Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ




 Ψευδοεπιστήμη ονομάζεται κάθε σύνολο απόψεων, παραδόσεων, θεωρία, μεθοδολογία, πίστη ή πρακτική σε κάποιο τομέα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι επιστημονική, που όμως δεν ακολουθεί επιστημονικές μεθόδους και διαδικασίες.  
Σε αυτές ανήκουν η Αστρολογία, κάποιες από τις μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής, όπως ο βελονισμός, η ομοιοπαθητική, η ρεφλεξολογία, κλπ.
Είναι απαράδεκτο λοιπόν τα υποτιθέμενα σοβαρά κανάλια να καλούν διάφορους απίθανους τύπους που δεν είναι γιατροί και να τους ακούει  ο κόσμος να λένε πως:  «στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων και πως θεραπεύουν  ασθενείς COVID με βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες -φυσικές και συνθετικές !» 


 Όλα αυτά τα εξωφρενικά ακούστηκαν στην εκπομπή του ΜΕGA Κοινωνία Ώρα MEGA (από το 9:10΄) από κάποιο Βασίλη Μαυρομμάτη, που αυτοτιτλοφορείται ως Ομοιοπαθητικός– Φυσικοπαθητικός Καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής (!) στο κολέγιο Paris Graduate School! με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση κ. Παγώνη, η οποία είπε ότι «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».
Ας δούμε λοιπόν πως έφτασε ο πρώην ημιεπαγγελματίας μπασκετμπολίστας Μαυρομάτης να θεραπεύει ασθενείς COVID.
Αρχικά όπως γράφει στο βιογραφικό του «σπούδασε» στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής , δηλαδή ένα εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών που ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει. Συμπλήρωσε τις «σπουδές»  με Φυσικοπαθητική στο Κολλέγιο Warnborough, ένα μη αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που προσφέρει εκπαίδευση εξ αποστάσεως,  με τα απονεμόμενα από αυτό χαρτιά να θεωρούνται πως είναι "ουσιαστικά χωρίς αξία"
Τέλος το Paris Graduate School είναι και αυτό σχολή Φυσικοπαθητικής.
Όσο για τους Φυσικοπαθητικούς μπορεί να διαβάσει κανείς στην Βίκι πως έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι είναι τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες.
Τελικά για να αποκτήσουμε μια πλήρη άποψη για το πότε σωστό είναι να ξεκινήσει μια θεραπεία με βότανα σε ασθενείς με
COVID από φυσικοπαθητικούς,  νομίζω ότι το MEGA πρέπει να καλέσει να μας ενημερώσουν και μερικοί αστρολόγοι και χαρτορίχτρες!  


Δυστυχώς όμως πολλά άτομα και όχι πάντα με χαμηλή νοημοσύνη, είναι επιρρεπή στο να πιστεύουν τις αντιεπιστημονικές ανοησίες της δήθεν εναλλακτικής Ιατρικής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Steve Jobs, του ιδιοφυούς ιδρυτή της Apple που όπως γράφω στο ποστ μου  ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ :  καθυστέρησε 9 μήνες να χειρουργήσει  ένα σπάνιο τύπο  καρκίνου του παγκρέατος. από τον οποίο θα μπορούσε  να έχει επιζήσει. Το διάστημα αυτό  αντίθετα κατέφυγε σε εναλλακτικές θεραπείες με φυτική διατροφή, βελονισμό, βότανα, δίαιτες, χυμούς, καθαρτικούς υποκλυσμούς μέχρι και σε μέντιουμ! 

Στο ίδιο ποστ γράφω σχετικά με την από χρόνια διακινούμενη παραπληροφόρηση για τα εμβόλια ήδη το 2009:
Αν θα ψάξει δε κανείς στο ιντερνέτ σχετικά με τους εμβολιασμούς, θα διαβάσει σημεία και τέρατα για συνωμοσίες που ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν όλους!
Για να καταλάβετε δε την εξάπλωση που έχουν οι διάφορες συνωμοσιολογικές ηλιθιότητες ένα σχετικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους το έχουν δει μέχρι σήμερα 547.437 άτομα στην χώρα μας!
 Λόγω των απαράδεκτων και αντιεπιστημονικών απόψεων που ακούγονται σε αυτό έχω γράψει σχετικό ποστ που καταρρίπτονται ένα προς ένα όσα λένε οι διάφοροι επιτήδειοι σε αυτό, επεξηγώντας και το τι είναι ο καθένας από τους ομιλητές και ποιά βαρύτητα έχει ο λόγος τους.
 Το σχετικό ποστ είναι το  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.
Βέβαια υπάρχουν και επιστήμονες που είτε εσκεμμένα για προβολή τους, είτε από εμμονή τους σε λανθασμένες απόψεις είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία συνωμοσιολογικών θεωριών.
Όποιος διαβάσει τα παραπάνω ποστ θα διαπιστώσει πως η δημιουργία ενός αντιεμβολιαστικού κινήματος ξεκίνησε μετά την δημοσίευση το 1998  του Βρετανού χειρουργού και ερευνητή Αντριου Γουέικφιλντ, στην έγκριτη επιθεώρηση "The Lancet" μελέτης η οποία συνέδεε το εμβόλιο της ιλαράς - παρωτίτιδας - ερυθράς (MMR) με τον αυτισμό.  Ήδη μετά έρευνα
 των "Sunday Times", αποδείχτηκε πως ο Γουέικφιλντ είχε μαγειρέψει τα αποτελέσματα του, το «Lancet» απέσυρε τη μελέτη το 2010 και ο Γουέικφιλντ έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


Στο δε ποστ μου ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ; αναφέρω τις περιπτώσεις επιστημόνων που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ  και που αργότερα υποστήριξαν αστήρικτες επιστημονικές θεωρίες, που δυστυχώς βρήκαν εύκολα ευήκοα ώτα να τις αποδεχτούν, λόγω της βαρύτητας του ονόματος τους, μέχρι την τελική επικράτηση της επιστημονικής αλήθειας που τις κατέρριψε.
Η Νόσος του Νόμπελ είναι όρος που χρησιμοποιείται για αυτές τις περιπτώσεις βραβευμένων με Νόμπελ που αργότερα υποστήριξαν ανοησίες είτε ψευδοεπιστήμες.
Αρχικά ήταν ο Linus Pauling ο οποίος υποστήριζε ότι η βιταμίνη C μπορεί να θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα και τον καρκίνο.
Υποστήριξε την «ορθομοριακή ιατρική», η οποία ουσιαστικά διακηρύσσει ότι, εάν κάποια βιταμίνη είναι καλή, μια μεγάλη ποσότητα βιταμίνης είναι καλύτερη.
Έτσι οδηγήθηκε σε πραγματικά επικίνδυνες ανοησίες, όταν ισχυρίζονταν  ότι η υψηλή δόση βιταμίνης C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτυχή αντιμετώπιση της Ebola και της πολιομυελίτιδας! Στις ίδιες ιδέες του Pauling βασίζεται και μια άλλη ψευδοϊατρική, η «λειτουργική ιατρική»
Ίσως όμως αυτός που είναι ο πλέον βεβαρυμμένος ασθενής από την Νόσο του Νόμπελ, είναι ο Luc Luc Montagnier, ο οποίος βραβεύτηκε μαζί με άλλους 2 για την ανακάλυψη του HIV. Αυτός αγκάλιασε την αγυρτεία της Ομοιοπαθητικής, την αντιεπιστημονική ιστορία ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καθώς και την ψευδοεπιστήμη  που αναφέρεται ως «τηλεμεταφορά DNA»
Τον Νοέμβριο του 2017 ο Montagnier μαζί με τον πρώην καθηγητή Ογκολογίας και βραβευμένο Henri Joyeux, που δυστυχώς και αυτός έχει προσχωρήσει στην ψευδοεπιστήμη, έδωσαν συνέντευξη τύπου «κατά της δικτατορίας των εμβολιασμών»! Ο Joyeux έχει επίσης αποφανθεί πως « τα οράματα της Παναγίας που εμφανίστηκαν  στο Μεντουγκόριε «δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά»
Το 1981 σε 6 κορίτσια σε θρησκευτική έκσταση στο Μεντουγκόριε στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη τους εμφανίστηκε η Παναγία! Ακόμα και η τοπική επισκοπή καθώς και η Καθολική Εκκλησία δεν έχουν αναγνωρίσει τις εμφανίσεις αυτές ως υπερφυσικές ή αυθεντικές.


Ευτυχώς που σήμερα πλέον η ιεραρχία της Ελληνικής εκκλησίας και μερικοί προοδευτικοί μητροπολίτες ακολουθούν τα μέτρα προστασίας για τον  COVID και υποστηρίζουν τους εμβολιασμούς,  παρά την αντίδραση μεγάλου αριθμού παπάδων, καλογέρων και θρησκόληπτων. 
Η μόνη τελικά ελπίδα για να σωθούν αυτοί  είναι  η Παναγία μετά το Μεντουγκόριε να εμφανιστεί εδώ και σε αυτούς με μάσκα και εμβολιασμένη!    

 Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.  




 

 



2 σχόλια:

  1. Τι λέτε?????Πριν πολλά χρόνια εγώ με τα 4 αδέρφια μου εμβολιαστικαμε την ίδια μέρα με το ΜΜΡ , ο μικρός αδερφός ενώ ήταν μια χαρά πριν από αυτό , άρχισε να έχει σημεία αυτισμού και με τον καιρό βαρύ αυτισμό Μπροστά στα μάτια μας έγινε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ εμβολιασμού και αυτισμού παρά τις αντιεπιστημονικές θεωρίες που κυκλοφορούν από χρόνια στο ιντερνέτ.
      Διεθνείς στατιστικές δείχνουν ότι 1 στα 68 παιδιά έχει αυτισμό και τα στοιχεία δείχνουν συνεχή αύξηση του αριθμού τους.

      Διαγραφή