Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ 20--7-2014




Δεν είναι δικές μου.
Μου τις έστειλε με e-mail ένας φίλος μόλις χθες και επειδή τις βρήκα ενδιαφέρουσες τις δημοσιεύω αμέσως.
Εκτός από το σχόλιο του Γάλλου που τις τράβηξε και γράφει πικρόχολα στο τέλος τους, AINSI VA, ET IRA DE MAL EN PIS....(που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Έτσι θα πάμε από το κακό στο χειρότερο...),προσωπικά δεν  θα κάνω κανένα σχόλιο και αφήνω τον σχολιασμό σε σας.


















8 σχόλια:

  1. Είναι παράλογο!!!
    Να κάνω τι στην παραλία με το καφτάνι και τη μπούργκα!
    Δικαίωμά τους να το κάνουν, αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο και το που βρίσκουν την απόλαυση.
    Είναι σαν να κάνω γυμνισμό, σε γυναικείο μοναστήρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικόνα δεν θα ήταν περίεργη σε μια πλάζ μουσουλμανικής χώρας που όλες θα ήσαν το ίδιο ντυμένες. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που έχω βάλει από θαλάσσιο λουτρό σε μουσουλμανική χώρα εδώ
      Η εμφάνιση όμως σε μια πλαζ όπου κυκλοφορούν μέχρι τόπλες και το ξέρουν, για μένα έχει τρεις εξηγήσεις.
      1-Η φυσιολογική επιθυμία του ανθρώπου να δροσιστεί στην θάλασσα παραβλέποντας τον περίγυρο που υπάρχει ή ακόμα την βρώμα της θάλασσας. Μην ξεχνάμε όσους έκαναν μπάνιο στις εκβολές του Κηφισού ή στον Σκαραμαγκά.
      2-Η έντονη θρησκευτική πίστη που κάνει αόρατο στα μάτια τους τον υπόλοιπο κόσμο.
      3-Ο φόβος από τη οικογενειακή, συζυγική ή και της εθνικής ομάδας εξουσία απάνω στις γυναίκες οπότε δεν τολμούν αυτές ακόμα και να θέλουν να απελευθερωθούν.
      Το τραγικό είναι ότι όλα αυτά τα άτομα των μεταναστών δεν πετυχαίνουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία που ζουν με αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται και τελικά η θρησκεία αφ΄ενός να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο αλλά ταυτόχρονα και μια από τις αιτίες της περιθωριοποίησης τους .

      Διαγραφή
    2. προσφατα προβληθηκε μια νεαρη αραβικης καταγωγης γεννημενη στην ελλαδα που παιζει μπασκετ με ολοσωμη φορμα και μαντηλα αλλα το ιδιο αντιαισθητικος δεν ειναι ο κοτσος και το ταγερ των μελων της ζωης

      Διαγραφή
    3. Προφανώς δεν έχουν ακούσει την παροιμία ότι το ράσο δεν κάνει τον παπά!

      Διαγραφή
  2. Αλλάχου άκραμ(ο Θεός να μας βοηθήσει) :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήθελε να βοηθήσει θα έλεγε στους πιστούς του ότι αν το γυμνό σώμα είναι αμαρτία θα φρόντιζε να γεννηθούν ντυμένοι!

      Διαγραφή
  3. Φετος το καλοκαιρι,ειχαμε,ενα ταξιδι αστραπη .να επισκευθουμε τον "μεγαλο "γιο μας στο Λονδινο! Περιοχη,Αν Λονδινο,μεσα στην φωλια του Ισλαμ,καθοτι ειναι τα μονα ενοικια που τελος παντων μπορουσε να πληρωσει! Καθε μερα στην σταση του λεοφορεειου,απο τις 10 γυναικες,οι εντεκα φορουσαν μπουρκα ....ολοσωμη,και με δυκτακι στα ματια. Αδυνατον να το συνηθισω,γυρισαμε,σαφεστατα σοκαρισμενοι,και ανησυχοι για το που διαολο παει το Λονδινο!! Θ ατρεχουν και δεν θα σωνουν,σε λιγο καιρο!! Αντε λοιπον του κοσμου οι αναλυσεις..."βρε παιδι μου...μην και ειμαστε ρατσιστες;"
    Τον Αυγουστο,στην Βουδαπεστη ,απογευμα,τρωμε γλυκο,στο περιφημο καφε Ζιρμπω,οπου ξαφνικα σκαει μυτη ,μπροστα,ο κ.Ισλαμ,και ακολουθει,δυο βηματα πισω,παλιν μια μπουρκα,ολομαυρη,απο πανω μεχρι κατω!!! Αν θελετε το πιστευετε,....παγωσε ολη η ατμοσφαιρα,στο καφε,οι σερβιτορες,να χαμογελουν με αμηχανια,διπλα μου,μια παρεα ηλικιωμενων,να ψαχνετε,και να μας κοιτα μεσα στα ματια,να προσπαθουν να καταλαβουν...."εσεις πως νιωθετε,μετο σκηνικο"....τελος παντων,στην Βουδαπεστη,στην πλατεια αυτη,την συγκεκριμενη στιγμη,ηταν μια,και παγωσαν ολοι,σταματησαν να μιλουν μεταξυ τους,εστω και σαν μια πρωτη αντιδραση. Για εμας,μετα απο την αμεση συγκριση με το Λονδινο,ξανα-αποφασισα οτι το Λονδινο δεν ειναι Ευρωπη(μαλλον ...ειμαι λιγο ρατσιστρια!!!!),δεν μου αρεσει ως πολη,πολυπολιτισμικη,ενας αχταρμας,βρωμικοι,ως εκει που δεν φανταζεστε,.......και ρποτιμω την Βουδαπεστη,που τους συναντω,που και που τους Ισλαμ!!! Να σας ειχα δε μαζι μου,οταν εφτασε το περιφημο παγωτο που παραγγειλε η κοπελλα!!!!!! Δεν ξερω...φυσικα και θελω να υπαρχει σεβασμος,στις διαφορετικοτητες του καθε λαου......ντρεπομαι λιγο που το αναφερω......ομως τετοια σκηνικα ....με εξοργιζουν!!! Τι ερχεσε βρε ανθρωπε,μεσα σε μια πλατεια,μονος σου,με μια γυναικα τοσο απομονομενη,απο το συνολο.....Σε μιση ωρα σηκωθηκαν και εφυγαν!! Ναι θυμωσα λιγακι.....ημαρτον πια...δεν ξερουμε ,που να παμε να σταθουμε!!! Αι στο καλο τους πια!! Και στο Λονδινο μετα,καναμε εκδρομη στο Κειμπριτσ....ετσι για να δουμε και λιγο...Αγγλια!!!! Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση πως σε αρκετές περιπτώσεις η μπόυργκα σε μη μουσουλμανικές χώρες ίσως να θέλει να υποδηλώσει την διαφορετικότητα και σε κάποιο βαθμό να προκαλέσει .
      Το λέω αυτό γιατί έχω επισκευτεί αρκετές μουσουλμανικές χώρες, πρόσφατα μάλιστα και την Περσία στην οποία σπάνια να δείς μπόυργκα ενώ η μαντήλα είναι υποχρεωτική.
      Πρόσφατα ΄πάντως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η απαγόρευση του νίκαμπ που έγινε με νόμο στην Γαλλία, δεν καταπατά την ελευθερία σε επίπεδο θρησκευτικής πίστης και έκφρασης.
      Ήδη και το Βέλγιο από το 2011 έχει περάσει αντίστοιχο νόμο.

      Διαγραφή