Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

TA MEMES KAI ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.




Οι αρνητές των εμβολίων συνεχώς βομβαρδίζουν το διαδίκτυο με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψεύδη γεγονότα, απίθανες θεωρίες κατά των εμβολίων και ο απληροφόρητος κόσμος αρκετές φορές τα πιστεύει και φοβάται να εμβολιαστεί. 
Τα ελληνικά Hoaxes σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτουν  με επιστημονικώς τεκμηριωμένες αναλύσεις  τα ψεύδη, την παραπληροφόρηση και τις τερατωδίες που κυκλοφορεί συνεχώς το δίκτυο των αρνητών των εμβολίων.
Μην νομίζετε πάντως πως είναι τις περισσότερες φορές εύκολο να καταρρίψεις μια επιστημονικοφανή ηλιθιότητα που διάβασες.
Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία το πόσο χρονοβόρο είναι, γιατί απαιτεί μερικές φορές επίμονο ψάξιμο.
Το 2009 είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο με τίτλο The Swine flu Revolution: Depopulation and Eugenics στο οποίο ούτε λίγο ή πολύ υποστήριζαν ότι υπάρχει μια διεθνής συνομωσία που μέσω των εμβολιασμών έχει σκοπό να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό!
Κυκλοφορούσε με ελληνικούς υπότιτλους και το είχαν δει μισό εκατομμύριο Έλληνες! Θυμάμαι ακόμα πόσες ώρες είχα φάει για να γράψω το ποστ μου ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ στο οποίο αποδεικνύω τις διάφορες ανοησίες και ψεύδη, αλλά και ποιο είναι και το  πραγματικό βάρος των διαφόρων που εμφανίζονται σαν σοβαροί και ενημερωμένοι ομιλητές. 
Τα memes ή μιμίδια του τίτλου, όπως γράφει ο Βασίλης Βαμβακάς,  έχουν δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν τόσο από την παλιά μορφή παραγωγής χιούμορ όσο και από κάποιες νεότερες.
 Πρώτον, συνήθως δεν έχουν αναγνωρίσιμο δημιουργό. Δεύτερον, φτάνουν την εικονοκλαστική πρόθεση σε βαθμό που κανένα άλλο είδος κωμωδίας δεν έχει επιχειρήσει μέχρι τώρα. Στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε εικόνες, όπως ζωγραφικά έργα, φωτογραφίες και βίντεο, με σκοπό κυρίως να αποδομήσουν το όποιο πρωτογενές τους μήνυμα. Τα κάθε είδους «μπαλονάκια» που μπαίνουν ως συνοδευτικά όλων αυτών των εικόνων βασικό στόχο έχουν να ανατρέψουν ή να υποσκάψουν το εικονογραφικά προφανές.
Τελικά επειδή σήμερα οι περισσότεροι που έχουν το διαδίκτυο σαν μέσο ενημέρωσης δεν διαθέτουν συνήθως πολύ χρόνο για να διαβάσουν μεγάλα και τεκμηριωμένα κείμενα, ιδίως μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού,  έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για την εξουδετέρωση των αρνητών των εμβολιασμών είναι ίσως η γελοιοποίηση τους μέσω των memes και των γελοιογραφιών.
Για τον λόγο αυτό συγκέντρωσα μερικά memes και γελοιογραφίες που μπορεί να μην σας δροσίσουν αλλά θα σας κάνουν τουλάχιστον να χαμογελάσετε.





















1 σχόλιο:

  1. 1982
    χαχαχαχαχαχα
    γέλασα

    αλλά εγώ δε το κάνω
    γελάω μεν
    αλλά δε το κάνω
    και ούτε πρόκειται
    ας βάλουν πρόστιμα
    ας κάτσω σπίτι αλλά 20 χρόνια
    δε θέλω
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή