Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

3 ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ



Ότι είχα σκοπό να πάω σε μερικές θεατρικές παραστάσεις φέτος τον χειμώνα, μας έκλεισαν μέσα στα σπίτια και έτσι δεν είδα καμιά. Ευτυχώς όμως που τώρα το καλοκαίρι άρχισαν να περιοδεύουν μερικοί θίασοι και έτσι μέσα σε ένα μήνα είδα 3 αξιόλογα θεατρικά έργα.

Το πρώτο ήταν το έργο Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη. Το έργο είναι ένας μονόλογος της Κ.Διδασκάλου  σκηνοθετημένης από τον Στ. Πατρώνη. Προσωπικά δεν είχα ακούσει τίποτα σχετικό γι΄αυτό το έργο παρά το γεγονός ότι η παράσταση παίζεται για 9η χρονιά!Η κ. Διδασκάλου αποδίδει με μεγάλη πειστικότητα τον ρόλο μιας καταπιεσμένης νοικοκυράς από τον βίαιο και κομπιναδόρο αστυνομικό σύζυγο της, μέχρι που στο από επάνω της διαμέρισμα εγκαθίσταται μια πόρνη και ακούει συνεχώς τις ερωτικές της συνευρέσεις. 

Η δεύτερη παράσταση ήταν το γνωστό έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη Το Τάβλι, στο φετινό του  ανέβασμα με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γ. Σκιαδαρέση.Το έργο το είχα δει όταν πρωτανέβηκε από τον Κουν στο Θέατρο Τέχνης αλλά δεν θυμόμουν τίποτα από εκείνη την παράσταση .Το θέμα του είναι η προσπάθεια δύο φουκαράδων να αποκτήσουν λεφτά ξεκούραστα με διάφορα απίθανα κόλπα, πιστεύοντας ότι όπως μπορείς να κερδίσεις στο τάβλι με στρατηγική και τύχη έτσι μπορεί να το πετύχεις και στην πραγματική ζωή.Και οι δύο πρωταγωνιστές ήσαν καλοί με τον Σκιαδαρέση να πλάθει με επιτυχία τον ρόλο του ευρηματικού λαμόγιου και τον Μιχαηλίδη του συνεργού του που δεν χρειάζεται και πολλή πίεση για να συνεργήσει σε μια κομπίνα.  

 

Η τρίτη παράσταση ήταν Η ζωή μετά, του Αρκά. Το έργο αποτελεί μια συρραφή των γνωστών τύπων του Αρκά όπως ο ισοβίτης με τον Μοντεχρήστο, ο σπουργίτης με τον πατέρα του και ο πεθαμένος με τον άγγελο και τον διάβολο. Το κοινό γελάει με τις απίθανες ατάκες του Αρκά και από τον 6μελή θίασο διακρίθηκε ο Θ.Βισκαδουράκης ως διάβολος, ο Γ. Γιαννόπουλος, ο γνωστός Χαμπέας από το Σόι μου, ως πατέρας του σπουργιτιού και η Σοφ. Βογιατζάκη ως άγγελος. Επαρκείς στους ρόλους τους ήσαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί  Π. Μπουσουλόπουλος, Χρ. Τριπόδης, Δ. Αγοράς.Το ενδιαφέρον ήταν ότι και στις 3 παραστάσεις το θέατρο ήταν κατάμεστο από κόσμο καθώς είχε στερηθεί για μήνες την απόλαυση που προσφέρει το θέατρο.

1 σχόλιο:

  1. όλες υπέροχες! Πολύ γέλιο! ευτυχώς που το καλοκαίρι είχαμε την δυνατότητα έστω κα για αυτό το λίγο να παρακολουθήσουμε παραστάσεις από κοντά. Τώρα ξανά υπομονή, παλί καλά που έχουμε και τις Online παραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή να μας κρατάνε συνδεδεμένους με την ομορφότερη μορφή τέχνης, το θέατρο! https://www.nationalopera.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή