτελούσε ένα επτασφράγιστο μυστικό και τεχνηέντως απέφευγε πάντα να αναφερθεί σε αυτήν !
Είχε δε καταφέρει, με την βοήθεια του θείου μου που ήταν δικαστικός, αυτή και η αδελφή της να αποκτήσουν ταυτότητες με την επιθυμητή σε αυτές ηλικία γεννήσεως, οπότε ούτε λίγο ούτε πολύ βάσει της ταυτότητας είχε πάρει πτυχίο ιατρικής στα 18!
Όταν πέθανε ο πατέρας μου επειδή ήμουνα σίγουρος ,χωρίς όμως να το έχουμε συζητήσει ποτέ, ότι θα ήθελε μια κηδεία που να την θυμούνται οι φίλοι και γνωστοί του, διάλεξα ένα φέρετρο από μαόνι που είχε την ίδια τιμή που κάνει ένα σκρίνιο, φρόντισα για τάφο στο Α' Νεκροταφείο, και να τον ψάλει μετά τους επικήδειους λόγους ένας μεγαλοπρεπής, λόγω κοιλιάς από την πολλή νηστεία, μητροπολίτης, τη συνοδεία χορωδίας από ψαλτάδες.
Η μάνα μου αντίθετα επιθυμούσε ,όταν πεθάνει ,το πτώμα της να πάει στο ανατομείο και με μεγάλη απογοήτευση της είπαν από εκεί ,όταν τους πήρε τηλέφωνο για να μάθει την διαδικασία, ότι δεν θέλουν πτώματα ηλικίας άνω των 80 ετών.
Έτσι λοιπόν όταν πέθανε φρόντισα για μια απλή κηδεία και ένα απλό τάφο.
Όταν πήγα στον μαρμαρά για την πλάκα με ρώτησε τι να γράφει επάνω και του είπα:
-Το ονοματεπώνυμο της μόνο και από κάτω ιατρός.
-Να μην βάλουμε από κάτω ημερομηνία γέννησης και θανάτου;
-Όχι. (Πώς να του πω πως αν έβαζε την ημερομηνία γέννησης θα ήταν ικανή να σηκωθεί σαν ζόμπι να την ξηλώσει και στην συνέχεια να τρίζουν στον τάφο τα κόκαλα της στην αιωνιότητα;)
-Να βάλω τότε ένα σταυρό;
-Όχι.
-Μα μόνο 3 χιλιάδες θα κοστίσει!
-Όχι, δεν θέλω. (Άντε τώρα να του εξηγείς ότι δεν είχε σε όλη της την ζωή καμία σχέση με θρησκείες και παπάδες!)
Μου έριξε ένα πλήρως επιτιμητικό βλέμμα απόλυτα σίγουρος πλέον ότι έχει μπροστά του ένα τελείως τσιφούτη γιό που τσιγκουνεύεται να πληρώσει ένα σταυρό για τον τάφο της μάνας του!
Από νέα η μάνα μου, πάντα πρόσεχε την εμφάνιση της και όταν βρισκόταν χειρουργημένη στο νοσοκομείο δύο χρόνια πριν να πεθάνει, όταν ήταν ήδη 84,είχε θιγεί βαθύτατα όταν μια αδελφή την είπε ,γιαγιά αντί για κυρία!
Το μόνο λοιπόν που φρόντισα και τόνισα στον δενθαπεθάνουμεποτέκουφάλα, νεκροθάφτη ήταν ότι θέλω να την μακιγιάρει σωστά κάποιος καλός τεχνίτης και ας ζητήσει όσα θέλει.
Έτσι είχα την ικανοποίηση, που πιστεύω ότι και αυτή την ίδια θα είχε, να αναφωνήσουν όλες κωλόγριες που έσκυψαν με περιέργεια να την δουν όταν άνοιξαν το φέρετρο:
-Καλέ σαν ζωντανή είναι!
Όλα αυτά τα σχετικά με την μητέρα μου και την ηλικία, που πίστευα ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί, μου ξαναήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα ότι υπήρξαν προσφυγές των ιατρικών συλλόγων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γιατί πλέον στις συνταγές είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΜΚΑ τόσο του γιατρού όσο και του ασθενούς και του φαρμακοποιού.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι τα πρώτα νούμερα του ΑΜΚΑ είναι η επακριβής ημερομηνία γέννησης του καθενός μας!
Έτσι λοιπόν μόλις βλέπεις ένα ΑΜΚΑ βλέπεις και το πότε γεννήθηκε ο καθένας με ημερομηνία, μήνα και έτος!
Φαίνεται λοιπόν πως εκτός του γυναικείου πληθυσμού και πολλοί άνδρες που νεάζουν δεν είναι και πολύ ευτυχείς να μοστράρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο η ηλικία τους.
Πολλοί δε από τους νεάζοντες είναι αυτοί που επιμελώς βάφουν και τα μαλλάκια τους σε διάφορα χρώματα από το κορακί μέχρι το κομοδινί ,οι λεγόμενοι και βαψομαλλιάδες, που προκάλεσαν και την δημιουργία του ομώνυμου μπλογκ στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον ευφυή και σατιρικό τρόπο που περιγράφονται διάφορα γνωστά πρόσωπα.
Βέβαια τελικά η Αρχή αποφάνθηκε πως δεν θίγεται η προσωπικότητα κανενός με την αναγραφή του ΑΜΚΑ και έτσι αυτή παραμένει υποχρεωτική.
Ελπίζω πάντως ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί και η πολυφαρμακία γιατί πολλοί γιατροί που για ψύλλου πήδημα γράφουν μια συνταγή τώρα θα είναι πιο μετρημένοι.
Πάντως η μάνα μου μάλλον θα προτιμούσε να βγει στην σύνταξη παρά να μοστράρει καθημερινά την ημερομηνία γέννησης της!
Η μάνα μου, το καλοκαίρι πριν να την χάσουμε, με το αγαπημένο της τζόκεϊ καπελάκι που το φόραγε πάντα όταν ήταν αχτένιστη!

19 σχόλια:

  1. οπότε ούτε λίγο ούτε πολύ βάσει της ταυτότητας είχε πάρει πτυχίο ιατρικής στα 18!..........


    Χα χα χα χα χα καλοοοοοοοοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η δική μου μάνα κρύβει την ηλικία της, κυρίως όμως για να μην δίνει λαβή για σχόλια σχετικά με τις δύο και πλέον δεκαετίες που την πέρναγε ο μπαμπάς μου.

    Νομίζω ότι είναι βαθιά ριζωμένο στο μυαλό μας το στερεότυπο ότι γυναίκα σημαίνει (μόνο) αναπαραγωγή και συνεπώς κοντά ή μετά την ημερομηνία λήξης της, οι γυναίκες αισθανόμαστε σαν ληγμένα τρόφιμα. Φυσικά, είναι στη φύση της γυναίκας να είναι ματαιόδοξη και να επιδιώκει το θαυμασμό του άλλου φύλου, το οποίο και αυτό κατατείνει στην απόκρυψη της ηλικίας.

    Προσωπικά σκέφτομαι εφεξής (διότι πλησιάζω το ορόσημο των πρώτων -άντα και με περιμένει ίλιγγος από όσο μου έχουν πει) να λέω περισσότερα χρόνια από τα πραγματικά, ώστε να προκαλώ την έκπληξη με την καλή κατάσταση στην οποία διατηρούμαι! Πως λέγεται αυτό γιατρέ μου, διαστροφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο θεός να την συγχωρέσει τη μάνα σου, συμπαθέστατη και απο ότι καταλαβαίνω, "άπαιχτη".
    Ας της πάρουν όλες τις χάρες οι απόγονοι!!!

    Ο αδελφός της γιαγιάς μου, πρόεδρος στο Κόρθιον Ανδρου, δεν ξέρω πόσα χρόνια ως το 66, ρώταγε την νεάνιδα, πόσο χρονών να την γράψει στο χαρτί για τον γάμο. Υστερα το μισο χωριό αναρωτιόταν, γιατι΄δεν γενάνε αυτές απο εκεί. Πως να γεννήσουν στα 45, όταν τις έγραφε 35?


    Eλα εσύ να ρωτήσεις τον πατέρα μου, πόσων ετών είναι! ως 35, στην καλύτερη.
    Στην μόνη περίπτωση που θυμώνει και φωνάζει μέσα στα μούτρα μου είναι όταν του λες στις 11 το βράδυ "άς το κάτω τόσο παγωτό, θα πάθεις τίποτα" (αφού έχει φάει τον άμπακο και γουρλώνει τα μάτια και φωνάζει "είμαι 77 πόσα χρόνια ακόμη θα τρώω - ένα βαθύ πιάτο παγωτό-"
    άει συνεννοήσου!!!

    Για τα μαλλιά, μας (του πατέρα) έχω να πω ότι τα έβαφε ως τα 72 περίπου, καστανόξανθα, αλλά τον πείραξε η μπογιά στο δέρμα και έπαθε ξηροδερμία και το σταμάτησε... Γιατί τον φώναζαν γέρο... με τα άσπρα.... μη χ@@@

    την καλημέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααχ και να ήξερε η αρχόντισσα πως δημοσιοποίησες τα μυστικά της.... α, α, αχ...
    ;-))))

    Η πολυφαρμακία μια από τις μεγάλες πληγές της κατάντιας του ΕΣΥ, αλλά αυτό είναι άλλη και μεγάλη ιστορία...

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι το γεγονότα που περιγράφεις είναι κοινά σε όλες τις οικογένειες και θα ήθελα με τις ιατρικές σου γνώσεις να μου εξηγήσεις το βιβλικό όπως το αντιλαμβάνομαι με την απλοική μου λογική φαινόμενο, το πως δηλαδή η μία μου αδελφή ήταν συνομίληκη της πεθεράς της που είχε γενήσει τον γυίο της στα 16(!) και η άλλη να είναι η μητέρα του μεγάλου της αδελφού (?)

    Συν-φαλακρός γείτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλοι θέλουν να ακουν ότι φαίνονται λιγότερο απ'οτι πράγματι είναι.Οι γυναίκες,γνωρίζοντας πολύ καλά οτι αυτό που "πουλάνε" σε πρώτη ανάγνωση είναι η εμφάνιση και η σχετική νεότητα,έχουν παρα πάνω λόγους να καταπολεμούν τον Πανδαμάτωρα Χρόνο.
    Τώρα,είναι άλλο να βλέπει την ηλικία σου ο εκλογικός αντιπρόσωπος μια φορά κάθε 4 χρόνια κι αλλο να την έχει τυπωμένη καθένας απ τους 30 ασθενείς που βλέπεις κάθε μέρα.Υποθέτω οτι δεν θα είχε κανείς ιατρός προβλημα αν ο ΑΜΚΑ ήταν ένας τυχαίος 11 ψήφιος αριθμός που δεν θα μαρτυρούσε προσωπικά του δεδομένα.Σ'εναν νέο γιατρό ο ΑΜΚΑ θα "μαρτυρά" την (αληθινή ή προσλαμβανόμενη απειρία του) και ένας ώριμος που όμως θέλει να παραμείνει μάχιμος θα χάνει ενδεχομένως πελατεία εξαιτίας της αποκάλυψης της ηλικίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια λύση θα ήταν τα νούμερα έτους, μηνός και ημέρας να γράφονται με λατινικούς αριθμούς! Εγώ πχ, ως MCMLVIIIXIXXX, προσθέτω και ένα κάποιο ζε-νε-σε-κουά εγκυρότητας και σημασίας! Πάντως, σκεπτόμενος ότι ο άνθρωπος είναι ων συναισθημάτων και όχι λογικής, συμφωνώ με την μητέρα σου, η οποία φαίνεται και ακούγεται ως άνθρωπος αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρίκη Ματαλλιωτάκη-
    Ούτε παιδί θαύμα να ήτανε!

    ESKARINA-
    Στα πρώτα άντα δεν έχει κανενας πρόβλημα!
    Από τα δεύτερα και μετά αρχίζουν τα δύσκολα!

    Ζουζούνα-
    Εμένα πάντως αν της έλεγες πως -εσείς είσαστε νεωτάτη!-της έμπαινες στην καρδιά της!

    ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ-
    Η ίδια μου είχε πεί μια μεγάλη κουβέντα που ακόμα την θυμάμαι: θάρθει κάποτε η στιγμή που το μεγαλύτερο μυστικό σου θα το πετάξεις απ΄το παράθυρο!
    Γι΄αυτό λοιπον και εγώ το πεταξα!

    Συν-φαλακρός γείτων-
    Αυτά τα ερωτήματα έπρεπε να τα θέσεις στην μάνα μου που την ήξερες καλά να σου τα απαντήσε

    squarelogic-
    Εύλογη η παρατήρηση σου αλλά όπως είδες απορρίφτηκε!

    thinks-
    Αυτό θα ήταν μια καποια λύση που λέει και ποιητής,αλλά τελικά όποιος είναι περίεργος μαθαίνει και τους λατινικούς αριθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν μια πολύ νέα γκαρσόνα στην Αμερική μου ζήτησε άδεια οδηγήσεως για να ελέγξει την ημερομηνία γεννήσεως, ότι ήμουν πάνω από 21 για να πάρω αλκοολικό ποτό, χάιδεψα τα γκρίζα μου γένια, χαμογέλασα και την ρώτησα αν είχε σχέδια για το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και με τη συνταξιοδότησή της τι έγινε αθεόφοβε; Αφού είχε παραποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητά της θα πρέπει να βγήκε στη σύνταξη γύρω στα εβδομήντα.
    Μου ήρθε στο μυαλό η συγκεκριμένη ερώτηση εξ αιτίας μιας γειτόνισσάς μου, που βγήκε στη σύνταξη με μειωμένο όριο ηλικίας (έτσι είπε), αλλά αυτό έγινε επειδή ο πρόεδρος του χωριού της στα Τρίκαλα την έγραψε, από λάθος, δέκα χρόνια μεγαλύτερη!
    Τι τα θες τι τα γυρεύεις όμως, το πρόβλημα της ηλικίας δεν είναι στο αν γνωρίζουν οι γύρω σου πόσων χρόνων είσαι αλλά το πώς ζεις και συμπεριφέρεσαι.
    Βλέπω πολλούς τριαντάρηδες με νοοτροπία εξηντάρη και εβδομηντάρηδες που τύφλα νάχουν οι δεκαοχτάρηδες!
    Ένα ζωντανό παράδειγμα, μέσα σε όσα άλλα, είναι ο Νίκος Δήμου…
    Και για να μη ξεχνιόμαστε: η μάνα σου αν ήξερε ότι κοινοποίησες το μυστικό της…θα σε αποκλήρωνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. thinks-
    Πάντως το θέμα που εθιξε παραπάνω ο squarelogic υφίσταται.
    Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας είχα αφήσει μουστάκι για να φαίνομαι μεγαλύτερος!

    KOYKLITIS-
    Τα ταμεία έτσι και αλλιώς έχουν την πραγματική ηλικία και τα αντίστοιχα χρόνια που έχουν κάνει κρατήσεις.
    Έτσι και αλλιώς όμως κάπου στα 55 πήρε μειωμένη σύνταξη όταν πλέον μόλις τότε είχε εκπληρωθεί το μεγάλο όνειρο της ζωής της.
    Να μείνει σε δικό της σπίτι και όχι στο νοίκι!
    Δεν θα με αποκλήρωνε όμως γιατί ευτυχώς και οι δύο μου γονείς είχαν πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα του χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μιά χαρά ξηγημένη ήτο η μητέρα.
    Αλλά και σεις δεν πηγαίνετε καθόλου πίσω,αν κρίνω από την τελευταία φροντίδα που της χαρίσατε.
    (και εδώ που τα λέμε, δύσκολα θα ταιριάζατε σε άλλη μητέρα)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αθεόφοβε μου,
    Χα χα χα χα! Μεγάλες ομοιότητες βλέπω μεταξύ της μητέρας σου και της δικής μου (που είναι 79 χρόνων)! Πριν λίγο καιρό μ΄ έβαλε να της γράψω μια επιστολή διαμαρτυρίας προς κάποιον Υπουργό για ένα θέμα που απασχολούσε τη γειτονιά που μένει και φυσικά την ίδια και τον πατέρα μου (που είναι 87 χρόνων). Στο κείμενο λοιπόν της επιστολής έγραφα μεταξύ άλλων «είμαστε δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι που ενοχλούνται ιδιαίτερα από το πρόβλημα που σας περιγράφω παραπάνω….». Ε, λοιπόν είπε στην αδελφή μου ότι δεν περίμενε ποτέ να την χαρακτηρίσω ηλικιωμένη και θα σκεφτεί αν θα στείλει στην επιστολή!!!!!!
    Υ.Γ. Μέχρι στιγμής δεν κρύβω την ηλικία μου (είμαι 58 χρόνων), προς μεγάλη θλίψη και της μητέρας μου και της αδελφής μου, οι οποίες φοβούνται ότι λέγοντας εγώ την ηλικία μου, ο κόσμος θα μαντεύει και τη δική τους ηλικία. Χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. demetrat-
    Είχε μια μοναδική ικανότητα να με αντιμετωπίζει, παρ΄ότι μοναχογιός,με ψυχραιμία και λογική χωρίς την υπερπροστασία των περισσότερων Ελληνίδων μητέρων.
    -Δεν με κυνήγησε ποτέ να ντυθώ μην κρυώσω.
    -Πάντα μου έβαζε λιγώτερο φαγητό στο πιάτο για να μην παχύνω!
    -Οταν τσαλαβούταγα,πραγμα που με ευχαριστούσε,όταν πηγαίναμε εκτός εποχής στην θάλασσα πιτσιρικάς ,δεν με κυνηγούσε τσιρίζοντας,απλά είχε φροντίσει να έχει μαζί της άλλη μια αλλαξιά ρούχα.
    -Δεν έκανε ποτέ έλεγχο στις παρέες μου και το που πήγα, γιατί μου είχε εμπιστοσύνη.
    -Η μόνη της ανησυχία ήταν ότι μικρός δεν μου άρεσε το πλύσιμο, αλλά την καθησύχασε ο θυμόσοφος πατέρας μου λέγοντας της:
    -Αστον θα αρχίσει να πλένεται όταν θα μυρίσει γυναίκα!
    (Κάτι ήξερε φαίνεται!)

    Meropi-
    Η γυναίκα μου που δεν έκρυψε ποτέ την ηλικία της,γιατί και να ήθελε δεν θα μπορούσε αφού έιμαστε συμφοιτητές,δεν φτάνει ότι την λέει, προσθέτει ακόμα ότι είναι η μεγαλύτερη από τις δύο αδελφές της και τον βενιαμίν αδελφός της και εξηγεί ότι όλα τα 4 αδέλφια έχουν γεννηθεί με 4 χρόνια διαφορά το ένα από το άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν άκυρο, το παραπάνω σχόλιο μου περί στερεοτύπου. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η απόκρυψη τςη ηλικίας στις γυναίκες είναι εγγεγραμμένη στο γενετικό υλικό μας! Απόδειξη; Ακόμη και τώρα που - υποτίθεται - δεν κρύβω την ηλικία μου, έγραψα παραπάνω ότι πλησιάζω τα ΠΡΩΤΑ - άντα, τρομάρα μου! Γίνομαι 37 τον Ιανουάριο (ουφ, το είπα)! (κι άλλο παιδί - θαύμα, πτυχίο νομικής στα 12).

    Η μόνη ένσταση που έχω για την ημερομηνία γέννησης στον ΑΜΚΑ είναι το γεγονός ότι το ίδιο στοιχείο (ημερομοχρονολογία γέννησης) χρησιμοποιείται σε μερικές περιπτώσεις για την ταυτοπροσωπία (π.χ. σε τηλεφωνική επικοινωνία με τράπεζα για την αλλαγή διευθύνσεως αποστολής λογαριασμών κάρτας, ένα από τα στοιχεία που μου ζήτησαν για να επιβεβαιώσουν ότι όντως ήμουν ο κάτοχος της κάρτας ήταν η ημερομηνία γέννησης). Και μην ξεχνάμε ότι μερικοί internet illiterate χρησιμοποιούν την ημερομηνίας γέννησης ως password!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ESKARINA-
    Δηλαδή υποσυνείδητα εσύ κατάφερες να αλλάξεις το "Γλώττα λανθάνουσα τ΄ αληθή λέγει" σε "Γλώττα λανθάνουσα τα επιθυμητά λέγει"!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταπληκτική η μαμά Αθεοφοβε (όπως και της Μερόπης που "παρεξηγηθηκε" με το "ηλικιωμένοι")!

    Η μάνα μου δεν κρύβει την ηλικία της προς τεράστια απογοητευση των φίλων της από το Γυμνάσιο που κρύβουν ότι μπορούν. Μάλιστα μία την φοβίζει ότι έτσι και την ξαναπεί θα σταματήσουν να την παίρνουν μαζί τους στις βόλτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ουδείς τέλειος φίλε Αθεό, εκείνο που κράτησα ειναι πως ηταν άνθρωπος προοδευτικός. Καλό αυτό. Νάσαι καλά.

    ---------
    Μου λέει λοιπόν η μάνα μου το καλοκαίρι. Εμαθα λέει πως η Αντζελίνα Τζολί έκανε 16 πλαστικές. Με τόσες πλαστικές, μου λέει, γίνομαι και εγώ ωραία. Σηκώθηκα τότε, μου αφηγείται, κοιτάζομαι στον καθρέφτη, τί να αφήσω, τί να αλλάξω. Τσεκάρω βυζιά, κώλο, μπούτια, χέρια, μύτη, χείλη, δόντια, και καταλήγω στο συμπέρασμα πως θα κρατούσα τα δυό μου γόνατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. NdN-
    Εδώ που τα λέμε είναι αποτελεσματική η απειλή!

    Locus Publicus-
    Σοφή η μήτηρ αλλά δεν την βλέπω να παίζει σε καμία ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή