Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006

ΠΡΟΛΗΨΗ ΘΕΛΕΤΕ ; ΑΚΟΥΜΠΙΣΤΕ ΤΑ !




Με τις σημερινές κυβερνητικές δηλώσεις άρχισα να καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε το γνωστό σε όλους θέμα που έγινε με την διάταξη για τις προληπτικές εξετάσεις που προωθεί ο Τσιτουρίδης αλλά αντιδρά ο Αβραμόπουλος ,κάνει δηλώσεις ο Γιακουμάτος (αλίμονο αν δεν έκανε), και υπερασπίζεται τον λαό ο προστάτης του Γιάννης Μανώλης μιλώντας από τα δεξιά με ακροαριστερό λόγο λέγοντας για «κοντόφθαλμους μανδαρίνους και λογιστές ,οι οποίοι δεν βλέπουν μακριά και προτείνουν τέτοια μέτρα, σκεπτόμενοι μόνο τα λεφτά που θα γλιτώσουν τα ταμεία»
Σήμερα λοιπόν μίλησαν για ακριβά εμβόλια όπότε έγινε προφανές προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.
Σε λίγο τα ταμεία θα αρχίσουν να ξανατραγουδούν το ξεχασμένο τραγούδι του Μαρκόπουλου με τον Ξυλούρη –Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί.
Και ο οχτρός τους θα είναι ένας και έχει το όνομα GARDASIL .
To GARDASIL είναι το πρώτα εμβόλιο που παράγεται για την πρόληψη ενός καρκίνου, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο πρώτος καρκίνος που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει αναγνωρίσει ότι οφείλεται σε ιό, τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων η θηλωμάτων η HPV .
Ο καρκίνος λοιπόν του τραχήλου της μήτρας είναι στην ουσία ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Αυτός λοιπόν ο ιός έχει πάνω από 100 στελέχη, ορισμένα από τα οποία όπως το 6 και το 8 είναι υπεύθυνα κατά 90% για τα γνωστά σε όλους κονδυλώματα που είναι απολύτως καλοήθη, ενώ άλλα στελέχη όπως το 16 και το 18 ευθύνονται σε ποσοστό 70% περίπου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Αντί λοιπόν να κόψουμε το πήδημα, για να μην κάνουν καρκίνο τραχήλου οι γυναίκες, έκατσαν και σκέφτηκαν ότι αφού ξέρουμε τι τον προκαλεί ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα εμβόλιο αφού δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε αλλιώς τον ιό.
Έτσι άλλωστε καταφέραμε να καταπολεμήσουμε την πολιομυελίτιδα και την ηπατίτιδα.
Και το πέτυχαν!
Και έτσι φτιάχτηκε το GARDASIL .
Καλύπτει κατά 90% από τα οξυτενή κονδυλώματα και κατά 70% από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Ηδη από τον Ιούνιο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, από τον Οκτώβριο στην Βρετανία ,Ιρλανδία, μέσα στο 2006 στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και από το 2007 στην Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία.
Το εμβόλιο είναι προφυλακτικό και απευθύνεται σε γυναίκες που δεν έχουν αρχίσει την σεξουαλική τους ζωή και για αυτό το λόγο αφορά κυρίως κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών.
Προφανώς είναι ευνόητο ότι και μία παρθένος 40 καρατίων και αντιστοίχων Μαΐων που αποφασίζει να κάνει τότε έναρξη της σεξουαλικής της ζωής μπορεί αν το κάνει.
Και τώρα φτάνουμε στο ψητό και που μπλέκει ο Τσιτουρίδης.
Το εμβόλιο έχει εργοστασιακή τιμή 300-360 Ευρουλάκια και προβλέπεται να φθάσει στα φαρμακεία να πωλείται 460-600.
Οπότε το αγκούρι είναι ποιος θα καλύψει αυτό το τεράστιο κόστος εμβολιασμού όλων αυτών των κοριτσιών και πιθανώς σε λίγο και των αγοριών αντίστοιχης ηλικίας.
Έτσι λοιπόν γίνεται κατανοητό γιατί μιλάει ο Γιακουμάτος όταν λέει ότι οι «έχοντες και κατέχοντες » θα πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να αποκτήσουν πρόληψη.

25 σχόλια:

  1. Και πρόληψη & παδεία & ό,τι άλλο κι αν σκεφθούμε σ΄αυτή την κατακαημένη "Ψαροκώσταινα" την Ελλαδίτσα, όλα τα ακριβοπληρώνουμε σαν τις αμαρτίες μας...! Μόνο τον αέρα που αναπνέουμε δεν δασμολόγησαν ακόμη, αλλά κι αυτό όπου νά΄ναι, το περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na to parasxei to kratos dorean! As parun ena maxitiko ligotero prokimenu na prostatefsun xiliades gynekes :) To xeirotero einai na parume tin koinonikh/oikonomikh anisotita ke na tin metatrepsume se viologikh, tu stil "exeis lefta.. exeis antisomata kata tou karkinou tu traxilou."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω σκεφτέι κι εγώ τη γίνεται με την πρόληψη. Να πάω λίγο πιο πέρα; Πρόληψη χρειάζεται και για τον καρκίνο του πνεύμονα (καπνιστές) και σχετικά με τα καρδιολογικά νοσήματα (από χοληστερίνη-τριγλεκύρια, μέχρι πίεση και σειρά τσετ) και τον προστάτη και το στήθος. Αντί να στραφούμε στον πολίτη και την υγεία του προσπαθούμε να ενισχύασουμε οικονομικά τις φαρμακευτικές εταιρίες με το ανέξοδο επιχείρημα των άδειων ταμείων. Ωστόσο, αν τελικά εξαθλιωθούν ή εξαφανιστούν (αυτό το εκ- τι κάνει) τι θα κανουν οι εταιρίες, μόνο οι ζώντες πλούσιοι και οι λίγοι μεσαίοι θα τις πληρώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλιαχτίδα-
    Και βέβαια ακουμπΗστε,αλλά στις 2 την νύκτα με ακουμπάει περισσότερο από την ορθογραφία η νύστα!
    Με το που άνοιξα το μάτι μου και το είδα κόντεψε να μου το βγάλει,αλλά ήδη υπήρχαν σχόλια και δεν ήθελα να τα σβήσω.

    mhxeirotera-
    Εχεις δίκιο,συμφωνούμε απόλυτα αμα γίνω υπουργός Εθνικής Αμυνας θα το κάνω!

    δειμο του πολίτη-
    Το πρόβλημα είναι πάντα αν το αυγό έκανε την κότα ή το αντίθετο.
    Αν οι εταιρείες με σκοπό το κέρδος δεν έβαζαν τεράστια κεφάλαια στην έρευνα ποιός θα την έκανε; το κράτος;
    Μέχρι στιγμής κανένα κράτος δεν το έκανε.
    Το θέμα λοιπόν δεν είναι το κέρδος των εταιρειών είναι η κοινωνική πολιτικη του κράτους.
    Από την άλλη μεριά το κράτος δεν μπορεί να σου πρόληψη με το ζόρι και οι κινδυνοι από το κάπνισμα η τα καρδιαγγειακά που λές είναι σε όλους γνωστά αλλά τους γράφουν δεόντος οι περισσότεροι.
    Οι περισσότεροι σκέπτονται σαν αυτούς που είναι σε μηχανάκι χωρις κράνος.
    Δεν θα σπάσει το δικό τους το κεφάλι αλλά κάποιων άλλων που δεν είναι το ίδιο έξυπνοι με αυτούς.
    Γιάυτό και όλες οι αντικαπνιστικές εκστρατείες δεν απευθύνονται στους καπνιστές αλλά σε αυτούς που δεν έχουν αρχίσει το κάπνισμα.
    Οι καπνιστές θεωρούνται χαμένη υπόθεση και είναι γνωστό ότι και από αυτούς που έκοψαν το κάπνισμα μετά 1 χρόνο παραμένουν άκαπνοι μόνο το 7%.
    Είναι το ίδιο ποσοστό με αυτούς πυ χάνουν βάρος.
    Μόνο τόσοι διατηρουν την απώλεια βάρους μετά 1 χρόνο από την δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To zhthma einai oti...profanws de 8a mporoun na paroyn miza apo ta emvolia...kai prokeimenou na fane enan astako ligotero...einai kalytera na uparxei to embolio kai na mh xorhgeitai stis gynaikes...etsi ki alliws aytoi exoun lefta na to kanoun stis kores tous...Gia tis alles gynaikes xesthkan....8a mou peis mia pshfos ligoterh...kai pou xerw an me pshfizzei h kura -Dina ap to Paggrati...?Opws ta rousfetia etsi kai me to emvolio, proeklogika, 8a phgainoun oi goneis na promh8eyontai emvolia ap ta eklogika kedra...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ, άλλη φορά δε θα σχολιάζω πριν τη μία το μεσημέρι!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε Αθεόφοβε... Τι να πούμε γι' αυτήν την ξεφτίλα που ζούμε. Να τα κάνουν όλα ιδιωτικά να ψοφολογάει ο κόσμος στους δρόμους να τελειώνουμε. Υποκριτές. Ε υποκριτές.


    Βολκώφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, απλά πράγματα.. Ας πάρουμε ένα Fantom λιγότερο!
    ..ή μήπως τα Mirage είναι ακριβότερα..? Αν είναι, ένα Mirage λιγότερο τότε..
    Ετσι κι αλλιώς, όλο και στουκάρει κάποιο και πάνε τα λεφτά (και 2-3 ζωές) στα χωράφια, ας σώσουμε περισσότερες ζωές λοιπόν -απλά μαθηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως για να μην αδικηθώ ούτε εγώ ου΄τε και ο αθεόφοβος εγώ ουσιαστικά έκανα απλά ένα παιχνίδι εννοιών όχι δίνοντας έμφαση στο κέρδος, αλλά προκαλώντας αυτό που είπες και εννούσες ότι μας έχουν γραμμένους και ουδείς νοιάζεται για εμάς κι ας πληρώνουμε ρε φίλε (γιατί εγώ πληρώνω, όπως και εκατομύρια Ελλήνων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα αμα βαλουμε τιμη και στην υγεια την γαμησαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως λέει η Ροδιά, ας κόψουμε από κάπου αλλού.
    Αλλά επειδή είμαστε κράτος σπάταλο και κοντόφθαλμο αυτό αποκλείετε να γίνει. Θα ανοίξουν οι ασκοι του αιόλου ένα πράγμα.
    Οπότε το πιο συνετό είναι να το πληρώσει ο ίδιος ο πολίτης. Ας κόψει κάτι.
    Και μην ξανακούσω κλάψες. Εχουμε τα καλύτερα τελευταίας τεχνολογίας κινητά και τα αλλάζουμε κάθε τόσο, καπνίζουμε και πίνουμε ασύστολα, δανειζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τον καταναλωτισμό μας και πετάμε χρήματα δεξιά και αριστερά χωρίς μέτρο.
    Ε! Ας κάνουμε μια θυσία για την υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. liodara-
    αυτήν την ιδέα να το μοιράζουν στα εκλογικά κέντρα δεν την είχα σκεφτεί!

    ηλιαχτίδα-
    Εμ τι ηλιαχτίδα είσαι καταμεσής την νύχτα!

    theodosis volkof-
    Θεοδόση μου αυτό δεν θα γίνει γιατί χρειάζονται και καταναλωτές.Ετσι την γλυτώνουμε.

    eleni63-
    Χαίρομαι που ακόμη εκπλήσσεσαι.

    rodia-
    Σωστόν,έτσι δεν θα κινδυνεύουμε στα χωράφια να μας έρθει κανα Μιράζ θα κινδυνεύουμε μόνο από κανένα κτηνοτρόφο να μας την ανάψει με την καραμπίνα του!

    oδειμοςτου πολίτη-
    Έλα βρέ που μας έχουν γραμμένους,δεν το πιστεύω!

    eparxiakosaloni-
    Αντε εσύ τυχερέ δεν έχεις κορίτσι να πληρώνεις!

    debby-
    Το θέμα της πρόληψης είναι υπόθεση της μέριμνας του κράτους για τον πολίτη.
    Αυτό σημαίνει ότι κανονικά και αυτός ο εμβολιασμός πρέπει να μπεί στα εμβόλια που γίνονται υποχρεωτικά στα παιδιά.
    Εαν δεν ήταν ωρισμένοι εμβολιασμοί υποχρεωτικοί ξέρεις πόσοι γονείς θα αδιαφορούσαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους; Σκέψου και να τους βάλεις να πληρώσουν.Άσε και μερικοί που έχουν 2-3 κορίτσια που θα πρέπει να πουλήσουν κάτι για να αγοράσουν το εμβόλιο.
    Πάντως το κινητό του κανείς δεν πρόκειται να το πουλήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως ό,τι & να λέμε σήμερα, εγώ νομίζω (& επειδή έχω εμπειρία προσωπική στο θέμα) πως αργά ή γρήγορα, όντως θα εντάξουν το συγκεκριμένο εμβόλιο στα υποχρεωτικά! Ξέρετε (δυστυχώς) πόσο τρομακτικά γρήγορα & εύκολα εξαπλώνεται σήμερα αυτός ο π. ο ιός σε όλη την υπερ-πολιτισμένη δυτική κοινωνία μας;;; Απλώς, ξεκινάνε σήμερα να μας το πουλάνε πανάκριβο για να κάνουν μια γρήγορη αρπαχτή & σε 4-5 χρονάκια θα αναγκαστούν να το επιβάλλουν γιατί διαφορετικά 3 στις 5 γυναίκες θα νοσεί... Sorry άν σας ψυχοπλάκωσα αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια! Μου έλεγε ο καθηγητής ιατρικής κ. Διακομανώλης που είναι ειδικός στο θέμα, πως άσχετα με το τί λέγεται, η μετάδοση αυτού του ιού δεν έχει ακόμη αποδειχτεί πως ακριβώς γίνεται, ίσως & μια απλή χειραψία να είναι αρκετή... Γι΄αυτό & γνωρίζει τόσο ξαφνική & ταχύτατη εξάπλωση!
    Την καλημέρα μου σε όλους

    PS: Aθεόφοβε, όμορφη η παρατήρησή σου για το όνομα που διάλεξα! Λες να έπρεπε να με "λέω" ...Αθεόφοβη;
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mε συγχωρείτε που ανέφερα όνομα γιατρού, αγνοήστε το σας παρακαλώ. Χοντρή μ.....α μου (εξάλλου δεν σας είπα τις εντυπώσεις μου από τον συγκεκριμένο Dr)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή μου Αθεόφοβη Ηλιαχτίδα
    Ξέρουμε παρα πολύ καλά πως μεταδίδεται ο ιός.
    Είναι σαφώς σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
    Για τον λόγο αυτό και ενοφθαλμισμοί του ιού βρίσκονται εκτός του αιδοίου,κόλπου και τραχήλου και στο στόμα και τον πρωκτό.
    Δυστυχώς το προφυλακτικό δεν προσφέρει προστασία γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από το δέρμα της περιοχής.
    Με την χειραψία δεν μεταδίδεται εκτός αν έχεις χώσει τα χέρια σου στα παραπάνω μέρη και τείνεις πλέον όχι χείρα χαιρετισμού αλλά μολύνσεως!
    Σε Αμερικάνικες μελέτες σε νέες γυναίκες που είναι σεξουαλικώς ενεργείς σε ηλικίες 20-30 ετών διαπιστώνεται η υπαρξη του ιού κοντά στο 70%.
    Όμως ευτυχώς ένα 70% των λοιμώξεων αυτής της ηλικίας αυτοϊώνται από μόνες τους.
    Ευτυχώς επίσης από τα εκατομμύρια των γυναικών στον κόσμο που έχουν τον ιό ένα ελάχιστο ποσοστό που θα έχει ορισμένα από τα επικίνδυνα στελέχη θα φτασει να κάνει καρκίνο αλλά και αυτό το ποσοστό παγκοσμίως αφορά 500000 γυναίκες ετησίως. Στην Ευρώπη δε έχουμε 33000 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν από την νόσο 40 γυναίκες την ημέρα.
    Αξίζει λοιπόν η όχι τα λεφτά του αυτό το εμβόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχουν Φάρμακα που παρατείνουν τη Ζωή:
    δεν είναι Δώρο, είναι Δικαίωμα.

    (απο τους γιατρους χωρις συνορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα έχει ο άλλος το εμβόλιο για τον καρκίνο και δεν θα μου το δώσει γιατί είναι ακριβό! Στον τόπο θα πεθάνει! Όταν δεν τους χρειαζόμαστε είναι όλοι καλοί. Όταν τους χρειαζόμαστε είναι όλοι αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατρέ, τα'χωσες πάλι..:!)
    (Βρίσκεσαι ακόμη στο Ελλαδιστάν ή μετοίκησες..; :p)
    Καλησπέρα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ok Dr, δεν αντιλέγω σε τίποτα από όσα είπες!
    Bonne nuit!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. annamaria-
    Θα συμφωνήσω μαζί σου απολύτως.

    nemertes-
    Εχω την εντύπωση ότι έχεις απομακρυνθεί πλέον από την ηλικία εμβολιασμού :)

    weirdo-
    Πάντα στο Ελλαδιστάν και δεν το κουνάω από εδώ!
    Γιατί με λές μονίμως γιατρό;

    ηλιαχτίδα-
    Μπορώ να σου πώ και τα 10πλασια από όσα σου έγραψα!
    Καληνύχτα και πουρνό-πουρνό πλέον :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τί θα λέγατε να μαζέψουμε ηλεκτρονικές υπογραφές υπέρ της καθιέρωσης του συγκεκριμένου εμβολίου ως υποχρεωτικό?!
    Αθεόφοβε, είσαι να το οργανώσεις;
    Και ό,τι βγάλουμε! Εμείς πάντως θα έχουμε κάνει μια προσπάθεια...

    PS: Eυχαριστώ Αθεόφοβε για την προθυμία, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, μου αρκούν αυτά που ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακόμα είναι νωρίς.Άσε πρώτα να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και να δούμε τι θα κάνουν τα διάφορα ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αξιότιμε κύριε Αβραμόπουλε,
    Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την απόφασή σας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

    Είναι κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει. Όμως δεν έχω καταλάβει, γιατί το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2008. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.

    Η ομαδική ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Τερλίδου είναι μανιώδης καπνίστρια και κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών καπνίζει με τη σέσουλα. Ούτε πάει το μυαλό της στην ανάγκη ή τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσει την άδεια των ασθενών της.

    Το «...ιατρείο» της μυρίζει τσιγαρίλα.

    Άν η ισχύς της απόφασής σας για την απαγόρευση του καπνίσματος άρχισε από τώρα, θα μπορούσαν ορισμένες δυσμενείς συνέπειες να μετριαστούν.

    Κύριε Αβραμόπουλε,

    Γιατί καθυστερείτε την εφαρμογή της αντικαπνιστικής απόφασής σας; Επειδή φοβάστε μήπως σας φάνε οι Ελληνάρες, οι τσαμπουκάδες, και αφήνετε την ισχύ της απόφασή σας για να την υποστούνε οι διάδοχοί σας που θα είναι στην εξουσία το 2010 και θα δεχτούν τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την οργή των ελληναράδων τσαμπουκάδων που μπορούν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις για να μην κόψουν το κάπνισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή