Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΑ



Η εποχή μας διακρίνεται από έλλειψη ηγετών στην Ευρώπη με προσωπικότητα και ικανότητες, ακόμα και στο στοιχειώδες επίπεδο του να κάνουν μερικές απλές επάλληλες σκέψεις για το τι συνέπειες θα έχουν οι πράξεις τους.
Όταν βλέπεις πχ τόσα χρόνια να επιπλέει ένας ανεκδιήγητος Πορνόγερος στην Ιταλία ή ο Γάλλος Κούγιας λόγω προσωπικότητας και αναστήματος στην Γαλλία, κοντεύεις πλέον να πιστέψεις ότι ήταν αναπόφευκτο η Ελλάδα να έχει ηγέτες του διαμετρήματος ενός Καραμανλή και μετά καπάκι ενός Παπανδρέου.
Βέβαια και στην υπερδύναμη, που ένα σημαντικό ποσοστό από τους πολίτες της είναι η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα αφού θαυμάζουν μια Πέιλιν, δεν θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο ηγέτη από κάποιον που παλινωδεί συνέχεια σαν τον Ο' Μπάμια.
Όλα αυτά λοιπόν τα φρούτα που τους αρέσουν τα αρκτικόλεξα και μας αποκαλούν PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain) μιας και πήραν με το μέρος τους την Ιταλία θα μπορούσαμε και μείς να τους ονομάσουμε FRUIT (FRance,USA,ITaly) αν και το FUCK (France, USA, Canada, Katar) θα ήταν εξίσου περιεκτικό.
Αυτά λοιπόν τα FRUIT, FUCK την ατυχία μου που έλεγε και η μακαρίτισσα η Μαλβίνα, τα έπιασε ο πόνος για τους Λίβιους αμάχους των αντικαθεστωτικών που τους βομβαρδίζει ο Καντάφι με δολοφονικές βόμβες οπότε άρχισαν και αυτοί να βομβαρδίζουν δημοκρατικά τους καθεστωτικούς αμάχους με ανθρωπιστικές βόμβες για να μην μείνουν και αυτοί παραπονεμένοι.
Βέβαια είναι από όλους αντιληπτό πως τα FRUIT, όπως ακριβώς δεν προτίθενται αφιλοκερδώς να βοηθήσουν οικονομικά τα PIGS αλλά προφανώς σκοπεύουν να τα ξεζουμίσουν με ανθρωπιστικά δάνεια, δεν τους έπιασε η κωλοπιλάλα να σώσουν τους αμάχους της Λιβύης αλλά τις εταιρείες πετρελαίου τους από τον Καντάφι.
Και αυτό έγινε ακριβώς μετά την συνέντευξη που έδωσε ο παρανοϊκός Τσαμαχίριος στην γερμανική τηλεόραση και ορθά κοφτά ξεκαθάρισε πως τα FRUIT θα πρέπει πλέον να τρέξουν να βρουν πετρέλαιο αλλού, γιατί θα δίνει μόνο στα BRIC (Brazil, Russia, India,China)
Aκριβώς για αυτό τον λόγο τα BRIC, σε αντίθεση με τα FRUIT και τα PIGS, που αναγκάστηκαν με μαύρη διάθεση να συναινέσουν και αυτά στους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς, ήσαν οι τέσσερις FUCK από τις πέντε αποχές στο ψήφισµα 1973 του ΟΗΕ.(France, USA, Canada, Katar).
Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ξαναγίνει τέτοια τραγική επέμβαση σε ξένα χωράφια με τα FRUIT ή FUCK να βομβαρδίζει ο καθένας ανοργάνωτα όπου βρει, χωρίς να ξέρει τι και ποιόν υποστηρίζει ακριβώς σε μια εμφύλια διαμάχη, τα PIGS (χωρίς το Ι) να μην θέλουν αλλά να εξαναγκάζονται να βοηθούν, τα BRIC να αντιτίθενται αλλά μόνο στα λόγια και τα λαμόγια ΜΕRD ,που θυμίζουν την περίφημη λέξη του Καμπρόν, να παίζουν το δικό τους παιχνίδι.
Ποιά είναι τα ΜΕRD ; Μα ποιά άλλα από Merkel και ERDogan !
Μόλις δε αυτή την στιγμή που γράφω βλέπω στην τηλεόραση και εκείνη την σουφρόστομη Χίλαρυ να μας ενημερώνει πως επιτέλους θα αναλάβει στην ουσία τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς η φιλανθρωπική οργάνωση του ΝΑΤΟ.
Το τραγικό δε είναι πως ονόμασαν όλη αυτή την επίθεση Αρχή της Οδύσσειας χωρίς να καταλαβαίνουν πως είναι πράγματι η αρχή μιας Οδύσσειας για όλη την Ευρώπη !
Ως γνήσιοι ανιστόρητοι δεν γνωρίζουν ότι ο Οδυσσέας μέχρι να γυρίσει στην Ιθάκη έκανε αρκετά χρόνια περιπλανώμενος.
Δεν σκέφτηκαν λοιπόν πως οι αντίθετοι αυτού που τελικά θα επικρατήσει στην Λιβύη, μαζί με κάνα εκατομμύριο Αιγύπτιους που δούλευαν εκεί, θα αρχίσουν περιπλανώμενοι να προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη σαν λαθρομετανάστες.
Δεν σκέφτηκαν πως όπως ακριβώς στο Ιράκ έτσι και στην Λιβύη, πριν να εισβάλουν δεν υπήρχε μουσουλμανικός φονταμενταλισμός ο οποίος αναπτύσσεται όταν οι μουσουλμάνοι βλέπουν τους Ευρωπαίους σαν τους παλιούς σταυροφόρους, όπως και στην πραγματικότητα εδώ που τα λέμε είναι, να εισβάλουν στις χώρες τους.
Αλλά ποιός περιμένουμε να τα σκεφτεί αυτά ο γεροραμολί που το μόνο που σκέφτεται είναι με το κάτω κεφάλι πως θα τον ακουμπήσει σε κανένα ξέκωλο, ή ο άλλος που όλη του η φροντίδα είναι να μεγαλώνει τα τακούνια του για να φτάσει το ύψος της Κλάρας ενώ κινδυνεύει να βρεθεί στις εκλογές τρίτος μετά την κόρη του Λεπέν;
Η τραγική δε κωμωδία θα είναι πως όλοι αυτοί οι αξιοθρήνητοι μνηστήρες των πετρελαίων δεν αποκλείεται να βρεθούν να ξαναγλύφουν κάτω από μια τέντα η τον ίδιο τον αδίστακτο Καντάφι ή κάποιον αντίστοιχο Κανταφίσκο που μπορεί να μην έχει πλέον αεροπορία στον αέρα αλλά θα έχει για χρόνια σίγουρα φτηνό και καλό πετρέλαιο κάτω από τα πόδια του!

14 σχόλια:

  1. Πολύ καλά. Πάντως έχει πολύ πλάκα να παίζεις με αρτικόλεξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο το αρθρο και ακομα καλυτερα τα αρτικόλεξα!

    Μια παρατηρηση: Συμφωνω πως κανεις απο τουτους δεν ξερει τι κανει και πως να τοκανει κει περα.

    Φτασαμε στο σημειο οι Αμερικανοι να ...στηριζουν την ιδια πλευρα με την ...Αλ Κάιντα. Το δε γεγονος πως η Βεγγαζη εχει το ρεκορ ως πολη σε αντιαμερικανους ανταρτες στο Ιρακ τα κανει ακομα πιο μπερδεμενα. Γι αυτο και λεω πως στην ουσια ολοι συρθηκαν σε αυτο και ενδεχεται τα πραγματα να παρουν διαφορετικη τροπη απ οτι συνηθως (μπαμ μπουμ και ισοπεδωση). Ιδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικός και απόλυτα σωστός.

    Άλλωστε, με το πετρέλαιο να ακριβαίνει και να εξαντλείται, ένας πολιτισμός που εξαρτάται αποκλειστικά από το πετρέλαιο, και δεν έχει ούτε χρόνο πλέον ούτε χρήματα να εφεύρει καινούργιες βιώσιμες τεχνολογίες (που όχι μόνο να εξαρτώνται από άλλα καύσιμα αλλά να αντικαταστήσουν, με υλική έννοια και έννοια κόστους αντικαταστάσεως, τις υπάρχουσες μηχανές ανά την υφήλιο), βρίσκεται στην αρχή του πανικού που φέρνει σπασμωδικές κινήσεις πριν έρθει το χάος. Η ανθρωπότητα μάλλον θα το ξεπεράσει -δεν θέλω να είμαι προφήτης καταστροφής, αλλά, όταν, η αξιοκρατία στον κόσμο περιέλθει στο ποιός έχει ενέργεια και ποιός δεν έχει, και ποιός μπορεί να την αγοράσει, σίγουρα κάποιο στένεμα θα περάσει ο πολιτισμός μας. Χωριό, ζωή από τη γη, τζάκι, και ξύλα, λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο δείμος-
    Πράγματι το διασκέδασα!

    Zaphod-
    Ο δόλιος και πανπόνηρος Καντάφι συνέχεια λέει αυτό που τους πονάει πως δηλαδή οι αντίπαλοι του είναι η Αλ Κάιντα!

    thinks-
    Το θέμα εδώ είναι πως σε μεγάλο βαθμό αυτή επίθεση δεν είναι μόνο για το πετρέλαιο αλλά και για την πολιτική επιβίωση του Σαρκοζί που αμέσως αυξήθηκαν τα ποσοστά αποδοχής του όπως και το ίδιο του Μπερλουσκόνι. Αντίθετα οι Γερμανοί που δεν είναι το ίδιο θερμοκέφαλοι δεν άφησαν την Μέρκελ να συμμετάσχει στο πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ που έφτασε η κατάσταση στην Λιβύη “κάποια” σφαγή είναι σχεδόν αναπόφευκτη, όποιος και να επικρατήσει.
    Όσοι περισσότεροι νεκροί κλπ...τόσο μεγαλύτερα και αγριότερα αντίποινα θα ακολουθήσουν από τους νικητές.

    Δεν πείθομαι ότι έγιναν όλα μόνο για τα πετρέλαια, και ο Καντάφι μια χαρά τα πουλούσε στους Ευρωπαίους , δεν είναι η πρώτη φορά που είναι εξαιρετικά πολύπλοκος ο κόσμος στα μέρη μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέστα χρυσόστομε.
    Αν σκεφτείς δε, πως εδώγια παραπέρα έχομεν και κάτι κατεχόμενα ,γιά τα οποία, καμμία κωλοπηλάλα δεν υπήρξε από όλους αυτούς τους ψυχοπονιάρηδες,τόσο περισσότερο αγριεύεσαι.
    Τα λαμόγια , δεν έχουν πιά ανάγκη από φερετζέδες.
    Αναλογίζομαι τι κόλπα κάνανε γιά μιά ψωροχούντα στην ελλάδα, γιά να μην φανούν, αντιλαμβάνεσαι πόσο μας έχουν χεσμένους σήμερα.Αναλώσιμοι είμαστε όλοι .
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αθεο-
    Μα νμζ πως και η ιδια η Αλ Καιντα "χαιρετισε" τους αντικανταφικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Δυτικοί δεν ξέρουν τι κάνουν!
    Οι Γάλλοι βόηθησαν την έξωση του Δυτικόφιλου Σάχη από το Ιράν και την εγκατάσταση του Χομεϊνί που ζούσε πρόσφυγας στο Παρίσι και είδαμε αυτά που είδαμε..Να καίνε οι Μουλάδες ανθρώπους επειδή μπήκαν σε κινηματογράφο!
    Οι Αμερικανοί έδιωξαν τον πλέον "Δυτικό" ηγέτη του Αραβικού Κόσμου (Σαντάμ Χουσεϊν) και έπεσαν στον βόθρο χωρίς να μπορούν να βγουν από εκεί επειδή θα μπει η Αλ Κάϊντα!
    Στην Αίγυπτο θα έχουμε τους αδελφούς Μουσουλμάνους και στην διχοτομημένη Λιβύη την Άλ Κάϊντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλά τους δίνεις μια γεύση 'απ το φάρμακό τους" με τα ρατσιστικά αρκτικόλεξα...
    Τώρα εμένα γιατί δεν μου φαίνεται τυχαίος (και καθολου καθησυχαστικός ο τίτλος της επιχείρησης στη Λιβύη?
    Μακάρι να τους φάνε οι Λαιστρυγόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. glam-
    Αυτό λίγο πολύ γράφω και στην απάντηση μου στον thinks.

    demetrat-
    Μάλλον πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

    Zaphod-
    Αυτό δεν το διαβασα,ούτε το άκουσα στις ειδήσεις αλλά είναι πολύ πιθανό,άλλωστε τι έχει να χάσει;

    ΒΑΡΔΑΚΑΣ-
    Το τραγικό είναι πως δεν έχουν ούτε απλη γνώση της αραβικής ψυχοσύνθεσης και νοοτροπίας.
    Πόσο μακριά βρίσκονται από τον Λώρενς της Αραβίας!

    squarelogic-
    Εγώ πάντως πιστεύω πως τον τίτλο της επιχείρησης τον έδωσε κάποιος ανιστόρητος που έιχε συνδυάσει στο μυαλό του τον Οδυσσέα με την περιπέτεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η έκπτωση του πολτικού κόσμου δυστυχώς δεν είναι μόνον Ελληνικό φαινόμενο..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποιά προσχήματα!Είναι τόσο σίγουροι πως οι άνθρωποι παντού είναι στρουγκοποιημένοι, που σε λίγο θα κάνουν τις επιθέσεις (επεμβάσεις ) και ούτε θα το μαθαίνουμε πιά.
    Απλώς θα ανακοινώνεται η αλλαγή κυβέρνησης κάπου στον κόσμο.
    Μόνο ελπίζω στην φύση.Αυτό που λένε οι σοφοί, πως πάντα ο άνθρωπος θα κάνει μιά απρόβλεπτη κίνηση .
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αθεόφοβε
    Ακόμη και επιφανείς και οξυδερκείς πολιτικοί κάνουν μεγάλα λάθη στην εξωτερική πολιτική.
    Ο Ελ. Βενιζέλος (μεγάλος πολιτικός)είχε πει στην Βουλή (απαντώντας νομίζω στον Ι. Μεταξά ο οποίος εξέφραζε έντονες διαφωνίες για το κατορθωτό της Μικρασιατικής εκστρατείας και για άλλους λόγους αλλά και για το πολυπληθές και τον φανατισμό των Μουσουλμανικών πληθυσμών) «Και οι Μουσουλμάνοι έσονται πιστοί ημών υπήκοοι». Την συνέχεια την γνωρίζουμε..
    Ο περίφημος Κλεμανσό περηφανευόταν για την Συνθήκη των Βερσαλλιών το 1918 με την οποία κατέστρεψε μεν οικονομικά την Γερμανία, έφερε δε στην εξουσία τον Χίτλερ το 1932.
    Και ο νικητής του πολέμου Στρατάρχης Φος (που έβλεπε καλύτερα) του αντέταξε ότι δεν πρόκειται περί συνθήκης ειρήνης αλλά περί 20ετούς ανακωχής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλέποντας τι γίνεται στον αραβικό κόσμο αισθάνομαι τυχερός που γεννήθηκα σε χώρα που δεν έχει κοιτάσματα πετρελαίου ( οικονομικά αξιοποιήσιμα τουλάχιστον , στη θάλασσα δεν τα μετράω , έχω περιβαλλοντική συνείδηση )

    ΑπάντησηΔιαγραφή