Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

ΚΥΡΙΤΣΗΣ,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ!
Ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, είναι από αυτούς που από παλιότερα έχει καταφέρει κατά καιρούς να ξεφουρνίζει διάφορα αποφθέγματα, τα οποία έχουν μείνει αξέχαστα στην νεότερη πολιτική ιστορία  του τόπου, όπως πχ «Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό», ή δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές αλλά υπέστη «συμμετρική συρρίκνωση» με κορυφαίο  το «δεν θυμάμαι να είχαμε νεκρούς από μολότοφ»!.


Το πιο πρόσφατο λοιπόν από  τον σύντροφο Κυρίτση είναι το εξής : Παράσημο για τον Ν. Παππά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Ειδικό Δικαστήριο που στήνουν οι ολιγάρχες εναντίον του για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Προφανώς χειραγωγούμενο από τους ολιγάρχες είναι το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, που αποφάσισε την παραπομπή του Παππά σε δίκη, υιοθετώντας πλήρως την εμπεριστατωμένη πρόταση της αντεισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη.


Η δίκη θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, ενώ πρώτα η Βουλή θα κληθεί να επιλέξει, με κλήρωση, τους ανώτατους δικαστές που θα ανέβουν στην έδρα και θα δικάσουν, έτσι όπως ορίζει το σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, που θα συγκροτηθεί από ολιγάρχες, λάθος πάλι, από ανώτατους δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. 


Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας – εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατόπιν προτροπής του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγελθεί, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.
Την πορεία όμως αυτή προς το Ειδικό Δικαστήριο, της προσπάθειας δηλαδή  του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Παππά και Καλογρίτσα να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ, την είχε ήδη προδιαγράψει με σαφήνεια από τις 21-10-2015 ο  τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  και νυν φανατικός Συριζαίος  βουλευτής Ραγκούσης λέγοντας πως αν ψηφιζόταν ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες, θα αναζητούνταν ποινικές ευθύνες.
Και έγραφε στο ΦΒ:


Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα διανοήθηκε να εισαγάγει στη Βουλή το ΝΣ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, αποκρύπτοντας από το Κοινοβούλιο και τους πολίτες την απόφασή της για τον αριθμό των αδειών καθώς και το αντίτιμο αυτών, είναι όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και καθ' όλα ΥΠΟΠΤΟ.
Ο αριθμός των αδειών είναι η πιο αποφασιστική οικονομική παράμετρος που θα καθορίσει και το τελικό τους τίμημα, άρα την επιβάρυνση των μελλοντικών αδειούχων, άρα τα έσοδα του κράτους.
Διεκδικώντας για τον εαυτό της, μια κλειστή πολιτική ομάδα, το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατομμυρίων ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας, μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης, που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα.
Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα "δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι" όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται.
Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία του οποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού ή των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν "σπίτι" τους.
Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί, καθαρά χέρια… μόνον όταν ο αριθμός των αδειών βγει στο φως του Κοινοβουλίου
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, λόγω προφανώς κοντής μνήμης και άγνοιας της προϊστορίας του, ή το χειρότερο για να τον εκθέσει λόγω εσωκομματικής φαγωμάρας, ανέθεσε στον Ραγκούση!  την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος στη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Ν. Παππά, μια απόφαση που είμαι σίγουρος ότι σε πολλούς Συριζαίους θα θύμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αντίστοιχη ατμόσφαιρα όπως αυτή που προκάλεσε την κλασσική ατάκα του Ηλιόπουλου :Είμαστε μια Ωραία ατμόσφαιρα!
 
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου