Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2006

ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ



Τον είδε σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο της εταιρείας της .
Είχαν συγκεντρώσει για ένα τριήμερο, σε ένα αρκετά απομονωμένο ξενοδοχείο, όλα τα μεσαία στελέχη από τα περιφερειακά παραρτήματα, για να τα ενημερώσουν και να τα εκπαιδεύσουν για τα καινούργια προϊόντα που θα έβγαζε στην αγορά η εταιρεία.
Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό και πιθανώς να σήμαινε μελλοντική προαγωγή, ότι ήταν ή μόνη από το παράρτημα που είχε σταλεί στο σεμινάριο
Αυτός ήταν από τους βασικούς ομιλητές της πρώτης μέρας.
Της έκανε εντύπωση ή ευχέρεια που είχε στον λόγο, ή δυνατότητα του να απλοποιεί και να αναλύει δύσκολα θέματα ενώ συγχρόνως πετύχαινε να κρατάει συνεχές το ενδιαφέρον των ακροατών του διανθίζοντας τον λόγο του με χιούμορ εκεί που το ακροατήριο πήγαινε να κουραστεί.
Η επόμενη συνάντηση τους έγινε στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου που ήταν σελφ-σέρβις. Ήρθε με τον δίσκο του και κάθισε απέναντι της ,στην μόνη κενή θέση που υπήρχε εκεί κοντά. Χαμογελώντας, της είπε ότι η παρατήρηση που του είχε κάνει μετά την ομιλία του ήταν εύστοχη και ουσιαστική και ήταν ένα θέμα που του είχε διαφύγει να το αναπτύξει στην ομιλία του.
Παρά το γεγονός ότι θα ήταν 15 τουλάχιστον χρόνια μεγαλύτερος και ανήκε στα ηγετικά στελέχη της εταιρείας, η απλότητα που τον διέκρινε την έκανε να αισθάνεται ότι κουβεντιάζει με ένα συνάδελφο από το γραφείο.
Η κουβέντα τους είχε ξεφύγει από τα επαγγελματικά θέματα που είχε ξεκινήσει και είχε φτάσει σε θέματα προσωπικών προτιμήσεων όταν πήραν χαμπάρι ότι τα γκαρσόνια ετοιμάζονταν να κλείσουν την τραπεζαρία.
Αποχαιρετίστηκαν αμήχανα και γύρισε στο δωμάτιο της έχοντας στο μυαλό της όσα κουβέντιασαν και με το συναίσθημα ότι μέχρι τότε δεν είχε βρει άλλον άνθρωπο που να έχει την ίδια θεώρηση με αυτήν σε βασικά θέματα της ζωής.
Το βράδυ κατέβηκε στο νυκτερινό κέντρο που είχε το ξενοδοχείο και ασυναίσθητα αλλά διακριτικά κοίταξε μήπως ήταν και αυτός εκεί, μιας και δεν ήξερε και κανέναν άλλο. Δεν τον είδε και πήγε και κάθισε στο μπαρ αλλά πριν να προλάβει να παραγγείλει το ποτό της ένα χέρι ακούμπησε στον ώμο της. Ήταν αυτός.
Του είχε πει ότι δεν ξέρει κανέναν άλλο οπότε αυτός την κάλεσε να καθίσει με την παρέα του που ήταν ένα ζευγάρι από τα κεντρικά.
Η κουβέντα αφού ξεκίνησε από θέματα κοινά για όλους σχετικά με την εταιρεία που δούλευαν πέρασε σιγά σιγά σε πιο ανάλαφρα θέματα που μαζί με τα ποτά που είχαν πιει τους οδήγησε σε μια κατάσταση ευθυμίας που από χρόνια είχε να αισθανθεί.
Το άλλο ζευγάρι σηκώθηκε να χορέψει όποτε και αυτός χωρίς καθυστέρηση της πήρε το χέρι και την τράβηξε στη πίστα.
Ο ρυθμός της μουσικής και η φυσική της χάρη έκαναν να εκδηλωθεί όλη ψυχική ευφορία που αισθανόταν στον χορό. Αυτός ,καλός χορευτής, την συνόδευε με χαμόγελο και έκφραση ικανοποίησης στα μάτια του μέχρι που ή μουσική άλλαξε και έγινε αργή οπότε την πήρε στην αγκαλιά του και αισθάνθηκε ότι σοβάρεψε.
Αφέθηκε στην αγκαλιά του, και την στιγμή που το μάγουλο της ακούμπησε στο δικό του σαν κεραυνός της ήρθε στο μυαλό η πραγματικότητα.
Ήταν ερωτευμένη μαζί του.!
Αισθάνθηκε σαν να παραλύει ολόκληρη και να λιώνει στα χέρια του, αυτός κατάλαβε ότι πάει να λιποθυμήσει και κρατώντας την γερά την έβγαλε έξω στο μπαλκόνι.
Της χάιδεψε τα χέρια που είχαν παγώσει ενώ με την ανάστροφη του χεριού του της σκούπισε δύο σταγόνες ιδρώτα που είχαν τρέξει.
Οι τρυφερές αυτές κινήσεις την έκαναν να πέσει στην αγκαλιά του οπότε και αυτός την έσφιξε και την φίλησε πρώτα πίσω από το αυτί και μετά στο στόμα Είχε ανατριχιάσει ολόκληρη και ήταν έτοιμη να του δοθεί ακόμα και εκεί στο ύπαιθρο, στα όρθια, όταν αυτός την κοίταξε στα μάτια και της είπε με σιγανή φωνή:
-Πρέπει να σου πω κάτι πριν να υπάρξει οτιδήποτε μεταξύ μας, είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά !



Η ιστορία έχει δύο συνέχειες. Ποια θα διαλέγατε;



Α Συνέχεια.

Αισθάνθηκε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της .Το κορμί της είχε ξαφνικά μουσκέψει σαν να την είχαν περιλούσει με ένα κουβά κρύο νερό Ενώ είχαν συζητήσει τόσα πράγματα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είχαν θίξει ότι αφορούσε τις προσωπικές τους ζωές.
Ίσιωσε το φουστάνι της αμήχανα, τον κοίταξε στα μάτια και του είπε:
Ευχαριστώ που μου το είπες, αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν θα έμπαινα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι .
Επέστρεψε στο δωμάτιο της και κοιμήθηκε στο μουσκεμένο από τα κλάματα μαξιλάρι της όπως ήταν ντυμένη.
Μέχρι να τελειώσει το σεμινάριο απέφυγε να τον συναντήσει ξανά.


Β Συνέχεια


Ποτέ στη ζωή της δεν είχε βρεθεί σε τέτοια αντίθεση μεταξύ συναισθήματος και λογικής.
Η τελευταία της έλεγε να φύγει εκείνη την στιγμή από εκεί.
Το συναίσθημα όμως της έλεγε ακολούθησε με και ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βγάλω.
Ποτέ στη ζωή δεν ξέρεις ποια θα είναι η κατάληξη μιας πράξης σου και αν δεν την κάνεις δεν μπορείς τις περισσότερες φορές να προκαταλάβεις αν είναι σωστή η όχι.
Οι σκέψεις αυτές περνούσαν στο μυαλό της ενώ είχε ακουμπήσει σκυφτή το μέτωπο της στο στήθος του.
Εκείνος της χάιδευε τα μαλλιά αμίλητος.
Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε ξανά τα χείλια του και αυτός με το φιλί που της έδωσε την έκανε να καταλάβει και την δική του συναισθηματική φόρτιση.
Ανέβηκαν στο δωμάτιο του και έκανε έρωτα μαζί του όπως δεν είχε κάνει με κανένα άλλο άνδρα μέχρι τότε.
Οι άλλες δύο μέρες μέχρι να τελειώσει το σεμινάριο ,είχαν χαράξει πλέον την ζωή της .
Είχε μαζέψει ευτυχία ,όπως πίστευε, για όλα της τα χρόνια.
Χωρίστηκαν χωρίς να αλλάξουν τηλέφωνα η να κάνουν κουβέντα για το μέλλον.

16 σχόλια:

  1. To B ασυζητητή!!!
    Δεν σου τυχαίνουν τέτοιες καταστάσεις κάθε μέρα και όταν τις απορρίπτεις ελαφρά την καρδία αντί να τις ευχαριστηθείς τις πληρώνεις πολλαπλά!!

    Με γεια το 101ο! Να τα χιλλιάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το ασυζητητί παντελώς λάθος τό έγραψα (όπως και τόσα άλλα κατά καιρούς) αλλά τι να γίνει? Σχεδόν πάντα βιάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δύο παιδί μου το δύο! Αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθεόφοβος είπαμε; Σου ταιριάζει "γάντι" το όνομα! Κοίτα από τί ψυχανάλυση μας περνάς!...
    Λοιπόν: Παρότι πολύ θα ήθελα να συμφωνήσω με τα προηγούμενα παιδιά,(αφού θα νιώθαμε έτσι, θα σήμαινε πως κάτι έλειπε από τις σχέσεις μας) εγώ δε θα το έκανα. Όχι για μια βραδυά, όχι για τόσο λίγο! Όχι για λόγους ηθικής, αλλά γιατί ξέρω καλά τον εαυτό μου & είμαι σε θέση να γνωρίζω πως μετά θα υπέφερα. Δε θα μου αρκούσε, θα ήθελα οπωσδήποτε να τον ξαναδώ... Και δε θέλω να γίνω ποτέ "συλλέκτρια" τέτοιων κλεμμένων στιγμών ευτυχίας...
    Εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To 2 με χίλια!!!!
    τι την έχουμε την καρδιά αν είναι να μην την ακούμε....
    όλο το μυαλό..??? βαρετό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To 1 γιατί στην πραγματική ζωή συμβαίνει πάντα το 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην πραγματικότητα θα συνέβαινε το 2.
    Στις ταινίες πάλι το 2.
    Όλοι θέλουμε να ζήσουμε μια τέτοια ιστορία.

    Κ στις 2 περιπτώσεις χωρίζουν.Τότε γιατί να μη το ζήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως τα 44 χρόνια που έχω φορτωθεί να είναι η αιτία που την κυρία της ιστορίας μας την βρίσκω κάπως υπερβολική!
    Γοητεύτηκε , δεν ερωτεύτηκε τον κύριο.
    Θεωρώ σωστή την Α συνεχεία .
    Είναι φρικτό για μια γυναίκα να ζει με την ανάμνηση μιας βραδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όλες τις περιπτώσεις που οι επιλογές μου είχαν επιπτώσεις ακολούθησα την καρδιά μου και την πάτησα. Αν και πάλι μάλλον το 2 θα επέλεγα γιατί είμαι τρομερά παρορμητική και συναισθηματική θεωρώ ότι το σωστό είναι το 1. Και θα συμφωνήσω με την ηλιαχτίδα. Είναι απαίσιο να γίνεσαι "συλλέκτης" τέτοιων κλεμμένων στιγμών ευτυχίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγα να μην ξεφούρνιζε ο τύπος, ότι ήταν παντρεμένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νομιζω οτι όλη η ιστορία θυμίζει αρλεκιν όποτε... άκυρες οι επιλογές. Νομίζω ότι προτιμώ το σεναριο 3- μη με ρωτάτε τι είναι δεν τοχω σκεφτεί ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ μάλλον με τη δεύτερη εκδοχή θα συντασσόμουν. Θα το έκανε και όσο πήγαινε. Πρέπει να ομολογήσει ότι στη θέση του δεν θα έλεγα εκείνη τη στιγμή ότι είμαι παντρεμένος, αλλά την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρομαι για την ποικιλία των απόψεων που εκφράσατε.
    Αυτό που δεν πέρασε από το μυαλό σας είναι να της είπε ψέμματα ότι είναι παντρεμένος έτσι ώστε να μπορεί να απαγκιστρωθεί από αυτή όποτε θέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ΄αυτή την περίπτωση όμως, δε θα ρίσκαρε να χάσει την ευκαιρία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικα και υπαρχει!
    Τον μεταφραζω (ισως να κανω και λαθος) σε ποθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή