Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ;



Όταν στην απελπισία τους από την καθίζηση του κόμματος τους οι απογοητευμένοι Συριζαίοι έβγαλαν αρχηγό τον ουρανοκατέβατο νεαρό εξ Αμερικής, που τουλάχιστον θα μπορούσε να τους απαλλάξει από την ντροπιαστική κατάσταση που βρίσκονταν όταν άκουγαν τον Τσίπρα να μιλάει αγγλικά συναγωνιζόμενος τον Ανδρουλάκη, θεωρήσαμε οι περισσότεροι ότι ο Κασσελάκης θα είναι περαστικός αρχηγός, μέχρι να μπορέσει σύντομα ο Τσίπρας να επανακάμψει και να επανέλθει μετά βαΐων και κλάδων στο κόμμα, όταν φανεί η ανεπάρκεια του νέου και άπειρου αρχηγού.


Έτσι πριν κάνα 6μηνο διασκεδάζαμε με τις εκκεντρικότητες που έκανε, όπως η παρακάτω που περιγράφει με σαρκασμό ο Σταμάτης Φασουλής:
 Εκεί όμως που τα έδωσε όλα ήταν προχθές στο σχολείο ΑΜΕΑ. Με το που μπήκε στην αυλή πιάνει μια τρεχάλα, έναν καλπασμό κι αρχίζει τις ταρζανιές και τα παρκούρια. Δίνει ένα σάλτο πηδάει στη βεράντα και δεν καβαλάει τουλάχιστον το κάγκελο, αλλά σαν αίλουρος λυγάει τη γυμνασμένη του τη μέση και το περνάει από κάτω το εμπόδιο τ’ ανάσκελα. Τώρα το να κάνεις επίδειξη της σωματικής σου ρώμης μπροστά σ’ αυτά τα παιδιά με τα τόσα κινητικά προβλήματα εκτός από γελοίο είναι και τρομακτικά σαδιστικό. Αν είναι μ’ αυτόν τον τρόπο να τ’ αλλάξει όλα όπως τον προέτρεπαν οι φαν του έξω απ’ την Κουμουνδούρου, δεν έχει παρά από αύριο να πιάσει με τη σειρά τη σχολή τυφλών να τους δείξει ένα βίντεο απ’ τη ζωή του, και μετά στους κωφούς να τραγουδήσει μια άρια. Προτείνω, έτσι πρόχειρα το o mio babbino caro.
Κάναμε επίσης το λάθος να θεωρήσουμε πως ότι έγινε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αποδοκιμασίες των παλιών στελεχών του κόμματος όπως για την κ Γεροβασίλη, οφειλόταν στο ότι δεν επρόκειτο για συνέδρους αλλά για απλούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους άφησαν να μπουν μέσα, για να μην φαίνεται άδειο το γήπεδο.
Ούτε αντιληφθήκαμε ότι σε αυτό το συνέδριο κέρδισε το ακροατήριο του, χωρίς να πει σχεδόν τίποτα για το ποιο είναι το όραμα του για το κόμμα αλλά και για την χώρα.


Ήδη δε φρόντισε τεχνηέντως να ξαποστείλει στα Τάρταρα μερικές από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζοντας τη θέση του  από  το παρελθόν λέγοντας ότι: «Δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ που να λέει ότι “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια”, ότι «διαφωνεί με  τον νόμο του 2016 για τη μη δυνατότητα πολιτικά πρόσωπα να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό» και πως «το 2016-2019 ο ΣΥΡΙΖΑ με εξέφραζε. Το 2015 και ειδικά το πρώτο εξάμηνο όχι. Ο κ. Τσίπρας ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός, έκανε λάθη, έχει τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του.
Μπροστά δε στην αφωνία όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θυμήθηκαν την σοφή συμβουλή του μακαρίτη Αβέρωφ ότι «όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος», ο Κασσελάκης, χάρις στο επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, έχει πετύχει καθημερινά  να αναπληρώνει την απουσία του από την Βουλή  με συνεχείς δηλώσεις και συνεντεύξεις ή με βιντεάκια στο Tik Tok, και κατάφερε, όπως γράφει ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος:

να παράγει καθημερινά περισσότερο επικοινωνιακό έργο από αυτό που μπορούν να καταναλώσουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, μαζί. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, κουβαλάει πίσω του κάμερες και social media τα οποία τροφοδοτεί ασταμάτητα νυχθημερόν. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μία δυναμική για το ευρύ κοινό, που καθημερινά βομβαρδίζεται με ειδήσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έχει καταφέρει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να γίνεται είδηση είτε πηγαίνει εκδρομή με το σύζυγό του, είτε βγαίνει για φαγητό, είτε παρουσιάζει το οικονομικό του πρόγραμμα, είτε κουρεύεται για να καταταγεί στον Στρατό. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Και αυτό το πλεονέκτημα το αξιοποιεί συνεχώς.
Είναι δε μεγάλη επιτυχία του το γεγονός ότι ευθαρσώς μιλάει για τον ομοφυλοφιλία του (για τα γονίδια μου δεν θα απολογηθώ ποτέ), προβάλλοντας  ταυτόχρονα τον σύζυγό του, αναγκάζοντας έτσι πολλούς που μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν ως αντιπολιτευτικό όπλο να μην τολμούν να πουν τίποτα για να μην κατηγορηθούν ως οπισθοδρομικοί. 


Τον Κασσελάκη δεν τον ενδιαφέρει, ούτε τον απασχολεί, να απευθυνθεί αποκλειστικά στο κλασσικό κοινό της αριστεράς.
Έχει καταλάβει ότι σήμερα υπάρχει ένα ευρύτερος πολτός απολιτικού  κοινού που το ενδιαφέρον τους είναι περισσότερο στις λαϊφστάιλ ειδήσεις παρά στις πολιτικές θέσεις ενός αρχηγού κόμματος. Αυτές διαβάζουν στο ιντερνέτ, βλέπουν και τα σύντομα βιντεάκια και νομίζουν ότι έτσι αποκτούν και πολιτική ενημέρωση. Είναι αυτό ακριβώς το κοινό που εκλέγει στις εκλογές πρόσωπα που το μόνο προσόν τους  είναι ότι απασχολούν την επικαιρότητα, όπως ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, σελέμπριτις κτλ
Βέβαια αυτό το κοινό είναι αντίστοιχο με αυτό που πίστευε τον Τραμπ στις ΗΠΑ όταν έλεγε ότι «ο Ομπάμα είναι ο ιδρυτής του ISIS» και ότι «δεν έχει πιστοποιητικό γεννήσεως».
 Έτσι και αυτός δηλώνοντας ότι θα παρουσιάσει τα περιουσιακά του στοιχεία πριν τις ευρωεκλογές, είπε ταυτόχρονα ότι «δεν ξέρουμε το πόθεν της οικογένειας Μητσοτάκη» θέλοντας έτσι να δημιουργήσει, σε όσους δεν το γνωρίζουν, την εντύπωση ότι το ίδιο συμβαίνει με τον Μητσοτάκη, που ως βουλευτής από 2004 καταθέτει υποχρεωτικά κάθε χρόνο το πόθεν έσχες της οικογενείας του.
Αντίστοιχο στα δεξιά είναι το κοινό που έχει οδηγήσει τον λαϊκιστή Βελόπουλο, παρά την υποστήριξη απίθανων θεωριών συνομωσίας, τις κηραλοιφές, τις επιστολές του Χριστού κτλ  στην 4η θέση στις διάφορες δημοσκοπήσεις.
Όπως γράφω πριν από 5 χρόνια στο ποστ μου  ΤΙ IQ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ; τότε που ο Βελόπουλος είχε ένα 3%, ο Μάνος Βουλαρίνος έγραφε :πως ο ένας στους 20 Έλληνες είναι πνευματικά κομοδίνο. Δυστυχώς σήμερα φαίνεται πως είναι κοντά ένας στου 10! 


 Παρόμοια και ο Κασσελάκης αγκάλιασε από την αρχή τα πιο λαϊκίστικα και κραυγαλέα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «καλά κάνω κι έχω ψυχή Πολάκη, αυτό σημαίνει ότι είμαι τίμιος άνθρωπος».
Πάντως αυτό που δεν κατανοεί ο Κασσελάκης είναι ότι το ίδιο αυτό κοινό που τον ακολουθεί σήμερα, μετά το διάστημα που το ενδιαφέρον είναι στραμμένο επάνω του, κουράζεται από την υπερέκθεση και παύει  τελικά να ασχολείται μαζί του.
Πρόσφατο είναι το αντίστοιχο παράδειγμα με τον Βαρουφάκη που για ένα διάστημα ήταν στο καθημερινό στόχαστρο των ΜΜΕ και σήμερα κανείς δεν ασχολείται πλέον μαζί του.
Οι ευρωεκλογές είναι αυτές που θα δώσουν πιθανώς την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει ένα αξιοπρεπές ποσοστό ο Κασσελάκης θα εδραιωθεί σε αυτό, επιβάλλοντας τους δικούς του κανόνες και τα δικά του άτομα. Αν όμως το ποσοστό είναι χαμηλό τότε το πιθανότερο είναι το υπάρχον και παραμείναν  κομματικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να τον ξαναστείλει πάλι στην Αμερική να ασχολείται με τις αστακοκαλλιέργειες.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου