Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

ΣΤ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Χειροπρακτική, ουροθεραπεία, ρεφλεξολογία.




Υπάρχει ένα πλήθος από εναλλακτικές θεραπείες που δεν έχουν επιστημονική βάση αλλά στις οποίες καταφεύγει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κλασσική ιατρική δυστυχώς δεν μπορεί σήμερα ακόμη να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα τους.
Έτσι πέφτουν στα χέρια διαφόρων που τους υπόσχονται ότι με την εναλλακτική τους θεραπεία που χρησιμοποιούν θα τους κάνουν περδίκι!
Την δεκαετία του  1870 ο  Ντ. Πάλμερ  ίδρυσε την χειροπρακτική, λέγοντας ότι έλαβε γνώση από «τον άλλο κόσμο» καθώς  οι αρχές της χειροπρακτικής του μεταδόθηκαν από έναν γιατρό που είχε πεθάνει 50 χρόνια πριν!
Την χειροπρακτική εφαρμόζουν δύο ομάδες. Οι «‘Απόλυτοι» που τώρα είναι μειονότητα, και οι οποίοι δίνουν έμφαση στην ζωτικότητα, την "έμφυτη νοημοσύνη" και θεωρούν ότι η αιτία όλων των ασθενειών βρίσκεται στη σπονδυλική στήλη, και οι "συνδυαστικοί ", που είναι περισσότεροι, και είναι πιο ανοιχτοί στις γενικές απόψεις και τις συμβατικές ιατρικές τεχνικές, όπως η άσκηση, το μασάζ και η θεραπεία με πάγο.
Οι χειροπράκτες δεν είναι γιατροί ούτε φυσιοθεραπευτές.
Η κύρια τεχνική χειροπρακτικής θεραπείας περιλαμβάνει τη χειρωνακτική θεραπεία και ειδικά την χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης και άλλων αρθρώσεων και μαλακών ιστών, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ασκήσεις και συμβουλές για την υγεία και τον τρόπο ζωής.
Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες ελεγχόμενες κλινικές μελέτες  θεραπειών που χρησιμοποιούνται από χειροπράκτες, με σχετικά αντικρουόμενα αποτελέσματα. Οι συστηματικές ανασκοπήσεις αυτής της έρευνας δεν έχουν βρει στοιχεία πως η χειροπρακτική χειραγώγηση είναι αποτελεσματική, με την πιθανή εξαίρεση της θεραπείας για τον πόνο στη μέση. Μια κριτική επιστημονική αξιολόγηση διαπίστωσε ότι συλλογικά, η χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης ήταν αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε πάθησης όπως και για την οξεία οσφυαλγία.
Η Χειροπρακτική είναι εδραιωμένη στις ΗΠΑ με πάνω από 50.000 χειροπράκτες το 1970, τον Καναδά και την Αυστραλία αλλά δεν εμφανίζει την ίδια επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες. Θεωρείται ως μια οριακή και μη κλινικά αποδεδειγμένη προσπάθεια συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής, η οποία δεν έχει ενσωματωθεί στην επικρατούσα ιατρική.
Πολλοί από τους υποστηρικτές των εναλλακτικών θεραπειών πιστεύουν ότι οι γιατροί δεν τις αποδέχονται γιατί αυτές τους μειώνουν τα κέρδη τους. Ένα λοιπόν θαυματουργό φάρμακο που είναι μάλιστα τσάμπα και το οποίο για αιώνες χρησιμοποιείται στην Κίνα και την Ινδία είναι το κάτουρο μας!


Οι πλέον αφοσιωμένοι υποστηρικτές της ουροθεραπείας  ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την αρχαιότερη μέθοδο φυσικής θεραπείας. Είναι γνωστό, λένε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ινδίας, Morarji Desai, έπινε καθημερινά ένα ποτήρι από τα ούρα του και ευτύχησε να συμπληρώσει υγιής τα εκατό του χρόνια.
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια κινέζοι πίνουν τα ούρα τους, πιστεύοντας ότι κάνει καλό στην υγεία τους, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Xinhua.
Οι περισσότεροι πιστοί πίνουν τα ενδιάμεσα από τα πρωινά τους ούρα. Κάποιοι τα προτιμούν σκέτα και αχνιστά- άλλοι τα αναμειγνύουν με χυμό ή τα σερβίρουν με φρούτα. Κάποιοι προτιμούν δυο σταγόνες ούρων σε ένα κουταλάκι νερό υπογλώσσια αρκετές φορές την ημέρα.
Κάποιοι πλένονται με τα ούρα τους για να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματός τους.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ότι με τα ούρα μπορείτε να θεραπεύσετε τα πάντα, όπως πχ από την γρίπη, τον καρκίνο, την αρθρίτιδα, την φυματίωση μέχρι την φαλάκρα!
Το 1996 έγινε στην Ινδία το πρώτο και το 1998 το δεύτερο στην Γερμανία Παγκόσμιο Συνέδριο Ουροθεραπείας.
Δεν μένει λοιπόν παρά να πίνετε τα ούρα σας και να κάνετε γαργάρες με ούρα στα οποία έχει προστεθεί λίγο σαφράν»  εάν έχει ερεθιστεί το λαρύγγι  σας και κατά τους θιασώτες της ουροθεραπείας  «το να πίνεις μια ουγκιά ούρα…είναι πιο ευεργετικό για τον μέσο άνθρωπο από ότι ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων»
Μέχρι τώρα στο Δ και στο Ε είδαμε ότι με την ίριδα του οφθαλμού μας μπορούμε να διαγνώσουμε διάφορα νοσήματα και με την ωτοθεραπεία να τα θεραπεύσουμε από το αυτί μας!

Έτσι είχαν μείνει παραπονεμένα τα κάτω άκρα μας μέχρι που ήρθε η ρεφλεξολογία με την οποία με την μάλαξη της  πατούσας μας μπορούμε να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε ασθένειες.
Η ρεφλεξολογία (μεταφέρω από εδώ) βασίζεται στην ατεκμηρίωτη πεποίθηση ότι κάθε μέρος των πελμάτων είναι ένας καθρέπτης ενός οργάνου του σώματος. Το μεγάλο δάχτυλο για παράδειγμα, θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει το κεφάλι. Το δεξί μας πέλμα ν' αντιστοιχεί στο δεξί μέρος του σώματος και το αριστερό  στο αριστερό μέρος του σώματος. 
Αυτοί που εξασκούν τη ρεφλεξολογία ισχυρίζονται πως μπορούν να θεραπεύσουν μια ποικιλία άλγεων και πόνων με το να μαλάσσουν τα σωστά σημεία στα πέλματα. Λέγεται, απ' αυτούς που την εξασκούν, πως η ρεφλεξολογία μπορεί να θεραπεύσει πόνους ημικρανίας. Μπορεί να επαναφέρει την αρμονία σε ορμονικές διαταραχές και να θεραπεύσει αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα. Αν έχετε πρόβλημα με τη μέση σας, ένα μασάζ στο σωστό σημείο στο σωστό πόδι, μπορεί να απαλύνει τον πόνο σας. Αν υποφέρετε από κυκλοφορικά προβλήματα ή έχετε πολύ στρες, η ρεφλεξολογία σας υπόσχεται την ανακούφιση.
Ένας λόγος που το μασάζ στα πέλματα μπορεί να είναι τόσο ευχάριστο και που σχετίζεται με σημαντική βελτίωση στη διάθεση κάποιου, είναι ότι η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τα πέλματα βρίσκεται δίπλα στην περιοχή που συνδέεται με τα γεννητικά όργανα. Μπορεί να υπάρχει κάποια νευρωνική επικάλυψη. Ο νευροεπιστήμονας V.S. Ramachandran έγραψε για ένα άτομο του οποίου είχε ακρωτηριαστεί το ένα πόδι και που βίωνε οργασμό στα φαντασματικό του πέλμα (1998: 36-37). "Στους χάρτες σώματος του εγκεφάλου, τα γεννητικά όργανα είναι δίπλα στο πέλμα" σημειώνει, και εικάζει ότι αυτό μπορεί να εξηγεί και τα φετίχ που έχουν κάποιοι με τα πόδια.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.
 

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
Α- ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

Β-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ α΄μέρος

Γ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ -β΄μέρος.

 Δ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ – οζονοθεραπεία, νανοβιοτικό γιλέκο, κηραλοιφές, ιριδολογία, κρυσταλλοθεραπεία.

 Ε-ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ – κινεζική ιατρική ,βελονισμός, μοξοθεραπεία, ωτοθεραπεία

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου