Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΠΕΤΣΙΤΗΣ: ΓΑΜΑΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΘΕ ΝΤΑΒΑΤΖΉ!





Μερικές φορές μια φωτογραφία μπορεί να πει από μόνη της, πολύ περισσότερα πράγματα από ένα εκτεταμένο κείμενο.
Η παραπάνω φωτογραφία του περιχαρούς κ.Μανώλη Πετσίτη μπροστά στο πόντιουμ του μεγάρου Μαξίμου δείχνει πόσο η διακυβέρνηση Τσίπρα έχει ευτελίσει την πολιτική ζωή της χώρας.
Το πόντιουμ από το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας μιλάει είτε σε Έλληνες είτε σε ξένους επισήμους ή και αρχηγούς κρατών, δεν είναι ένα μέρος που επιτρέπεται ένας φίλος του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλλοντος να μπορεί βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες για να έχει να τις επιδεικνύει στους φίλους του και στους κολλητούς του για να τους αποδεικνύει  έτσι την άμεση και εμφανή σχέση του με τους κορυφαίους που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία της χώρας.
Η οποία εξουσία έχει πλήρως ευτελιστεί με τύπους σαν και αυτόν ή τον άλλο ανεκδιήγητο σύμβουλο στο Μαξίμου για τον στρατηγικό σχεδιασμό.


Η όλη δε πορεία του Πετσίτη από σερβιτόρος πιτσαρίας σε Business Consultant με αποδοχές 200.000 ευρώ χωρίς κανένα άλλο προσόν, πλην της παιδικής του φιλίας με τον Παππά ή του τέως αρνητή στράτευσης και ενάντιου της καριέρας που είναι χολέρα Καρανίκα ,εκτός βέβαια αν αυτή είναι στο πρωθυπουργικό γραφείο, δείχνει και το επίπεδο του στενού πρωθυπουργικού κύκλου και πως το εκμεταλλεύονται αυτό οι διάφοροι παρατρεχάμενοι.
Βεβαίως και είναι θεμιτό και ανθρώπινο να διατηρεί κανείς επαφή με τους φίλους που έχει αποκτήσει  στα νιάτα του και όταν πλέον έχει ανέλθει στα ύψιστα πολιτικά αξιώματα. Είναι λογικό να τους συναντά και να διατηρεί είτε κοινωνικές σχέσεις μαζί τους είτε να βρίσκονται για να θυμηθούν τα παλιά, σε κάποιο ταβερνάκι και εν μέσω μεζέδων και οίνου να κουβεντιάζουν και να ανταλλάσουν πειράγματα όπως όλος  ο κόσμος.
Δεν είναι θεμιτό όμως απλά και μόνο λόγω της νεανικής φιλίας μια παρέα να αποκτά θέσεις και αξιώματα που δεν αντιστοιχούν και στα προσόντα που έχουν αποκτήσει τα άτομα που την αποτελούν αργότερα.
Δυστυχώς το κραυγαλέο παράδειγμα του Πετσίτη αποδεικνύει και το επίπεδο των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα στον στενό περιβάλλον του Τσίπρα.





Σχετικά δε με το επίπεδο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος έχω γράψει στο παρελθόν τα ποστ μου Η "ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΓΙΑ ΤΑ "ΕΙΔΙΚΑ" ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ και ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
Με θλίψη, κάνω την σύγκριση και  θυμάμαι τον Μάνο Χατζηδάκι, τον  Αλέξη Μινωτή, τον  Δημήτρη Χορν, τον  Κάρολο Κουν, τον  Οδυσσέα Ελύτη να αποτελούν τον κύκλο των ανθρώπων που συναναστρεφόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας πολιτικός που δεν τον ψήφισα ποτέ στην ζωή μου.
Και η θλίψη επιτείνεται όταν δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για μας, διαπιστώνεις το επίπεδο του σημερινού πρωθυπουργικού κύκλου διαβάζοντας τις αναρτήσεις του Καρανίκα ή του Πετσίτη στο Facebook μερικές από τις οποίες, όπως τις παρακάτω πρόλαβαν να τις αντιγράψουν πριν να τις σβήσει.




Μετά από αυτές τις εμπνευσμένες αναρτήσεις προσυπογράφω το ΥΓ της Έλενας Ακρίτα στα ΝΕΑ Σαββάτου:
Πάντως Μανωλάκη κακώς έκλεισες την σελίδα σου στο Facebook. Εκείνο το ΓΑΜΑΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΘΕ ΝΤΑΒΑΤΖΉ θα μας μείνει αξέχαστο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου