Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ!

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει  ένα γνήσιο άντρο πορνογραφίας!
Είναι το Brancacci Chapel  το οποίο βρίσκεται στην εκκλησία της Santa Maria del Carmine στην  Φλωρεντία.
Σε αυτήν ένας ξεδιάντροπος αναγεννησιακός ζωγράφος ο Masaccio κατά το 1424-27 έφτιαξε το παρακάτω φρέσκο με την εκδίωξη του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο τελείως γυμνούς όπως φαίνεται καθαρά στην επάνω αριστερή γωνία της φωτογραφίας !Αλλά στον ναό αυτό της πορνογραφίας δεν έφτανε μόνο αυτή η άσεμνη απεικόνιση.
Ακριβώς στον απέναντι τοίχο ένας άλλος εξ ίσου έκφυλος ζωγράφος ο Masolino  συνεργαζόμενος με τον Masaccio ζωγράφισε τα ίδια χρόνια τον Πειρασμό που είχαν ο Αδάμ και η Εύα στο να φάνε ή όχι το μήλο.


Εδώ ο πορνογράφος  Masolino τους έχει ζωγραφίσει κατάφατσα και τους δύο ολόγυμνους και χωρίς καμία ντροπή, με την δικαιολογία πως η Παλαιά Διαθήκη  (κεφ.3) γράφει ότι μόλις ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό τότε  "διηνοίχθησαν οἱ ὀφθαλμοὶ τῶν δύο, καὶ ἔγνωσαν ὅτι γυμνοὶ ἦσαν, καὶ ἔρραψαν φύλλα συκῆς καὶ ἐποίησαν ἑαυτοῖς περιζώματα" (δηλαδή άνοιξαν τα μάτια τους και κατάλαβαν ότι ήταν γυμνοί και έραψαν φύλλα συκής και έφτιαξαν τα  πρώτα βρακιά και σουτιέν ).

Έπρεπε να περάσουν κοντά 3 αιώνες για να έρθει στην εξουσία ο Cosimo III de' Medici, ένας γνήσια θρησκευόμενος ηγέτης. Στα 53 χρόνια που βασίλεψε μπορεί να νομοθέτησε μερικούς από τους πιο αντιδραστικούς νόμους και πεθαίνοντας από σύφιλη να άφησε την χώρα του ένα από τα φτωχότερα μέρη της Ευρώπης, αλλά στους κανόνες της ηθικής ήταν βράχος. Εκτός από του να απαγορεύσει  στους Εβραίους να πηγαίνουν σε χριστιανές πόρνες, φρόντισε επιτέλους το 1680  να καλυφτεί το άσεμνο φρέσκο του Masolino  με φύλλα συκής.
Βέβαια με την ελευθεριότητα που επικρατεί στην εποχή μας όταν το 1980 έγινε συντήρηση του φρέσκο αφαίρεσαν  χωρίς αιδώ τα φύλλα συκής.
Εμπνευσμένος λοιπόν από την σεμνή αυτή εικόνα του Αδάμ με το φύλλο συκής , όταν άνοιξα το μπλόγκ διάλεξα ως άβαταρ μια φωτογραφία που είχε δημοσιευτεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στην εβδομαδιαία στήλη του Γιάννη Ξανθούλη. Με την γνωστή σε όλους μας αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει, διάλεξε αυτή την φωτογραφία που μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.


Ο μαντράχαλος της προπολεμικής ,απ΄ότι φαίνεται  φωτογραφίας, με μεγάλη σεμνότητα ως άλλος Αδάμ έχει κρύψει τα αχαμνά του με ένα φύλο συκής εικόνα που  ήταν αποδεκτή ακόμα και από τον θρησκευόμενο  Cosimo II de' Medici πριν από 3 αιώνες.
Με έκπληξη λοιπόν μου ήρθε ένα e-mail με αποστολέα την  Google

Αγαπητέ/ή atheofobos,
Διαπιστώσαμε ότι ο λογαριασμός σας περιέχει πορνογραφικό περιεχόμενο. Αυτό παραβιάζει την Google+ Πολιτική περιεχομένου χρήστη και την Πολιτική συμμόρφωσης ενώ ενδέχεται επίσης να απαγορεύεται από το νόμο. Έχουμε καταργήσει το εν λόγω περιεχόμενο. Διαβάστε τις πολιτικές μας. Εάν εξακολουθήσετε να τις παραβιάζετε, θα χάσετε τη δυνατότητα χρήσης ορισμένων ή όλων των λειτουργιών του Google+ και άλλων υπηρεσιών της Google. Ενδέχεται επίσης να απενεργοποιήσουμε το Λογαριασμό σας Google.
Με εκτίμηση,
Η Ομάδα του Google+.

Έσπασα αρχικά το κεφάλι μου για να καταλάβω για ποιό πορνογραφικό περιεχόμενο γράφει μέχρι που θυμήθηκα πως πριν από καιρό είχα κάνει εγγραφή στο Google+ για να μπορώ να διαβάζω ότι έχουν δημοσιεύσει εκεί άτομα που με ενδιαφέρουν αλλά χωρίς να έχω εγώ ο ίδιος δημοσιεύσει οτιδήποτε εκεί.
Έτσι λοιπόν πήγα σε αυτό και να τι είδα!


Έχουν κόψει την φωτογραφία του άβαταρ από το φύλλο συκής και κάτω!
Το πορνογραφικό περιεχόμενο ήταν το άβαταρ!
Δηλαδή η Google είναι πιο σεμνότυφη και από τον Cosimo II de' Medici που έζησε πριν από 3 αιώνες!
Είναι δε το ίδιο  σεμνότυφη με τις αρχές του Κατάρ που ήθελαν να βάλουν μπούργκα σε έναν γυμνό Κούρο του 6ου αιώνα π.Χ. και έναν γυμνό αθλητή, ρωμαϊκό αντίγραφο έργου κλασικών χρόνων που περιλαμβάνονται στην έκθεση "Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν - Παρόν"με αποτέλεσμα να τα αποσύρουμε!Μου  θύμισαν τέλος την 10ετία του 50 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Elvis Presley λόγω των κινήσεων της λεκάνης του την ώρα που τραγουδούσε η πουριτανική Αμερική τον είχε βαφτίσει Elvis the Pelvis και απέφευγαν στην τηλεόραση να τον δείχνουν από την μέση και κάτω!

Όποτε είναι λοιπόν ή όχι άντρο πορνογραφίας ,σύμφωνα με τους κήνσορες της Γουγλιανής ηθικής, η εκκλησία της Φλωρεντίας με τις γυμνές αναπαραστάσεις;


Δεν συζητώ  βέβαια για τον γνήσιο πορνογράφο Μιχαήλ Άγγελο, που έχει απεικονίσει   στο παρεκκλήσι της  Καπέλα Σιστίνα στο άντρο της ακολασίας το Βατικανό, την Εύα σαν να έχει μόλις αφήσει τον Αδάμ στα κρύα του λουτρού βρίσκοντας σκληρότερο  και πιο νόστιμο το μήλο του όφη!
Επειδή όμως είναι δύσκολο στην Google να κόβει όλες αυτές τις πολυάριθμες άσεμνες αναπαραστάσεις σε φρέσκο και αγάλματα του Μιχαήλ Άγγελου προτείνω ως άλλος Λουίτζι Πιραντέλλο "Να ντύσουμε τους γυμνούς"!
1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα, σκέφτομαι συχνά τελευταία ότι αυτή την περίοδο ο κόσμος οπισθοδρομεί και η βλακεία παίρνει το πάνω χέρι. Ελπίζω να είναι προσωρινό. Νομίζω ότι η άνοδος του φονταμενταλισμού και του συντηρητισμού, αλλά και το ενδιαφέρον εταιρειών όπως η Google για αγορές με άλλες αξίες από αυτές των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών συμβάλλουν σε αυτά τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή