Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.




Αντιγράφω από την LIFO:
 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της Μαριάνθης Παγουτέλη, δικαστικού που στο παρελθόν έχει εκφράσει ακραίες αντισημιτικές θέσεις, για τη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.
Συγκεκριμένα, η κα. Παγουτέλη προήχθη από τη θέση της προέδρου εφετών σε εκείνη της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. 
Η κα. Παγουτέλη είχε βρεθεί στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας πριν από περίπου δέκα χρόνια, κατά τη δίκη του ακροδεξιού αρνητή του Ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», τον οποίο τότε είχε υπερασπιστεί, ψηφίζοντας υπέρ της αθώωσής του και συντάσσοντας κείμενο 32 σελίδων όπου εξηγούσε ενδελεχώς το σκεπτικό της. 
Όπως χαρακτηριστικά υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ (Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδας), «η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του "Εβραίοι, όλη η αλήθεια". Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».
Επιπλέον, όπως είχε αποκαλύψει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου του Ιού, Δημήτρη Ψαρρά και είχε καταγγείλει το 2013 η τότε βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Μαρίανθη Παγουτέλη διατηρούσε το blog marianaonice.blogspot.com στο οποίο εξέφραζε απόψεις ακραία αντισημιτικές όπως «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!».



Επειδή στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με το θέμα αυτό, μπορεί κανείς να διαβάσει τα σχετικά ποστ που έχω δημοσιεύσει τόσο για το βιβλίο του Πλεύρη (στην φωτογραφία με τον Λαδά επί χούντας), όσο και για την συσχέτιση  του marianaonice.blogspot.com  με την κ. Παγουτέλη.
Είχα γράψει λοιπόν το 2007, επειδή πάντα πίστευα ότι τα βιβλία ,όσο και να διαφωνούμε με το περιεχόμενο τους, πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα, το ποστ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ όταν δικαζόταν ο πατήρ Πλεύρης για το εμετικό κατασκεύασμα που είχε γράψει για τους Εβραίους.
Αντίστοιχη άποψη με την δική μου είχε και ο Στάθης και μέρος του κειμένου του μπορείτε να διαβάσετε εδώ (δυστυχώς η παραπομπή στο αρχικό του κείμενο δεν υπάρχει πλέον)
Διαβάζουμε λοιπόν στην LIFO  «η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη» χωρίς όμως να αναφέρεται  ότι οι απόψεις της έγιναν δεκτές στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο τελικά  αθώωσε τον Πλεύρη!
Τώρα σχετικά με την Μarianaonice έχω γράψει το ποστ Η MARIANAONICE, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ,Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ.
Η κ.Παγουτέλη είχε μια δικαστική διένεξη με την γνωστή τέως πρόεδρο της Βουλής την κ. Κωνσταντοπούλου, το κορίτσι που ονειρεύεται να είχε θυγατέρα ο κάθε πατέρας, όπως προσφυώς την έχει χαρακτηρίσει ο Κυψελιώτης Διόδωρος !


Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Κωνσταντοπούλου να δημοσιοποιήσει στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά αναφέροντας   ότι η μπλόγκερ Μarianaonice είναι η εφέτης τότε κ. Παγουτέλη.
 Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι η δικαστικός είναι αυτή που μειοψήφησε στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη.
Βέβαια, όπως ήδη αναφέρθηκε σε δεύτερο βαθμό ο Πλεύρης αθωώθηκε, γιατί το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο για το αδίκημα της προτροπής σε ρατσιστική βία και κατά πλειοψηφία (4-1) αθώο για το αδίκημα της προσβολής σε βάρος των Εβραίων, ενώ και η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε μετά από μήνες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τελικά απορρίφτηκε.
Δηλαδή η μειοψηφούσα άποψη της στο αρχικό δικαστήριο, που το σκεπτικό της μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είναι αυτή που τελικά δικαιώθηκε.
Η αντιδικία Κωνσταντοπούλου-Παγουτέλη συνεχίστηκε για χρόνια με εκατέρωθεν μηνύσεις και πειθαρχικές αναφορές, οι οποίες παρεγράφησαν ή τέθηκαν στο αρχείο, ωστόσο κατά πληροφορίες, φαίνεται πως συνέβαλαν στο να μην προαχθεί για χρόνια στο βαθμό του αρεοπαγίτη, πράγμα που συνέβη μόλις φέτος.
Σχετικά τώρα με το «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» το έχει γράψει η Μarianaonice, όχι όπως αναφέρεται στην ειδησεογραφία, στο μπλογκ της, αλλά σε σχόλιο της σε άλλο μπλογκ, όπως γράφω  εδώ.
Σε σχόλιο της στο παραπάνω ποστ μου σχετικά με το Κωλοεβραίοι…η Μarianaonice έγραψε:
 Επειδή τελικά βρέθηκε το σχόλιό μου αυτό, (κι ευχαριστώ το σχολιαστή που μας το υπέδειξε) οφείλω να ανακαλέσω και να απολογηθώ γι' αυτό!
Όντως έγινε σε ποστ του φίλου side21 στην όψη εικόνων σφαγιασμένων παιδιών στην Παλαιστίνη!! Είναι αλήθεια, δεν είναι του χαρακτήρα μου τέτοιες εκφράσεις, όμως φαίνεται ότι εκεί έχασα ...τον εαυτό μου και το χαρακτήρα μου μαζί και έγινα κι εγώ θηρίο ανήμερο!
Το παθαίνω αυτό κάποιες φορές στη θέα τέτοιας αιμοβόρας αδικίας ακόμη και ενός απροστάτευτου κακοποιημένου ζώου, πόσο μάλλον στη θέα μικρών αδικοσκοτωμένων παιδιών.
Περιττεύει νομίζω να ξαναπώ αυτό που σωστά μου καταλογίζετε ότι άφησα ως μία "πισινή" δηλαδή ότι χρησιμοποίησα ακραία έκφραση που δεν την εννοούσα! 
Το 2010 που γραφόντουσαν τα παραπάνω υπήρξε μεγάλη έξαρση του Παλαιστινιακού  και είχε γίνει η επίθεση με 9 νεκρούς στην νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Η επίθεση αυτή είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και γι΄αυτό με αγανάκτηση είχα γράψει το ποστ ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Απαντώντας στο απολογητικό σχόλιο της Μarianaonice  έγραφα:
Το απαράδεκτο όμως σχόλιο σου, που δημοσίευσε η Ε, είναι σαφώς ρατσιστικό και τουλάχιστον για μένα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την δικαιολογημένη αγανάκτηση σου για όσα γίνονταν τότε στην Γάζα.
Την ίδια με σένα αγανάκτηση είχα και εγώ, και όταν δημοσίευσα τότε
την φωτογραφία με το κεφάλι του νεκρού παιδιού
 όμως έγραψα ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ, γιατί η δολοφονία αυτή δεν είναι θέμα ΦΥΛΗΣ γιατί αντίστοιχες έχουν γίνει από πολλές φυλές και δυστυχώς ακόμα και από την δική μας. 


Σε άλλο δε σχόλιο εδώ έγραφα:
Οι Εβραίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλους τους άλλους λαούς και άλλο πράγμα ο λαός από τις κυβερνήσεις τους.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τι μου είπε μια ηλικιωμένη Εβραία κυρία το 1976, που είχε στο χέρι της τατουάζ με αριθμό από στρατόπεδο συγκέντρωσης, όταν της είχα πει ότι είναι απαράδεκτα όσα γίνονται στην Παλαιστίνη :- Έφταιγαν οι Έλληνες για όσα έκανε η χούντα του Παπαδόπουλου/
Τον Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με επόμενο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, «ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση της εφέτου Αθηνών με το blog », στο οποίο μάλιστα «για κάποιο χρονικό διάστημα είχε αναρτήσει και φωτογραφία της»
Προφανώς η έρευνα αυτή  θα κατέληξε στο αρχείο .
Εδώ δημοσιεύεται με τίτλο «Παρεξήγησις»  σχόλιο που έχει δημοσιεύσει στο μπλογκ της η Μarianaonice, η  οποία αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με την Μαριάνθη Παγουτέλη, στο οποίο εξηγεί γιατί έχει διαγράψει ορισμένα ποστ και σχόλια και καταλήγει λέγοντας: Οι ακραίες, όντως εκφράσεις που διατυπώθηκαν τότε, τόσο από εμένα, όσο και από μερικούς σχολιαστές μου, καταλαβαίνω τώρα, με την ψυχραιμία που δίνει η χρονική απόσταση από τα θλιβερά γεγονότα, ότι ήταν υπερβολικές και παρορμητικές. Διατυπώθηκαν, όμως, σε στιγμές έξαρσης του θυμού μου, ενόψει των εκτεταμένων πολεμικών επιχειρήσεων που γίνονταν τότε, τα Χριστούγεννα του 2008-2009, στη λωρίδα της Γάζας και είχαν αποτέλεσμα την εξόντωση αμάχων, ακόμα και μικρών παιδιών (οι εικόνες των οποίων κυριαρχούσαν στα ΜΜΕ). Είναι αυτονόητο ότι αυτές οι εκφράσεις δεν αφορούσαν γενικώς τον Εβραϊκό λαό και τους πολίτες του Ισραήλ, τους οποίους σαφώς και σέβομαι και τιμώ (άλλωστε ανάμεσα τους υπήρξαν κορυφαίοι επιστήμονες και ανθρωπιστές).
Τελικά η Μarianaonice  αρνούμενη την ταύτιση της με την τότε εφέτη απαντά σε σχόλιο στο μπλογκ μου, που την προτρέπει να κάνει μήνυση στην εφημερίδα ως εξής: Εγώ να κάνω μήνυση?? Με ποιό όνομα? με το marianaonice??
Γιατί αυτή είμαι εγώ.

 Η δικαστής τι θα κάνει δεν ξέρω. Υποθέτω ότι θα κάνει τα νόμιμα.
Και αν όντως είναι αντισημίτρια όπως την χαρακτήρισαν, ταυτίζοντάς την με μένα την ασυγκράτητη (και δεν το λέω ειρωνικά αυτό) που εκστομίζω τόσο ...βαριές κουβέντες κατά των Εβραίων σφαγέων των παιδιών της Παλαιστίνης, ας την καταδικάσουν!
Η παρακάτω πρόταση μου στην μπλόγκερ παρέμεινε αναπάντητη.
Τέλος εκεί που έχει φτάσει το θέμα δεν βλέπω παρά δύο πιθανές λύσεις, εφ΄όσον η MARIANAONICE δεν ταυτίζεται με την εφέτη:
Δημοσιοποιείς την πραγματική σου ταυτότητα και τους καθίζεις στον πάγκο
ή η εφέτης ζητά δικαστικώς την αποκάλυψη του ονόματος ώστε να απαλλαγεί από την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί ένα μπλογκ για να υποστηρίξει μια προσωπική αντιδικία.
Εκτός από την ερώτηση που υπέβαλλε η Όλγα Κεφαλογιάννη στον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος  αντέδρασε στην εκλογή της κ. Παγουτέλη. Επίσης  ο πρώην πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών Μίνος Μωυσής αντέδρασε με εκτεταμένο δημοσίευμα του που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, η επιλογή της κ. Παγουτέλη υπερψηφίστηκε και από βουλευτές άλλων κομμάτων (στην ακρόαση της Βουλής) η ίδια δε με επιστολή της στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, αναφέρει ότι:  στην ίδια νομική άποψη με αυτή που είχε αναπτύξει στο πρωτόδικο δικαστήριο κατέληξαν και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αλλά και ο Άρειος Πάγος καταλήγοντας στην απαλλαγή του Πλεύρη και ανατρέποντας την πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση.
Καταλήγει δε γράφοντας ότι: υπερασπίζομαι σταθερά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να πρεσβεύει όποιο θρήσκευμα επιθυμεί. Δικαίωμα που έχει ιδιαίτερη αξία όταν αφορά σε θρήσκευμα, όπως το εβραϊκό, το οποίο κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχει υποστεί διωγμούς και θηριωδίες παντελώς ξένες προς τις παραδόσεις και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας και αυτονοήτως καταδικαστέες από κάθε πολίτη που σέβεται τις στοιχειώδεις αρχές του ανθρωπισμού”.
 
Τα σχόλια δημοσιεύον
ται μετά από έγκριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου