Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΑΣ !




Στην εφηβεία μου, λόγω μια κορυφής που είχα στο κούτελο, το μαλλί έκανε μια μπούκλα εκεί και με δυσκολία και με την προσθήκη μόνο φιξατέρ, μπορούσα να γυρίσω το μαλλί μου προς τα πίσω όπως ο Έλβις Πρίσλεϋ!
Το φιξατέρ ήταν μια αλοιφή που κοκάλωνε το μαλλί τόσο, ώστε να φαίνονται οι γραμμές που άφηναν τα δόντια της τσατσάρας, αυτού του αρχαιολογικού εργαλείου για τους φαλακρούς !


Σύντομα δυστυχώς το μέτωπο μου άρχισε να επεκτείνεται με επιμονή προς τα πίσω προσπαθώντας να ενωθεί με μια άλλη, στρογγυλή γυμνή περιοχή στο κεφάλι μου εκεί ακριβώς που φορούν το μικρό κάλυμμα της κεφαλής τους οι καπουτσίνοι καλόγεροι.
Το κενό αυτό για αρκετό διάστημα δεν ήταν ορατό καθώς κοιτούσα τον καθρέπτη, παρά μόνο αν το έβλεπες με δεύτερο καθρέπτη πίσω από το κεφάλι σου ,πράγμα που επιμελώς απέφευγα να κάνω.    


Τελικά όμως το μεγάλο μέτωπο χάρις στην ακούραστη επιμονή του, κατάφερε να επεκταθεί τόσο πολύ, που ενώθηκε με το οπίσθιο κενό, προς μεγάλη μου απογοήτευση, και η μεγαλοπρεπής φαλάκρα που δημιουργήθηκε,  περιόρισε  την  τριχοφυΐα μόνο πίσω και στα πλάγια, και η οποία τελικά ενώ δεν μου προσέφερε αισθητικώς τίποτα, ήθελε κάθε τόσο και κούρεμα, και μάλιστα κατ΄απαράδεκτο τρόπο  στην ίδια  τιμή με τα άλλα κεφάλια που διαθέτουν τεράστιες αφάνες!
Ποτέ βέβαια δεν προσπάθησα ,σαν αρκετούς άλλους, να αυξήσω την τριχοφυΐα στο κρανίου τόπο της κεφαλής μου, με διάφορα μαντζούνια, ή να καταφύγω σε εμφυτεύσεις μαλλιών, παρά την απογοητευτική εικόνα που αντίκριζα στον καθρέφτη καθημερινά, καθώς σκεπτόμουνα το πόσο ωραίο θα ήταν το κεφάλι μου με ένα μαλλί σαν του Ζώρζ Κλούνεϋ!
Το μόνο πράγμα που με παρηγορούσε ήταν η παρατήρηση που είχα κάνει σε μία συνάθροιση παλαιών συμφοιτητών. Όσοι είχαν διατηρήσει τα μαλλάκια τους αυτά είχαν ασπρίσει, ενώ όσοι είχαν αντίστοιχη φαλάκρα με την δική μου το περιφερειακό υπόλειμμα της τριχοφυΐας τους είχε διατηρήσει το ωραίο μαύρο του χρώμα!  


Βέβαια επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος τύπος, έχω γράψει στο παρελθόν το ποστ μου  ΦΑΛΑΚΡΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ ! στο οποίο αναπτύσσω με πειστικά επιχειρήματα το ότι η φαλάκρα αποτελεί βασικό στοιχείο της ανδρικής γοητείας.
Και ενώ με καθαρά εμπειρικό τρόπο τεκμηρίωνα το παραπάνω γεγονός, ήρθε τώρα η επιστημονική έρευνα να επιβεβαιώσει όσα είχα γράψει!
Αντιγράφω από την δημοσίευση, Έρευνα: Οι φαλακροί άνδρες διεγείρουν περισσότερο την εμπιστοσύνη των γυναικών!   

   Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το φαλακρό κεφάλι στην εμφάνιση των ανδρών, ειδικά αυτών που έχουν ηλικία 35 – 45, θεωρείται ένα γοητευτικό χαρακτηριστικό.
«Το να επιλέγει κανείς να απαλλαγεί από τα μαλλιά του είναι αναμφισβήτητα μια μορφή μη λεκτικής συμπεριφοράς, μια μορφή έκφρασης που μεταδίδει πληροφορίες για τον εαυτό, διαφορετικά δύσκολα παρατηρήσιμο», δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.
Μελετητές τόνισαν, ότι οι φαλακροί άνδρες μπορεί να είναι πιο δημοφιλείς και έμπιστοι φυσιογνωμικά στις γυναίκες από εκείνους με πλούσια μαλλιά. Επίσης, φαίνεται ότι οι άνδρες που στερούνται τα μαλλιά τους ψυχολογικά είναι πιο σταθεροί, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γεγονός που, όπως θα δείτε παρακάτω, λειτουργεί θετικά στην επίτευξη μιας ελκυστικής  συνολικής εικόνας 
Τι έδειξε η μελέτη
Για τη μελέτη, η ομάδα έδωσε τρία σημαντικά τεστ σε φοιτητές, άνδρες και γυναίκες, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν τις εικόνες των ανδρών σύμφωνα με την ελκυστικότητα, την αυτοπεποίθηση και την κυριαρχία.
Στην πρώτη μελέτη, οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια βαθμολογήθηκαν ως πιο κυρίαρχοι από παρόμοιους άνδρες με γεμάτα μαλλιά.
Στη δεύτερη μελέτη, οι άνδρες των οποίων τα μαλλιά αφαιρέθηκαν ψηφιακά θεωρήθηκαν πιο κυρίαρχοι, ψηλότεροι και πιο δυνατοί από τον αυθεντικό εαυτό τους.
Αυτή η επίδραση οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην υψηλότερη αντιληπτή αυτοπεποίθηση και την αρρενωπότητά τους, σημείωσαν οι ερευνητές.
Η τρίτη μελέτη επέκτεινε αυτά τα αποτελέσματα με μη φωτογραφικά ερεθίσματα και καταδεικνύει πώς οι άνδρες που βιώνουν φυσική τριχόπτωση μπορεί να βελτιώσουν τη διαπροσωπική τους στάση με το ξύρισμα.
Έτσι, αντί να ξοδεύουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο προσπαθώντας να αναστρέψουν ή να θεραπεύσουν την τριχόπτωση τους, η αντίθετη συνταγή αυτής της έρευνας στους άνδρες που αντιμετωπίζουν φαλάκρα ανδρικού τύπου είναι να ξυρίζουν τα κεφάλια τους, τόνισαν οι ερευνητές.
Κάτι τέτοιο θα αυξήσει τη διαπροσωπική τους θέση σε μια σειρά από χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την κυριαρχία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητάς τους για ηγεσία, είπαν.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου