Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!





Στην διατριβή του για τις διαφορές της Επικούρειας από την Δημοκρίτεια Φιλοσοφία ο Μαρξ γράφει επί λέξει: «Όσο πάλλει έστω και μια ρανίδα αίματος μέσα στην κοσμοδαμάστρια και απόλυτα ελεύθερη καρδιά της, η Φιλοσοφία θα φωνάζει στους εχθρούς της μαζί με τον Επίκουρο: ασεβής δε ούχ ο τους των πολλών θεούς αναιρών, αλλ’ ο τας των πολλών δόξας θεοίς προσάπτων» (στα Ελληνικά)
Επειδή βέβαια οι Νεοέλληνες δεν καταλαβαίνουν τι έλεγε ο Επίκουρος στο περίφημο αυτό επίγραμμα του, που διέσωσε ο Διογένης ο Λαέρτιος, το μεταφράζω: Ασεβής δεν είναι αυτός που ξεφτιλίζει τους Θεούς των ανθρώπων, αλλά αυτός που προσάπτει στους Θεούς τα πιστεύω των ανθρώπων.
Δυστυχώς ο χριστιανισμός δεν άλλαξε τα πιστεύω των εκπροσώπων του για τον θεό,που υποτίθεται πως στην χριστιανική θρησκεία, σύμφωνα με τα κηρύγματα τους, είναι ο θεός της αγάπης
Είναι χαρακτηριστική η φράση του Λεγάτου του Πάπα Arnaud Amaury στην κατακτημένη Bezier (1209) όταν τον ρώτησαν πως θα ξεχωρίσουν τους αιρετικούς που ήσαν μόνο το 5% του πληθυσμού από τους πιστούς καθολικούς, και αυτός απάντησε: Σφάχτε τους όλους-ο Θεός θα ξεχωρίσει ποιοι είναι οι δικοί του !
Αλλά και σε μας ανθούν τέτοιοι ιερωμένοι που διαθέτουν μια τελείως διεστραμμένη αντίληψη ενός τιμωρού θεού που μας τιμωρεί για να μας νουθετήσει!
Στους σεισμούς της Θεσσαλονίκης το 1978 με τους 49 νεκρούς είχε βγει τότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, ο θερμός πολέμιος των καλλιστείων και είχε πει πως ο σεισμός οφείλεται στις πολλές εκτρώσεις!
Πριν να προλάβουμε να καταμετρήσουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες από τις φωτιές, βγήκε στο ιστολόγιο του και με μία παραληρηματική ανάρτηση ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος και μας εξήγησε ποιος είναι ο αίτιος των πυρκαγιών.
  Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαΐά ξεκίνησε από ένα κεραυνό στα Γεράνια 'Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού!    
Και βέβαια ο προκαλών  τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες και τιμωρός του Τσίπρα, των συνεργατών του, των οπαδών του αλλά και των αντιπάλων του, δεν είναι άλλος από τον Χριστό!
 Ο Χριστός μας, προκειμένου νά μας οδηγήσει στην μετάνοια και στην αγκαλιά Του, μας παρέχει μηνύματα για την επιστροφή μας με τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα! Μας αφήνει να γίνουμε έρμαια και θύματα των φυσικών καταστροφών, μήπως και συνέλθουμε! Αλλοιώς η καταστροφή του κόσμου θα είναι το αποτέλεσμα!
Το τραγικό βέβαια είναι ο Τσίπρας έχει και συνυπεύθυνους!
Ο Υπουργός της α-Παιδείας κ. Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει  τις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Βαθμίδα, ώστε «τα παιδιά μας χωρίς αγωνία το Σάββατο το βράδυ να μπορούν νά πηγαίνουν στα μπάρ για ένα ποτό και για να μπορούν επίσης να ερωτεύωνται»!!!! (αν είναι δυνατόν, αντί να πάνε να γίνουν καλόγεροι και καλόγριες, άντε έστω και μητροπολίτες!)
Τώρα το πώς συμβιβάζεται ο τιμωρός θεός να είναι και πανοικτίρμων μόνο ο μητροπολίτης μπορεί να μας πει!
Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό!
Όλα τα παραπάνω παρανοϊκά, θα προκαλούσαν έστω την θυμηδία των περισσοτέρων αν είχε γίνει διαχωρισμός πολιτείας και εκκλησίας. Σε αυτή την περίπτωση δικαίωμα του καθενός είναι να διακηρύσσει ότι θέλει και να πιστεύει σε κάθε είδους ανοησία ακόμα και στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας.
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο Μητροπολίτης είναι Δημόσιος Υπάλληλος μισθοδοτούμενος από την Πολιτεία και είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι θέλει.
Σύμφωνα με το άρθρο 107 ιζ) του Δημοσιοϋπαλληλικού  Κώδικα διώκεται:
η κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις.
Είναι καιρός πια να τελειώσει αυτή η ανοχή τόσο της Πολιτείας όσο και της Ιεραρχίας και ο κάθε Αμβρόσιος να πάψει επιτέλους να είναι στο απυρόβλητο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ
Δόγμα στη θρησκεία είναι το σύνολο των απαράβατων απόψεων μιας θρησκείας σχετικά με την ταυτότητα της λατρευόμενης θεότητας και με τον τρόπο λατρείας της.
Οι επιεικώς απαράδεκτες απόψεις του Αμβρόσιου δεν αποκλίνουν 180° (και όχι 360° που θα έλεγε ο Τσίπρας) από το επίσημο δόγμα της εκκλησίας ώστε να λέει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης πως: «Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις» ;


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 26-7-2018
Ένα κείμενο που λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, βάσει του δόγματος της Χριστιανικής θρησκείας που βασίζεται στην Αγία Γραφή, έχει γράψει ο Θέμης Καίσαρης με τίτλο Κάτω τα χέρια απ' τον Αμβρόσιο Μην πυροβολείτε τον αγγελιαφόρο, αυτά λέει η θρησκεία του, αυτά κηρύσσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου