Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ




Στην Ελλάδα για να πετύχει κανείς ως απατεώνας, χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί, αλλά αντίθετα να έχει και την υποστήριξη ατόμων με εξουσία, μόνο με ένα τρόπο μπορεί να το πετύχει.
Να εκμεταλλευτεί την  πίστη των θρησκευόμενων.
Αγλαές και επιτυχές παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πρόσφατα αποβιώσασα Αθανασία Κρικέτου - Σάμαρη πιο γνωστή ως Αγία Αθανασία του Αιγάλεω.
Η Κρικέτου έπασχε από μια σπάνια δερματική νόσο τον κνιδωτικό δερμογραφισμό και έτσι στο στήθος της εμφανιζόντουσαν διάφορα, ανορθόγραφα βεβαίως, μηνύματα από την Παναγία όπως αυτό που γράφει: ΑΝΘΡΟΠΙ, ΟΣΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΟΤΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΙ’ !
Με τα λεφτά που της έδιναν οι διάφοροι αφελείς που την θεωρούσαν αγία, έφτιαξε ένα γηροκομείο στο οποίο οι τρόφιμοι της λιμοκτονούσαν, παρά το ότι για να τους δεχτεί τους είχε πάρει τα περιουσιακά τους στοιχεία και βέβαια την σύνταξη.
Απέκτησε έτσι πολύ μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία και παρά τις δίκες που της είχαν γίνει δεν καταδικάστηκε ποτέ! 
Και αυτό γιατί την προστάτευαν κληρικοί, υπουργοί, στρατιωτικοί, διοικητές οργανισμών και δικαστικοί λειτουργοί. Είναι γνωστή η φωτογραφία της με τον υπουργό Εργασίας της δεξιάς Κ.Λάσκαρη ενώ βέβαια συνήγορος της στις δίκες ήταν ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.




Το 1967 η Ιερά Σύνοδος την αφόρισε, αλλά βάσει της  παροιμίας «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις φίλησε το», το 1980 ο Σεραφείμ ήρε τον αφορισμό, εκπληρώνοντας προφανώς την επιθυμία διάφορων ισχυρών υποστηρικτών της!
Δυστυχώς στην Ελλάδα όσα θέματα σχετίζονται με την θρησκευτική πίστη αποτελούν ταμπού για τις εφημερίδες, την τηλεόραση και τα πολιτικά κόμματα και δεν ασχολούνται με αυτά, για να μην χάσουν άτομα που η πίστη τους τους οδηγεί να ακολουθούν τον οποιονδήποτε τους κοροϊδεύει με θαύματα, ενεργώντας ως ενδιάμεσος του θεού, λες και ο θεός δεν μπορεί να δράσει χωρίς ενδιάμεσο!
Από την άλλη μεριά η Επίσημη εκκλησία κοιτάζει να αποφεύγει να κυνηγήσει όλους αυτούς, μιας και η ίδια σε πιο διακριτική εκδοχή «πουλάει» τα ίδια, με τα θαύματα του Αγίου Φωτός, της Αγίας Ζώνης, της Τήνου, του Ταξιάρχη Μανταμάδου, των παγκαριών των Τεμπών ή του Παϊσιου και του Εφραίμ της Ν.Μάκρης και κάθε συντηρημένου πτώματος που φέρνει έσοδα στους  τοπικούς Μητροπολίτες.


 Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια, μέχρι να γίνει  επιτέλους πρωτοσέλιδο, στις σοβαρές εφημερίδες, ο παπάς των αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό Δημήτρης Λουπασάκης και αυτό έγινε όταν μαθεύτηκε από το Hoaxes το πόρισμα του ανακριτή της αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών, με βαρύτερη της αγυρτείας, ο ανακριτής προτείνει να «διερευνηθή δια ψυχιατρικών πραγματογνωμόνων η ικανότητα του» προφανώς να ιερουργεί.
Βέβαια επανειλημμένα τα αγλαΐσματα της δημοσιογραφίας είχαν ασχοληθεί μαζί του.  


Το πραγματικό θαύμα στην υπόθεση αυτή είναι το ότι η ανάκριση  διήρκησε τρία χρόνια-ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017- με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια όπως γίνεται συνήθως, τελικά  μπήκε σε κάποιο συρτάρι, παρά την  καταγγελία που έχουν κάνει γι΄αυτόν δυο μητροπολίτες, οι Αργολίδος Νεκτάριος και Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεος.
 Ο Μητροπολίτης Αργολίδας έχει καταγγείλει  τα «ψευδοθαύματα» κι έχει κάνει  λόγο για «απάτη ολκής» για όσα συμβαίνουν στον ναό του Λυκαβηττού. 
Το ενδιαφέρον δε είναι ότι παρά την τεράστια προσέλευση κόσμου (για 30.000 πιστούς σε μία μέρα μιλάει εδώ)  ο ναός είναι το μόνο από τα δέκα παρεκκλήσια που ανήκουν στο Τ.Α.Κ.Ε. που σταθερά εμφανίζει παθητικό στους οικονομικούς απολογισμούς του σε προκλητική αντίθεση με την συνεχή κοσμοσυρροή!
Όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θεωρείται κοινό μυστικό ότι εάν ο ναός των Αγίων Ισιδώρων δεν ανήκε στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Αθηνών, στη δικαιοδοσία δηλαδή του Αρχιεπισκόπου, οι αντιδράσεις αρκετών μητροπολιτών θα είχαν εκφραστεί από καιρό και σε υψηλούς τόνους για την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων προκειμένου να σταματήσει αυτή η επιβλαβής για την Εκκλησία και την πίστη κατάσταση. 
Παρ΄όλα αυτά το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου ο Λουπασάκης το πέρασε στο προσωπικό ησυχαστήριο του Ιερώνυμου στην Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα Βοιωτίας. Στην παρέα ήταν και ο Ντάνος του Survivor!
 Η θαυματοποιία του πρώην υπαλλήλου των ΕΛΤΑ, είναι πιο εξελιγμένη από την πρωτόγονη της Κρικέτου. Δεν κάνει αυτός τα θαύματα αλλά ο σταυρός που έχει , από το ατελείωτο δάσος που προμηθεύει ξύλο από τον σταυρό του Χριστού.
Τα Ελληνικά Hoaxes, έχει ήδη από το 2018 αποδείξει κραυγαλέες απάτες του Λουπασάκη   («Τα «θαύματα» του ιερέα Λουπασάκη. Ο ανάπηρος που περπατούσε») 
Τον Απρίλιο του 2022, δημοσίευσαν άλλη μια περίπτωση «θαύματος» που και εκεί αποδείχθηκε ότι ένας άνδρας με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είδε καμία βελτίωση μετά το άγγιγμα του «θαυματουργού σταυρού» από τον Λουπασάκη.  


Όμως ο Λουπασάκης εκτός από τις ατομικές θεραπείες μπορεί να θεραπεύσει και ολόκληρα γκρούπ(!)  γιατί έχει ισχυριστεί, ανερυθρίαστα, ότι «ήρθε γκρουπ 53 ατόμων και θεραπεύτηκαν οι 50. Γιατί οι 3 δεν είχαν τίποτα».
Η «αγία Αθανασία του Αιγάλεω» έγινε ευρύτερα γνωστή από νεαρή ηλικία γιατί «αναστήθηκε»!  Δυστυχώς δεν μπόρεσε να αναστηθεί για δεύτερη φορά όταν πέθανε οριστικά! (Στην φωτογραφία η Κρικέτου στα νιάτα της στο φέρετρο πριν να αναστηθεί!) 


Αναγκαστικά λοιπόν και ο Λουπασάκης δεν μπορούσε να είναι υποδεέστερος από αυτήν και έτσι έχει  ανακοινώσει ότι και αυτός ανέστησε … νεκρό.!
Τελικά μετά το ευρύτερο κράξιμο που έγινε, ο αρχιεπίσκοπος φέρνει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο, στην προσεχή συνεδρίαση της οποίας, στις αρχές Οκτωβρίου, θα ενημερώσει για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, για τα πορίσματα ερευνών που έγιναν από την Εκκλησία και τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά η πρωτοφανής κατάσταση.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου