Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟ-ΚΟΚΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΖΟΥΜΙ!




Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα με διακηρυγμένες αρχές κατά των διακρίσεων των ανθρώπων βάσει της φυλής, της θρησκείας, της  εθνότητας, του φύλου κτλ  απέδειξε έμπρακτα ότι δεν κάνει και διακρίσεις και σε θέματα ηλικίας. Ενάντια στο λαοπλάνο και δημοφιλές σύνθημα Τόπο στα νιάτα, στα πλαίσια της βαθμιαίας πασοκοποιήσης του θυμήθηκε το σύνθημα του Ανδρέα για τα τιμημένα γηρατιά. Ταυτόχρονα και η άλλη λαϊκή παροιμία η γριά κότα έχει το ζουμί είναι, σήμερα που υπάρχει ισότητα των φύλων, πολιτικώς απαράδεκτη και οπισθοδρομική. Εξ ίσου ωραίο ζουμί έχουν και οι γεροκόκορες! Άσε που όταν γίνουν και κρασάτοι όλοι γλύφουν ακόμα και τα δάκτυλα΄τους!
 Ως εκ τούτου  λοιπόν επέλεξε τον 84χρονο Βασίλη Βασιλικό για να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, γιατί  μάλλον θεώρησε αρκετά νέο τον 80 χρονο Γραμματικάκη.
Ήταν μια ίσως αναμενόμενη κατάληξη της πολιτικής  πορείας του Βασιλικού που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ.
Το 1981-1984 διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.
Επί  Κυβέρνησεως Σημίτη για 8 χρόνια  διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO (1996-2004).
Παρά τους δεσμούς του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα προσωπικά το 2005 στο βιβλίο του Κ που αναφέρεται στο σκάνδαλο Κοσκωτά εμφανίζει μια εικόνα του Ανδρέα ελάχιστα κολακευτική ως Περονέσκου (μίγμα δηλαδή Περόν και Τσαουσέκου)
Το 2015 βρίσκεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ.
Τον Μάιο του  2017 είναι παρών κατά της διάρκεια της πρώτης συγκέντρωσης του κινήματος DiEM25 και λέει: "Χρωστάω στον Βαρουφάκη ότι μας ξανάδωσε την εθνική μας περηφάνια"
Τον Φεβρουάριο του  2019 ξαναθυμάται την πασοκική του προϊστορία και είναι ο  κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου στην οποία είπε πως ένιωθε το πνεύμα του πολύ καλού του φίλου Ανδρέα να πλανάται στην αίθουσα.
Διαπιστώνοντας ότι όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πρόβλημα το 2019 να βρεθεί επικεφαλής στο Επικρατείας του.
Επειδή ήταν από τους αγαπημένους συγγραφείς της νιότης μου και είχα διαβάσει μέχρι το 1970 όλα τα βιβλία του, με κορυφαίο Το φύλλο. Το πηγάδι.Τ΄ αγγέλιασμα, που είχα μάλιστα στηθεί στην ουρά για να μου γράψει αφιέρωση, του εύχομαι μακροημέρευση και στα 100 να γίνει και πρόεδρος της δημοκρατίας !  


1 σχόλιο:

  1. Ένας καλός ηθοποιός ενσαρκώνει καλά ρόλους,τι είναι ο ίδιος ίσως δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
    Ένας καλός συγγραφέας μπορεί να γράφει καλούς ρόλους ή να γράφει κάτι πραγματικά καλό επειδή θα έχει αποδοχή σε ένα πραγματικά καλό κοινό.Τι είναι ο ίδιος ίσως πάλι δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή