Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ LOCKDOWN ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ




Το 2020 το θεωρώ σαν μια χαμένη χρονιά από την ζωή μας, κάτι που θα το θεωρούσα σαν μεγαλοστομία αν το άκουγα να το λέει κάποιος ένα χρόνο πριν. Εκτός όλων των άλλων   είναι η χρονιά που οι Έλληνες δεν γιόρτασαν τις δύο μεγάλες εθνικές μας γιορτές λόγω του ιού , αλλά και την μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή του Πάσχα, ούτε επίσης προηγουμένως την περιφορά του επιτάφιου, χωρίς να υπάρξουν μεγάλες γκρίνιες γι αυτό.
Όμως στην απόφαση ότι δεν θα γίνει η εθιμική πλέον πορεία του Πολυτεχνείου αντέδρασε το ΚΚΕ, ο Βαρουφάκης και βέβαια τα γκρουπούσκουλα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.


Ο Κουτσούμπας πεπεισμένος  ότι ο κορονοϊός δεν τολμάει να προσβάλλει τους αγωνιστές του κόμματος του, τους καλεί να συμμετάσχουν στην πορεία επεξηγώντας τους τον λόγο: 
 «Η απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αυτό που χρόνια τώρα ενοχλεί την κυβέρνησή σας, αλλά και κάθε κυβέρνηση. Το γνήσιο αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του στρατηγικού σας συμμάχου, που σήμερα αυτό το μήνυμα είναι περισσότερο επίκαιρο από τότε»
 Άσε δε που αντί να υπακούουν στο Go home! μας στέλνουν κάθε τρεις και λίγο τον Πομπέο να συμπαραστέκεται στην ιμπεριαλιστική μας κυβέρνηση ενάντια στην πολιτική των Τούρκων .
Ο Βαρουφάκης  θα συμμετάσχει ο ίδιος στην πορεία παραδίδοντας, όπως είπε,  «μάθημα υπεύθυνης ανυπακοής»! και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσετε λοιπόν όπως μας χτυπήσατε έξω από το Εφετείο » για να μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί ότι ήταν και αυτός εκεί!


Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβούμενος το κράξιμο, ακόμα και από τους δικούς του οπαδούς,  δεν θα τους παροτρύνει  να πάνε στην πορεία, αλλά μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο ολιγομελής αντιπροσωπεία του θα πορευτεί προς την Αμερικανική Πρεσβεία για φωνάξει το κλασσικό «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» αλλά ταυτόχρονα να παραδώσει μήνυμα συμπαράστασης του Τσίπρα   στον απερχόμενο Πρόεδρο  των ΗΠΑ και να του υπενθυμίσει, προς παρηγορίαν,  ότι και τον ίδιο τον  μαύρισαν  μετά μια μόνο θητεία στην εξουσία.


Μετά δε το ρεζίλεμα που υπέστη από τον Κλίντον, τότε που  δεν καταλάβαινε τι τον ρώταγε και έχοντας όλα αυτά τα χρόνια άψογη συνεργασία με την ακροδεξιά του Καμένου έχει εδραιωμένη άποψη για τον Τράμπ  που την εξέφρασε στις ΗΠΑ:  Η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό.


Υπάρχει όμως και εκείνη η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)  που δια της προέδρου της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε πορεία για το Πολυτεχνείο!. Βέβαια από την μια μεριά ή ίδια τονίζει πως βρίσκονται σε «εμπόλεμη κατάσταση» λόγω του ιού, από την άλλη όμως τους καλεί να καταθέσουν τα όπλα τους γιατί :«Ναι, θα δώσουμε το παρών στην πορεία και καλούμε και τα μέλη μας να το πράξουν. Όπως και τα άλλα σωματεία έτσι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα να διαδηλώσουμε. Από εκεί και πέρα κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο για τα μέτρα προστασίας που θα πάρουν τα μέλη του στην συγκέντρωση»


Η ανακοίνωση αυτή θυμίζει εκείνη την αξεπέραστη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης προς τους μαθητές που τους προέτρεπε  να ψάξουν στην ιστορία για να αντιληφθούν πως για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο δεν  τον επιβάλλουν κάποιοι «τρελοί» όπως αποκαλούν τον Χίτλερ  αλλά η αδηφάγα ανάγκη των μονοπωλίων και των «τραστ» (βιομήχανοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες κ.α), να εξασφαλίσουν νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές και νέες αγορές, για να αυξήσουν παραπέρα τα κέρδη τους αποκτώντας δύναμη και σε άλλες χώρες αλλάζοντας τα σύνορά τους.
Είναι σαφές βέβαια πως τόσο οι Νοσοκομειακοί  γιατροί της Θεσσαλονίκης, όσο και οι καθηγητές στην Κεφαλονιά και Ιθάκη δεν λαμβάνουν υπ΄ όψη τους αυτές τις ανακοινώσεις ,που βγαίνουν από συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν εκλεγεί με τον γνωστό τρόπο από μειοψηφίες.  
Γι΄αυτό άλλωστε και αυτές οι ηγεσίες αντιδρούν παθιασμένα  στο να  γίνονται οι εκλογές  με ηλεκτρονικό τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες για τις εκλογές όλα τα μέλη ενός σωματίου. 
 

Μετά το τελευταίο  και πολύ άσχημο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, που μας οδήγησε αναπόφευκτα στο lockdown, που ήταν σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα των συγκεντρώσεων χωρίς προφυλάξεις έξω από τον Άρειο Πάγο στην Αθήνα για την ΧΑ, των συγκεντρώσεων για τον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη και των διάφορων πάρτι των ανεύθυνων, ίσως όλοι αυτοί  που μιλούν σήμερα για συμμετοχή σε πορεία να αλλάξουν γνώμη διαβάζοντας για τους τελευταίους νεκρούς και τους διασωληνωμένους.  
Αυτοί που σίγουρα δεν θα αλλάξουν είναι οι πυροβολημένοι  που ανήκουν στους μπαχαλάκηδες που αισθάνονται πως είναι σαν τους παίρνουν το φαί απ΄το στόμα.
Ίσως δε αυτή να είναι η ευκαιρία για να τους μαντρώσει ο Χρυσοχοΐδης μια κι έξω όλους μαζί και έτσι να μάθουμε επιτέλους και μείς ποιοι και τι είναι.
 

 

1 σχόλιο:

  1. [Προσδοκώντας κομματικά οφέλη] ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταγγέλουν απαγόρευση πορείας Πολυτεχνείου
    https://roides.wordpress.com/2020/11/16/16nov20/
    Στο εξαιρετικό αυτό μπλογκ γράφει σε σχόλιο του ο Λασκαράτος:
    Πρόκειται για καθαρά θρησκευτική αντιμετώπιση μιας επετείου, εμπλουτισμένη με συνωμοσιολογικά στοιχεία περί δήθεν σχεδίου στέρησης των ελευθεριών του συνέρχεσθαι.
    Μια τρομερά εγωιστική αντίληψη, που θέλει τον μικρόκοσμο της Αριστεράς προνομιακά υπεράνω των άλλων μικρόκοσμων, των λιτανειών της Εκκλησίας, των παρελάσεων, των κηδειών κλπ.
    Μια ομοφαλοσκοπούμενη Αριστερά που θέλει να αγνοεί την παγκοσμιότητα των απαγορεύσεων από όλων των ειδών τα καθεστώτα, την οικονομική καταστροφή, τα ιδιωτικά και συλλογικά δράματα, τις ψυχασθένειες, τις παράλληλες απειλές του Ισλάμ, του Τραμπ, του Πούτιν, του Ερντογάν, της διεθνούς της Ακροδεξιάς, τους θανάτους της πανδημίας.
    Μικρόνοια, επαρχιωτισμός, εγωκεντρισμός, μικρότητα αισθημάτων, άρνηση της συλλογικότητας και πραγματική απειλή για τις ελευθερίες των άλλων.
    Μια Αριστερά που καταφεύγει σε πολακισμό, δημαγωγίες, εθνικισμό, συνωμοσιολογίες για να καλύψει το κενό των αρχών, της εντιμότητας, της γνώσης και των αξιών που δεν έχει.
    Ειλικρινά λυπάμαι για την τυφλότητα, τον φανατισμό και την ανοησία, πολλών ανθρώπων που αγαπώ και που κάποτε τους εκτιμούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή