Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!



Ενώ η   Μόρια γινόταν  ολοκαύτωμα, ο Τούρκος σουλατσάριζε  στο Αιγαίο, τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπερνούσαν τα  τρακόσια, όλα τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης ασχολούνταν με τον Big Brother. Ρώτησε λοιπόν απορημένος ο Σταμάτης Φασουλής την Ράντου: Αυτά τα πλάσματα ζουν ανάμεσα μας; οπότε και αυτή του απάντησε : «Όχι Σταμάτη μου. Δεν ζουν αυτοί ανάμεσα μας. Εμείς ζούμε ανάμεσα τους»
Την ίδια άποψη με την Ράντου έχω αποκτήσει και εγώ από την εποχή που έκανα την θητεία μου και διαπίστωσα με έκπληξη πως ο κοινωνικός περίγυρος των νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο, ήταν τελείως διαφορετικός από αυτόν που ζούσα προηγουμένως. (σχετικά γράφω στο ποστ μου Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 1- ΝΑΥΤΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥ "ΠΑΛΑΣΚΑ" )
Γράφω τα παραπάνω,γιατί σήμερα πλέον ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων γύρω μας πιστεύει άκριτα σε διάφορες κραυγαλέες μεν αλλά απόλυτα αντιεπιστημονικές απόψεις.  
Από χρόνια προσπαθώ από αυτό εδώ το μπλογκ να ενημερώσω όσο μπορώ περισσότερους για τις διάφορες ανοησίες και τα ψεύδη που κυκλοφορούν,όπως πχ  για τα εμβόλια.
Όμως ακόμα και σε σοβαρές εφημερίδες, υπάρχουν και δημοσιογράφοι που τεχνηέντως, με το πρόσχημα της δήθεν αντικειμενικότητας να ακουστεί και η άλλη άποψη, δημοσιεύουν απόψεις ατόμων του αντιεμβολιαστικού κινήματος χωρίς να εξετάζουν την σοβαρότητα τους, ότι πχ τα άτομα αυτά πιστεύουν στους Illuminati  ή πιστεύουν πως τους έσωσαν, 3 φορές  μάλιστα, την ζωή εξωγήινοι! ( σχετικά στο ποστ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ –ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ)


Το τραγικό είναι ότι ακόμα και άτομα ευφυή και με καλλιέργεια, είναι ευεπίφορα να ασπαστούν απίθανες αντιεπιστημονικές δοξασίες και με αυτό τον τρόπο να οδηγηθούν στον θάνατο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μαίρης Παπαγιαννίδου που σταμάτησε την θεραπεία που έκανε για AIDS πιστεύοντας πως :ο  ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. (σχετικά στο Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ)
Μπορεί να πέρασαν 8 χρόνια από τότε, και χάρις στις νέες και αποτελεσματικές θεραπείες για τον HIV/AIDS να ζουν με αυτόν 38 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, ενώ περίπου τρία εκατομμύρια μολύνονται κάθε χρόνο, και σχεδόν δύο εκατομμύρια θάνατοι σχετίζονται με αυτό, όμως υπάρχουν ακόμα που άτομα υποστηρίζουν ότι ο HIV είναι ακίνδυνος, ή ότι δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, ή ότι δεν υπάρχει καν. Ακόμη περισσότεροι, βέβαια, θεωρούν ότι ο ιός έχει παραχθεί τεχνητά σε εργαστήριο.


Με την εμφάνιση του Covid-19 αντίστοιχες πεποιθήσεις έχουν δημιουργηθεί σε σημαντικό ποσοστό στον κόσμο και γι΄αυτόν τον ιό, φαίνεται δε πως η πολιτική τοποθέτηση παίζει ρόλο στο να πιστεύει ή όχι κανείς σε αυτές τις δοξασίες. Όσο πιο δεξιό είναι το άτομο τόσο και πιο επιρρεπές είναι στο να πιστέψει ανυπόστατες θεωρίες.
Το ότι ο Covid-19 κατασκευάστηκε σε επιστημονικά εργαστήρια το πιστεύει το 57% των Ρεπουμπλικάνων και το 23% των Δημοκρατικών (Yahoo News/You Gov, 20-21/5/2020)· για την περίπτωση της Ελλάδας, την ίδια γνώμη έχει το 48% όσων αυτοτοποθετούνται στις δεξιότερες θέσεις 7-10 της κλίμακας αριστεράς-δεξιάς, αλλά και το 51% εκείνων που θεωρεί ότι οι ιδεολογικο-πολιτικές τοποθετήσεις δεν σημαίνουν πλέον τίποτα (Prorata, «H Ελλάδα στην εποχή του κορωνοϊού, 3ο κύμα», Μάιος 2020), μια πολιτική περιοχή που έχει γίνει προνομιακό terrain των πάσης φύσεως λαϊκιστών.( Πηγή: www.lifo.gr)
Αλλά και στην Αυστραλία το 39% των Αυστραλών θεωρεί ότι ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.  
Μία άλλη πολύ διαδεδομένη ιστορία συνωμοσίας είναι αυτή που λέει πως «ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο κατά του Covid-19 προκειμένου να εμφυτεύσει μικρoτσίπ στους ανθρώπους, καθιστώντας ηλεκτρονικά ανιχνεύσιμη την ταυτότητά τους» (Yahoo News/You Gov, 20-21/5/2020).
Αυτή την ηλιθιότητα την πιστεύει το 28% των Αμερικανών (που αντιστοιχεί στο 44% των Ρεπουμπλικάνων αλλά και στο 19% των Δημοκρατικών, αν και μόνο στο 12% των εκλογέων της Χίλαρι Κλίντον του 2016)
Στην Αυστραλία δε, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, προέκυψε ότι ένας στους πέντε πολίτες κάτω των 35 θεωρεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς εμπλέκεται στην κατασκευή και διάδοση του ιού, ενώ αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό όσων συσχετίζουν την πανδημία με τις εγκαταστάσεις κεραιών για το 5G!


Αλλά και στην χώρα μας ο παραλογισμός καλά κρατεί.
Σε  έρευνα της ΔιαΝΕΟσις το 54,2% των Ελλήνων δηλώνουν ότι πιστεύουν στο μάτι, ενώ ένα 14,6% παραδέχονται ότι πιστεύουν στα ζώδια. Μπορεί αυτά τα ποσοστά να μοιάζουν υψηλά (και, σε κάποιες περιπτώσεις, να προκαλούν έκπληξη, όπως για παράδειγμα το ότι το 46,2% των κατόχων μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου πιστεύουν στο μάτι, ή το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πίστης στα ζώδια, 29,6%, εμφανίζεται σ’ αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην "ανώτερη" κοινωνική τάξη!
Τέλος σε πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις το 46% των Ελλήνων πιστεύει πως κινδυνεύει λίγο ή καθόλου από τον κορονοϊό.


Επίσης σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, 17% των Ελλήνων αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στους νέους, ηλικίας από 17 ως 34 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 28%, στο ερώτημα δε «αν υπήρχε ένα εγκεκριμένο και δωρεάν εμβόλιο από το κράτος για τον κοροναϊό, εσείς θα θέλατε να το κάνετε ή όχι;», το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι».
Το αντίστοιχο ποσοστό σε έρευνα της Gallup στις ΗΠΑ (στο διάστημα 20/7 έως 2/8) ήταν 35%.


Στην χώρα μας μάλιστα στις ηλικίες  από 17 ως 54 ετών, το ποσοστό που δεν θα εμβολιαζόταν για τον κοροναϊό υπερβαίνει το 50%.
Το 54% από αυτούς ανήκει στην αγροτική τάξη, το 64% είναι άνεργοι, το 50% γυναίκες και το 54% αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί δεξιοί. Από την Αριστερά μέχρι την Κεντροδεξιά υπερισχύει το «ναι» στο εμβόλιο.
Μια εξήγηση για τα ποσοστά των παραπάνω στρεβλών αντιλήψεων που επικρατούν στην Ελλάδα υπάρχει στο πρόσφατο ποστ μου Ο ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οπότε τελικά με απογοήτευση διαπιστώνω πόσο δίκιο είχε η Ράντου όταν είπε: Εμείς ζούμε ανάμεσα τους! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου