Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΡΑΣΑ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ!
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χοσε Σαραμάγκου έχει πει μια μεγάλη αλήθεια:
Όλες οι θρησκείες χωρίς εξαίρεση, ποτέ δεν είχαν σκοπό την συμφιλίωση των ανθρώπων, αλλά αντιθέτως  είναι αιτία άφατου πόνου, θλίψης και μαρτυρίων.
Είναι γνωστό ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας αμέτρητοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους για/ή από μια θρησκεία γιατί κάποιοι άλλοι ήθελαν να τους επιβάλλουν την δική τους.
Υποτίθεται ότι η επικράτηση του χριστιανισμού με το αγαπάτε αλλήλους θα άλλαζε τα πράγματα.
Δυστυχώς όμως με το σχίσμα της εκκλησίας αυτό που επεκράτησε ήταν το μίσος μεταξύ των χριστιανικών δογμάτων, εξίσου έντονο όπως αυτό που επικρατούσε και με τους  αλλόδοξους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα θρησκευτικού παραλογισμού είναι η ιστορία που περιγράφω στο ποστ  Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 
Αλλά και μεταξύ των πιστών του ιδίου χριστιανικού δόγματος επικρατεί μίσος, με πιο φανατικούς μάλιστα όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την θρησκεία όπως είναι οι παπάδες και οι  καλόγεροι.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες «αγάπης» από τον Πανάγιο τάφο μεταξύ Ορθόδοξων παπάδων.


Θα έλεγε κανείς ότι στο «Περιβόλι της Παναγίας» τα πάθη μεταξύ των καλογέρων του θα είχαν εκλείψει.
Φρούδες ελπίδες!
Οι αιτίες του μίσους και της διαμάχης μεταξύ των διαφόρων φατριών του Αγίου Όρους τις περισσότερες φορές αν δεν είναι προσχηματικές έχουν σχέση τα χρήματα  όπως πχ στην ιστορία με τους  ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΞΙΝΑΠροσχηματική αιτία ήταν στον αιώνα μας η πρόσφατη  διαμάχη μεταξύ Παλαιάς και Νέας Αδελφότητας στην μονή Εσφιγμένου.
Η Νέα Αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, το 2005, και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το Μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια με κλωτσοπατινάδες μεταξύ των καλογέρων και των αστυνομικών που προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη.


Η αιτία της διαμάχης είναι απλή και αποτελεί κλασσικό παράδειγμα του πως το θρησκευτικό μίσος διαβρώνει τον εγκέφαλο των ανθρώπων αλλά και του πως επίσης το ιερατείο περιφρουρεί τα κεκτημένα του.
Το 1965,  ο τότε οικουμενικός πατριάρχης Αθηναγόρας συμπροσευχήθηκε στα Ιεροσόλυμα με τον Πάπα Παύλο τον Στ'.
Έγκλημα καθοσιώσεως!


Η προσέγγιση αυτή ορθόδοξης και καθολικής Εκκλησίας προκάλεσε την οργή των Εσφιγμενιτών, οι οποίοι από το 1972 έπαψαν να μνημονεύουν στην προσευχή τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αποχώρησαν από την ιερά κοινότητα.
Αυτό δεν έγινε δεκτό από το Πατριαρχείο  και έτσι αυτοί  κηρύχθηκαν σχισματικοί.


Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους συγκρότησε Νέα Αδελφότητα μοναχών την οποία και θεωρεί νόμιμη, όπως επίσης και η πολιτεία και τα δικαστήρια, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το Μοναστήρι και το αντιπροσωπείο.
Μπουκάρουν κάθε τόσο οι της Νέας Κοινότητας να καταλάβουν το μοναστήρι αμύνονται οι της Παλαιάς μέσα από αυτό και διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλους και αδελφικής αγάπης μεταξύ των ρασοφόρων αδελφών.


Ήδη το 2006 είχα γράψει για τα πρώτα επεισόδια, όταν οι νόμιμοι πήγαν   να λειτουργήσουν πριν τα Χριστούγεννα σε εκκλησία που κατέχουν οι παράνομοι  στο ποστ μου ΕΣΦΙΓΜΕΝΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Στο απολαυστικό αυτό ποστ έχω δημοσιεύσει και όσες παροιμίες μπόρεσα να συλλέξω σχετικά με τους καλόγερους.
Το 2013 ένας ατυχής δικαστικός επιμελητής πήγε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων στην μονή και του έριξαν τρεις μολότοφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.Τις προηγούμενες μέρες όμως αντί για μολότοφ έσκασε σαν μπόμπα η δικαστική απόφαση για τα γεγονότα αυτά.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης  έκρινε ενόχους κατά πλειοψηφία (5-2), για ηθική αυτουργία τον ηγούμενο Μεθόδιο και ομόφωνα ένα μοναχό, για εμπρησμό, έκρηξη, κατοχή και χρήση εκρηκτικών και παράνομη οπλοχρησία και τους καταδίκασε σε 20 χρόνια φυλακή!
Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να οδηγηθούν στη φυλακή.
Μένει λοιπόν τώρα να δούμε ποιοί και πως θα τους συλλάβουν και πως θα λήξει η χριστιανική αυτή ιστορία αγάπης.
Ελπίζω σε αυτή την φάση να μην δούμε να βγαίνει αντί για αγιαστούρα κανένα καλάσνικοφ και να ραντίζει όσους ατυχείς θα πάνε να εκτελέσουνε την δικαστική απόφαση!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10-4-2017
Και βέβαια στο Ελληνικό κράτος πριν να προλάβει να εφαρμοστεί μια απόφαση ταχύτατα αναστέλλεται!

Έγινε δεκτή σήμερα η αίτηση αναστολής της ποινής, εναντίον του μοναχού και του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου,  για τα επεισόδια με την μολότοφ το 2013 στις Καρυές.Οι ποινές αναστέλοντια μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση στο εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου