Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ο ΘΡΗΝΟΣ ΕΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ




Από την αποφράδα μέρα της 7-7 έχω υποστεί σοκ από την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας στην εξουσία.
Μέχρι τώρα χαιρόταν το μάτι μου να βλέπω χαλαρούς υπουργούς με τα σακίδια τους στο ώμο, χωρίς γραβάτες, σαν να πήγαιναν γεμάτοι χαρά σε εκδρομή.
 Τι σόι υπουργικό συμβούλιο είναι αυτό τώρα με γραβατωμένους  μάνατζερ και ένα ντοσιέ και τάμπλετ μπροστά τους δίπλα σε ένα ποτήρι νερό.
 Που είναι η ομορφιά που δημιουργούσε η προηγούμενη εικόνα του υπουργικού συμβουλίου, άλλος με ένα μπλοκ μπροστά του, άλλος με λάπτοπ, οι περισσότεροι μόνο με την καφεδιά τους και ο σύντροφος Φλαμπουράρης  με το εμβληματικό φραπόγαλα του με καλαμάκι.


Δεν μπορώ δε να αντέξω όλους αυτούς τους φλούφληδες να τους ακούω να μιλάνε αγγλικά, σαν γνήσιοι αποικιοκράτες Άγγλοι ή ιμπεριαλιστές Αμερικανοί. Άκουγες τον δικό μας πρωθυπουργό και μπορούσες να καταλάβεις τι έλεγε ακόμα και όταν αδίστακτος αντικαταστούσε τον γάιδαρο με καμήλα, για να αντιληφθούν οι χαχόλοι τι σημαίνει η παροιμία : We ate the camel now there is the queue.


Τον έβλεπα δε στην τηλεόραση να μιλάει άνετος και ακομπλεξάριστος με τον Κλίντον, που τον κοίταζε με θαυμασμό και αναφωνούσα: Να μου ζήσεις πρωθυπουργάρα μου!
Ύστερα τι απαράδεκτη κατάσταση είναι αυτή, με αυτή την κυβέρνηση των Τσολάκογλου, που δεν προλάβανε να καταλάβουν την εξουσία και μας είπαν πως θα εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο.
Τους χρειάζεται ένας λεβέντης υπουργός σαν τον Πολάκη, που έγραφε αυτόν τον νόμο εκεί που ξέρουν όλοι, καπνίζοντας στο υπουργείο Υγείας και βάζοντας στην θέση του τον μνημονιακό Ευρωπαϊκό Επίτροπο Υγείας μόλις τόλμησε να πει για τον πολιτικό μας ογκόλιθο των Σφακίων: Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! 


Από την πρώτη δε στιγμή αυτή η κυβέρνηση των Νενέκων και ταγματασφαλιτών φάνηκε ασυνεπής, ακόμα και με τη διακηρυγμένη αρχή του κόμματος τους που είναι :Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.
Πως συμβιβάζεται η προστασία της οικογένειας, όταν δεν πρόλαβαν να καλοκάτσουν στην εξουσία και είπαν για   απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού, ενώ θα απαγορευτεί και οποιασδήποτε σύμβαση με το Δημόσιο των  συζύγων και των παιδιών των κυβερνητικών στελεχών; 
Αποδείχτηκε τελικά πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε με στοργή τα μέλη των οικογενειών των στελεχών του και όχι μόνο, γιατί χάρις σε αυτόν βολεύτηκαν μέχρι και οι γκόμενες και οι γκόμενοι τους. Αυτό θα πει πολιτική για την οικογένεια.



Και δεν είναι μόνο ανάλγητοι στα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και στον κοινωνικό τους περίγυρο, γιατί εξήγγειλαν πως θα μειωθούν και  οι γενικές γραμματείες των υπουργείων από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.
 Δηλαδή τόσος κόσμος που τους ψήφισε και περιμένει μια θεσούλα τι θα γίνει; Τόσα χρόνια έλπιζαν πως όταν θα έρθει στην εξουσία η ΝΔ θα μπορέσουν από γκαρσόνια να γίνουν κάποιοι, όπως πχ ο Καρανίκας ή ο Πετσίτης.
Εδώ που τα λέμε χάρηκα που την πάτησαν!



Δεν πρόλαβαν επίσης  να κατσικωθούν στην εξουσία και πήγαν και κατέλυσαν το πανεπιστημιακό άσυλο στην Θεσσαλονίκη με την δικαιολογία πως έπιασαν 43 εγκληματίες και βρήκαν εκεί καμιά 20ρια κιλά χασίς.
Λες και δεν ξέρουμε πως όλα αυτά έγιναν για να αναγκαστούν οι σύντροφοι και «αλληλέγγυοι» που είχαν κάνει κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza να φύγουν μετά από 3 χρόνια άρον άρον από αυτό .
Αδίστακτοι δε όπως είναι, θεωρώ πιθανό σύντομα να καταργήσουν και το άσυλο του Πολυτεχνείου, για να μαζέψουν από εκεί τις αποθηκευμένες μολότοφ με τις οποίες κάθε Σαββατόβραδο αποκτούσε ζωή και φως όλη η Πατησίων και η γύρω περιοχή των Εξαρχείων.
Πάντως ευτυχώς ο γιγαντοτεράστιος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σύντροφος Σκουρλέτης μου αναπτέρωσε το ηθικό με την βαρυσήμαντη και σίγουρη πρόβλεψη  του, ήδη από την 4η μέρα που βρίσκονται οι ακατανόμαστοι στην εξουσία, πως: μάλλον δεν θα αντέξουν 4ετία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου