Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ





Ανέκαθεν μερικοί  πολιτικοί φρόντιζαν να εκμεταλλευτούν την θρησκοληψία του πλέον αγράμματου και καθυστερημένου τμήματος του ελληνικού λαού προς ίδιον όφελος.
Στις παραπάνω φωτογραφίες από την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά διαπιστώνει κανείς πως τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή του υπομειδιάματος του Μητσοτάκη μέχρι την πρώτη φορά Αριστερά του Τόσκα.



Η κυβέρνηση μάλιστα της πρώτης φοράς αριστεράς συνέχισε να υποδέχεται με τιμές Αρχηγού Κράτους την απάτη του Αγίου Φωτός και μάλιστα με το κυβερνητικό αεροσκάφος!



Μπορεί μάλιστα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη,να έχει δηλώσει για το Άγιο Φως: “Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι αποκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’αισχροκέρδειαν»” και μετά λίγες μέρες να ανάβει την λαμπάδα του παραπλεύρως ευρισκόμενου και  κατά δήλωση του, άθεου Τσίπρα !


Ο οποίος όταν επισκέφτηκε το Άγιο Όρος ζήτησε να παραμείνει μόνος του για δέκα λεπτά μέσα στο Ιερό την Εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί»
Εκεί δε που συρρέουν πολλοί πολιτικοί,  γιατί είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους θρησκόληπτους, είναι όταν έρχονται διάφορα λείψανα.
Μπορούσαν λοιπόν να μην υποδεχτούν με τιμές αρχηγού Κράτους το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας , που όπως γράφω στο ποστ μου  Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Καθολική εκκλησία απέσυρε την αγία από το επίσημο εορτολόγιό της στα πλαίσια της μεγάλης αναθεώρησης του 1969, παραδεχόμενη την έλλειψη ιστορικών στοιχείων. Στο αποδιδόμενο στον άγιο Ιερώνυμο μαρτυρολόγιο (4ος-5ος αι.) η Βαρβάρα είναι απούσα.
Για τους πολιτικούς τα λείψανα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να δείξουν στο πόπολο πόσο καλοί και ευσεβείς χριστιανοί είναι.
Μπορούσαν λοιπόν να λείψουν από την υποδοχή μερικών υπολειμμάτων από ανθρώπινο σώμα, δηλαδή  για τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα), και για το μεγαλύτερο τμήμα του υπολοίπου σώματος, της Αγίας Ελένης  το οποίο για λόγους ασφαλείας είναι σε ειδική λάρνακα σε σχήμα σώματος ασφαλισμένο με βουλοκέρι, όπως μας ενημερώνει ο Επίσκοπος Φαναρίου  .


 Βέβαια αντί του αντιαισθητικού θεάματος αυτής της κοκκαλοσυλλογής  οι πιστοί βλέπουν ένα ασημένιο προσωπείο με στέμμα. Όπως διαβάζουμε δε στην Ρομφαία υπάρχει αμφιβολία για την γνησιότητα των οστών γιατί το 1875 που ανοίχθηκε η λάρνακα στην εκκλησία Saint-Leu-Saint-Gilles στο Παρίσι από τον Επίσκοπο Richard για να γίνει ανατομική ανάλυση των λειψάνων της Αγίας, ο Επίσκοπος ανακοίνωσε με βάση τα ιατρικά ευρήματα ότι η λειψανοθήκη περιέχει σχεδόν πλήρες το σώμα της Αγίας καθώς απουσίαζε η κάρα!
Όπως γράφει ο συγγραφέας, Διπλωμάτης, Ακαδημαϊκός, Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του 1974 και γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Άγγελος Βλάχος, στο βιβλίο του  («Μια φορά κι ένα καιρό ένας διπλωμάτης Δ΄τόμος-1985): «Όποιος διαβάσει το χρονικό (απόκρυφο υποθέτω) της ανακαλύψεως του Τ.Σταυρού από την Αγία Ελένη, φρικιά από τα απάνθρωπα βασανιστήρια που μεταχειρίστηκε η αγία για να αναγκάσει τρεις Εβραίους να της αποκαλύψουν το μέρος. Τρεις μέρες τους βασάνιζε κάνοντας το χριστιανικό της καθήκον….τους θανάτωσε όταν της είπαν την αλήθεια αφού τους είχε σπάσει τα κόκκαλα και τους είχε παντοιοτρόπως τσουρουφλίσει…».


Ε, λοιπόν  και αυτό το κουφάρι έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού Κράτους και η υποδοχή του έγινε με το  υψηλότερη κρατική εκπροσώπηση.
Ένας από τους λίγους πολιτικούς ηγέτες που δεν υπέκυψε στον γοητευτικό λαϊκισμό της εκμετάλλευσης της θρησκοληψίας είναι ο Κώστας Σημίτης και πιο πρόσφατα ο Θεοδωράκης με το Ποτάμι.  
Την εποχή που ο Χριστόδουλος ξεσήκωνε τα πλήθη για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες ο Σημίτης δήλωνε «Άλλο η πίστη και η θρησκεία και άλλο το δελτίο ταυτότητας, δηλαδή ο τρόπος που επικοινωνεί ο πολίτης με το κράτος».
Αυτά δεν ήσαν αυτονόητα για το Κώστα Καραμανλή αλλά και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που πήγαν και υπέγραψαν για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες μαζί με πολλά στελέχη της ΝΔ. Ευτυχώς την τιμή αυτής της παράταξης διέσωσαν  η Ντόρα και ο Κυριάκος, όπως επίσης  η Μαριέτα Γιαννάκου, ο Σπηλιωτόπουλος και ο συνεργαζόμενος τότε Στ.Μάνος.


Όμως σε κανένα άλλο πολιτικό δεν ήρθε το Άγιο Πνεύμα αυτοπροσώπως να καθίσει στο κεφάλι του και να του δώσει την ευλογία του, μιας και προσεύχεται 30 φορές ημερησίως, παρά στο κεφάλι του Καρατζαφέρη, όπως επεξηγεί με θρησκευτική έξαρση ο ίδιος στο παρακάτω βίντεο.

  

Είναι πολύ σωστό αυτό που λένε πως με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Δύο φορές βουλευτής του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη  ο Κυριάκος Βελόπουλος, στο οποίο αφιέρωσα πρόσφατα το ποστ μου ΤΙ IQ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ; ξεπέρασε τον τέως αρχηγό του σε ευρηματικότητα στην εκμετάλλευση της θρησκοληψίας των αφελών.




Οι παραπάνω εικόνες μιλούν από μόνες τους και προφανώς θα προκαλέσουν ιδιαίτερη συγκίνηση στους καταγοητευμένους και συγκινημένους αναγνώστες των επιστολών του Χριστού, που με την γνωστή του αφιλοκέρδεια  πρόσφερε  ο Βελόπουλος.
Δεν μπορώ δε να μην τελειώσω με αυτό το βίντεο που δείχνει την χριστιανική αγάπη που υπάρχει μεταξύ των δύο θρησκευόμενων πολιτικών αρχηγών. Βοήθεια σας!




1 σχόλιο:

  1. Το οτι δεν σε σχολιαζω δεν σημαινει οτι δεν σε διαβαζω. Εχεις γραψει μερικα απο τα καλυτερα αρθρα που εχω διαβασει. Μπραβο για το θαρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή