Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ




Στην σημερινή τραγική κατάσταση με τις πυρκαγιές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και παρά τις αντιπολιτευτικές αιχμές που εκτόξευσε κατά της κυβέρνησης, αναγνώρισε την κρισιμότητα της κατάστασης, κάνοντας μάλιστα έμμεση αναφορά και στο Μάτι. Είπε στην επίσκεψη του στην Εύβοια:
 Η εικόνα είναι πάρα πολύ αρνητική. Η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά, όπως δεν λειτούργησε υποδειγματικά και παλαιότερα
Αν πριν από τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως και υιοθετώ την προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ως εκ τούτου, κατανοώ τον λόγο για τον οποίο υπάρχει η έγνοια να εκκενωθούν οι οικισμοί. Όμως δεν μπορεί να είναι η μόνη έγνοια αυτή και να αφήνεται η φωτιά να κάψει ό,τι βρει στο πέρασμά της μέχρι να σβήσει στη θάλασσα.
Δυστυχώς το ίδιο δεν συνέβη με στελέχη και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν την ευκαιρία, λόγω της  τραγωδίας που περνούν τόσες περιοχές  της χώρας, να αποδείξουν πως η αντιπολιτευτική τους διάθεση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην εγκεφαλική τους λειτουργία.
Έτσι ο βουλευτής και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ηράκλειο, Χάρης Μαμουλάκης, έγραψε στο Twitter: «Τυμβωρύχοι στο Μάτι, μοιραίοι στη Βαρυμπόμπη. Karma is a bitch»

Μετά τα «κράξιμο» που του έγινε ότι πανηγυρίζει πάνω από αποκαΐδια, αναγκάστηκε  ο ίδιος και το έσβησε άρον άρον, για να επιστρέψει στη συνέχεια με μια μισή απολογία, λέγοντας ότι η φράση για το κάρμα ήταν λάθος.


Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος που προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει χιούμορ γράφοντας: Καίγεται η Αττική! Φωνάξτε επειγόντως τον Πέτσα!
Σε ανάρτηση του επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς έγραψε το αμίμητο : ΝΔ το κόμμα του Νέρωνα!
Αλλά ακόμα χειρότερα σε ζωντανή σύνδεση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική οργάνωση της Εύβοιας προσέγγισε το μικρόφωνο και μιλώντας για την έλλειψη πυροσβεστικών και εναερίων μέσων στις Ροβιές Ευβοίας ανέφερε: «Πήγαν όλα τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής να σώσουν την Βαρυμπόμπη. Δεν έσωσαν ούτε τη Βαρυμπόμπη ούτε εμάς. Είναι διπλά ανίκανοι λοιπόν!».
Και συνέχισε λέγοντας «Μητσοτάκη γαμιέσαι, ρε μαλάκα!».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε αμέσως σχετικά: Περιττό να τονίσω ότι εάν ένας οργανωμένος Νεοδημοκράτης είχε υβρίσει τον Αλέξη Τσίπρα έτσι χυδαία και δημόσια, την επομένη στιγμή θα ήταν εκτός κόμματος. Αμέσως χωρίς αναστολές. Στον Σύριζα τον έκαναν και hashtag. Αυτή είναι η διαφορά μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό!  
Η χυδαιολογία αυτή έφτασε να επαναλαμβάνεται και από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μωραΐτη ο οποίος τελικά, μετά τις αντιδράσεις που  υπήρξαν, το διέγραψε. 


Δυστυχώς όμως φαίνεται πως στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ η χυδαιολογία αυτή είναι αποδεκτή, γιατί και σε σοβαρό και σημαντικό ιστολόγιο του χώρου, η ανάρτηση αντίστοιχου σχολίου δεν οδήγησε σε άμεση διαγραφή του παρακάτω σχολίου.


Από την μεριά του ΚΚΕ η ανάρτηση του Νίκου Μπογιόπουλου είναι χαρακτηριστική των  ιδεολογικών αγκυλώσεων  του κόμματος.


Τέλος η πιο θλιβερή, ανόητη και εγκληματική ανάρτηση είναι της δικηγόρου Σταυρούλας  Τομαρά, που παρά τις έντονες αντιδράσεις για το αρχικό της κείμενο συνέχισε απτόητη μέχρι που αναγκάστηκε να γράψει πως παρερμηνεύτηκε το νόημα της ανάρτησης της.




Η δικηγόρος παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η παραπομπή της  έγινε για αναξιοπρεπείς δηλώσεις που δεν συνάδουν, με την ιδιότητα του δικηγόρου και παραβιάζουν τον Κώδικα Δικηγόρων και των Κώδικα Δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου