Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Α- ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ




Οι έχοντες έστω και στοιχειώδες μυαλό πολλές φορές απορούν πως οφθαλμοφανείς ανοησίες, ή διαστρέβλωση πλήρως επιβεβαιωμένων γεγονότων,  ή και οφθαλμοφανείς απάτες γίνονται αποδεκτές από σημαντικό μέρος του κοινού.
Αρχικά θα έλεγα ότι ένα μέρος από ανοησίες δεν έχουν ουσιαστική επίδραση στην ζωή αυτών που τις πιστεύουν.


Πχ δεν πρόκειται να πάθει κάτι κανείς αν έχει χάψει την συνεχώς ανανεούμενη ανοησία ότι αν δημοσιεύσει στον τοίχο του ότι αρνείται να αποδεχτεί ότι το Facebook μπορεί να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες του κτλ αυτό αυτόματα θα ισχύσει!  Θέλει, απ΄ότι φαίνεται υψηλό IQ για να σκεφτεί κανείς ότι το Facebook δεν το έφτιαξε κάποιος μεγάλος φιλάνθρωπος που θα πληρώνει από την τσέπη του τα έξοδα λειτουργίας του για να δημοσιεύουμε εμείς δωρεάν τις σοφίες μας!


Κατά τον ίδιο τρόπο δεν πρόκειται να χάσει τίποτα, εκτός από την σοβαρότητα του, κάποιος που ανήκει στο 33.3% των Ελλήνων(!) που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν! Θέλει πολύ μεγάλη σκέψη ότι τόσοι πολλοί πιλότοι που πετάνε τα αεροπλάνα που αφήνουν chemtrail θα το έκαναν χωρίς να διστάσουν να ψεκάζουν ταυτόχρονα τις μάνες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους στο έδαφος!
Ούτε θα πάθει τίποτα αν πιστέψει ότι το ζώδιο του πχ είναι ευνοϊκό για νέες γνωριμίες εκτός βέβαια αν πληροφορηθεί ότι ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να επηρεάσει την ζωή του και χάφτοντας αυτές τις ανοησίες ακολουθήσει κατά γράμμα το κατεβατό, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Ο Νίκος Δήμου έχει γράψει για τους 15000-20000 αστρολόγους της χώρας, ότι  ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ και τους έχει προκαλέσει να τον μηνήσουν, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα γιατί βεβαίως δεν είναι αφελείς!
Το τραγικό όμως είναι ότι συναντάς, συνήθως γυναίκες, που είναι απόλυτα πεπεισμένες για την επιστημονική βάση της αστρολογίας !
Στο παραπάνω ποστ  μου έχω μεταφέρει τον διάλογο από την ταινία του Γούντι Άλλεν  Παντρεμένα ζευγάρια (Husbands and Wives) του 1992 στην οποία ο Τζάκ έχοντας χωρίσει με την σύζυγό τα έχει με ένα νεαρό κοριτσόπουλο το οποίο όταν το παρουσιάζει στην παρέα του με διανοούμενους ,αυτή τον κάνει εκεί ρεζίλι αρχίζοντας  να τους αναπτύσσει  τις απόψεις της για την αστρολογία, λέγοντας μεταξύ άλλων:
Ξέρουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνει στην πανσέληνο
Ποιος το ξέρει αυτό; την ρωτούν.
Ποιος; το σύμπαν τα ξέρει αυτά, απαντά με σιγουριά.
Είστε έξυπνοι αλλά δεν καταλαβαίνετε τα στοιχειώδη
Η θέση των πλανητών είναι αποφασιστική για την ζωή σου
-Μίλα λογικά.
Μιλάω λογικά. Δεν θα έβαζα ποτέ Τοξότη με Ζυγό!
Επειδή στο ποστ δεν ανοίγει πλέον το βίντεο με την ταινία βάζω εδώ την σχετική σκηνή.


Πριν 3 χρόνια στο ποστ μου Ο ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είχα μεταφέρει μερικά στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος των διάφορων ανοησιών που πιστεύει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Μερικά από αυτά:
- Επικρατεί άγνοια ακόμα και για πράγματα πολύ βασικά τα οποία κάθε μαθητής δημοτικού -θα έπρεπε να- παίζει στα δάχτυλα. Σε σχετικές έρευνες, τo 1/3 των Ελλήνων απάντησε ότι η ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη. Το 42% δεν ήξερε να απαντήσει ότι η πρόταση «η γη χρειάζεται έναν μήνα για να γυρίσει μία φορά γύρω από τον ήλιο» είναι λάθος. Το 29% δεν θεωρεί ότι ο άνθρωπος και τα άλλα είδη ζωής προέκυψαν μέσα από εξελικτική διαδικασία.
- Κυριαρχούν δεισιδαιμονίες. Το 64% του πληθυσμού πιστεύει στα θαύματα, το 66% στο μάτιασμα και το 40% στη μαγεία. Και αυτό δεν είναι μόνο θεωρητικό. Τρεις στους 10 χρησιμοποίησαν την προσευχή για να ξεπεράσουν το ιατρικό τους πρόβλημα το τελευταίο έτος, το 60% καταφεύγουν στο ξεμάτιασμα για να θεραπεύσουν τον πονοκέφαλο, ενώ το 12% δηλώνει ότι ζητάει συμβουλές από αστρολόγους ή/και χαρτορίχτρες.
- Η γνώση έστω για το τι σημαίνει επιστήμη είναι περιορισμένη. Το 40% θεωρεί ότι η ομοιοπαθητική είναι επιστήμη και το 23% ότι τα ωροσκόπια είναι επιστήμη.


Υπάρχουν όμως και ανοησίες που όσοι τις πιστεύουν διακινδυνεύουν όχι μόνο την δική τους ζωή αλλά ακόμη και των παιδιών τους όπως γράφω στο ποστ μου ΟΤΑΝ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
Μια παραπληροφόρηση που υπάρχει από χρόνια και εμφανίζει  ικανή εξάπλωση σε μεγάλο αριθμό ατόμων παγκοσμίως είναι η οι αντιεπιστημονικές ανοησίες που υπάρχουν για τα εμβόλια. Σχετικά με το θέμα αυτό έχω γράψει στο παρελθόν, γιατί στους αντιεμβολιαστές ανήκουν  διάφορα γνωστά ονόματα από την πολιτική, όπως πχ ο υιός Κένεντι ή από την επιστήμη, που έχουν δυστυχώς ασπαστεί διάφορες αντιεπιστημονικές απόψεις, όπως γράφω στο ποστ μου :
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ;
Όπως επίσης γράφω στο Ο ΜΠΙΛ ΓΚΑΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. : Αναπόφευκτα η κάλυψη των ψευδών ειδήσεων και αντιεπιστημονικών θεωριών από τον τύπο και το ιντερνέτ είναι εκτεταμένη με αποτέλεσμα 140.000 παιδιά να πεθαίνουν το 2018 από ιλαρά, ασθένεια που μπορεί να προληφθεί με δύο δόσεις του εμβολίου που υπάρχει εδώ και πάνω από 50 χρόνια.
Η ιλαρά είναι από τις πιο μεταδοτικές νόσους περισσότερο ακόμη και τον Έμπολα, την φυματίωση και την γρίπη.
Αλλά η ιλαρά όχι μόνο απειλεί τη ζωή όσων προσβληθούν από την ασθένεια ή κινδυνεύει να τους προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως πνευμονία, εγκεφαλικές βλάβες, τύφλωση ή κώφωση, αλλά επίσης επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών σε τέτοιο βαθμό που τους αφήνει ευάλωτους σε επικίνδυνες ασθένειες για μήνες ή ακόμη και χρόνια.
Ήδη από το 2009 σε δύο ποστ μου έχω γράψει για τις επικίνδυνες ανοησίες που διασπείρουν οι διάφοροι αντιεμβολιαστές στα ποστ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ 
και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ –ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Αλλά από το 2009 όταν φτάνουμε στο 2020 όπως γράφω στο  ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ…. εμφανίζεται μια νέα έξαρση του αντιεμβολιαστικού κινήματος κατά του εμβολιασμού για τον κόβιτ μαζί με πλήθος από ηλιθιότητες από την άρνηση ύπαρξης του ιού, την ύπαρξη μικροτσίπ στο εμβόλιο, ότι τα εμβόλια είναι προϊόν εκτρώσεων, μέχρι του ότι οι  μάσκες προκαλούν προβλήματα στην αναπνοή!
Στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως η Ραχήλ Μακρή, ο Νικόλαος Μαυραγάνης αλλά και ο τέως Υπουργός Υγείας Πολάκης προσπαθούν να ψαρέψουν ψηφοφόρους στον συρφετό των αντιεμβολιαστών. Προκάλεσε τελικά ιδιαίτερη  θυμηδία η είδηση ότι, μετά από πίεση των σοβαρότερων του ΣΥΡΙΖΑ τελικά εμβολιάστηκε ο Πολάκης!
Και βέβαια υπήρχαν πολλοί που έλεγαν:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΣ, ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΟΒΗΛΙΘΙΟ! 


Αλλά η ανοησία  των αντιεμβολιαστών εξισώθηκε με την ανοησία   του ΣΥΡΙΖΑ του  ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 να αντιτίθενται στην απαγόρευση της πορείας Πολυτεχνείου λες και τα μέλη τους έχουν ανοσία στο ιό! (ΤΟ LOCKDOWN ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ
Βέβαια, όπως γράφω σΤΑ ΤΟΡ 15 ΑΠ΄ ΟΣΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ. την προεξάρχουσα θέση έχει σε αυτά η εκκλησία! Η Ιερά Σύνοδος μας πληροφόρησε ότι προφανώς κατόπιν άμεσης επικοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα και ειδικά με τον Άγιο Πέτρο ως παραλήπτη των αποθνησκόντων  από την γρίπη, πως ο ιός δεν μεταδίδεται με την μετάληψη, και πως κατά τον Μεσογαίας( ναι, ο μητροπολίτης NASA)  η μετάληψη είναι το καλύτερο εμβόλιο και ακολουθούν και άλλοι αντιστοίχου επιπέδου.
Τα μοναστήρια είναι ακόμη σε μεγαλύτερο μεσαίωνα!


Από τους πολιτικούς δεν θα μπορούσε να λείπει ο Βελόπουλος που με την κηραλοιφή θεραπεύει τον ιό, αλλά και διάφοροι Συριζαίοι όπως ο Παπαδημούλης, ο Νικολαϊδης, ο Πολάκης που μας εξηγούν ότι ο ιός ήρθε από την πλουτοκρατία, πλην την Δούρου που πιστεύει ότι καθώς ο καπιταλισμός είναι η αιτία της κλιματικής κρίσης αυτός μας ήρθε από την «παγωμένη» Αρκτική! 

 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση. 
 


 ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ

Β-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ α΄μέρος

Γ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ -β΄μέρος.

Δ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ – οζονοθεραπεία, νανοβιοτικό γιλέκο, κηραλοιφές, ιριδολογία, κρυσταλλοθεραπεία.

Ε-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ – κινεζική ιατρική ,βελονισμός, μοξοθεραπεία, ωτοθεραπεία

ΣΤ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Χειροπρακτική, ουροθεραπεία, ρεφλεξολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου