Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα λόγω του Πάσχα υπάρχει αυξημένη προσέλευση πιστών στις εκκλησίες και πολλοί όταν βρίσκονται εκεί έχουν την ανάγκη να προσευχηθούν.
Σύμφωνα με την δυτική κουλτούρα φτάνουν τους 21 οι τρόποι που μπορεί να προσευχηθεί κανείς.

Από τις πιο συχνές είναι η λεγόμενη «Απαιτητική» προσευχή (Petitionary Prayer): Γίνεται απαίτηση στο θείο για «διεκδίκηση δικαιωμάτων» για τον ίδιο ή άλλα πρόσωπα όπως θεραπεία, σωτηρία, υλικά αγαθά κλπ για το παρόν και για το μέλλον. Μια ιδιαίτερη εκδοχή της προσευχής αυτής είναι η «διαπραγμάτευση» με το θείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ευχή υπό τους όρους μιας προσφοράς (κάνε μου αυτό κι εγώ θα κάνω εκείνο).


Βέβαια όπως γράφω στο ποστ μου ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ !  ήδη από το 2006 όλη η μυθολογία περί θεραπευτικής δύναμης της προσευχής κατέπεσε, με την δημοσίευση μιας εμπεριστατωμένης πολυκεντρικής μελέτης  που έγινε στις ΗΠΑ.
Υπάρχει δε και το σχετικό ανέκδοτο για την δύναμη της προσευχής που κυκλοφορεί μέσω email, ως είδηση προερχόμενη δήθεν από αμερικάνικη εφημερίδα (Αντιγράφω από εδώ)Το πορνείο Diamond D’s άρχισε την κατασκευή της επέκτασης του κτιρίου του για να εξυπηρετήσει την συνεχώς αναπτυσσόμενη πελατεία του. Ως απάντηση, η τοπική εκκλησία Βαπτιστών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να εμποδίσει την επιχείρηση από το να επεκταθεί, με πρωινές, απογευματινές και εσπερινές προσευχές στην εκκλησία τους.
Οι εργασίες στο πορνείο προχωρούσαν μέχρι μια εβδομάδα πριν από την επαναλειτουργία του, όταν κεραυνός το χτύπησε και το κατέκαψε!
Μετά από αυτό το γεγονός, σύσσωμο το εκκλησίασμα των Βαπτιστών ήταν πανευτυχές για «τη δύναμη της προσευχής».
Μέχρις ότου η ιδιοκτήτρια του πορνείου μήνυσε την εκκλησία, τον ιεροκήρυκα και όλο το εκκλησίασμα με την αιτιολογία ότι η εκκλησία ήταν ηθικός αυτουργός για την κατάρρευση του κτιρίου της και των επιχειρήσεων της, είτε μέσω άμεσης ή έμμεσης Θείας δράσεως.
Στην ανταπάντησή της στο δικαστήριο η εκκλησία αρνήθηκε έντονα κάθε ευθύνη ή ανάμειξη με την κατάρρευση του κτιρίου.
Ο δικαστής βέβαια τραβάει τα μαλλιά του λέγοντας: «Δεν ξέρω πώς θα δικάσω αυτή την υπόθεση: έχουμε ένα πορνείο που η ιδιοκτήτης του σθεναρά πιστεύει στη δύναμη της προσευχής και μια ολόκληρη εκκλησιαστική κοινότητα που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι μπούρδες».
Το βρήκα μεταφρασμένο στα ελληνικά από άγνωστη πηγή. (Χρειαζόταν λίγες διορθώσεις.)  Μια από τις πηγές στα αγγλικά είναι αυτή: secular-human.deviantart.com – Whorehouse sues local church


Μερικά πασχαλινά μου ποστ
Τα περσινά
Τα προπέρσινα
Ένα πασχαλινό ευθυμογράφημα
και μερικές εικόνες από Πάσχα στο Μεξικό-Γουατεμάλα
Επίσης ένας σαφής οδηγός για όσους θέλουν να μεταλάβουν.
ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ


ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ  Ο  ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΣΕΒΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΟΥΧΟ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ  ΙΚΑΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΥΣΤΟΜΑΧΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.
ΝΟΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΘΑ ΤΡΑΓΑΝΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΕΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΜΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
 ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ.
                                                   ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΆ!


3 σχόλια:

 1. Μάλλον ανήκει στις ψεύτικες (ελληνιστί fake) ειδήσεις. Υπάρχει όμως μια αυστραλέζικη ταινία με αντίστοιχο θέμα.
  Κεραυνός χτυπάει και καταστρέφει τη βάρκα άθεου ψαρά. Τότε, αυτός μηνύει την εκκλησία και η (σπαρταριστή) συνέχεια επί του δικαστηρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα
  Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί, αλλά μου ήρθε ως επιφοίτησις...
  - Πιστεύετε στο θεό?
  - Θεός φυλάξοι....
  (ο χτεσινός ανώνυμος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή