Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ;





Όταν στις 5 Μαΐου 2006 ξεκίνησα αυτό το μπλογκ ,από μια απόφαση της στιγμής, όπως έχω εξηγήσει στο ποστ μου ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ...,δεν είχα φανταστεί ότι μετά από 10 χρόνια θα συνέχιζα  χωρίς καμία διακοπή να γράφω σε αυτό με την ίδια σχεδόν όπως στην αρχή διάθεση.
Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι γράφοντας για διάφορα θέματα  και αναγκαστικά ψάχνοντας στο διαδίκτυο αλλά και σε βιβλία και εφημερίδες σχετικά με αυτά, συνεχώς εύρισκα και άλλα θέματα που μου κινούσαν το ενδιαφέρον.
Τα όσα έγραφα  άρχισε σιγά σιγά να ενδιαφέρουν και άλλους μπλόγκερς και να ανταλλάσσουμε συχνά σχόλια τόσο στο δικό μου όσο και στα δικά τους  ιστολόγια.
΄Ετσι η παρακολούθηση  ενός σημαντικού αριθμού από ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μπλογκ που υπήρχαν ήταν μια καθημερινή απολαυστική ενασχόληση.
Πρόλαβα ευτυχώς  την άνθιση του μπλογκαρίσματος γιατί τότε  τα μπλογκ ήσαν κάτι το νέο και η ενασχόληση αυτή είχε  ελκύσει πολλά  και αξιόλογα άτομα με φρέσκες ιδέες που έγραφαν κείμενα ιδιαίτερα αξιόλογα.
Ήδη μάλιστα το ενδιαφέρον που είχαν δημιουργήσει τα μπλογκ είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν  κυκλοφορήσει κείμενα από αυτά  σε βιβλία, όπως της Κουρούνας (Γιάννα Αναστοπούλου), του Πάνου Ζέρβα (Τα μυστικά του κόλπου) ενώ σύντομα τότε κυκλοφόρησαν  της Αλεξάνδρας Σταμάτη (Το Χημείο του Παρακράτους)  του Πιτσιρίκου και της  Ψιλικατσούς (Κωνσταντίνα Δελημήτρου) όπως ακόμα  το VISta και το  A Woman in this City.



Η άνθιση των μπλογκ, με την ποικιλία των θεμάτων που αναπτύσσονταν σε αυτά, είχε σαν επακόλουθο τον αξιόλογο σχολιασμό των διάφορων απόψεων  που  ανέπτυσσε ο κάθε ένας εκεί και πολλές φορές ο σχολιασμός κατέληγε  να είναι πιο ενδιαφέρον από το αρχικό ποστ!
Η τακτική παρακολούθηση και ο αλληλοσχολιασμός  μεταξύ των διαφόρων μπλόγκ οδήγησε στο να διοργανώνονται συναντήσεις μεταξύ των μπλόγκερς για προσωπική γνωριμία.
Έτσι είχα την τύχη να γνωρίσω ένα από τους πιο αξιόλογους μπλόγκερς, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια μεταξύ μας, όπως γράφω στο ποστ μου
Ο LOCUS PUBLICUS ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και ο οποίος με βοήθησε με τις πολύτιμες και λεπτομερείς συμβουλές του να μεταφέρω ολόκληρο το μπλογκ μου atheofobos  στο σημερινό atheofobos2.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2009 που υπήρχε το atheofobos  οι επισκέψεις του ήσαν ανοδικές και είχαν φτάσει περισσότερες από 400 την μέρα, ενώ όταν δημοσιεύτηκε το ποατ  ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 1000. Προφανώς μετά από κάποια αναδημοσίευση του κάπου αλλού, το ποστ αυτό επανήλθε μετά από 9 χρόνια στην επικαιρότητα και βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοφιλών αναρτήσεων στο πλάι αυτό τον καιρό.
Με τον αποκλεισμό του atheofobos από την google, για τον οποίο  γράφω στο O ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ!, και την μεταφορά του μπλογκ στο atheofobos2, οι επισκέψεις μειώθηκαν σημαντικά γιατί πολλοί δεν ήξεραν για την αλλαγή αυτή και χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια για να επανέλθουν αυτές κοντά στον παλιότερο αριθμό, παρά την ενημέρωση που υπήρξε από φιλικά μπλογκ όπως πχ εδώ.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν, πολλοί από τους αρχικούς μπλόγκερς  μετά από κάποιο διάστημα σταμάτησαν να γράφουν και να σχολιάζουν, ενώ αντίστοιχα πάρα πολλοί αντί να ασχολούνται  με τα μπλογκ προσχώρησαν στο facebook, που απέκτησε τεράστια διάδοση στην  δεύτερη δεκαετία του 2000.
 Η ευκολία που παρέχει αυτό στο να εκφράσει κανείς με το πάτημα ενός κουμπιού αν του αρέσει ή όχι μια ανάρτηση  είχε σαν αποτέλεσμα τα σχόλια στο μπλογκ να είναι πλέον ελάχιστα, χωρίς όμως να ελαττωθεί αντίστοιχα η αναγνωσιμότητα του μπλογκ.
Για τον λόγο αυτό πριν 9 μήνες άνοιξα λογαριασμό σε αυτό με την γνωστή κατάληξη που γράφω στο Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ MOY ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK και όπως περιγραφικά εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα όταν αυτό θέλησε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο την 10ετια του μπλογκ μου με  10 ανοικτά δάκτυλα !

Χάρις όμως στις σωστές και λεπτομερείς  πληροφορίες, που είχε την καλοσύνη να μου γράψει  ο  thinks και με την ουσιαστική βοήθεια της κόρης μου, ξαναβρέθηκα στο facebook στο λίνκ που υπάρχει στην δεξιά επάνω γωνία του μπλογκ.
Μια  δεκαετία είναι ένα σημαντικό χρονικό κομμάτι της ζωής μας και μάλλον δεν νομίζω πως θα  μπορούσα να την  τραγουδήσω σαν τους ΒΗΤΑΠΕΙΣ στο τραγούδι τους  ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Αντίθετα μπορώ να τραγουδήσω όλα τα τραγούδια  που περιέχονται στο ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ του αξεπέραστου για μένα Διονύση.

  
Όπως και η μουσική του Σαββόπουλου περίμενε  μια 10ετία για να κυκλοφορήσει, το ίδιο διάστημα φαίνεται πως  χρειάζεται και κάποιος, που από τις καταλήψεις του σχολείου του προαλείφεται για πρωθυπουργός , για να πάρει το πτυχίο του  ενώ σύντομα μετά από αυτό το κατόρθωμα,το κόμμα του φροντίζει να τον προβάλει  σαν το 10 το καλό.



Αλλά και αφού γίνει κανείς πρωθυπουργός πάλι χρειάζεται μια 10ετια για να υλοποιήσει τα σχέδια του και να πετύχει το πλήρες φουντάρισμα της χώρας, άσχετα αν πολλοί πιστεύουν ότι αυτή θα μοιάζει τότε όπως η Αίγυπτος  την εποχή που την είχαν χτυπήσει  οι 10 πληγές του  Φαραώ.




Το 10 λοιπόν αποτελεί,από εκείνη την εποχή, ένα καθοριστικό αριθμό γιατί χάρις στον Μελ Μπρούκς ακόμα και οι 15 εντολές του θεού κατέληξαν να μείνουν 10!


Βέβαια ο μοναδικός και αξέχαστος George Carlin κατάφερε και αυτές να τις συμπυκνώσει σε δύο, σε αυτήν την εξαιρετική ανάλυση του που υπάρχει και με ελληνικούς υπότιτλους.


Τελειώνω με μερικά στατιστικά στοιχεία.
Από τον Μάιο 2009 , που ο Βlogger άρχισε να μας δίνει και τις στατιστικές επισκεψιμότητας στις αναρτήσεις, έχουν γίνει 12.666 σχόλια.
Από το ShinyStat έχουν καταγραφεί  803.000 επισκέψεις και 1.226.000 αναγνώσεις στις  1025 αναρτήσεις από την αρχή του μπλογκ.
Οι αριθμοί που δίνουν τα στατιστικά του Blogger έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση από τον αριθμό των προβολών που έχει o ίδιος στον πίνακα των αναρτήσεων, οπότε χρησιμοποίησα τα νούμερα από τον αριθμό προβολών του.
Στον παρακάτω πίνακα είναι οι αναρτήσεις που έχουν πάνω από 3.000 επισκέψεις.
Ο δεύτερος πορτοκαλής αριθμός, είναι η θέση που βρισκόταν το ποστ πριν ένα χρόνο και με έντονα γράμματα είναι οι 13 αναρτήσεις που εμφανίζονται για πρώτη φορά.
Η καταμέτρηση άρχισε από τον Σεπτέμβριο 2009, που υφίσταται το atheofobos2, οπότε ο αριθμός των επισκέψεων όσων  έχουν δημοσιευτεί μέχρι τότε δεν υπάρχει και είναι επόμενο οι αρχικές αναρτήσεις να εμφανίζουν μικρότερους αριθμούς επισκέψεων. 











11-8-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΕΡΟΣ Β’ 31-8-2006  7540







18-15-ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ 26-1-2009  6149


     11-6-2009   5558















35-ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ 29-5-2007  3559


     24-10-2006  3310


39-Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ INVICTUS  9-2-2010   3264






11 σχόλια:

  1. Υποκλίνομαι!Εχεις το κουράγιο,κρατάς Θερμοπύλες,για να μας θυμίζεις την εποχή του καλού μπλόγκινγκ...Δε γράφω πια στο μπλογκ,πάνε δυο χρόνια τωρα,αλλά σε διαβάζω ανελλιπώς,αντε,πάμε τωρα για τα επόμενα δέκα χρόνια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάς ότι στις Θερμοπύλες τον Λεωνίδα τελικά τον αποκεφάλισε ο Ξέρξης !
      Ο αντίπαλος που έχω εγώ ευτυχώς δεν έχει τόσο άγριες διαθέσεις, γιατί απλά είναι τα σκυλάκια, τα γατάκια και τα παιδάκια που μόνα τους ή σε συνδυασμούς απασχολούν τους περισσότερους στο Facebook!

      Διαγραφή
    2. Τα μόνα σκυλάκια που με απασχολούν στο fb ειναι τα λουλούδια :)

      Διαγραφή
  2. Να τα χιλιασεις ,με υγεια ,δυναμη και αντοχη!! Ομολογω ,δεν ειμαι τον ιδιο fan του facebook ,
    προτιμω ενα καλο αρθρο-αναρτηση ,που θα διαβαστει και θα προβληματισει.....μα Ο.Κ!! Ετσι κι'αλλιως ακομα γραφεις καιεδω ,και εμεις απολαμβανουμε!
    Ααα !!! Και μην ξεχαστουμε.....να κανουμε και τα ταξιδακια μας.....και μετα να εχουμε αφιερωματα και φωτογραφιουλες . Τα καλυτερα ευχομαι αθεοφοβε.....γερος και δυνατος,και εσυ και ολη η οικογενεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκατέλειψα τον (μαγικό) κόσμο του blogging πάνω από πέντε χρόνια πριν, αλλά οι επισκέψεις μου στο blog σου είναι τακτικότατες. Η δεύτερη φορά τα χρόνια αυτά που αφήνω σχόλιο σε Blog και δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο από ένα "Χρόνια Πολλά" στον μοναδικό, ανεπανάληπτο και απίθανο Αθεόφοβο. Να είσαι γερός (και ανάμεσα στις άλλες ασχολίες σου) να γράφεις και να μας ταξιδεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο σου μου προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά για δύο λόγους.
      Ο πρώτος είναι για τα καλά σου λόγια και ο δεύτερος γιατί μετά από τόσο καιρό ξαναέχω σημείο ζωής από ένα από τους πιο αξιόλογους μπλόγκερ που είχα την τύχη και την χαρά να διαβάζω στο παρελθόν τα τόσο ενδιαφέροντα ποστ που έγραφες!

      Διαγραφή
  4. Εντελώς ιδιοτελώς εύχομαι να τα κατοστήσει το βλογκ με σένα συγγραφέα καθώς πιθανολογώ ότι θα είναι μια από τις ελάχιστες συνήθειές μου τον επόμενο αιώνα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν θα μπορούσε να γίνει αυτό θα ήταν ότι εύχεται κάθε ένας μπλόγκερ.
      Λόγω του Αλτσχάιμερ που σίγουρα πλεον θα έχει σε αυτή την περίπτωση, κάθε μέρα θα αποκτά και νέους φίλους!

      Διαγραφή
  5. Να είσαι καλά άγνωστε γείτονα και να γιορτάσουμε και τα 30 χρόνια σου στο blogging.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δύσκολο μου φαίνεται να μπλογκάρεις καθώς θα μελετάς πως φυτρώνουν τα κυπαρίσσια από πάνω!

      Διαγραφή