Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΟΤΑΝ Η ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!




Όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη θα θυμούνται τις σπαραξικάρδιες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση για το στρατόπεδο στην Αμυγδαλέζα και τα μύρια όσα είχαν σούρει στους τότε κυβερνώντες για αυτό. Όπως και τις παράλογες προτάσεις του τότε ΣΥΡΙΖΑ το 2012 για την επίλυση του προβλήματος των μεταναστών που πρότεινε την δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμεί να φτάσει η συντριπτική πλειοψηφία των εισερχόμενων μεταναστών.!!!( Σχετικά στο ποστ μου ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


 ‘Όσα όμως απαράδεκτα και απάνθρωπα γίνονται σήμερα εδώ και  μήνες στην Μόρια και όσα απ΄όλες τις μεριές καταμαρτυρούν για την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φλέγον θέμα των μεταναστών, αποτελούν για τους Συριζαίους φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί σε όλα τα συριζαϊκά μέσα για το θέμα αυτό. Θάνατοι, βιασμοί, συμπλοκές κτλ σε αυτήν δεν είναι θέματα που μπορούν να προκαλέσουν ευαισθητοποίηση της κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχης πχ με αυτήν που έχει για τον σύντροφο Μαδούρο.  Αν συγκρίνει δε κανείς την Αμυγδαλέζα με την Μόρια είναι σαν να συγκρίνεις μια Porsche με κάποιο Φιατάκι προς απόσυρση.


Δεν έχουν περάσει  επίσης πολλά χρόνια που δύο φοιτητές στην Λάρισα πέθαναν από αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού. Όπως έγραφε τότε ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ  :Το ελληνικό ίντερνετ γέμισε με φωτογραφίες των νεκρών (…) υποτιτλισμένες με λεζάντες άθλιας πολιτικής προπαγάνδας, δακρύβρεχτα ποιηματάκια επιπέδου τρίτης δημοτικού και, φυσικά, την all time classic «συγκλονιστική» επιστολή ενός «πατέρα» (ανάθεμα κι αν είναι πατέρας ο τύπος αυτός) ο οποίος κατέδιδε ως ηθικούς αυτουργούς τους τρεις αρχηγούς της τρικομματικής και τον Στουρνάρα. Έτσι είναι. Το Μνημόνιο φταίει. Το σκεπτικό απλό: Αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο τα παιδιά θα είχαν περισσότερα λεφτά, το πετρέλαιο θα ήταν πιο φθηνό, οπότε δεν θα είχαν σκοτωθεί.
Αντίστοιχα όταν ο Θάνος Τζήμερος τόλμησε τότε να πει την αυτονόητη αλήθεια πως: «Οι άτυχοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα»  έπεσαν όλοι να τον κατακεραυνώσουν.
(Σχετικά με την ιστορία αυτή έχω γράψει το ποστ ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ )
Κατά περίεργο τρόπο, ανέλπιστα και μετά την διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνέχισαν να πεθαίνουν άνθρωποι από μαγκάλια, αλλά αυτά ήσαν αντιμνημονιακά! (Ενδεικτικά εδώ, εδώ και εδώ)


Η ίδια σπέκουλα  δεν είχε γίνει επίσης τότε μετά την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα (σχετικό ποστ  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ.) που απετέλεσε το έναυσμα στο αντιμνημονιακό μέτωπο να αποδίδει τις αυτοκτονίες στα μνημόνια.
Το παραπάνω διάγραμμα όμως  αποδεικνύει ότι η Ελλάδα με την Κύπρο έχουν το μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρόνια του μνημονίου.
Όπως έχετε διαπιστώσει βέβαια μετά την διακυβέρνηση της χώρας από το  δίπτυχο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  με το τελευταίο μνημόνιο δεν αυτοκτονεί κανείς!
Βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός της αιτίας έχει μεγάλη σημασία και  το πότε και που πεθαίνει κανείς.
Όσο καιρό βρισκόταν στην αντιπολίτευση υπαίτιοι των θανάτων μεταναστών ή ιθαγενών ήταν τα μνημόνια , οι δωσίλογοι της κυβέρνησης, η Τρόϊκα, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε το ΔΝΤ.
Αφ΄ότου ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι πεθαίνουν από αιτίες που ποτέ δεν σχετίζονται με την κυβερνητική πολιτική .


Μπορεί να πέθαναν 74 μέχρι στιγμής άνθρωποι από την φετινή γρίπη, γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τον κόσμο για την ανάγκη εμβολιασμού γι΄αυτήν, ούτε φρόντισε για την στοιχειώδη επάρκεια της χώρας σε εμβόλια, τι βρήκε να πει ο γνωστός για την ευγένεια των λόγων του αναπληρωτής υπουργός Υγείας;
Ε δεν είναι και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας.
Και όπως πολύ σωστά μεταφράζει αυτή την φράση ο Νίκος Ζαχαριάδης δεν σημαίνει παρά: «Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι να κάνουμε κάτι για να σωθούν οι άνθρωποι. Το σημαντικό είναι να μειώσουμε τη σημασία τους, γιατί εκείνο που προέχει είναι να μη μας ρίξουν την ευθύνη οι άλλοι».  


Βέβαια και οι 100 νεκροί στο Μάτι δεν οφείλονται σε κυβερνητική  ανικανότητα γιατί τηλεοπτικώς οι υπεύθυνοι  μας είχαν εξηγήσει την επομένη μέρα ότι όλα λειτούργησαν άψογα. Χάρις δε στην γνωστή Συριζαϊκή ευαισθησία στην τηλεοπτική σύσκεψη που προβλήθηκε το βράδυ της φωτιάς, ενώ ήταν γνωστό σε όλους τους παρισταμένους πως υπήρχαν νεκροί, δεν τους ανέφεραν καθόλου  για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε χωρίς εφιάλτες!


Τελικά εκτός από τους πνιγμένους της Μάνδρας και οι νεκροί στο Μάτι με την ίδια ευαισθησία  αντιμετωπίστηκαν από την άτυχη Δούρου. Απλά έτυχε να γίνει μια στραβή στην βάρδια της!
Στον μόνο που μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έδειξε ευαισθησία ήταν στον σύντροφο του για 4 χρόνια Καμμένο που δόξασε την υπουργία του φορώντας όλες τις στολές των σωμάτων του στρατεύματος. Δεν μπορούσε, πριν να τον εξωθήσει σε παραίτηση, να προλάβει ο δυστυχής να φορέσει και την στολή των ΟΥΚ για να τον θαυμάσει και να τον καμαρώσει όλη η Ελλάδα;



Θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Fernando Botero για να φτιάξει ένα ανάλογο έργο σαν τον Ρωμαίο μονομάχο που υπάρχει στο Ερεβάν της Αρμενίας!


1 σχόλιο: