Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ




Αυτές τις μέρες καθημερινά στο ιντερνέτ βομβαρδιζόμαστε από ένα πλήθος ψευδών ειδήσεων και απίθανων θεωριών σχετικά με τον κορονοϊό. Οι περισσότεροι, μέσα στον κατακλυσμό ειδήσεων και πληροφοριών που διαβάζουν, δεν έχουν τον χρόνο αλλά ούτε και την διάθεση να ψάξουν λίγο περισσότερο και να διασταυρώσουν αν όλα αυτά είναι αληθή και δυστυχώς όχι μόνο τα αποδέχονται ως αλήθειες, αλλά και απερίσκεπτα τα αναπαράγουν.
Στο παρελθόν για να γράψω το ποστ μου ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ είχα αφιερώσει πάρα πολλές ώρες για να διαπιστώσω ποια είναι η αλήθεια σε όσα αναφέρονταν σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί με ελληνικούς υπότιτλους και το έχουν δει πάνω από 550.000 Έλληνες και στο οποίο διάφοροι υποστηρίζουν πως  υπάρχει μια διεθνής συνομωσία που μέσω των εμβολιασμών έχει σκοπό να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό!!
Τελικά μετά ενδελεχές και πολύωρο ψάξιμο βρήκα και έγραψα τι είναι όλοι αυτοί και γιατί είναι βλακώδεις ανοησίες όλα αυτά που υποστηρίζουν.
Είναι τραγικό όμως επίσης ότι και από την εκκλησία προβάλλονται ως θαυματουργοί  οι αγιασμοί, οι εικόνες τα λείψανα αγίων κτλ. Επίσης ενδημούν σε αυτήν ιεράρχες οι οποίοι πιστεύουν όλες τις ηλιθιότητες των συνωμοσιολόγων και τις αναπαράγουν από άμβωνος σε ένα κοινό, που λόγω του κύρους που έχουν από το σχήμα τους, αποδέχεται αμάσητο ότι του σερβίρουν. 


Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ο Μητροπολίτης   Μόρφου τον οποίο μπορείτε να τον ακούσετε να τις αναπτύσσει με στόμφο στο βίντεο εδώ το οποίο μέσα σε μία μέρα το είδαν κοντά 94.000 άτομα!
Ευτυχώς όμως τώρα πια υπάρχουν τα Ellinika Hoaxes  που κάνουν αντίστοιχη δουλειά, όπως εγώ με τα εμβόλια,  με σοβαρότητα και υπευθυνότητα .Είναι συνεργάτες της πλατφόρμας Facebook στον τομέα ελέγχου γεγονότων μέσα από το πρόγραμμα 3PFC (third-party fact-checkers). Επίσης, είναι πιστοποιημένοι από τον IFCN (International Fact-Checking Network). Από τον Απρίλιο του 2019 ελέγχουν  τις εικόνες, τα βίντεο και τα άρθρα στο Facebook, ως μέρος της πρωτοβουλίας του κοινωνικού δικτύου για τον έλεγχο των γεγονότων. 
Σήμερα θα ασχοληθώ με μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιεύσει, που αφορούν μόνο την επιδημία του κορονοϊού και τα άρθρα παραπληροφόρησης και τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο ιντερνέτ γι΄αυτόν .


Το πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν μπορεί να το διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας το άρθρο τους  Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας
Για να γραφτεί όλο αυτό το κείμενο  απαιτούσε ο ερευνητής να ψάξει να βρει τα δεδομένα που απορρίπτουν τα διάφορα ψέματα, τα παραποιημένα γεγονότα ή τις τελείως ψεύτικες πληροφορίες που παρουσιάζονται ως πραγματικές από διάφορους  συνωμοσιολόγους.
Στο βίντεο μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι υπάρχει συνωμοσία πλήρους πρόγνωσης της πανδημίας, που είναι προσχεδιασμένη, καθώς και υποσυνείδητα μηνύματα που μας είχαν προειδοποιήσει, όπως οι προφητείεςτου Bill Gates, ο θάνατος του Kobe Bryant, η εφαρμογή του 5G και ένα βιβλίο του 1981!


Μπορεί να μας προκαλεί θυμηδία πχ ο ισχυρισμός του βίντεο πως η  Wuhan είναι η πρώτη πόλη στην οποία λειτούργησαν οι τηλεπικοινωνίες με τεχνολογία 5G και πως αυτή ευθύνεται για τον ιό, όπως και το ότι  η τεχνολογία 5G ευθύνεται για αυξημένη θνησιμότητα της νόσου COVID-19 την οποία επίσης καταρρίπτουν τα Ellinika Hoaxes,  αλλά για να καταλάβει κανείς το πώς μια χωρίς επιστημονική βάση ανοησία μπορεί να γίνει αποδεκτή από πολύ κόσμο, θα πρέπει να θυμηθούμε πως πριν 5 μήνες το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας ψήφισε να διακοπούν οι δοκιμές για το δίκτυο 5G στην Καλαμάτα γιατί μερικοί πολίτες της θεωρούσαν πως με αυτό θα γίνονταν πειραματόζωα οι Καλαματιανοί!


Μια άλλη πληγή, είναι διάφοροι άσχετοι που εμφανίζονται ως ειδικοί, όπως ένας Ιταλός απόφοιτος Φαρμακευτικής,  οι  ανοησίες του οποίου όπως είναι επόμενο καταρρίπτονται.
Άλλοι προτείνουν διάφορες θεραπείες, χωρίς καμία επιστημονική βάση, όπως ο βιομαγνητικός συντονισμός , ενώ άλλοι γράφουν για ανύπαρκτες έρευνες με γνωστά φάρμακα!




Ακόμα και επίσημα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το ρωσικό Sputnik, διατυπώνει μια σειρά από αβάσιμες θεωρίες και υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- πως η πανδημία COVID-19, μπορεί να προέρχεται από τη Λετονία, και δημιουργήθηκε για να απομειωθεί ο πληθυσμός των ηλικιωμένων της Ιταλίας!
Αναφέρει επίσης πως η COVID-19 θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, την Ιταλία να μειώσει το κόστος για συντάξεις ηλικιωμένων, και την Ευρώπη στο σύνολό της να απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών από την Τουρκία. 


Τέλος κυκλοφορεί επίσης μια ποικιλομορφία ψευδών ειδήσεων όπως ότι δεν υπάρχουν νεκροί στις ΗΠΑ και οι εικόνες που βλέπουμε με διασωληνωμένους  ασθενείς είναι με κούκλες!
Στην ίδια γραμμή είναι  η «είδηση» πως ρωσικό Γενικό Επιτελείο θεωρεί πως η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα ψέμα και πρέπει να ειδωθεί υπό  το πρίσμα θρησκευτικών, οικονομικών, πολιτικών και εθνικών σκοπών!


Επίσης προϊόντα  πλούσιας φαντασίας είναι πως  δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του COVID-19 στη Γερμανία, πως η Γαλλία  αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας και πως  ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ  δήλωσε ότι “ο κορωνοϊός είναι θεία δίκη για τους ομοφυλόφιλους”!

Πάντως η είδηση πως η Ραχήλ Μακρή θα κοινωνήσει γιατί είναι  Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη και  γιατί  έχει αντιληφθεί πως αυτό το ελληνόφωνο πολιτικό προσωπικού του Χάρβαρντ του Ροκφέλερ εκτελεί σχέδιο και εντολές δίωξης του Χριστού και της ορθοδοξίας, είναι αληθής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου