Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ FLEX ΣΤΗΝ FAM ΣΤΟΥΣ HOMIE ΚΑΙ ΣΤΗΝ GANG!




Προσπαθώντας να κρατάω συνεχώς ενήμερους τους αναγνώστες μου με τις νέες λέξεις που κυκλοφορούν και ταχύτατα διαδίδονται από τους νέους και στους μεγαλύτερους, κατά καιρούς τους ενημερώνω με τις νέες λέξεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα.
Αρχικά ξεκίνησα με το  ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ-ΓΑΡΙΔΑ; (Εμπεριστατωμένη μελέτη της εξελίξεως της Ελληνικής Γλώσσης).
Πρόσφατα έγραψα το ποστ  Έχω πάθει τσότσο! μόλις το άκουσα στην τηλεόραση, και στην συνέχεια, όταν είδα πως υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα έγραψα το ποστ  ΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΤΥΡΙ!
Οι λέξεις που χρησιμοποιεί το νεανικό κοινό αρκετές φορές προέρχεται από κάποια αγγλική λέξη είτε που την έχουν συγκόψει είτε δημιουργημένη από τα αρχικά μιας φράσης.
Στο σημερινό λοιπόν θα ασχοληθούμε με μερικές τέτοιες λέξεις που έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά δημοφιλείς.
 
Aight (άιτ): εντάξει
 
beef: Όρος από το hip-hop. Μονομαχώ με κάποιον λεκτικά. Απαντάω στις προσβολές του. Αμύνομαι ή επιτίθεμαι λεκτικά.
 
Bro (μπρο): αδελφός, κάποιος που εκτιμάς
 
γιολάς: Από το παλαιότερο ΥΟLO (You Only Live Once). Αυτός που δε νοιάζεται τίποτα, δε διστάζει μπροστά από τίποτα, που ζει πρώτα από όλα για να περνάει καλά.
 
Γράφω ένα verse: γράφω έναν στίχο
 
Chill (τσιλ): χαλαρά
 
clout (παίρνω): Παίρνω φήμη, γίνομαι γνωστός. Συνήθως χρησιμοποιείται για χρήστες που κριτικάρουν δημοφιλείς περσόνες, προκειμένου να γίνουν και οι ίδιοι γνωστοί.
 
cringe/κριντζάρω: Ο superstar της slang. Έχει γραφτεί και σχετικό κείμενο για τον όρο. Σημαίνει ένα συναίσθημα μεταξύ της ανατριχίλας και της αηδίας. Ίσως καλύτερα, η ανατριχίλα που προκύπτει από την αηδία.
 
dissάρω: Mιλάω για κάποιον χωρίς κανέναν σεβασμό. Τον υποτιμώ, τον κριτικάρω δημόσια.
 
Dope (ντόουπ): κάτι που είναι πολύ καλό.


Dual analog: τα λακάκια της μέσης. Η φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται σαφώς είναι από το ποστ μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
 
Έκανα diss: έκανα disrespect, μιλάω για κάποιον χωρίς σεβασμό, δείχνω ασέβεια
 
Έχω το sauce: η λέξη sauce περιγράφει το στυλ που έχει κάποιος και τον αέρα που αποπνέει
 
Fam (φαμ): οικογένεια
 
Flex (φλεξ): επιδεικνύω κάτι.
 
Fly (φλάι): κατι κουλ
 
Gang (γκανγκ): ομάδα, παρέα
 
Homie (χόμι): φίλος από παλιά
 
Hustlin (χάσλιν): όταν δουλεύεις έξυπνα για να βγάλεις χρήματα
 
Jet (τζετ): τέλεια
 
μποτάκι: Βγαίνει από τη λέξη bot (συντομογραφία του robot). Αφορά εικονικούς παίκτες σε κάποιο videogame που δεν τους χειρίζεται κάποιος άνθρωπος αλλά το ίδιο το software του παιχνιδιού. Όταν η λέξη αναφέρεται όμως σε άνθρωπο σημαίνει αυτόν που είναι άκυρος, ανίκανος, μη επιθυμητός και άσχετος.
 
Κάνω beef: μονομαχώ με λέξεις, μαλώνω με κάποιον, ξεκινάω διαμάχη
 
κάνω expose(d): Βγάζω στη φόρα. Αποκαλύπτω κάτι για το μυστικό κάποιου με απώτερο σκοπό να τον εξευτελίσω ή να αποκαλύψω τον πραγματικό του χαρακτήρα.
 
Κάνω flex: κάνω επίδειξη
 
κλαπάρω/κάνω clap: Σημαίνει «σκοτώνω κάποιον» και κατά βάση αφορά fps παιχνίδια, όταν ένας παίκτης σκοτώνει τον χαρακτήρα ενός άλλου.
 
φαμ (fam): Βγαίνει από το family και σημαίνει «οικογένεια» με την έννοια όμως των ανθρώπων που είναι πολύ κοντά σου και τους εμπιστεύεσαι πάρα πολύ.
 
Struggle (στραγκλ): όταν αγωνίζεσαι σκληρά για να ζήσεις
 
φλεξάρω: Από το flex. Σημαίνει ότι κάνω επίδειξη είτε ενός υλικού αγαθού που έχω είτε μιας ικανότητάς μου.
 
Yanamsayin (γιαναμσέιινγκ): καταλαβαίνεις τι εννοώ.


Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου