Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ



Επιτέλους αφού για ένα μεγάλο διάστημα οι τηλεοράσεις πιπίλησαν τα μυαλά των τηλεθεατών με τις συσκευές παραγωγής όζοντος και o Φικιώρης με την οζονοθεραπεία του, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή απέστειλε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. την απόφαση του Ε.Ο.Φ., σύμφωνα με την οποία:
«Ο Ε.Ο.Φ., στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον Ε.Ο.Φ. Τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.»
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αγοράζουν συσκευές οζονοθεραπείας, πιστεύοντας ότι θα ωφελήσουν την υγεία τους.
Βέβαια τα παραπάνω τα έγραψαν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί και συνεχίζουν απτόητοι να μεταδίδουν διαφημίσεις για τις συσκευές οζονοθεραπείας και σε επανάληψη τις εκπομπές του Φικιώρη τουλάχιστον μέχρι σήμερα 24/8/11 που γράφω το ποστ.
Ας δούμε λοιπόν τι θεραπεύει η οζονοθεραπεία σύμφωνα με τον Φικιώρη
Γαστρίτιδα
Πεπτικά έλκη
Δυσκοιλιότητα
Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
Αρθρίτιδες
Παχυσαρκία
Υπερχοληστεριναιμία
Κολίτιδα
Αυξημένα τριγλυκερίδια
Ακόμα μπορεί να βοηθήσει πνευμονοπαθείς, διαβητικούς και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Εδώ που τα λέμε ο Φικιώρης είναι αρκετά συγκρατημένος σε σχέση με τα όσα γράφουν οι πωλητές συσκευών που θεραπεύουν με το όζον τα πάντα!
Από ιογενή νοσήματα, όπως τον έρπη απλό και ζωστήρα, και την ηπατίτιδα, μέχρι νεοπλάσματα, την νόσο Parkinson, αλλά μαζί και την υπόταση και την υπέρταση!
Το ωραίο είναι δε είναι ότι ο άλλος τηλεοπτικός θεραπευτής με το γιλέκο του, πριν δύο χρόνια στο Ζούγκλα.gr είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο του Θοδωρή Γιάνναρου, μοριακού - πυρηνικού βιολόγου που πολύ σωστά κατακεραυνώνει την διαφήμιση και πώληση των συσκευών οζονοθεραπείας!
Ας δούμε όμως σε μια σοβαρή επιστημονική σελίδα των καθηγητών Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θανάση Βαλαβανίδη και Κων/νου Ευσταθίου, που υπάρχει το όζον και ποιές είναι οι χρήσεις του .
Το όζον στην ατμόσφαιρα εμφανίζεται με δύο πρόσωπα: εμφανίζεται ως καλό όζον, που δημιουργείται φυσικά και βρίσκεται στην στρατόσφαιρα (17-50 km) και στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας (> 2 km) και ως κακό όζον, το όζον-"ρύπος", που βρίσκεται σε χαμηλά ύψη στην τροπόσφαιρα (0-2 km). Το τελευταίο είναι κυρίως ανθρωπογενούς προέλευσης και θεωρείται ένας από τους κυριότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους των αστικών περιοχών, που ωστόσο μεταφέρεται συχνά και σε μεγάλες αποστάσεις από τις πόλεις.
Τυπικές εφαρμογές του περιλαμβάνουν: α) Χρήση ως λευκαντική και αποχρωστική ουσία (π.χ. για άλευρα, λίπη, κηρούς, χάρτη), β) αποστείρωση ύδατος και άλλων συσκευών για ιατρική χρήση, γ) απολύμανση πόσιμου ύδατος, δ) εξυγίανση εδαφών, ε) εντομοκτόνο σε χώρους αποθήκευσης σπόρων, στ) επεξεργασία αποβλήτων, ζ) αποσμητικό πολυσύχναστων χώρων (ιδιαίτερα με καπνιστές) και ως μέσο "εξυγίανσης" κτηρίων από μικροοργανισμούς και παραμένουσες οσμές, η) οξειδωτικό αντιδραστήριο στα χημικά εργαστήρια και τις χημικές βιομηχανίες.
Η παραγωγή όζοντος για οικιακή χρήση είναι πλέον εύκολη και στο εμπόριο διατίθεται πλήθος οζονιστήρων χαμηλού κόστους. Ωστόσο, ιατρικές οργανώσεις αντιτίθενται στην ανεξέλεγκτη χρήση των συσκευών αυτών και προειδοποιούν για τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η μακροχρόνια χρήση τους. Ακόμη έχει αναφερθεί ότι τα "αποσμητικά" αποτελέσματα του όζοντος μπορεί να οφείλονται και στην εξαιτίας του απευαισθητοποίηση των οσφρητικών κυττάρων.
(Βιβλιογραφία (α) California Environmental Protection Agency, Air Resources Board: "Hazardous Ozone-Generating "Air Purifiers"". (β) InspectAPedia.com (Building & Environmental Inspection, Testing, Diagnosis, Repair, & Problem Prevention Advice): "The use of ozone generators indoors for control of odors and mold removal in buildings: A summary of hazards and false claims".)
Το FDA (Food and Drug Administration), δηλαδή η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αναφέρει ότι "το Όζον είναι ένα τοξικό αέριο που δεν έχει γνωστές χρήσιμες ιατρικές εφαρμογές, για ειδική ,συμπληρωματική ή προληπτική θεραπεία. Για να είναι το Όζον αποτελεσματικό ως μικροβιοκτόνο, πρέπει να περιέχεται σε συγκέντρωση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να γίνει ανεκτή με ασφάλεια από τον άνθρωπο και τα ζώα.
Tο Canadian Centre for Occupational Health and Safety αναφέρει επίσης:Ακόμα και πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις του όζοντος μπορεί να είναι επιβλαβείς για το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες. Η σοβαρότητα της βλάβης εξαρτάται τόσο από τη συγκέντρωση του όζοντος όσο και από τη διάρκεια της έκθεσης. Σοβαρές και μόνιμες πνευμονικές βλάβες ή και θάνατος μπορούν να προκληθούν και από μία πολύ βραχύχρονη έκθεση σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις.
Τέλος σε ένα από τα σοβαρότερα ιατρικά περιοδικά το Oncology ( 2009 Nov 30;23(13):1182) δημοσιεύεται άρθρο προερχόμενο από ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά κέντρα του κόσμου το , Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, της Νέας Υόρκης με τίτλο Oxygen therapies:
Οι θεραπείες οξυγόνου είναι αναπόδεικτες εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες προωθούνται ως θεραπείες για τον καρκίνο, το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες. Αυτές οι «θεραπείες» προσφέρονται σε κλινικές στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, προκαλούνται από έλλειψη οξυγόνου και η οξυγόνωση μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία με την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, την εξάλειψη των παθογόνων παραγόντων, διεγείροντας τον μεταβολισμό, και παράγοντας «οξειδωτική αποτοξίνωση." Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που στηρίζουν οποιαδήποτε από αυτές τις απόψεις. Οι θεραπείες οξυγόνου περιλαμβάνουν: (1) Θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου με ενδοφλέβια έγχυση, κατάποση, υποκλυσμούς , ή εμβάπτιση σε διάλυμα του υπεροξειδίου του υδρογόνου (2) Θεραπεία με αυτομετάγγιση αίματος που προηγουμένως έχει υποστεί επεξεργασία με όζον και (3 ) "οξυγονωμένο" νερό, χάπια, και διαλύματα. Οι διάφορες αυτές μέθοδοι θεραπείας με οξυγόνο έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες και πολλούς θανάτους. Οι θεραπείες οξυγόνου δεν πρέπει να συγχέονται με εκείνες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα .
Αφού λοιπόν ενημερωθήκαμε σχετικά με το που χρησιμοποιείται το όζον και τι μπορεί να προκαλέσει, ας δούμε βάσει ποιών επιστημονικών μελετών συστήνει την οζονοθεραπεία ο διαπρύσιος τηλεοπτικός διαφημιστής του Ανδρέας Φικιώρης που με το αθυρόστομο στόμα του πέτυχε να γίνει πανελληνίως γνωστός μέσω των εκπομπών του Λαζόπουλου.
Μπαίνοντας στο http://www.fikiorisozon.gr/el/home/ μας χαμογελά πανευτυχής ο διδάκτορας της οζονοθεραπείας.
Γεμάτοι περιέργεια κοιτάμε στο βιογραφικό του για να δούμε σε ποιά Ιατρική σχολή εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή τον Νοέμβριο του 2008. Όμως με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η διατριβή του έχει εκπονηθεί στην Ορεστιάδα (!) στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης.
Το τμήμα αυτό έχει ως αποστολή: να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη της Γεωπονίας με προσανατολισμό τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τις τεχνικές και κοινωνικές διαδικασίες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα των αγροτικών - ακριτικών περιοχών (ΦΕΚ 179/6-9-1999 Π.Δ. 208 άρθρο 1).
Νομίζω πλέον πως το πρωτοπόρο αυτό τμήμα μπορεί να προσθέσει στην αποστολή του και την διάδοση της οζονοθεραπείας. Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, είναι καλύτερο το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στην Σύρο, που χορηγεί μεταπτυχιακό στην Ομοιοπαθητική; Θα μου πείτε μεταπτυχιακό σε κάτι που κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας δεν χορηγεί πτυχίο; Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες κακόπιστων για τους φυσικούς, μηχανικούς ,ζωγράφους ,ναυπηγούς που απαρτίζουν αυτό το τμήμα και χορηγούν το μεταπτυχιακό.
Επιστρέφοντας στο βιογραφικό του αναισθησιολόγου διδάκτορα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης διαβάζουμε ότι πλην της εργασίας του σε διάφορα νοσοκομεία και το ΙΚΑ και της παρακολούθησης διαφόρων επιμορφωτικών σεμιναρίων έχει εκπονήσει και δύο ξενόγλωσσες εργασίες χωρίς όμως να αναφέρεται ούτε που έγιναν ούτε που δημοσιεύτηκαν. Δυστυχώς όμως η αναζήτηση τους στο Pubmed που υπάρχουν οι δημοσιευμένες ιατρικές εργασίες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα ,αλλά και η αναζήτηση τους στο Google μας έβγαλε πάλι μόνο το βιογραφικό του. Αναγκαστικά λοιπόν αφού από εκεί δεν μπορέσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το ερευνητικό του έργο σχετικά με την επίδραση της οζονοθεραπείας καταφεύγουμε αναγκαστικά στην διδακτορική διατριβή του που έχει ως τίτλο :Επίδραση της διατροφής και της Οζωνίωσης στην εντερική χλωρίδα του εντέρου.
Παραβλέποντας το ότι η βιβλιογραφία στην διατριβή έχει μπει δύο (!) φορές σε διαφορετικά σημεία, και μερικά ουσιώδη προβλήματα στοιχειώδους μεθοδολογίας, όπως ότι δεν αναφέρεται αν τα κόπρανα που εξετάστηκαν είναι ανδρών ή γυναικών, ούτε τι ηλικίας ήσαν αυτοί, ούτε αν είχαν την ίδια διατροφή, ούτε που νοσηλεύονταν οι 14 πολυτραυματίες και με σοβαρές λοιμώξεις που προσέφεραν τα κόπρανα τους, με έκπληξη διαβάζουμε ότι μελετήθηκαν τα κόπρανα μετά οζονοθεραπεία ενός τεράστιου αριθμού ατόμων δηλαδή 4! (σελ 82)
Μετά από αυτή την τόσο εμπεριστατωμένη μελέτη ,σαν τον αρχιερέα του ευαγγελίου, αναφώνησα καταπτοημένος πλέον : τί ἔτι χρείαν ἔχομεν άλλων μαρτύρων για την αποτελεσματικότητα της οζονοθεραπείας;
Επειδή όμως μερικοί είναι πιστοί στο Αριστοφάνειο Ου με πείσεις, καν με πείσεις και επιθυμούν να πάρουν μια συσκευή οζονοθεραπείας θα τους συνιστούσα να μελετήσουν την προσφορά μιας εταιρείας, φτηνότερης από του Φικιώρη, που δίνει με 79,90 € ΔΥΟ συσκευές και ΔΩΡΟ ένα επιδιορθωτικό στυλό επιφανειακών γρατζουνιών για το αμάξι !
Μιας και με τις μπουρμπουλήθρες δεν πρόκειται να δουν βελτίωση τουλάχιστον με αυτή την προσφορά θα φτιάξουν τις γρατσουνιές στο αμάξι τους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 28-9-2011
Πρόστιμα συνολικής αξίας 260.000 ευρώ επέβαλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, σε δύο εταιρείες για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά τη διαφήμιση και πώληση στο καταναλωτικό κοινό συσκευών παραγωγής οζονοποιημένου νερού.

Μετά από έρευνα και εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα ύψους 180.000 ευρώ στην εταιρεία «Ε.Α. ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ & ΣΙΑ - CELL O.E.», με το διακριτικό τίτλο “INTERCELL HEALTH O.E”, και 80.000 ευρώ στην εταιρεία «K. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», που χρησιμοποιεί το διακριτικό τίτλο “ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ CAMELOT”, για αθέμιτες πρακτικές κατά την προώθηση συσκευών παραγωγής όζοντος.

Οι παραπάνω επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν (η πρώτη για τις συσκευές «FIKIORIS OZON SYSTEM», η δεύτερη για τις συσκευές «IMPERIAL TECH OZONISER O3», «COLUMBIA OZONIZER Ο3» κ.ά), παραπλανητικούς ισχυρισμούς, διαφημίζοντας μέσω ΜΜΕ, διαδικτύου ή εντύπων ότι το οζονοποιημένο νερό που παράγεται μέσω των πωλούμενων συσκευών έχει αναγνωρισμένες θεραπευτικές ιδιότητες για ένα ευρύτατο μάλιστα φάσμα ασθενειών. Μέσα από το περιεχόμενο διαφημιστικών τους ανακοινώσεων ή και εκπομπών εμφάνιζαν στους καταναλωτές ότι οι ισχυρισμοί τους βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες, δίχως ωστόσο να υφίσταται οποιαδήποτε αντίστοιχη επιστημονική τεκμηρίωση, δημιουργώντας μάλιστα, με τον τρόπο ή τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσαν, την αναληθή εντύπωση στους καταναλωτές ότι τα προϊόντα τους έχουν λάβει εγκρίσεις και πιστοποιήσεις από αρμόδιες αρχές.
Υπενθυμίζεται από τη Γενική Γραμματεία καταναλωτή ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας με έγγραφο που εκδόθηκε μετά από σχετικό ερώτημα της γενικής γραμματείας, αποφαίνεται ότι «μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη της βιβλιογραφίας σε σχέση με την οζονοθεραπεία δεν τεκμηριώνεται εφαρμογή της θεωρούμενης «θεραπείας» για κανένα νόσημα». Περαιτέρω, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, με την από 4.8.2011 απόφασή του, αξιοποιώντας το υλικό που συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο πλαίσιο της έρευνάς της, απαγόρευσε τη χρήση για τις συσκευές παραγωγής όζοντος ισχυρισμών που προσδίδουν θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες στο οζονοποιημένο νερό, καθόσον οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στην έννοια του φαρμάκου.
Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την προώθηση των συσκευών αυτών στοιχειοθετούν αθέμιτη εμπορική πρακτική κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 9γ έως 9ε του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δηλώνει ότι συνεχίζει τις διαδικασίες ελέγχου, στο πλαίσιο της εποπτείας τήρησης της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών, και σε άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες προώθησαν ή προωθούν στο καταναλωτικό κοινό συσκευές παραγωγής οζονοποιημένου νερού, στις οποίες αποδίδουν ατεκμηρίωτα ιδιότητες θεραπείας και πρόληψης ασθενειών.
  

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 11-11-2011
Σε βάρος της εταιρείας «Diamant Α.Ε.» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επειδή χρησιμοποιούσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση συσκευών παραγωγής όζοντος, διαφημίζοντας ότι το οζονοποιημένο νερό που παράγεται μέσω των συσκευών που πωλούσε έχει αναγνωρισμένες θεραπευτικές ιδιότητες για ευρύτατο φάσμα ασθενειών.



ΠΡΟΣΘΗΚΗ 
Στην εκπομπή με θέμα  Κακή Επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης στο Κουτί της Πανδώρας ο Κ.Μπαξεβάνης αποκαλύπτει την απάτη.

47 σχόλια:

  1. ... εξωτερικός συνεργάτης των χειρουργικών και μαιευτικών κλινικών των νοσοκομείων Πρεβέζης, Φιλιατών και Λευκάδος. Κατόπιν διορίσθηκα ως .."

    Εξωτερικός συνεργάτης !!!!

    Λυμαινόταν όλη την περιοχή λόγω υψηλών γνωριμιών.Ένας χυδαίος άνθρωπος , καραφασίστας, και κερατάς σημειωτέον, που όλη η ενέργειά του είχε επίκεντρο μόνο το πορτοφόλι του κακομοίρη ή της κακομοίρας που έπεφτε στα χέρια του.
    Η αμοιβή του πάντα άλλαζε , ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του αρρώστου.
    Βέβαια τότε είχε πλούσια μαύρη χαίτη και μούσι.
    Αλλά παρέμεινε ίδια η ιδιαίτερα χυδαία συμπεριφορά του προς τις γυναίκες, τις οποίες περιποιόταν με μεγάλη χαρά , στρίβοντάς τους την θηλή γιά να "ξυπνήσουν".Όπως μου είχε αναφέρει τότε ...(Μετά δεν τον ξαναείδαμε γιατί με απεφεὑγε, αφού οι υπόλοιποι παριστάμενοι με ξεκρέμασαν από το μούσι του, (γιατί ήταν και πολύ ψηλός, )που προσπαθούσα να του το μαδήσω.
    .
    Παρεμπιπτόντως , επειδή είχε φάτσα και νοοτροπία σαδιστή, δε θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα πως υπήρξε και βασανιστής επί χούντας..

    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με το στυλό με ενδιαφέρει, με ή χωρίς διατριβή! Και μια σχετική ιστοριούλα: πέτυχα περιμένοντας το λεωφορείο μια μέρα στη στάση της πλατείας Αριστοτέλους εδώ στη Θεσσαλονίκη έναν άνθρωπο που σε ένα τραπεζάκι πουλούσε αυτά τα στυλό προς 10 ευρώ έκαστο. Περιμένοντας το λεωφορείο του έπιασα κουβέντα ρωτώντας αν έκαναν και για βαθύτερες γρατζουνιές. Ο άνθρωπος λοιπόν μου εξήγησε μέχρι που έφτανε η δράση του στυλό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι 'δεν θα ξεφτιλιζόταν για δέκα ευρώ' λέγοντάς μου ψέματα. Πιο αξιοπρεπή τον βρίσκω από τους οζονοθεραπευτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ αυτή τη χώρα ότι δηλώσεις είσαι , δυστυχώς η πολιτεία αφήνει απροστάτευτους κάποιους ανθρώπους , που πέφτουν θύματα του κάθε Φικιώρη , αφήνοντας τον αυτόν και τους ομοίους του να αλωνίζουν , αλλά τι να πεις .... εδώ βουλευτές και πουλάνε βιβλία μέσω τηλεόρασης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. demetrat-
    Τον Φικιώρη δεν τον γνωρίζω και έτσι δεν έχω προσωπική αντίληψη ούτε για το άτομο του ούτε για την ιατρική του εμπειρία στην αναισθησιολογία.
    Από όσα γράφει πάντως στο βιογραφικό του καταλαβαίνω πως στην περιοχή εξασκούσε το επάγγελμα του αναισθησιολόγου σαν ελεύθερος επαγγελματίας οπότε το θέμα της αμοιβής του αποτελούσε αντικείμενο προσωπικής συμφωνίας με τον ασθενή ή τους συγγενείς του.
    Δυστυχώς μερικά επαρχιακά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μερικές από τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες και έτσι οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν στους ιδιώτες και να πληρώνουν ότι αυτοί ζητάνε.
    Τώρα η πίεση της θηλής για να διαπιστώσει αν έχει αρχίσει να ξυπνάει ο ασθενής από την νάρκωση δεν είναι ασυνήθης τακτική στους αναισθησιολόγους γιατί αυτή είναι αρκετά ευαίσθητο σημείο.
    Τέλος διαπιστώνω πως για να σε ξεκρεμάσουν από το μούσι του Φικιώρη και εσύ όπως και εγώ δεν ήσουνα σημαιοφόρος στο σχολείο!
    Πάντως από όσα γράφεις δεν σε βλέπω να αγοράζεις το μηχανάκι παραγωγής όζοντος του Φικιώρη, ούτε της προσφοράς που γράφω, οπότε δεν πρόκειται βέβαια να δεις την υγειά σου αλλά ούτε και να ομορφήνεις το αυτοκίνητο σου!

    gerasimos-
    Οι οζονοθεραπευτές βέβαια δεν ξεφτιλίζονται για 10 ευρώ αλλά για πολύ περισσότερα.
    Όπως διαβάζω εδώ το ΣΔΟΕ πήγε στο ιατρείο του Φικιώρη και: Την ώρα της «επίσκεψης» των «Ράμπο» ο χώρος αναμονής ήταν γεμάτος ασθενείς. Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ ήλεγξαν τα βιβλία του και διαπίστωσαν ότι από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου του 2010 δεν είχαν κοπεί 453 αποδείξεις, αν και οι ασθενείς είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο των επισκεπτών. Ακόμη, από τον περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε ότι είχε καταθέσει ανακριβές φορολογικές δηλώσεις για τα έτη 2008, 2009 και 2010, καθώς δεν δήλωνε στην Εφορία το μισθωτήριο για το ιατρείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eparxiakosaloni2-
    Τα βιβλία του Άδωνη,αλλά ακόμα και του Λιακόπουλου δεν πρόκειται να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη από αυτή που έχει ήδη ο εγκέφαλος των αγοραστών τους.
    Το όζον όμως όταν παρουσιάζεται και από γιατρό μάλιστα,διδάκτορα δε εξ Ορχομενού!!, ως πανάκεια για κάθε νόσο και κάθε μαλακία τότε το πράγμα αλλάζει.
    Άλλωστε γι΄ αυτό έγραψα και αυτό το ποστ μετά από την άλλη κοροϊδία με το γιλέκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Φικιώρης ήταν διορισμένος στο Χατζηκώστα.
    Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, είχε στην ατζέντα του σύμβαση και με τα νοσοκομεια πρεβεζας,λευκαδας και φιλιατών.
    ΌΜΩΣ, θα μπορουσε να έρχεται στην πρεβεζα και στη λευκάδα, πιχι ο αναισθησιολογος απο την αρτα (αν ειχε τις διασυνδέσεις του Φικιώρη) που είναι και στη μιση απόσταση από τα Γιάννενα.

    Η μέθοδος που χρησιμοποιουσε ο περι ού,χρησιμοποιούνταν από τους παλιότερους αναισθησιολόγους,γιά σιγουριά.
    Επειδή Ο κυρ Αντρέας όμως ανήκε σε μιά γενιά καινούργια, που ΑΝ ΗΞΕΡΕ χρησιμοποιούσε καινούριας γενιάς φάρμακα , που δεν χρειάζονταν ούτε ξυπνήματα με τσιμπιές , ούτε "να κανεις εμετό το φάρμακο"κι άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα...
    Το εσυ δεν ειχε μπει σε εφαρμογη τοτε, οπότε δούλευε και σε ιδιωτικές κλινικές αφού δεν απαγορευόταν.
    Το ξέρω πως στην ελευθερη αγορά, οι αμοιβές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.Το κασέ που λέμε.
    ...........
    αλλά δεν γίνεται σε μιά απόξεση να παιρνεις πότε δέκα και πότε πενήντα χιλιάδες δραχμές επειδή είσαι μονοπώλιο.
    :)
    Ε ναί, τόχουμε πει αυτό περί ύψους.
    Σημαιοφόρος υπήρξα βέβαια, αλλά στο δημοτικό , όλοι κοντοί ήμασταν τότε , χχχχχχχχχχχχααχχαααα.

    (γιά το κερατάς δεν είδα σχόλιο )

    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσον αφορά το όζον, δουλεύει κάργα. Το πήρε μια θεια μου 90 χρονών με 90 προβλήματα υγείας (υπέφερε η καϋμένη) και μέσα σ' ένα μήνα είδε φοβερή βελτίωση, σταμάτησαν οι πόνοι, σταμάτησαν όλες οι αρρώστιες μαχάιρι. Τα τίναξε και ηρέμησε η γραία.
    Το επιδιορθωτικό στυλό είναι μούφα, ούτε να γράψει σε χαρτί δεν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τίποτα δεν σου ξεφεύγει, τ ι π ο τ α!!!
    Υποκλίνομαι κι αυτή τη φορά στο γραπτό σου και την ευφιία σου!

    και τι να ευχηθώ σε κάποιον που κανει διακοπές κατι περίεργες εποχές! καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ αθεό,

    Λίγη μετριοπάθεια παρακαλώ.

    Δεν παίζουν με τις γρατζουνιές στο αμάξι! :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. demetrat -
    Αν ήταν διορισμένος προ ΕΣΥ στα Γιάννενα, τότε τον καλούσαν οι τοπικοί γιατροί να τους δώσει νάρκωση που προφανώς μαζί τους είχε διασυνδέσεις ποικίλου περιεχομένου.
    Η πίεση της θηλής δεν γίνεται για να ξυπνήσει ο ασθενής, όπως νομίζει πολύς κόσμος, αλλά για να διαπιστώσει κανείς το επίπεδο της αναισθησίας που βρίσκεται ο ασθενής. Εάν αρχίζει να έχει επαφή πονάει και αντιδρά.Για ελαφρά πίεση μεταξύ των δακτύλων μιλάω όχι για στρίψιμο που μπορεί να αφήσει μέχρι μελανιά.
    Την αμοιβή για την απόξεση, αν αναφέρεσαι σε διακοπή κύησης, προφανώς θα την καθόριζε ο μαιευτήρας πακέτο με την αμοιβή του αναισθησιολόγου και της κλινικής.
    Τέλος για το κερατάς τι σχόλιο περιμένεις να κάνω; Που θες να ξέρω, μόνο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μπορούν να ξέρουν!

    Jack Of Spades -
    Νομίζω ότι μπορεί να προστεθεί στις τόσες ενδείξεις της οζονοθεραπείας και η πλήρης θεραπεία των διαφόρων νοσημάτων των υπερηλίκων δια της αποδημήσεως εις Κύριον!

    Zouzouna-
    Διαβάζοντας το σχόλιο σου μου ήρθε στο μυαλό αυτό που είχε πεί ο Μπράμς όταν γέρασε και τον τιμούσαν πλέον όλοι:
    Δεν μ΄ ενδιαφέρουν τα παράσημα, αλλά μ΄ αρέσει τόσο πολύ να μου τα δίνουν!

    pølsemannen -
    Λες να βελτιωθούν καλύτερα με το όζον;
    Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα.
    Αφού όλα τα θεραπεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα αναρρωτιόμουν αλλά βαριεμαι να επιβεβαιώσω, το όζον δεν είναι οξυγονο 3, άρα ελεύθερες ριζες απ΄αυτές που καταπολεμούν όλα τα καλλυντικά κατά της γήρανσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτός το έλεγε πως τις '"στρίβει" γιά να ξυπνήσουν.
    Εγώ ξέρω πολύ καλά πως ΞΕΡΕΙ ο αναισθησιολόγος το εύρος και το βάθος της αναισθησίας που επιχειρεί.
    Αυτός προηγείτο της εποχής του.Κανόνιζε με ραντεβού τις αμοιβές του μόνος του.Με συνέντευξη με το θύμα.Οι κλινικάρχες προφανώς και συνεργάζονται με όποιον θέλουν.
    Αλλά μιλάω γιά τα άλλα τρία δημόσια νοσοκομεία.



    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος-
    Δεν έχω ιδέα περί καλλυντικών κατά της γήρανσης, τι να τα κάνω άλλωστε με το τρυφερό και νεανικό δερματάκι που έχω; :))

    demetrat-
    Πράγματι αυτός προηγείτο της εποχής του!
    Το μόνιμο παράπονο των αναισθησιολόγων είναι ότι εκ των πραγμάτων είναι μια εξαρτημένη ειδικότητα γενικά από όλες τις άλλες χειρουργικές ειδικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nαι ναι το ξέρω πως δεν σ' ενδιαφέρουν τα παράσημα. Αλλά όταν τα πάρεις, τα γυαλίζεις κάθε μέρα!!!

    Φίλτατε, δεν έγραψα καμμια υπερβολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο εν λογω κυριος μαλλον ειναι αναισθητος και οχι αναισθησιολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό Φθινόπωρο σε όλους!
    Είναι απορίας άξιο, πως γίνετε και με τόσους νόμους , θεσμούς κλπ, κλπ ….. τόσοι απατεώνες να κοροϊδεύουν και να πωλούν ελεύθερα την πραμάτεια τους , μέσω των «επισήμων» ΜΜΕ, και κανείς να μην συγκινείται;;
    Άψογη τεκμηρίωση!

    ΥΓ. Το «γύρισμα» της ρόγας το είδα και γω φέτος σε δημόσιο νοσοκομείο , όταν η νοσοκόμα «ξυπνούσε» ηλικιωμένο, και σχεδόν ετοιμοθάνατο, ασθενή για να φάει….
    Μετά από δυο ώρες όχι μόνο είχε φάει όλο το φιδέ του αλλά έφυγε τρέχοντας…..!
    Λογικό μου ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Boston Sailor-
    Μόνο αναίσθητο δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις!
    Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο να διαφημίζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να εισπράττει το χρήμα των εύπιστων.

    glam-
    Αυτός όπως λέμε πέθανε χορτάτος!
    Καλό φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά έκανες και ανέλαβες το τεκμηριωμένο ξεγύμνωμα των αγυρτών με πτυχίο Ιατρικής(βλέπεις,εσκεμμένα δεν τους αποκαλώ "γιατρούς"...)
    Το ερώτημα μου τόσα χρόνια είναι τι κάνουν οι αρχές και οι Ιατρικοί Σύλλογοι μπροστά σε τόσο εξώφθαλμες περιπτώσεις εκπόρνευσης της επιστημονικής ιδιότητας(δυστυχώς η απόκτηση πτυχίου δεν συνεπάγεται και αντίληψη του τι συνιστά "Επιστήμη").
    Καλως σε ξαναβρήκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όσον αφορά την βλάβη που μπορεί να προκληθεί στους πνεύμονες από την εισπνοή του όζοντος, μπορώ να σας πω μετα βεβαιότητας ότι οι συγκεντρώσεις στον αέρα θα πρέπει να είναι πάρα πολύ υψηλές και η εκθεση μας σ αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα. σε μικρές ποσότητες επηρεάζουν την πνευμονική χωρητικότητα, αλλά είναι μια παρενέργεια η οποία φεύγει πολύ γρήγορα και φυσικά χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Κι αυτά τα έχω διαβάσει στο pubmed (site στο οποίο αναρτούνται επιστημονικές έρευνες-μελέτες από όλο τον κόσμο) στην διάρκεια της φοίτησης μου στο μεταπτυχιακό τμήμα του ΑΠΘ, στην έρευνα μου σε εργασία εξαμήνου με τίτλο "Άσκηση σε περιβάλλοντα με ατμοσφαιρική ρύπανση". Μπορείτε να μπείτε και μόνοι σας όσοι ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε.Καλό είναι να φιλτράρουμε ότι διαβάζουμε και να μην πιστεύουμε τα πάντα. η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Τo Pun Med είναι ένα πολύ χρήσιμο site που δημοσιεύει ιατρικές εργασίες από πολλές χώρες του κόσμου που έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά.
      Όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των εργασιών και κάνει πολύ σωστά.
      Αυτό το κάνει ο αναγνώστης που έχει την αντίστοιχη κατάρτιση και που αξιολογεί την σοβαρότητα μιας εργασίας από τους συγγραφείς και από το κέντρο που προέρχεται αυτή .
      Δεν ξέρω λοιπόν σε ποιά, από ποιούς και που έγινε η μελέτη που λές αλλά όλες οι επιστημονικές μελέτες που αναφέρω προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα και ινστιτούτα όπως πχ Tο Canadian Centre for Occupational Health and Safety που έχω αναφέρει και γράφει επακριβώς:
      Even very low concentrations of ozone can be harmful to the upper respiratory tract and the lungs. The severity of injury depends on both by the concentration of ozone and the duration of exposure. Severe and permanent lung injury or death could result from even a very short-term exposure to relatively low concentrations.

      Διαγραφή
    2. kalispera sas kaloi mou anthropoi pou o nous sas katevazei ,,, ego malon eimai mia paraplanhmenh pou piseuo sto ozon ,,,, thelo na mou peite pos mporeite na mou exigeisete pos einai dinaton na pino gia ena mina nero ozonouxo ,,,, kai na mou figei mia ek ton dio petron pou kouvalousa gia 6 xronia ,,,, pou vasanizomoun apo kolikous dioti oi petroules mou extizan mantra .... 6.5 xilioston i mia kai 7.8 xiliosta i deuteri ,,,,,,, pou gia ena examino eixa trelathei na kano aktinografies iperixous kai na pino san treli pausipona .... den eimai gnostos kanenos den anoiko se kamia etairia apla eimai mia apli kathimerini xazi xanthia pou exei tin timi na paragei petres ...., eeeeeeeeeeeeee oeoooooooooooo kai malista mporo na apantiso se opoiadipote erotisi sas eponima an kai eseis me rotisete eponima ... polla petroses filia .....

      Διαγραφή
    3. Πολλές φορές οι πέτρες πέφτουν μόνες τους ιδίως αν έχει κανείς αυξήσει την ποσότητα του νερού που πίνει. Όπότε αν το διάστημα που έπινες το νερό με το όζον έπινες περισσότερο από πρίν η πτώση τους οφείλεται στο νερό και όχι στο όζον.

      Διαγραφή
  20. ;Eπαθα οιγμορίτιδα βαρείας μορφής λόγω του ότι με φύσαγε το air condition του αυτοκινήτου στο πρόσωπο. Η θεραπεία με αντιβίωση δεν έκανε τίποτε.Ο γιατρός μου έδωσε νέα ισχυρότατη αντιβίωση. Τότε θυμήθηκα τον ομοιοπαθητικό μου. Ειχε μια συσκευή που παρήγαγε οζον. εκατοντάδες φορές μεγαλύτερης πυκνότητας από τις γνωστές οικιακές συσκευές. Γέμισε μία μεγάλη σύριγγα για κάθε ρουθούνι και διοχετεύτηκε το όζον με ταυτόχρονη εισπνοή μου. Από τη στιγμή εκείνη, μέχρι σήμερα, δεν έχω πάθει ούτε συνάχι, και είμαι όλη μέρα στο δίκυκλο, με βροχές, κρύα και καύσωνες, πέντε χρόνια από τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιγμόρειο άντρο ή γναθιαίος κόλπος βρίσκεται μέσα στην άνω γνάθοκαι έχει αέρα. Το άνω τοίχωμα του αντιστοιχεί στον οφθαλμικό κόγχο, το κάτω στη φατνιακή απόφυση της άνω γνάθου και το έσω στη σύστοιχη ρινική θαλάμη. Το περιεχόμενο των ιγμόρειων παροχετεύεται στο μέσο ρινικό πόρο.
      Η ιγμορίτιδα είναι αποτέλεσμα ιογενούς ρινίτιδας οπότε πολλές φορές αποφράσεται από την φλεγμονή ο πόρος που παροχετεύει το περιεχόμενο του ιβλεννογόνου του γμορείου και έτσι συντηρείται η φλεγμονή και είναι δύσκολο να επιδράσουν τα αντιβιωτικά σε μια κλειστή κοιλότητα. Με την πίεση του αέρα που σου έκανε είναι προφανές ότι αποφράχτηκε ο πόρος και γι΄ αυτό και υποχώρησε η ιγμορίτιδα.

      Διαγραφή
  21. Δεν τους συμφερει η οζονοθεραπεια.Διαωασα πολλα αρθρα,δεν ειαναι τελειομενες οι ερευνες σε αυτην.Και ακομη δεν ειναι κατανοητες πληρες οι επιδρασεις τις σε ανθρωπινο οργανσμο.Δεν βρισκουν να εξηγησουν πληρης ολο το φασμα των επιδρασεων ! Κανει δουλεια,δεν εχω παρει το μηχανημα και θα το κανω.το θελω πολυ.Αξιζει τον κοπο.Απλα δεν εχουμε καταλαβει οτι εαν δεν μαθουμε καποιοα πραγματα πανω στον οργανισμο μας θα μας κοροιδευουνε ολοι αυτοι που θελουν να ονομαζονδαι ιατροι...δεν ειμαι κατα κοινης ιατρικης απλα εχουμε φτασει στο αλλο οριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άλλο όριο είναι να πιστεύεις σε μαγικές θεραπείες επιβεβαιωμένης αναποτελεσματικότητας;

      Διαγραφή
  22. Ενα ματσο προβατα ολοι σας, αφεθητε τοτε στους σεβασμιους γιατρους μας, που ελαχιστοι απο αυτους εχουν εμπειρια σε ερευνα, οι οποιοι σας δινουν τα φαρμακα με το τσουβαλι γιατι τα αρπαζουν στις πλατες σας απο τις φαρμακοβιομηχανιες, δουλευα για 5 χρονια ιατρικος επισκεπτης και αυτα που εχω δει δεν λεγονται, πινεται λοιπον φαρμακα. Οσο για το νερο με το οζον υπαρχουν συγχρονες ερευνες του 2014 απο σοβαροτατους επιστημονες και μεγαλα πανεπιστημια( αρκετες υπαρχουν και στοιντερνετ) που λενε για τα οφελη του, αν εσεις τωρα θελετε να ακουτε το γιατρουδακι του ικα που εχει εξειδικευση στο ...να γραφει φαρμακα και εχει να ασχοληθει με την ερευνα απο τοτε που εβγαλε το πανεπιστημιο δικαιωμα σας.... Ο φικιωρης τουλαχιστον σου λεει παρε νερο και βιταμινες, οχι ενα καρο φαρμακα ...το ιατρικο κατεστημενο καλα κρατει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οφείλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το πως κατάφερες να συνδυάσεις για 5 χρόνια αφ΄ ενός μεν την πίστη σου για τις θεραπείες με το όζον, έχοντας διαβάσει βέβαια τις παγκοσμίως άγνωστες μελέτες για την αποτελεσματικότητα του και αφ΄ετέρου την ενημέρωση των γιατρών ως ιατρικός επισκέπτης στην χρήση των φαρμάκων της εταιρείας που είχε την τύχη να σε προσλάβει!
      Έχεις δίκιο επίσης ότι είναι απαράδεκτο κανείς γιατρός να μην ασχολείται με την έρευνα σε τμήματα Γεωπονίας σαν τον ερευνητή Φικιώρη στην Ορεστιάδα !

      Διαγραφή
  23. Το ιατρικο κατεστημενο οτι και να λες καλα κρατει, μας θεωρειται ολους ευρω και οχι ανθρωπους. Και τη σχεση εχει η δουλεια που εκανα με το αν εγω δεν ηθελα να παρω τα σκατοφαρμακα που δινουν στον κοσμο ??? Αδερφε εισαι μακρια νυχτωμενος αν νομιζεις οτι οι γιατροι δινουν δεκαρα. Ολους μας βλεπουν σαν ευρω, και οσο για την ερευνα νομιζεις οτι κανουν ? Χαχαχαχα Μου θυμιζει η ολη ιστορια το σκανδαλο της Lilly στην Αμερκη, οταν ανακαλυψαν οτι χρηματοδοτοδει πληρως την διαφημιση εταιριων junk food γιατι ειχε επενδυσει χρημα πολυ στην παραγωγη ινσουλινης και ηθελαν οσο το δυνατον περισσοτερους να κανουν καταναλωση σαβουρας , να αρρωσταινουν και αυτοι να πουλανε. Βλεπω οτι το ιατρικο κατεστημενο συνεχιζεις να το στηριζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To να πιστεύεις ότι ανοησία γράφουν διάφοροι στο ιντερνέτ είναι δικαίωμα σου.
      Καταντάει όμως κωμικό, αν όχι τραγικό, να πιστεύει κανείς ότι μια εταιρεία σαν την Lilly χρηματοδότησε εταιρείες φαγητών να φτιάξουν τέτοιας ποιότητας φαγητά που θα προκαλούσαν διαβήτη στον κόσμο για να πουλήσει ινσουλίνη της οποίας είναι και πρωτοπόρος στην κατασκευή της από την 10ετια του 1920!
      Για να καταλάβεις δε πόσο ανόητο είναι αυτό, σήμερα ινσουλίνη, για την οποία δεν ισχύει πατέντα, παρασκευάζεται από πάνω από 100 φαρμακευτικές εταιρείες!

      Διαγραφή
  24. Δεν χρηματοδοτησε για να φτιαξουν κακης ποιοτητας φαγητα, δεν ειπα αυτο, χρηματοδοτησε εταιριες για παραδειγμα κρουασαν ας πουμε για να καταλαβεις και αλλες επεξεργασμενες τροφες . Και δεν ειπα κατι για την πατεντα της ινσουλινης, η συγκεκριμενη εταιρια εχει φτιαξει ξεχωριστο(!!!) εργοστασιο για να καλυψει την ζητηση, αυτα ολα μπορειςνα τα βρεις γιατι υπαρχουν και πρωτοσελιδα αμερικανικων εφημεριδων. Οσο για τις ανοησιες του καθενος αν εννοεις ανοησια τα επιστημονικα σαιτ τυπου Μαγιο κλινικ οκ τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή η Lilly χρηματοδότησε εταιρείες για να φτιάχνουν κρουασάν, μπισκότα, σοκολάτες κτλ για να γίνονται όσοι τα τρώνε διαβητικοί για να πουλάει αυτή ινσουλίνες !!
      Σε αυτό το σημείο η κοινή λογική έχει απογειωθεί!
      Ευτυχώς όμως που υπάρχει ο Φικιώρης που με το Όζον μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τους διαβητικούς, όπως διαφημίζει!
      Βάλε μας λοιπόν να διαβάσουμε και κανένα λινκ από αυτά της Μάγιο κλίνικ να δούμε τι λέει.

      Διαγραφή
  25. Mια και σε ενδιαφερει η κοινη λογικη και οι ασπιλες φαρμακοβιομηχανιες παρε ενα λινκ απο ενα απο τα πιο εγκυρα σαιτ που δημοσιευουν ερευνες απο επιστημονικα περιοδικα και δες για τις αντιλεγμονωδης ιδιοτητες του οζοντος, τωρα οποιος δεν γουσταρει καλη καρδια ...μπορει να πινει τα ΜΣΑΦ που διαφημιζονται και συνεχως μεχρι να τα φτυσει

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4106612/

    Μολις ξαναβρω την ερευνα της Μαγιο θα στην στειλω γιατι δυστυχως δεν κρατησα το λινκ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παγκοσμίως στα χιλιάδες περιοδικά που κυκλοφορούν δημοσιεύονται χιλιάδες εργασίες και γι΄ αυτό όταν διαβάζει κανείς κάτι πρέπει να αξιολογεί το περιεχόμενο και την αξία του καθώς και από το που προέρχεται.
      1-Η εργασία λοιπόν δεν προέρχεται από ιατρικό εργαστήριο αλλά από την Faculty of Agriculture του Tottori University που είναι ένα από τα πιο άσημα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας (νούμερο 189 από τα 224 πανεπιστήμια της με 0,03, δηλαδή μόνο 1, δημοσιεύσεις στο πιο έγκυρο περιοδικό του κόσμου το NATURE)
      Η εργασία δηλαδή αυτή είναι αντίστοιχη με την διατριβή του Φικιώρη στον Ορχομενό!
      2-Η εργασία που έβαλες το λίνκ αφορά σε ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗ ΈΓΧΥΣΗ οζογονούχου νερού σε ποντίκια οπότε δεν λέει τίποτα και δεν αποδεικνύει τίποτα για την επίδραση του τόσο στον άνθρωπο όσο και όταν το πίνεις.
      3-Από τις 36 βιβλιογραφικές παραπομπές που έχει μόνο 2 είναι πρόσφατες, από το 2010 και μετά,σαφής δείκτης ότι κανένας σοβαρός ερευνητής δεν ασχολείται με έρευνες που έχουν αποδειχθεί από χρόνια αναποτελεσματικές.
      Οπότε βέβαια δεν αποδεικνύονται έτσι η αντιφλεγμονώδης δράση του νερού με όζον, ενώ αντίθετα με την χρήση των ΜΣΑΦ η φλεγμονή υποχωρεί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι΄αυτό γιατί τα χρησιμοποιώ με θαυματουργά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  26. “Ναι” στην οζονοθεραπεία για όλες τις παθήσεις από τον υπουργό Υγείας
    http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/28030/nai-stin-ozonotherapeia-gia-oles-tis-pathiseis-apo-ton-ypoyrgo-ygeias.html
    Για να μην διαδιδεται ψευτικες ειδησεις και επισης ο κ.Φικιωρης εχει μεταφρασει το ιατρικο βιβλιο ΟΖΟΝΕΝΑ ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ του VELIO BOCCI
    http://www.politeianet.gr/books/9789604891429-bocci-velio-iatrikes-ekdoseis-p-ch-paschalidis-ozon-213497

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόφαση του ΚΕΣΥ αναφέρεται στην ΕΝΔΟΜΥΙΚΗ και ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΗ έγχυση αερίου μίγματος σε τραυματικές και εκφυλιστικές αρθροπάθειες και όχι σε όσα λέει ο Φικιώρης με τα νερά.
      Όσο για το βιβλίο του VELIO BOCCI ο καθένας μπορεί, πολλές φορές και καλή τη πίστη, να πιστεύει ότι βρήκε διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες οι οποίες όμως αν δεν επιβεβαιωθούν και από άλλους επιστήμονες δεν μπορούν να μπουν στη τρέχουσα ιατρική πράξη.
      Πρίν 40 χρόνια ένας από τους γνωστότερους Έλληνες καθηγητές Παθολογίας ο Δανόπουλος πίστευε πως βρήκε την θεραπεία του καρκίνου με την ουρία έχοντας δημοσιεύσει και αρκετές εργασίες του σε σοβαρά ιατρικά περιοδικά.
      Δυστυχώς όμως δεν είχε βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου αλλά παρ΄όλα αυτά ακόμα και σήμερα διάφορες ιστοσελίδες εξακολουθούν να τον "θεραπεύουν" με την ουρία!
      http://www.healingcancernaturally.com/urea-treatment-cancer-cures.html
      Όλοι αυτοί απευθύνονται σε άτομα που είναι ευεπίφορα σε θεωρίες συνομωσίας και δυστυχώς όπως ακόμα και ο ιδρυτής της Aple Steve Jobs, αντί να ακολουθήσουν τις επιστημονικώς εδραιωμένες θεραπείες ακολουθούν διάφορες εναλλακτικές θεραπείες με αποτέλεσμα να καταλήξουν στον θάνατο, όπως γράφω στο ποστ μου ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

      Διαγραφή
  27. 3000 πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο (Μόσχα π.χ.) δεν χλωριόνουν το νερό εδώ και χρόνια αλλά το οζονοποιούν, στη Νίκαια της Γαλλίας τοποθετήθηκε με ενέργειες του ίδιου του δήμου, μην ξεχνάμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 οι Αμερικανική ομάδα κολύμβησης δεν βούταγε καν αν δεν ήταν οι πισίνες με όζον και όχι με χλώριο. ... Μάλλον όλοι αυτοί θέλουν να πεθάνουν τους κατοίκους τους και τους αθλητές τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχες διαβάσει το ποστ θα έβλεπες ότι αναφέρω πως το όζον χρησιμοποιείται για αποστείρωση και απολύμανση του νερού.
      Αυτό δεν σημαίνει πως έχει και θεραπευτικές ιδιότητες όπως διαφημίζουν οι πωλητές των συσκευών.

      Διαγραφή
  28. ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ,,,,,,,,,,,,,,,,Κ.Ο.Υ.Λ.Ο.Υ.Β.Α.Χ.Α.Τ.Α/////////////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ .... Η αλήθεια δεν είναι απόλυτη έννοια και δεν βρίσκεται ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ. Αιγοπρόβατα και τα μεν και τα δεν και οι τσομπαναραίοι, "τσομπανελύουν" . Πάντως το Οζον είναι φυσικό χημικό στοιχείο, δημιουργείται και στην φύση (π.χ. πριν μια καλή καλοκαιρινή βροχή (όταν η ατμόσφαιρα είναι "ηλεκτρισμένη") ΔΕΝ είναι δηλητήριωδης χημική ένωση, ούτε "φάρμακο" (το αντίθετο λέγεται) και έχει χρήσιμες εφαρμογές και στην υγεία αρκεί -ΟΠΩΣ ΟΛΑ- να χρησιμοποιείται σωστά. Οι γραφικότητες που διαβάζω είναι σκέτο υδρόθειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και έχει χρήσιμες εφαρμογές και στην υγεία...

      Θα είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα να ενημερώσεις και την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, για τις έρευνες που έχεις κάνει στις οποίες βρήκες χρήσιμες εφαρμογές και στην υγεία, ώστε να σταματήσει να αναφέρει ότι "το Όζον είναι ένα τοξικό αέριο που δεν έχει γνωστές χρήσιμες ιατρικές εφαρμογές, για ειδική ,συμπληρωματική ή προληπτική θεραπεία.

      Διαγραφή
  30. Χαρά στο κουράγιο σου αθεόφοβε
    Τα 'χεις βάλει με θερια , η βλακεία είναι ανίκητη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου" ; Αααα!
    Δεν είμαι γιατρός, αλλά όποιος έχει βάλει οξυζενέ γιατί κάπου χτύπησε ή κόπηκε θα έχει προσέξει ότι μόλις έρθει σε επαφή με την πληγή αναβράζει ζωηρά. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στα ένζυμα του δέρματος και του αίματος ή σε μηχανικά αίτια (όπως αν ρίξεις αλάτι στη γκαζόζα), ούτε και έχει σημασία -- πάντως τι θα γίνει αν το υπεροξείδιο του υδρογόνου αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες οξυγόνου ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΛΕΒΑ; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ....και ιδου το θαυμα ,ο μεσος ελληναρας εχει γινει γιατρος -πυρινικος φυσικος -γυμναστης -εξελισομενο ειδος αγριαγγιναρας ΚΑΙ δημοσιογραφος....μονο καποιος ελληνας θα μπορουσε να γραψει τοσες αηδιες με τοσο στομφο...(καποιο ειναι ω ...) οουυφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες και εκείνον τον ανορθόγραφο ελληναρά που γράφει με στόμφο (και τα δύο θέλουν ο) ένα σχόλιο κατακρίνοντας ένα κείμενο που ή δεν μπόρεσε να το καταλάβει ή δεν μπορούσε να το αντικρούσει.

      Διαγραφή
  33. Τον τρελο γιατρο με την δηθεν οζονοθεραπεια το κρατος επρεπε να τον ειχε κλεισει στον Κορυδαλλο από το 2004

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάντως τόσα χρόνια που πωλούνται οι συσκευές αυτές δεν είδα κάποιον αρμόδιο να ασχοληθεί υπεύθυνα και να ενημερώσει τον κόσμο για την οζονοθεραπεια που κάνουν η όχι αυτές οι συσκευές αλλά ποιος νοιάζεται για την ψωροκωσταινα αλλά εδώ στο ελλαδισταν πρέπει να σε φοβούνται πρώτα και μετά σε σέβονται 😎😎😎😎

    ΑπάντησηΔιαγραφή