Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ





Το Σάββατο στα ΝΕΑ ο Σταμάτης Φασουλής δημοσίευσε ένα κείμενο-καταπέλτη για το πολυσυζητημένο βίντεο της Δούρου στο οποίο ξυρίζεται.
Όντας κλειδωμένο στην διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας, αναγκάστηκα να το αντιγράψω από την έντυπη. Αντιγράφοντας το, αισθάνθηκα την ίδια με αυτόν αγανάκτηση για αυτή την αθλιότητα, ενώ ταυτόχρονα δεν μπόρεσα να παραλείψω ούτε μια φράση από το συνταρακτικό αυτό κείμενο, καθώς οι σκηνές φρίκης που είδαμε στο Μάτι ξαναπέρναγαν μπροστά από τα μάτια μου.
Είμαι σίγουρος ότι στις εκλογές του Μαΐου οι ψηφοφόροι θα κάνουν, καλύτερα από τον κάθε μπερμπέρη, ένα ουσιαστικό κόντρα ξύρισμα στην κυρία αυτή.

Ξύρισμα κόντα, παρακαλώ.   

Τρέχει σαν τρελό αυτό το άθλιο βιντεάκι με την κυρία Δούρου να ξυρίζεται και με πασαλειμμένη την μούρη σαπουνάδες. Με την πρώτη ματιά είχα την εντύπωση πως αυτογιαουρτώθηκε η περιφερειάρχης, ένα απαλό αυτομαστίγωμα για να απαλύνει τις όποιες ενοχές της. Αλλά όχι. Δεν ήταν γιαούρτι αυτό που στόλιζε την παρειά της.
Ήταν αφρός ξυρίσματος. Μάλιστα. Ξουριζότανε η κυρία. Και για ποιο λόγο. Για να αποδείξει με τον τρόπο της ότι όλα είναι «ξουρίες» όπως λέγανε παλιά τα παντός είδους ψέματα. Και για να μην έχουμε καμία απορία, μας το είπε και εις την αγγλικήν.
-Μην ακούτε fake news μην διαδίδετε fake news.
Fake news είναι λοιπόν οι εκατό νεκροί που έχει στην πλάτη της και διώκεται γι΄αυτό. Και μιλάω για το Μάτι και όχι για την Μάνδρα, γιατί φρόντισε να υποβάλλει μήνυση η ίδια κατά παντός υπευθύνου. Δηλαδή εναντίον του εαυτού της. Εκτός εάν δεν θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο και μάλλον έχει δίκιο.
Απόλυτο.
Αλλά το Μάτι fake news; Εκατό άνθρωποι να καίγονται ζωντανοί με ένα θάνατο φρικτό, να βρίσκουν οι διασώστες τα πτώματα, μια έμορφη καμένη μάζα που μόνο από το ντι-εν-έι μπορούσαν να διαπιστώσουν την ταυτότητα του, κορίτσια εφηβάκια να πέφτουν φλεγόμενα στον γκρεμό, μάνες να γίνονται ολοκαύτωμα για να σώσουν τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι που δεν έπνιξε ο καπνός να πνίγονται στην θάλασσα ,δεκαεπτά άνθρωποι σφιχταγκαλιασμένοι να γίνονται κάρβουνο, και, και και …
Όλα αυτά είναι fake;
Fake είστε εσείς κυρία υποψήφια. Εσείς και η ιδεολογία σας και το κατ΄ ευφημισμόν πλεονέκτημα σας. Και όλα αυτά που μας λέγατε και κάνατε από την πρώτη στιγμή που μας κάτσατε στον σβέρκο.
Ας μου συγχωρεθεί ο τόνος, σε λίγο θα μοιάζει με τους πολακισμούς σας, αλλά δεν έχω δει τέτοια ανήθικο, απρεπές, σιχαμένο, αναιδές, ρυπαρό, ανίερο, βλάσφημο, χυδαίο και αποτρόπαιο βίντεο στην ζωή μου.
Ντροπή, ντροπή.
Και δεν φτάνει που ξουρίζατε τα ανύπαρκτα γένια σας, χασκογελάγατε  και από πάνω.
Δεν έχετε γένια κυρία μου, γιατί όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια,  και εσείς δεν είχατε τα χτένια, τα κότσια, το κουράγιο να πάτε στην καμένη γη που ακόμα μυρίζει καμένη σάρκα ανθρώπινη, να παρασταθείτε , να παρηγορήσετε, να ακούσετε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, να ακουμπήσετε ένα δάκρυ, να αγκαλιάσετε την χήρα, τα ορφανά, τους έρημους ανθρώπους που χάσανε σε μια στιγμή τον κόσμο όλο.
Αντ΄ αυτού κάθεστε και γυρίζετε ταινιάκια σαν χαζοχαρούμενη ανεύθυνη νέα και μας συμβουλεύετε κι από πάνω. Μην ακούμε και μη διαδίδουμε fake news.
Δεν έχουμε ανάγκη τις συμβουλές σας, κυρία Δούρου. Την υπευθυνότητα σας θέλαμε και δεν την είχαμε, κι ούτε ποτέ θα την έχουμε, γιατί δεν φαίνεστε να την επιθυμείτε.
Κι ύστερα μιλάμε για το σκάνδαλο Πετσίτη.
Ποιόν Πετσίτη και Ξεπετσίτη.
Την ξετσιπωσιά, γι αυτήν να μιλήσουμε. Την ξετσιπωσιά. Όλα τα άλλα είναι λόγια και μικροπολιτικές.
Την ξετσιπωσιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου