Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ




-Έλα γρήγορα, γιατί πάτησα το καζανάκι και δεν σταματά να τρέχει το νερό! Η κραυγή αυτή, απόγνωσης ήρθε από το μπάνιο στο οποίο η σύζυγος μόλις είχε εκπληρώσει  με επιτυχία την μοναδική απόλαυση που δεν μας δημιουργεί ποτέ τύψεις!
Αυτή είναι μια από τις συνήθεις εκκλήσεις που μου εκπέμπει αρκετά συχνά για άμεση παροχή βοήθειας, του τύπου- Έλα γιατί δεν  ανοίγει το παράθυρο, έλα να βγάλεις το ταψί από τον φούρνο, γιατί με πονάει η μέση μου, έλα γιατί δεν μπορώ να σηκώσω το … γιατί είναι βαρύ, άνοιξε την πόρτα γιατί εγώ δεν είμαι ντυμένη, φέρε μου τα γυαλιά μου γιατί μόλις ξάπλωσα, τρέξε γρήγορα στο σουπερμάρκετ και πάρε ψιλοκομμένα ντοματάκια  γιατί μου τελείωσαν και δεν έχω να βάλω στο φαγητό και ένα άλλο μεγάλο πλήθος από εντολές σε μένα.
Είμαι σίγουρος πως αν πεθάνω πρώτος τα περισσότερα από αυτά θα αναγκαστεί να τα κάνει μόνη της και επιτυχώς, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες χήρες που υπάρχουν, μιας και οι γυναίκες ως το ισχυρό φύλο είναι κορακοζώητες.
Βέβαια ακόμα θυμάμαι με χαιρεκακία τι είχε πει η θεία μου στην μάνα μου λίγο καιρό μετά που είχε μείνει χήρα: να δεις τι έχεις να τραβήξεις έτσι και πεθάνει πριν από σένα ο άνδρας σου!
Το έλεγε βέβαια γιατί η μοναχοκόρη της έλειπε στο εξωτερικό και δεν είχε σε ποιόν να δίνει εντολές για δουλειές που πρώτα έκανε ο μακαρίτης ο θείος μου.
Βέβαια  η σύζυγος εκτός των λογικών αιτημάτων έχει διακριθεί και στην διατύπωση εντολών που στον στενό κύκλο της παρέας μας έχουν γίνει, όπως θα λέγαμε στο χωριό μας, viral!


Βρισκόμαστε στο φουσκωτό μου και πηγαίνουμε προς την Μακρόνησο και βρισκόμαστε στα μισά . Καθώς έχει λίγο κυματάκι το φουσκωτό καθώς περνάει πάνω από τα κύματα τα ανεβοκατεβαίνει με ελαφρά κτυπήματα. Η αρχική εντολή είναι να κόψω ταχύτητα. Της εξηγώ ότι αν κόψω ταχύτητα το σκάφος δεν θα πλανάρει με αποτέλεσμα αν δεν πλανάρουμε τότε θα πηγαίνουμε με το κύμα να κουνάει πέρα δώθε οπότε θα ζαλιστεί αμέσως. Επειδή πράγματι όταν βρεθεί σε πλεούμενο που κουνάει ζαλίζεται αμέσως, προφανώς πανικοβλημένη από την αυτή  την ιδέα εκπέμπει την καταπληκτική εντολή που προκαλεί γενική θυμηδία στους συνεπιβάτες που έκτοτε, όταν την θυμούνται γελάνε ακατάπαυστα!
-Σταμάτα να κατέβω!
Βρισκόμαστε πάλι στο φουσκωτό και είμαστε μεσοπέλαγα. Καθώς βρίσκεται δίπλα μου πλήρως κουκουλωμένη φορώντας κασκέτο κάτω από την κουκούλα από την νιτσεράδα της, που είναι κλεισμένη μέχρι την μύτη της,  την ακούω να λέει: -Διψάω, δοσμου το νερό ! Της εξηγώ πως δεν έχουμε πάρει νερό μαζί μας αλλά σε λίγο θα φτάσουμε στον προορισμό μας και θα βρούμε εκεί.
Επειδή ως άτομο δεν μπορεί να κάνει εύκολα αναστολή των επιθυμιών της , εκπέμπει την δεύτερη μεγαλειώδη ατάκα που έχει μείνει έκτοτε στην μνήμη της στενής παρέας και προκαλεί τα ίδια γέλια όπως όταν πρωτακούστηκε:- Δηλαδή θα με υποβάλλεις στο μαρτύριο της δίψας;!
Οι εκπεμπόμενες όμως εντολές δεν είναι μόνο για την εκτέλεση διάφορων πραγμάτων. Χωρίς να υπάρχει λεκτική εντολή αυτή εκφράζεται ποικιλοτρόπως με διάφορους τρόπους. Πχ πρόκειται να πάμε κάπου καλεσμένοι. Πάω στο υπνοδωμάτιο να ντυθώ και βρίσκω στο κρεβάτι το κουστούμι, το πουκάμισο, την γραβάτα τις κάλτσες και τα παπούτσια που ΠΡΕΠΕΙ να φορέσω και ΠΡΕΠΕΙ να ταιριάζουν και με αυτά που θα φορέσει η ίδια! 


Καθώς δε έχει μανία με το ταίριασμα των χρωμάτων άρχισε μια φορά να μου τραβά τις πιτζάμες που είχα φορέσει εκπέμποντας σε έντονο ύφος την  εντολή:-Βγάλε τις! Ο λόγος ήταν ότι το χρώμα τους δεν ταίριαζε με τα σεντόνια που είχε στρώσει στο κρεβάτι!
Έχοντας φοβερή απέχθεια προς κάθε σύγχρονη ηλεκτρονική συσκευή, αρνήθηκε πεισματικά όταν χάλασε το αρχαιολογικό της τηλέφωνο να της πάρω ένα νέο  smartphone με αποτέλεσμα να βρω και να της πάρω ένα ίδιο με το παλιό της, από εκείνα που ανοίγουν όταν το ξεδιπλώσεις. 


Οι μόνες συσκευές με πληκτρολόγιο που έχει μάθει να χρησιμοποιεί άνετα είναι το ΑΤΜ και το πλυντήριο των ρούχων.
Των πιάτων δυστυχώς ο ιδεοψυχαναγκασμός μου με την σωστή τοποθέτηση των πραγμάτων κατέληξε να αποτελεί δική μου αρμοδιότητα όταν είδα με φρίκη πως τα είχε βάλει.
Η αγορά  smart TV με απάλλαξε τελικά από την εντολή απόγνωσης- Έλα γιατί δεν παίζει!  όταν είχαμε αποκωδικοποιητή στην παλιά μας τηλεόραση γιατί με τα δύο χειριστήρια πάταγε άλλα αντ΄άλλων τα κουμπιά.
Έλεγα τα παραπάνω στον αδελφό της και αυτός μου είπε: Μετά από τόσα χρόνια δεν την παίρνω πίσω!
Και εγώ βέβαια του απάντησα:
-Τα πάντα με την πάροδο του χρόνου αποκτούν αξία όπως οι αντίκες που δενόμαστε συναισθηματικά με αυτές!
Έτσι και να ήθελες δεν θα στην γύρναγα!

 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.  

5 σχόλια:

  1. Αθάνατε Αθεόφοβε! Δεν έχεις χάσει τίποτε από το χιούμορ σου, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι όταν βλέπω πως ισχύει αυτό που είχε πει ο Ιρλανδός συγγραφέας James Stephens:
      Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κάνει χιούμορ, πρέπει αυτοί που είναι γύρω του να είναι εξίσου ευφυείς μ’ αυτόν, αλλιώς δεν πρόκειται να τον καταλάβουν.

      Διαγραφή
  2. Επανέρχομαι μετά απο πολλά χρόνια για να σου πω οτι σε διαβάζουμε πολλοί και με αγάπη, για αυτό συνέχισε όσο μπορείς.
    Για το θέμα μας τώρα : καποιος είπε πυρ γυνή και θάλασσα , αλλά τα έβαλε με λάθος σειρά, μάλλον ανύπαντρος θα ήταν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή