Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58 ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ





Η οικονομική κρίση στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις είχε σαν αποτέλεσμα την ανατροπή του κλασσικού δικομματισμού που επικρατούσε τα  προηγούμενα χρόνια στην χώρα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Είχε επίσης και την εμφάνιση του απίθανου μορφώματος των Καμμένων Ελλήνων, αλλά και την επικίνδυνη ανάδυση ενός  ναζιστικού κόμματος  που συγκεντρώνει ένα μέρος από ακροδεξιά στοιχεία τα οποία  βρισκόντουσαν μέχρι τότε στην ΝΔ,μαζί με ένα μέρος πολιτών, βασικά απολιτικών και συνήθως νεότερης ηλικίας , που θεώρησαν ότι η ΧΑ μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στον ευτελισμό ικανού μέρους των υπαρχουσών πολιτικών δυνάμεων.
Βέβαια επειδή ουδεν κακόν αμιγές καλού η ΝΔ απαλλάχτηκε έτσι από ένα μεγάλο μέρος από τα ακροδεξιά βαρίδια που εμφιλοχωρούσαν  στους κόλπους της, αλλά αποδείχτηκε  επίσης στην πράξη ότι δύο αντιμαχόμενες πολιτικές δυνάμεις μπορούν τελικά, παρά τις αντιθέσεις τους, να βρουν ένα modus vivendi και  να συγκυβερνήσουν .
Στην άλλη μεριά του πολιτικού φάσματος, το ΚΚΕ παρέμεινε προσκολλημένο σε ξεπερασμένες από την ίδια την ζωή αντιλήψεις, επιμένοντας  στον απομονωτισμό του, για να διατηρήσει δε περιχαρακωμένους τους οπαδούς του κατέφυγε  σε ανάσταση του Στάλιν και των επιτευγμάτων του, θάβοντας για δεύτερη φορά τον Φλωράκη, λόγω των ανοιγμάτων που είχε κάνει  την εποχή που συμμετείχε  στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα.  
Στις εκλογές επίσης του  2012 θεαματική ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, που προτίμησε όμως την παραμονή του στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το να επωμιστεί  με την συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας τις ανάλογες ευθύνες, παρά την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόταν η χώρα, προφανώς φοβούμενο την διάσπαση του από τις πολυποίκιλες και αλληλοσυγκρουόμενες συνιστώσες του, που αρχίζουν από  τροτσκιστές και μαοϊκούς και φτάνουν στους μετριοπαθείς αριστερούς.
Έτσι αρχικά έγινε η κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ η οποία με την αποχώρηση της  χωρίς να προσχωρήσει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο επιδιώκει  βασικά να διατηρήσει τα εκλογικά της ποσοστά προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ των λεγομένων μνημονιακών και αντιμνημονιακών.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί συνεχώς και από το αντιμνημονιακό  το ίδιο φαίνεται να γίνεται και με την άλλη παραφυάδα της δεξιάς, τους Καμμένους Έλληνες.
Παρά όμως την στυγνή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά ούτε και κάποιο άλλο αντιπολιτευόμενο κόμμα φαίνεται να καρπούται την αναπόφευκτη φθορά της από την εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολυγλωσσία των συνιστωσών που έχει, τον λαϊκισμό του στην υποστήριξη των αιτημάτων κάθε συντεχνίας και την  άρνηση οποιασδήποτε εκσυγχρονιστικής αλλαγής  μαζί με τις μαξιμαλιστικές και ουτοπικές θέσεις που προβάλει δεν φαίνεται να πείθει ένα μεγαλύτερο  ποσοστό ψηφοφόρων που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές
Έτσι  η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν σε όλες  τις δημοσκοπήσεις το ίδιο περίπου ποσοστό με εναλλασσόμενη πρωτιά, ποσοστό όμως που δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο προηγούμενος δικομματισμός μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετατέθηκε σε δικομματισμό μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιάμεσα αυτών των δύο υπάρχει όμως  εκτός από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ  ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, που δεν έχουν μεν κομματική εξάρτηση ή έχουν πλέον απεξαρτηθεί  από κόμματα, αλλά ανήκουν ιδεολογικά στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.
Από αυτούς λοιπόν έχει ξεκινήσει η κίνηση των 58 προσωπικοτήτων που είναι μια προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων που αντιτίθενται τόσο στην ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και που μέχρι στιγμής έδειξε πως έχει μια ευρύτερη απήχηση .
Αυτή  πιστεύω πως οφείλεται στα πρόσωπα που την απαρτίζουν αλλά και από την διακήρυξη τους, γιατί αποτελεί μια έντιμη κίνηση από ένα πολιτικό χώρο που από καιρό ζητά να εκφραστεί, πέρα από τα υπάρχοντα κόμματα χωρίς να αποκλείει κανένα και χωρίς να πατρονάρεται από κανένα.
Θα είναι δε ενδιαφέρον αν το πετύχει αυτό χωρίς να διαθέτει κάποια ηγετική φυσιογνωμία βασιζόμενο μόνο στις αρχές της διακήρυξης του, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΚΚΕ, που ένα μέρος της πολιτικής τους επιρροής βασίζεται στην φυσιογνωμία του προέδρου τους.


Το κείμενο των θέσεων των 58  και οι υπογράφοντες υπάρχει  στο:  


Στο Facebook η σελίδα της πρωτοβουλίας είναι στη διεύθυνση:

ενώ o επίσημος λογαριασμός στο Twitter είναι:

Επειδή τα άτομα που συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση δεν προέρχονται ή θα προέλθουν από παρθενογένεση, το ποιοι πρέπει να είναι αυτοί το περιγράφει με απολαυστικό τρόπο  με την καυστική του γραφίδα ο Ανδρέας Πετρουλάκης  στο παρακάτω κείμενο του που ουσιαστικά μέσα από την σάτιρα του επεξηγεί πλήρως γιατί αυτός ο χώρος εμφανίζεται  από καιρό πολυδιασπασμένος και αντίστοιχα το τι θα πρέπει να αποφύγει:  


Κάλεσμα για τη μεγάλη Κεντροαριστερά

Όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος ένα σοβαρό κεντροαριστερό κόμμα που θα καλύψει τον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συσπειρωθούν όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον σκοπό, χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες. Aλλά και χωρίς αποκλεισμούς- όλοι ανεξαιρέτως ενωμένοι και αλληλέγγυοι.
Εντάξει , δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν αυτοί που προσπαθούν να καπελώσουν την παράταξη από πάνω, με τους γνωστούς μηχανισμούς. Ούτε, βέβαια, αυτοί που τόσα χρόνια έκαναν κριτική από το σπίτι τους και τώρα έρχονται να υπονομεύσουν την προσπάθεια από κάτω. Δεν συζητούμε για αυτούς που προσπαθούν να διεμβολίσουν τον χώρο απέξω ή αυτούς που πάντα διαλύουν από μέσα. Αυτά είναι αυτονόητα και σαφή. Μιλούμε για όλους τους άλλους.
Αρκεί να μην έχουν περάσει ποτέ από τη Χαριλάου Τρικούπη. Καταλαβαίνουμε ότι ο χώρος πρέπει να μείνει άθικτος από τους πολιτικά φθαρμένους. Και την Ιπποκράτους βέβαια. Και την Ασκληπιού, Μαυρομιχάλη και τις καθέτους, διότι ξέρουμε πώς μεταδίδεται η σήψη σε ό,τι ακουμπήσει. Για τα υπόλοιπα Εξάρχεια δεν το συζητάμε γιατί ο πιο κεντρώος είναι ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης αυτονόητο ότι δεν θέλουμε τους ΔΗΜΑΡ. Αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν, οι μισοί θέλουν να μπούνε στην κυβέρνηση και οι άλλοι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν είναι δυνατόν να βαδίζουμε στην ασάφεια και να μεταφέρουμε θολά μηνύματα για το πολιτικό μας σχέδιο και αυτοί τελούν σε σύγχυση που θα μας βλάψει .
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ξεκάθαρες θέσεις, αυτές που πιστεύουμε όλοι εμείς και όχι αυτές που πιστεύουν κάποιοι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι και ο νοών νοείτω. Τι πιο καθαρό;
Δεν θέλουμε ασφαλώς και όσους βαρύνονται με αμαρτήματα του παρελθόντος. Οσους συμμετείχαν στο πάρτυ των Ολυμπιακών Αγώνων, για παράδειγμα, πολιτικούς, στελέχη, δημοσιογράφους, αθλητές, εθελοντές, θεατές. Ούτε αυτούς που πήραν μέρος με κάθε τρόπο στο ξεκοκκάλισμα του δημοσίου χρήματος μεγαλοκατασκευαστές, μικροκατασκευαστές, εργολάβους, ενδιάμεσους, εργάτες, κατόχους e-pass της Αττικής Οδού κ.λπ. Ούτε αυτούς που πέρασαν ζωή και κότα με τα δανεικά, με τζιπ, μεζονέτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, διακοπές, ταβέρνες, σινεμά, μπαρ κ.λπ.
Φυσικά στο νέο κεντροαριστερό σχήμα δεν έχει θέση η φθαρμένη γενιά του Πολυτεχνείου, πλην ελαχίστων που ξέρουμε ότι δεν φθάρηκαν (εγώ ξέρω έναν και θα τον φέρω), και βέβαια η γενιά της Μεταπολίτευσης που είναι χειρότερη, εκτός από την αδελφή αυτού που ξέρω. Θέλουμε νέους, πολλούς νέους και λίγους παλιούς σοφούς βέβαια που θα τους μεταδίδουν την εμπειρία τους (αρχικά εμάς τους τρεις).
Α, και μην το ξεχάσω, μην τολμήσει να εμφανιστεί η, ξέρει ποια.
Έχω εντοπίσει τον αρχικό πυρήνα στελεχών που πληροί τις προδιαγραφές και θα αποτελέσει τη μαγιά του νέου μεγάλου κόμματος. Πρόκειται για άφθαρτους αγνούς και ανιδιοτελείς νέους, με διάθεση να προσφέρουν, με συλλογική συνείδηση, ανιδιοτέλεια, όρεξη και διάθεση για ομαδική δουλειά. Πρόκειται για τη τρίτη ενωμοτία του 7ου συστήματος προσκόπων της γειτονιάς μου (οι άλλες έχουν και παιδιά δημοσίων υπαλλήλων που ως γνωστόν πρόκειται για τα χαμένα κορμιά που βούλιαξαν τη χώρα). Τα προσέχω κάθε Κυριακή αυτά τα ανήσυχα, φρέσκα, δημιουργικά μυαλά που με επιμονή μαθαίνουν κόμπους και τραγούδια και πάνε κατασκηνώσεις στα βουνά γιατί είναι και συνειδητοί οικολόγοι.
Τώρα που τι σκέφτομαι, όμως, γιατί τους αρέσει η στολή; Μήπως είναι τίποτα καθαρματάκια με μιλιταριστικά πρότυπα που θα νοθεύσουν το ρεύμα της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας;
Ασε καλύτερα, Φώτη Γ., ξεκινάμε οι δυο μας, φέρε και την αδελφή σου, και με σίγουρα βήματα, ξεκάθαρους στόχους και ιεράρχηση προτεραιοτήτων και προτάσεων θα απλωθούμε να καλύψουμε τον χώρο ανάμεσα στη δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πολύ γρήγορα για να προλάβει να αφομοιώσει ο κόσμος τα μηνύματα, αλλά ούτε και πολύ αργά μην προλάβει κάποιος άλλος με λανθασμένες επιλογές προσώπων, ιδεών και στοχεύσεων σε αντίθεση με τις σωστές δικές μας
(Δεν μου λες, η αδελφή σου είναι ακόμα χαρτόμουτρο ή το έκοψε;)
Μάλλον έλα μόνος σου στην αρχή για να αποφύγουμε βάρη του παρελθόντος που θα νοθεύσουν την καθαρότητα της πορείας μας και βλέπουμε. Εμπρός, Φώτη, για το νέο ξεκίνημα που θα μας οδηγήσει σε ένα λαμπρό κοινό κεντροαριστερό μέλλον.
(Για θύμισέ μου, και εσύ ΠΠΣΠ δεν ήσουν; Μήπως κουβαλάς τα ίδια μυαλά ακόμα;)


22 σχόλια:

  1. Θα είναι ευχής έργο να πετύχουν αν και το βλέπω δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω για το καλό της χώρας να συσπειρώσουν τον κόσμο της κεντροαριστεράς και να μην καταντήσουμε όσοι ανήκουμε σε αυτό τον χώρο να απαγγέλουμε τον τελευταίο στίχο από τους Βαρβάρους του Καβάφη:

    Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
    Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναγεννηθεί η κεντροαριστερά τότε είναι πιο πιθανό ο Λαφαζάνης να απαγγέλει στον Τσίπρα το: Απολείπειν ο θεός Αλέξιον!

      Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
      αόρατος θίασος να περνά
      με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
      την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
      που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
      που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
      Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
      αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
      Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
      ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου•
      μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
      Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
      σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
      πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
      κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
      με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
      ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
      τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
      κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

      Διαγραφή
  3. Φιλτατε ΑΤΗΕ ! Χρονια πολλα
    Το kama Sutra πρεπει να ειναι για ολους ! Οχι μονο για τα γνωστα Συγκροτηματα που βγαζουν τις ντρεκτιβες για τους 58 νεκροθαφτες της Ελλαδας. Τα υπεργηρα πολιτικα σκουπιδια του παρελθοντος δεν μπορει να φτιαξουν το μελλον . ___

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με το καμα σουτρα που έχεις υπ΄όψη σου ξέχασε το!
      Σήμερα υπάρχει ΤΟ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ που έχω περιγράψει
      εδώ !
      Όσο για το μέλλον θα περιμένουμε να γεννηθούν με παρθενογένεση νέοι και άξιοι πολιτικοί για να κυβερνήσουν την χώρα!
      Εκτός και αν έρθουν από τον Άρη!
      Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Χαχα.
    Απολαυστικό το κείμενο Του Πετρουλάκη,αλλά και η γελοιογραφία καταπληκτική.
    Να σου πως όμως αθεόφοβε(και γράφτο), ο ΣΥΡΙΖΑ,ακόμα και αν δεν το ήθελε,θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Εγω δεν έχω καμία αμφιβολία γιαυτό,ούτε κι εσύ να έχεις.
    Το θέμα είναι αν τα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το βούρκο που την εχουν ρίξει αυτά τα υποκείμενα που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
    Εγώ μόνο για αυτό ανησυχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να είναι , αλλά η αποτυχία του θα είναι τραγική για όλους μας απλά και μόνο γιατί δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει όλα αυτά που τόσα χρόνια έχει υποσχεθεί σε τόσο κόσμο.
      Εκτός αν έχει ενστερνιστεί αυτό που είχε πεί ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος, ΄τι κανένας δεν έπαθε τίποτα από το τάξιμο!

      Διαγραφή
  5. Φιλτατε Αthe! Δεν νομιζω οτι θα ελθουν απο τον Αρη . Υπαρχουν πολιτικοι ικανοι , ομως τα Συγκροτηματα και η φρουρα γουσταρουν τους δεδοκιμασμενους . Ας μη ξεχναμε , ετσι εχουν μαθει. Ουδεποτε η Ελλαδα συνηλθε απο την αποστασια του Μητσοτακη μεσω Π Κοκκα και η ελεεινοι διαδοχοι που επεβαλαν τα ρεταλια και τωρα θελουν να τα ξαναδοξασουν ! Γιατι δεν γραφεις για την σημερινη αθλια πολιτικη αποτυχια .Το εφικτο ολοι μας το κατανοουμε , το μελλον της αποτυχιας που γραφεις ανηκει στους μελλοντολογους! Ειδα ποση διορατικοτητα ειχαν αυτοι οι σημερινοι , που αφανισαν την Ελλαδα Δεν καταλαβαινω , γιατι πρεπει να δοξασω τους αρχιερεις της διαφθορας και με πια λογικη ?Ουτε κανεις μας πιστευει στο ταξιμο , γιατι οι χρυσοκανθαροι τα πηραν ολα κ εφυγαν !!!! Οι αιωνοβιοι πρεπει με λογικη να δωσουν την σκυταλη σε πιο νεους ανθρωπους να ξαναπαιχτει η τραπουλα , οχι πως θα διατηρησουν οι πατρωνες την< κουταλα> !!!(αυτον τον ρολο παιζουν οι 58).__

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Νανά
      Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα βιογραφικά των 58 θα έβλεπες ότι δεν είναι αιωνόβιοι, αντίθετα είναι ενεργοί πολίτες και επίσης περιλαμβάνουν στους κόλπους τους και πλήθος νέων ατόμων σε ηλικία που είναι καταξιωμένοι στην δουλειά τους.
      Για να πάρουν λοιπόν την σκυτάλη νέοι άνθρωποι και να αναδειχτούν (πως;) οι ικανοί πολιτικοί που ξέρεις ότι υπάρχουν, όπως γράφεις, θα πρέπει κάπου να έχουν ξεχωρίσει για να τους μάθει ο κόσμος, γιατί αλλιώς αν διάβαζες μια διακήρυξη 58 καθ΄ όλα άξιων 20ρηδων που τους ξέρει μόνο η μάνα τους ούτε που θα έκανες τον κόπο να της ρίξεις μια ματιά.
      Και οι 58 δεν εξαγγέλλουν την ίδρυση κάποιου κόμματος, αλλά ζητούν την συνένωση των διάσπαρτων κεντροαριστερών δυνάμεων ,ενός χώρου που τους καλύπτει ιδεολογικά, όπως και το 40-50% των ψηφοφόρων.

      Διαγραφή
  6. Φιλτατε Αthe!
    Τα πρωτοπαλληκαρα της διαφθορας ειναι σε πρωτο τραπεζι πιστα! Αν αυτοι ειναι κεντροαριστερα να παμε για φουντο . Εξ αλλου μονο οι αφελεις πιστευουν σε τετοιες ταμπελες Την κεντροαριστερα την πατησε το τραινο τελειως λογω νεων συνθηκων
    !!!μας τελειωσε Πιστευουμε σε ΠΡΟΣΩΠΑ οχι διεφθαρμενα. Οι πολιτικαντζες του αισχιστου ειδους μας ειναι αδιαφοροι Εξ αλλου σαν παλια αρτιστα αποψε θα σου θυμισω κι ενα μεγαλο σουξε που θα σου αρεσει και που το εχεις τραγουδησει : Τα 39 σου χρονια αγαπη μ εκανε να νοιωσω , ισως μια μερα μετανοιωσω , μα τωρα σ αγαπω !!!! ΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι διεφθαρμένες πολιτικάντζες του αισχίστου είδους είναι πανεπιστημιακοί και συγγραφείς όπως ο Γραμματικάκης, η Σώτη Τριανταφύλλου, η Αγγέλα Καστρινάκη ο Θανάσης Χειμωνάς, ο Πέτρος Μάρκαρης, καλλιτέχνες όπως ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, ο μουσικός Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιάννης Μπέζος, αντιστασιακοί όπως ο Γιώργος Βερνίκος, ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης (μόνο 6 χρόνια έκατσε μέσα επί χούντας!), ή άνθρωποι της Greenpeace όπως ο Ηλίας Ευθυμιόπουλος , η Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, για να αναφέρω μερικούς μόνο από αυτούς που ξέρω.
      Άσε που έχει και διεφθαρμένους τέως πολιτικούς σαν τον Σταύρο τον Μπένο που έφτιαξε εκείνα τα άχρηστα ΚΕΠ για να εξυπηρετείται ο λαουτζίκος του Ξυλόκαστρου και ο υπόκοσμος του Ρέντη, που θα έλεγε και ο Χασαπογιάννης!

      Διαγραφή
  7. Φ Α !
    Στην Ελλαδα οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος το αντιθετο. Εχω προσωπικη αποψη για ολους αυτους και για μερικους και για τα προσωπικα τους. Το γεγονος οτι σημερα για μια ακομα φορα περιφερονταν απο τις ειδησεις οι λεξεις Siemens ,, oμολογο με γιεν , Σημιτης και μιζες βροχη δις ( οπως ειπε ο Καντας )νομιζω ειμαι στο σωστο δρομο κι ειναι παραδειγμα προς αποφυγην κι οι 58 ωραιοι κι ωραιες!!!και μου λες τωρα να αρχισω παλι απο το τελος ! Παντως ο Χασσαπο καλα τα λεει για τον Βυθουλα ! και λιγα λεει.κι η Νανα μενει στις θεσεις που σου ανεφερα , πατρωνων - πολιτικης αλητειας και : Διατελω εν ειρηνη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Νανά
      Είσαι lumpen και κοινωνικό σκουπίδι ως Πειραιώτισσα !
      Δεν το λέω εγώ αλλά ο Χασαπογιάννης σε σχόλιο του στο :
      http://e-roosters.blogspot.gr/2009/08/blog-post.html

      Κάνετε λάθος κύριε. Η elite της Ελλάδος, κατά συντριπτική πλειοψηφία, κατοικεί εκτός τειχών και εκτός συνόρων.
      Όση έχει παραμείνει στην Ελλάδα, έμενε και μένει σε τρία σημεία, Περιοχή Ανακτόρων, Λαιμό Βουλιαγμένης και Κηφισιά, στα λίγα εναπομείναντα αρχοντικά κοντά στον Ηλεκτρικό.
      Ο κόσμος στον οποίο αναφέρεσθε είναι lumpen με λεφτά και άλλα κοινωνικά σκουπίδια, οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.


      Όσο για τον Σημίτη που καταφρονείς, ο ίδιος σε άλλο σχόλιο αποδεικνύεται θαυμαστής του γράφοντας:

      Mε ρώτησε πολυπράγμων Αθηναίος τις προάλλες, "Mα γιατί υποστηρίζεις τόσο πολύ τον Σημίτη ενόσω επί οκταετούς πρωθυπουργίας του ξεσάλωσαν τα λαμόγια;".
      Χαμογέλασα, τον κοίταξα καθησυχαστικά και απάντησα,
      "Επί Σημίτη,
      1) Είδε η Ελλάδα έργα πούχε να δει από εποχής Χαριλάου Τρικούπη
      2) Ανεξαρτήτως του ΠΩΣ, η Ελλάδα κατάφερε να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ, ενόσω πριν μόλις 10 χρόνια ο τ. πρόεδρος της Γερμανίας Schmidt είχε πει στο CNN στον Larry King, 'χώρες όπως η Ελλάδα είναι πρακτικώς αδύνατον να εισέλθουν ποτέ στην ΟΝΕ'
      3) Η Δημοκρατία της Κύπρου έγινε ΜΕΛΟΣ της ΕΕ και
      4) Εγινε αντιληπτό ΚΑΙ αποδεκτό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας(άσχετο αν ορισμένοι ηλίθιοι ημέτεροι τάκαναν γυαλιά καρφιά αργότερα) ότι η ΓΡΑΜΜΗ της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ χωρίζει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ από την ΤΟΥΡΚΙΑ"
      Μήπως έχει κάποιος ενστάσεις επ' αυτών;;;
      Και εάν ΝΑΙ, I am all ears!

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ μου Αθεόφοβε
    Κατ΄αρχάς εύχομαι χρόνια πολλά σε σένα και την οικογένεια σου.
    Διαβάζω από καιρό το μπλόγκ σου αλλά είναι η πρώτη φορά που σου αφήνω σχόλιο. Σε αυτό θέλω να επισημάνω ότι μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι εκτός από τα εξαιρετικά σου κείμενα οι απαντήσεις σου σε σχόλια είναι πάντα "πληρωμένες" και δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω.
    Έχουν επιχειρήματα, χιούμορ και ταυτόχρονα δεν είναι ποτέ επιθετικές ή προσβλητικές και αποστομώνουν πλήρως τον άλλο.
    Να είσαι καλά και να συνεχίσεις έτσι.
    Αφροδίτη Μελιδώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Αφροδίτη
      Χρόνια πολλά και καλά! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χρήσιμο θα ήταν να σχολίαζες συχνότερα.
      Όσο για τις απαντήσεις μου το μόνο που έχω να πω είναι πως βασίζονται στην κοινή λογική και όπως λέει και το απόφθεγμα του William James που έχω βάλει στο πλάι:
      «Κοινή λογική και αίσθηση του χιούμορ είναι το ίδιο πράγμα, που κινείται με διαφορετικές ταχύτητες. Η αίσθηση του χιούμορ είναι απλά κοινή λογική που χορεύει»

      Διαγραφή
  9. Φιλτατε Αthe! Xρονια καλα
    Οτι εχει γραψει ο Χασσαπο για το Lumpen το προσυπογραφω . Η διατριβη του για τους Αιγαλεωγουστους του Πασοκισταν ειναι αξεπεραστη !!! Η επιστημονικη του πολιτικη αναλυση για τους 58 Μπραχαμιστας ρεταλιων ασυναγωνιστη ,Προτρεπει τους αναγνωστες του και φιλους του σε αποδομηση της αλητειας ! .
    Ναι , ειμαι και Πειραιωτισσα και Καστελιωτισσα και σαν Lumpen που ειμαι κατανοοω γιατι δεν υπαρχει πολιτικη σωτηρια για το εθνος ! σε Κα-τα-λα-βαι-νω !!!!!!! Καλη νυχτα θα σε δω στο πλοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα !
      Η γαλλική μου παιδεία μπορεί να μην είναι σαν του θαυμαστή του Σημίτη, Χασαπογιάννη αλλά αυθόρμητα μου ήρθε στο μυαλό η κλασσική φράση που έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου για κάποια, που παρά το κέρατο και μερικά χαστούκια που είχε φάει από τον σύζυγο, δεν ήθελε να ακούσει κακή κουβέντα γι΄αυτόν :
      Elle est cocu, battu et content !

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς που δεν καταλαβαίνουμε γρί από γαλλικά μας αναγκάζεις να ψάχνουμε να βρούμε ότι η γαλλικούρα cocu, battu et content σημαίνει κερατωμένη, δαρμένη κι ευχαριστημένη;

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο, αλλά έγραψα λίγο βιαστικά το σχόλιο γιατί μόλις είχα γυρίσει από το θέατρο και στις 12 το βράδυ μετά την πνευματική τροφή του εγκεφάλου ο στόμαχος είχε και αυτός τις δικές του απαιτήσεις!

      Διαγραφή
  10. Μήπως μπορούμε να μάθουμε και μείς ποιο έργο είδες και αν άξιζε τον κόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα τους Δανειστές του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
      Είναι μια πολύ καλή παράσταση με νέους ηθοποιούς που έχουν μέλλον και μάλιστα εξ αυτών ο Κοψιδάς παίζει ταυτόχρονα και στο υπόγειο του Κουν στο Ασκήσεις για γερά γόνατα .
      Τους Δανειστές είχε τύχει να το δω πριν 2 χρόνια στα Χανιά και είχα γράψει τότε σχετικά εδώ για εκείνη την παράσταση.

      Διαγραφή